Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen: ‘Zijn naam is uiteraard gevallen bij Feyenoord’

Laatste update:

Volgens Valentijn Driessen bestaat de kans dat Robert Eenhoorn de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord wordt. De huidige algemeen directeur van AZ werd in het verleden al vaker met de Rotterdamse club in verband gebracht en ziet de deur nu wagenwijd openstaan, nu Mark Koevermans woensdag te kennen heeft gegeven per 1 december af te zullen treden. Driessen plaatst er wel meteen een kanttekening bij, daar in de documentaireserie van Feyenoord een aanvaring te zien was met technisch directeur Frank Arnesen.

"Vorige week na de wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin sprak hij ferme taal en was hij niet de gebroken man waarover nu gesproken wordt", duidt chef voetbal Driessen het ontslag van Koevermans bij De Telegraaf. "Wat dat betreft komt het voor mij wel als een verrassing. Maar ik snap het heel goed. Als je vrouw en kinderen erbij betrokken worden, dan breek je. Dan knapt er iets en dan kan je niet verder. Op een gegeven moment is er geen redden meer aan. Je bent je leven niet zeker als je voor het nieuwe stadion bent, dan kan je bezoek verwachten."

Driessen weet dat er bij Eric Gudde in het verleden een doodskist voor het huis heeft gestaan en Jorien van den Herik om veiligheidsredenen werd geadviseerd om niet meet naar De Kuip te komen. Voorzitter Toon van Bodegom van de Raad van Commissarissen maakte tijdens de speciaal ingelaste persconferentie bekend dat Feyenoord door de dreiging een investering is misgelopen. "Investeerders zijn gek, want het is eigenlijk een emotie-investering. Je weet nooit wat je terugkrijgt in de voetballerij. Als de investeerders afhaken en je blijft in dit stadion zitten, dan is Feyenoord gedoemd om een bijrol te spelen in het Nederlandse topvoetbal", stelt Driessen.

Volgens de chef voetbal moet de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord iemand zijn 'met een rechte rug, die niet bang is en de strijd aan durft te gaan'. "Er is wel meer aan de hand dan supporters die bij de voordeur staan", aldus Driessen. "De nieuwe algemeen directeur zal een Feyenoord-hart moeten hebben. Anders is het een ongewis avontuur wat je aangaat. De club wil zo snel mogelijk een opvolger, maar dat gaat niet meer in 2021 gebeuren. Uiteraard viel de naam van Robert Eenhoorn, maar we hebben in de documentaire van Feyenoord een clash kunnen zien tussen Frank Arnesen en de directie van AZ, dus ik weet niet of ze die weg gaan bewandelen."

Eenhoorn is een geboren Rotterdammer en werd in de zomer van 2019 meermaals naar voren geschoven als opvolger van Jan de Jong bij Feyenoord. Die belangstelling suste weg toen een deel van het AFAS Stadion van AZ instortte. Eenhoorn gaf later bij Studio Voetbal aan dat de interesse van Feyenoord nooit concreet is geworden. Feyenoord stelde daarop Koevermans aan als nieuwe algemeen directeur. In december vorig jaar koos Eenhoorn ervoor om Arne Slot per direct te ontslaan als trainer van AZ, toen de oefenmeester in gesprek was met Feyenoord over een dienstverband. Eenhoorn is sinds oktober 2014 algemeen directeur bij AZ.

Is Robert Eenhoorn de geschikte man om Mark Koevermans op te volgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Walgelijk wat er daar structureel gebeurt. Eenhoorn is wel gek als hij het rustige AZ inruilt voor deze chaos. Doodzonde dat die (kleine, hoop ik) groep het verpest voor de échte supporters.

27 oktober 2021 om 20:08

Ik kan het me ook niet voorstellen. Naast de reden die jij zegt hebben Eenhoorn en Arnesen dit jaar nog flinke ruzie gehad bij de onderlinge wedstrijd. Bovendien is Eenhoorn ook geen enorme fan meer van Arne (en in mindere mate Pusic) lijkt mij.

27 oktober 2021 om 20:15

Valentijn jongens, Valentijn.

28 oktober 2021 om 00:33

Hij zal ooit wel een keer naar Feyenoord gaan lijkt me, maar nu met Slot kan ik me echt niet voorstellen. De voornaamste reden dat Slot eruit werd gegooid was de verstoorde vertrouwensband. Iedere dag werkten en vergaderden ze samen, waarna Eenhoorn erachter kwam dat er achter zijn rug al onderhandeld was. Dat was voor hem meteen de druppel. Die gaan echt niet opeens goed kunnen samenwerken alsof er niets gebeurd is.

27 oktober 2021 om 22:54

Het grappige is dat het groepje idioten dat Koevermans weg wilde hebben altijd moeite hadden met zijn tennisachtergrond. "Die tennisser moet oprotten"... om vervolgens Eenhoorn aan te wijzen als gedroomde opvolger.....jawel, een honkballer.
En als je ze vraagt waarom Koevermans weg moest komen ze niet verder dan: "ja, hij heeft nog nooit iets goeds gedaan, en het stadiondossier..ow en hij had de grasmeester een standje gegeven" Droevig niveau

En dan je kinderen niet meer van school kunnen halen zonder bodyguards. Lekker in het rustige en mooie Alkmaar blijven.

27 oktober 2021 om 19:46

Alles wat je zegt is waar. Maar om Alkmaar nou mooi te noemen.

27 oktober 2021 om 20:09

Mijn oma woont daar prachtig in de binnenstad aan een gracht. De rest van de stad ken ik niet haha

29 oktober 2021 om 08:58

Ik vind Alkmaar toch wel één van de mooiere steden in Nederland hoor. Nijmegen, op de voet gevolgd door Deventer, staat op 1 wat mij betreft, maar Alkmaar staat ook wel erg hoog. En sowieso zou ik het niet weten of ik bij Feyenoord in zou willen stappen momenteel.

28 oktober 2021 om 07:45

Ja hoe triest het ook, je hebt nog gelijk ook. Wat een vreselijke situatie voor deze mooie club zeg!
Dit soort mensen zouden gewoon vervolgd moeten worden en een paar jaar gevangenisstraf krijgen. Dan is het snel afgelopen. Maar daar is blijkbaar geen mogelijkheid of wil voor.

Al jaren de gedroomde man en wil zelf ook graag, laat maar komen.

27 oktober 2021 om 19:35

Zou jij het hem aanraden?

27 oktober 2021 om 19:39

En dan wil hij ook gaan voor Feyenoord City en dan wordt hij straks ook bedreigd en weggepest. Zou er niet aan beginnen.

27 oktober 2021 om 19:39

Met Eenhoorn haal je wel iemand binnen die een verleden heeft bij de club en die al een hoop respect heeft opgebouwd. Juist die beperkte capuchonnetjes die nu voor gezeik zorgen zijn daar vrij vatbaar voor.
Ik zie hem niet hetzelfde lot ondergaan als Koevermans.

27 oktober 2021 om 20:30

In het verleden werd Jorien van den Herik ook weggepest door capuchonnetjes, als Eenhoorn iets doet wat die capuchonnetjes niet aanstaat dan gebeurd het bij hem ook, ze zijn op dit moment gewoonweg een soort van de baas bij die club want als het ze niet zint dan zorgen ze er wel voor dat diegene weggaat, e het lukt ze tot nog toe altijd

27 oktober 2021 om 21:55

Toevallig net een open brief zitten lezen van verschillende groeperingen binnen de Feyenoord supporters .
Nogmaals zijn ze niet tegen een nieuwe stadion maar wel tegen een planners structureel niet meer oplevert.

Maar de brief ging meer over de afstand tussen de supporters en het bestuur. Er wordt al jaren niet met elkaar gesproken en werken elkaar beide tegen.
Dialoog wordt gezocht

27 oktober 2021 om 22:21

Een dialoog dien je te verdienen. Laten zien dat je als supporters een meerwaarde bent voor de club, in plaats van een groep die voor gezeik zorgt. Ik zou ze als bestuur de komende 10 jaar nergens bij betrekken.

27 oktober 2021 om 23:55

Gelukkig zit jij niet in het bestuur dan. Zo'n opmerking is natuurlijk van een capuchon niveau

28 oktober 2021 om 09:52

Die open brief is echt een schande. De ondertekenaars zijn precies degenen met wie je niet in gesprek zou moeten gaan. Dat is gewoon tuig van de richel. Ipv die baksteenkneusjes een podium geven moet je ze kei en keihard aanpakken. Oppakken, familie en werkgever informeren wie het zijn, een jaar of vijf opsluiten en een levenslang stadionverbod. Maak hun leven zo onmogelijk als dat ze dat bij zo velen hebben gedaan. Ik ben echt helemaal klaar met dat tuig bij mn cluppie.

Die denkt wel drie keer na, zit volgens mij prima bij AZ, waar volgens mij nog zoveel rek in zit.
En dat je Feyenoorder bent wil nog niet zeggen dat je geen kan zeggen, voor de tweede keer.
Als hij dat wel zou doen wat ik niet denk zou dat een hard gelach zijn in Alkmaar na Slot-gate, wat zelfs uitliep in een handgemeen vorig seizoen in de Kuip, we zullen het zien, ook bij de meest verstandige mensen waar ik Eenhoorn onder schat loopt het rood witte bloed waar het niet gaan kan.

27 oktober 2021 om 19:38

Wedje leggen dat hij het niet gaat doen?

27 oktober 2021 om 19:43

Ik wed niet en zelf denk ik ook van niet, al laat ik een klein beetje ruimte wat clubliefde heet, het verschil met vorige keer is dat er een betere organisatie staat, maar ook dat er bij Feyenoord inmiddels 3 algemeen directeuren op die stoel gezeten hebben.
Komt nu ook bij dat je familie al niet meer veilig is, dat samen met de prima job bij een goede club als AZ maakt denk ik dat hij het niet doet, maar toch nogmaals dat rood witte bloed he

27 oktober 2021 om 20:26

Da’s het jammere aan Nederland, de hele top 4 speelt in rood wit, en met Utrecht erbij ook nog een vijfde. Beetje variatie zou leuk zijn, zoals in Engeland

27 oktober 2021 om 22:07

Zeker origineel dat Engeland…claret Blue.zoals West Ham, Burnley en Aston Villa, of rood zoals Liverpool, Arsenal, Manutd, Charlton, Nottingham en Southampton

27 oktober 2021 om 22:24

Blauw van Everton, Chelsea en City, wit van Tottenham. In de top is het vrij breed hoor. In Nederland is de helft van de top 10 al rood-wit.

27 oktober 2021 om 22:52

Wat is top, de eerste van de PL, of City, Chelsea en Liverpool wat eigenlijk de clubs zijn die de prijzen pakken de laatste jaren?
Het is maar een kleinigheidje die kleuren, begon over rood wit bloed..

27 oktober 2021 om 22:52

Geel (zwart/groen/blauw)is ook goed vertegenwoordigd in het Nederlands voetbal...

27 oktober 2021 om 21:25

De uitdaging is bij Feyenoord toch veel groter?
Het is al een knappe prestatie dat hij bij sommige mensen het idee van een top 4 naar binnen heeft gekregen maar sturctureel maar om sturctureel meer te willen hebben ze het geld niet. De omzet van Feyenoord is nog altijd 3x zo hoog als die van AZ en dat is ook niet minder geworden, en de komende jaren gaat Twente zich ook weer mengen in de strijd om de 4e plaats (dat is op basis van de achterban, het stadion, de omzet en de eeuwige ranglijst eigenlijk de nr 4).
Bij Feyenoord moet er genoeg gebeuren. Wel of geen nieuw stadion zal vooral af hangen van de cijfers. Alleen is niets doen geen optie, als dat nieuwe stadion er niet komt/niet de oplossing is zullen ze toch iets anders moeten bedenken als ze bij PSV en Ajax in de buurt willen blijven.

28 oktober 2021 om 02:55

Dan is toch juist, volgens die logica, de uitdaging bij AZ groter?

28 oktober 2021 om 11:38

Wat is de uitdaging bij AZ dan? 4e worden - blijven?
Structureel de derde club of meer worden gaat gewoon niet lukken, hoe jammer dat ook is voor AZ, daarvoor is de achterban en daarmee de omzet te klein.
Feyenoord heeft de op een na grootste achterban van Nederland maar is sportief al 20 of 30 jaar niet meer de 2e club van Nederland en daarnaast zou je, net als Ajax ook best met enige regelmaat in Europa iets mogen laten zien gezien de omvang van de club.

Buiten het feit ik hem een geschikte kandidaat vind, komt Eenhoorn niet naar Feyenoord. Zijn band met Arnessen en Slot is niet goed. Deze 2 zitten op een belangrijke positie bij Feyenoord en doen tot zover prima werk.

27 oktober 2021 om 19:41

Door dat akkefietje rond het vertrek van Slot? Ga er maar vanuit dat dat vooral uit zijn rol als AZ-directeur kwam, dan ben je gewoon verplicht zo te reageren. Is gewoon business. Als hij straks in De Kuip onder contract staat is dat opeens als sneeuw voor de zon verdwenen.

27 oktober 2021 om 19:44

Ik denk ook niet echt dat de kandidaten te trappelen staan om bij Feyenoord aan de slag te gaan met dit hele gedoe. Als ik de comments lees, lijkt het iets van de laatste paar maanden, maar vergeet niet dat er sinds tijd (onfrisse) druk op onze bestuurders wordt gelegd. Zo had Gudde ze ook in de tuin staan..

27 oktober 2021 om 19:51

Daarvoor nog de bestorming op het Maasgebouw. Het liefst zie ik een sterke persoonlijkheid komen die de puisterige meelopertjes die onze club vergallen, hoogstpersoonlijk van de tribune aftrapt.

27 oktober 2021 om 19:55

Een type Rico Verhoeven ... Ik weet niet of hij Feyenoord een warm hart toedraagt ...

27 oktober 2021 om 20:32

Denk dat als je Rico Verhoeven genoeg betaald dat hij dat best wel wilt doen

Geef het een paar jaar en AZ staat structureel boven Feyenoord. Dan is die aantrekkingskracht wellicht ook minder. Hoewel de historie natuurlijk een rol speelt. Maar als ze in een steeds verder afbrokkelende De Kuip blijven spelen en ze spelen voor plaats 5/6 dan doet dat toch wat. Nog niet aan de orde maar die kant gaat het op schijnbaar als er geen geld bij komt, en dat kan niet anders dan met een nieuw stadion.

27 oktober 2021 om 19:56

Dat verhaaltje horen we al 15 jaar. Intussen is Feyenoord beter gaan presteren en AZ slechter. Er is echt geen enkele mogelijkheid dat AZ structureel groter wordt dan Feyenoord. Ik geef een ADO of Fc Utrecht zelfs meer kans.

28 oktober 2021 om 02:57

14 jaar geleden was AZ toch ook groter? Namelijk kampioen van NL. Daarna kwam het DSB debacle en nu doet de club pas weer 3 jaar mee voor de prijzen/bovenste plekken.

27 oktober 2021 om 19:57

Haha dit sprookje hoor ik nu al jaren. Feyenoord is een veel grotere club dan AZ en zal dat altijd blijven.

27 oktober 2021 om 20:01

hahaha ... een afbrokkelende De Kuip ... leuk gevonden.

Als er een stadion (deels) is ingestort, is het wel het stadion in Alkmaar en niet dat wat in Rotterdam (nog steeds) staat.

28 oktober 2021 om 04:08

Haha onder welke steen leef jij dat gaat nooit gebeuren.

Ik kan niet wachten tot Valentijn met vervroegd pensioen gaat. De beste man heeft vaak ongegronde meningen die de Telegraaf laat optekenen als onomstotelijke feiten. Veel vaker dan iemand in zijn positie dat zou moeten hebben.

Waarschijnlijk komen ze uit bij een type Sjaak Troost. Iemand die door een van die groepen naar voren wordt gestuurd , hoeft alleen maar te doen wat die groep wilt.

Zou wel raar zijn eerst ontsla je Arne Slot omdat hij met Feijenoord praat voor de functie van trainer om een jaar later met hem bij Feijenoord weer samen te gaan werken.
Niet doen dus kun je niet maken.

Zal gek zijn als dat gebeurd… maar je weet het nooit in voetballand.

Een ander aspect wat uit die documentaire op Disney+ naar voren komt is dat het kennelijk ook onder supporters leeft dat ze in het nieuwe stadion verwachten/hopen(/eisen?) dat de plekken kort op het veld de goedkoopste plekken van het stadion blijven. Kennelijk leeft de angst dat de prijzen voor de goede plekken omhoog gaat, maar ik ben toch wel benieuwd of Eenhoorn of welke andere nieuwe kandidaat daar anders over gaat denken.

Alles wat Valentijn schrijft zie ik meer als een soort satire dan serieuze journalistiek

Echt stelletje idioten die gaan zitten bedreigen. Hopelijk komen ze in de cel, bovendien help je de club niet. Feyenoord zet een redelijke lijn in naar boven en is juist een beetje rustig sportief gezien en dan komen deze idioten het vergallen.

Eenhoorn is ook soort van gecommitteerd aan Billy Beane die voor 5% eigenaar is van AZ. Naast die schamele vijf procent is nog veel belangrijker dat heel de beleidsvoering en visie hierop is afgestemd. Bij Feyenoord moet ie wat dat betreft het gevecht weer aangaan.

Ik heb ergens de naam van Dennis te Kloese horen vallen. Nu nog werkzaam in de VS bij LA Galaxy als ik het goed heb.

Als Eenhoorn instapt is het de meest verderfelijke man die er maar bestaat.
Zelf je trainer ontslaan, omdat hij gesproken heeft met Feyenoord, terwijl hij al gemeld had dat hij niet zou bijtekenen. En dan ook overstappen? Nee, kan niet

Dat gaat Robert denk ik niet doen! Die zit in het project AZ en ook gezien zijn reactie bij Arne Slot denk ik dat hij voorlopig het project AZ op de kaart wil houden! En waarom zou je naar deze onrustige club toe gaan terwijl de stijgers nog gebouwd moeten worden om het weer op te bouwen net enkele hete hangijzers zoals dat stadion waarbij je nooit goed kan doen! Ik denk dat de “supporters” Feijenoord in zeer zwaar weer hebben gebracht nu ze ook nog eens stuurloos raken en er echt hele belangrijke beslissingen bepalend voor de toekomst genomen moeten worden (zoals stadion) daar is echt een zeer goede geschikte directeur voor nodig maar wie wil in deze slangenkuil stappen? Eeuwig zonde deze sfeer om die mooie club!

Eenhoorn zit prima in Alkmaar, waar hij zijn werk zonder veel gedoe kan doen.
De vraag of hij Mark Koevermans nu zou moeten opvolgen is de meest kansloze actie van deze eeuw.
Misschien ooit wel maar in dit wespennest gaat hij nu never nooit instappen.

Ik wil hem niet. Eenhoorn heeft de club al eens laten vallen toen we hem vroegen. Daarnaast heeft hij zich onfatsoenlijk opgeseld vorig jaar in de Kuip en de trainer die het fantastisch doet bij Feyenoord ontslagen omdat hij zn contract niet wilde verlengen en met Feyenoord in gesprek was. En dat huilende calimerogedrag met die tv rechten was helemaal cringe. Eenhoorn is niet welkom wat mij betreft en mag lekker in Alkmaar blijven.

Zie weer vrolijke reacties alsof eenhoorn zo maar in zou stappen. Bij dat zooitje dat je gelijk bedreigd. Terwijl hij het nu prima voor elkaar heeft. Moet je dat dan doen obv supportersschap?? Als je rationeel nadenkt snap je toch dat dit onzin is.

Tussen Eenhoorn en Arnesen moet nog wel het een en ander worden uitgesproken, als deze daadwerkelijk wordt aangesteld bij Feyenoord. Eenhoorn (en Huiberts) stelden zich afgelopen seizoen heel arrogant en vervelend op naar Feyenoord/Arnesen na de wedstrijd Feyenoord-AZ, waarbij het escaleerde tussen hen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren