Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen vraagt ‘geïrriteerde’ Koeman over penaltynemers bij Oranje

Laatste update:

Van bondscoach Ronald Koeman mag Memphis Depay nog altijd de strafschoppen nemen bij het Nederlands elftal. De spits van Atlético Madrid maakte vrijdag in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Frankrijk geen beste beurt en zag bovendien zijn strafschop in de blessuretijd gekeerd worden. Tijdens de persconferentie op maandag vraagt Valentijn Driessen, die de bondscoach bestempelt als 'geïrriteerd', of er een andere penaltynemer wordt aangewezen. Daarop spreekt Koeman zijn vertrouwen in Memphis uit.

Driessen haalt aan dat de vrije trappen en strafschop van Memphis 'niet al te best genomen zijn', waarop de journalist van De Telegraaf vraagt of er een andere penaltynemer komt. "We benoemen altijd de eerste, tweede en derde penaltynemer" antwoordt Koeman. "Uiteindelijk ligt de beslissing altijd bij de aanvoerder (Virgil van Dijk, red.). Het is duidelijk dat Memphis wat mij betreft nog altijd een penalty kán nemen. Wat mij betreft mag hij nog altijd de nummer één zijn." Mogelijk krijgt Memphis maandag de kans om zich vanaf de stip te revancheren. Dat staat de tweede wedstrijd van de EK-kwalificatie op het programma tegen Gibraltar.

Het was alweer de vierde keer dat Memphis een strafschop miste in het shirt van Oranje, strafschoppenseries uitgezonderd. De aanvaller zag zijn inzet in het Stade de France gekeerd worden door Mike Maignan. Alleen Patrick Kluivert miste meer dan één strafschop: twee. Memphis wist in zijn laatste acht interlands slechts eenmaal te scoren, op het WK in de achtste finale tegen de Verenigde Staten (3-1 winst). Daarbij moet gezegd dat de aanvaller niet geheel fit was tijdens het mondiale eindtoernooi vanwege een dijbeenblessure, waar hij in Qatar amper van hersteld was.

Driessen stelt tevens dat Koeman zijn irritatie 'vaak slecht kan verbloemen'. "Wanneer ben je die eindelijk kwijt, denk je? Gaat dat lukken voor de wedstrijd tegen Gibraltar?" Koeman antwoordt daarop met een lach. "Vind je dat ik het nog steeds heb?" Driessen: "Nu lach je voor het eerst." Koeman maakt een vrolijke indruk tijdens de persconferentie. "Dat komt door wat jij vraagt. De één lacht, en de ander... Ik ben het nu (de irritatie, red.) wel kwijt. Ik was het gisteravond wel kwijt. Als je eenmaal zegt wat je voelt en wat je denkt dan moet je ook verder. Het heeft ook geen enkele zin, dus dat is niet meer aanwezig."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Penalties daargelaten vind ik het vooral een absolute aanfluiting dat Memphis de vrije trappen neemt. Omdat hij ‘de belangrijkste man’ bij Oranje is mag hij het opeisen?

Berghuis/Gakpo zouden in mijn ogen altijd de nummer 1 en 2 moeten zijn.

26 maart 2023 om 17:06

Ik vind het sowieso opvallend dat er wereldwijd weinig echte vrije trap specialisten meer zijn vergeleken met vroeger. Tuurlijk heb je wel een paar rondlopen die het goed kunnen, maar in de tijd van Beckham, Juninho, Zidane, Roberto Carlos, Van Hooijdonk en dan vergeet ik er nog wel een paar, wist je dat ze zowat 1 op de 3 vrije trappen erin rosten.

Tegenwoordig geen ruimte meer in het trainingsschema om daarop te oefenen?

26 maart 2023 om 18:40

Ik denk dat er genoeg ruimte is in het trainingsschema. Maar denk dat de spelers daar niet meer in willen investeren. Spelers als Koeman en Van Hooijdonk trapte elke dag na de training 10-tallen ballen.

26 maart 2023 om 17:07

Je weet dat berghuis ook geen vrije trappen specialist is? Heeft er volgens mij 2 gemaakt in de afgelopen 10 jaar.

26 maart 2023 om 17:14

Hetzelfde geldt voor Gakpo; nam directe vrije trappen lang niet altijd bij PSV. Veerman, Max en zelfs Luuk heb ik er zien nemen. Er werd overigens door niemand gescoord.

26 maart 2023 om 17:14

Vooropgesteld dat we sowieso geen specialist hebben, vraag ik me vooral af op basis waarvan Memphis ze neemt. In zijn PSV tijd schoot hij er zo nu en dan een in, maar dat is nog langer geleden dan de 2 doelpunten van Berghuis waar jij aan refereert.

26 maart 2023 om 17:42

Hoeveel heeft Depay er dan gemaakt? Die gast mag gewoon jarenlang alles doen bij oranje.

27 maart 2023 om 02:54

Meer dan iedereen in oranje bij elkaar

27 maart 2023 om 05:01

We hadden nog wel ene Zahavi, dat was wel een ouderwetse specialist

26 maart 2023 om 17:17

Als Koopmeiners fit is en in de basis staat - wat hij obv zijn prestaties bij Atalanta gewoon hoort te staan imo - dan mag hij ze van mij wel nemen. Prachtige trap.

26 maart 2023 om 23:29

Koopmeiners basis? Schandalig slecht bij Oranje. Atalanta waar De Roon al jaren in de basis staat en die er ook niets van bakt. Beide kunnen er niets van bij Oranje

26 maart 2023 om 17:30

Penalties daargelaten, met Koeman aan het roer maak je nergens kans op. Dat van Gaal er iets leuks van heeft weten te maken is een wonder te noemen. Het is hopen dat het bij Brobbey een keer aan de praat raakt en datzelfde voor Simons. Daar omheen komt het wel goed, maar we missen een fatsoenlijke nr9 en een fatsoenlijke nr10. Al heel lang eigenlijk. Afgelopen WK was leuk dankzij Van Gaal.

De hoop die we mogen hebben is dat Ten Hag of Slot een keer aan het roer komt. Anders niks te zoeken op een eindtoernooi.

26 maart 2023 om 17:54

Laten we niet doen alsof Koeman met een fitte selectie op het wk een poule met ecuador, senegal en quatar niet had overleefd. De VS leken me ook wel te doen met 433, Argentinie is een ander verhaal. De 532 van vGaal leverde iig een 2-0 achterstand op. Het was een schande wat vGaal ons voorschotelde

26 maart 2023 om 18:28

Van Gaal heeft het prima gedaan. Leuk voetbal ga je niet krijgen bij een WK omdat er teveel op het spel staat. Wat denk je waarom Frankrijk zo succesvol is? Niet omdat ze leuk voetbal spelen onder Deschamps. Het gaat erom dat je zo ver mogelijk wil komen. Koeman gaat niet veel bereiken als hij steeds door blijft gaan met Wijnaldum bijv. En Van Gaal had wel de ballen om Memphis eruit te halen tegen Argentinië. Dat hebben we bij De Boer en Koeman heel weinig gezien.

26 maart 2023 om 18:29

Snap wat je bedoelt maar kans maken was natuurlijk al het hoogst haalbare. Met de selectie die we hadden is het gewoon een goede prestatie geweest. Het was vermakelijk.

Het EK onder Frank de Boer, dat was pas niet leuk, mede omdat we wisten dat we kansloos waren. Nul momenten genoten ook. Ik zie hetzelfde gebeuren onder Koeman.

@hangover, gaat er ook niet om of jij het leuk vond, maar dat van gaal er iets van heeft kunnen brouwen waardoor het leek dat we kans maakten.

26 maart 2023 om 18:34

Maar het resultaatvoetbal van vGaal resulteerde dus gewoon in een 0-2 achterstand. Pas toen de aanval werd gekozen maakten we kans

26 maart 2023 om 19:00

Dat we uberhaupt kans konden maken met dat elftal is gewoon een prestatie an zich. We hebben namelijk geen goede selectie.

26 maart 2023 om 21:50

Haha Ijsmuts. De aanval kiezen als je 0-2 achterstaat is toch een logische conclusie als je resultaatvoetbal speelt. Kom op, denk er eens zelf over na.

26 maart 2023 om 23:20

Ja ik denk zelf na. De verdediging kiezen en kansloos 0-2 achterkomen is dus wel een goede tactiek? Als we vGaal mochten geloven was 532 de ultieme manier om resultaat te boeken, dat bleek dus niet te kloppen. Geen fatsoenlijke wedstrijd gezien tegen kwalitatief aanzienlijk mindere landen.

Het truukje van Koeman is overduidelijk. Spelers belangrijk maken en de kopjes dezelfde kant op krijgen. Dat werkte heel goed in de eerste periode. Maar het maken van vriendjes kan ook tegen je werken (schreuder). Nu Koeman terug is bij Oranje rekenen zijn gemaakte vrienden die hij belangrijk heeft gemaakt op hem. Virgil, Wijnaldum en Memphis spelen niet bijzonder goed bij hun clubs, maar worden nu wel als steunpilaren gezien. Het is daarom als coach nodig om altijd een gezonde afstand te bewaren zoals ten Hag bijvoorbeeld doet. Gewoon een goede werkrelatie opbouwen en niets meer en zorgen dat spelers niet groter worden dan het team. We willen graag allemaal Xavi Simons in de basis zien, maar op zijn plek staat de 32-jarige Wijnaldum. Durft Koeman zijn vriend te slachtofferen en Xavi op vast op die positien neer te zetten? Laat hij Gakpo de penaltys nemen? Durft hij de Ligt central te zetten met Ake en Virgil te slachtofferen?

26 maart 2023 om 17:14

Als Koeman doorgaat waar hij was gebleven, dan zal hij snel sneuvelen. Ik snap dat hij in eerste instantie doorgaat omdat hij bepaalde goeie jongens kent van zijn eerste termijn. Echter zal hij nu juist snel moeten vernieuwen wat zeker voor hem een onzeker proces wordt. Doet hij dit niet (en blijven resultaten achter) dan verwacht ik niet dat hij lang bondscoach blijft.

26 maart 2023 om 17:29

Precies zoals je het zegt. Het team is anders dan twee jaar geleden. Nieuwe talenten hebben zich ontwikkeld en jongens zoals Gakpo en de Ligt hebben een stap hogerop gemaakt. Daarnaast worden spelers zoals Gini, Virgil, Daley, Klaassen allemaal een dagje ouder. Koeman moet mee gaan met de ontwikkeling van de spelers.
Zou jammer zijn wanneer hij dat niet doet. Dit is het beste team sinds jaren... Hier kan echt wel wat uitgehaald worden.

26 maart 2023 om 17:26

Ben koeman helemaal beu. Matige trainer met een matige staat van dienst

26 maart 2023 om 17:33

Helaas kun je de denkwijze van de KNVB wel uittekenen. Doen bijna alles verkeerd. Ook met de aanstelling van wegloper Koeman. Nooit meer terugnemen is dan mijn devies.

26 maart 2023 om 18:38

Stel hij doet al die dingen die je voorstelt dan nog heb je geen zekerheid dat je nog een potje tegen frankrijk gaat winnen.

Geirriteerd? Ik heb die persconferentie gezien en geen moment een geirriteerde Koeman gezien.

26 maart 2023 om 18:42

Driessen bestempelde hem zo, dan weet je al genoeg toch?

Depay heeft binnen Oranje een status aparte. Jammer, wamt hij levert niet. Maar dat vinden opeenvolgende bondscoaches geen probleem, want 1 op de 10 wedstrijden schiet hij er wel eens een doelpuntje in. Daarnaast is hij ook een onbesproken ambassadeur voor het Nederlands elftal. Modelprof en nooit te betrappen op enige vorm van arrogantie of zelfoverschatting. Zo'n speler laat je toch niet vallen. En gelukkig is zijn maatje Wijnaldum er ook weer bij. Old friends reunited! Wat wil je nog meer na die galavoorstelling in Saint Denis....

26 maart 2023 om 18:39

Aangezien we toch geen wingers hebben zou ik afstappen van 433 om mee te beginnen, dan heb je al geen spits meer nodig.

442 met Xavi en Gakpo voorin lijkt me zo verkeerd nog niet. Memphis breekijzer.

26 maart 2023 om 19:16

Gakpo is volgens mij een prima winger. Frimpong dit seizoen 7 goals en 6 assists als halve rechtsbuiten. Die kan prima uitgeprobeerd worden op rechtsbuiten, heb je ook gelijk iemand die de spits bedient met goede voorzetten. Met Akè en Geertruida op de backs ben je verdedigend redelijk stabiel dus kan je een voetballend middenveld maken met Frenkie en Berghuis naast elkaar en Xavi achter de spits. Tegen de echte toplanden dan je dan voor een Wieffer kiezen voor iets meer zekerheid op het middenveld.

26 maart 2023 om 19:24

Als je Frimpong al gaat opnoemen als kandidaat voor de RB weet je gewoon dat we een probleem hebben op die positie. 433 met dit materiaal is een gebed zonder einde.

Xavi en Gakpo voorin, Bergwijn, Memphis en Berghuis als backups.

26 maart 2023 om 19:43

Hij levert niet pinko, echt waar? Zonder Depay hadden we niet eens op het WK gestaan.

26 maart 2023 om 20:24

Nee hij levert niet. Ook zonder Depay hadden we gewoon op het WK gestaan.

26 maart 2023 om 22:24

Ben je aan het trollen...?

27 maart 2023 om 00:26

Haha grapjas

Je kunt ook eens met Weghorst in de spits en Gakpo op links starten. Daarnaast, Malen viel prima in voor Berghuis. Dan verdien je wel een herkansing. Zonder Depay kan het ook best een keertje. Ook om eens een statement te maken. Iets van: jij smijt er met de pet naar? Even banken, meneer!

Ben het echt zat dat Memphis steeds alles mag opeisen. Mist teveel penalties als je gewoon andere spelers ervoor hebt en ook zijn vrije trappen zijn gewoon veel te slecht. Koeman die het handje weer boven Memphis moet houden net zoals Wijnaldum…

26 maart 2023 om 19:11

Koopmeiners in de basis als hij fit is en hem die rollen geven.

Het probleem is dat Depay wordt neergezet als de man, als de verlosser. In het verleden heeft die weleens wedstrijden gehad met dertig keer balverlies, maar toen scoorde die een intikker of een penalty en dan las je weer, 'het is onze belangrijkste speler'. Juist in een elftal als Nederland, moet het teambelang voorop staan. Ik zou hem er echt naast zetten.

26 maart 2023 om 19:13

Inderdaad. Het moet zo geforceerd allemaal van hem komen, terwijl hij daar niet goed genoeg voor is. Krijgt een rol die Messi zou kunnen hebben, maar geen Depay.

Depay is door Gaal te groot gemaakt. Het gevolg was dat hij zich boven de rest ging wanen.
Simons en Gakpo zijn veel beter.
Het is een beetje te vergelijken met Kocku, hij vond zichzelf super, moest nummer 10 zijn en alle vrije trappen waren voor hem. Ik vroeg me altijd af, hoe hij en deze waanzin kwam. Nu bewijst hij dat hij wel beter is geworden.
Spelers, zeker als ze jong zijn vinden zichzelf veel beter dan ze zijn (op dat moment)

Bizar dat Depay zo groot gemaakt wordt, een bankzitter die al tijden niets presteert is blijkbaar een zekerheid in de selectie. Lazer toch op Koeman

Koeman en geïrriteerd zijn synoniemen. Vind het helemaal niks deze man als bondscoach. Houdt vast aan vergane glorie. Gaat weer helemaal niks worden dat EK.

Ophouden om Memphis alle vrije trappen, corners en penalties te laten nemen. Al jaren komt er helemaal niets aan op plaats van bestemming. Op heuphoogte het strafschop gebied in of naar een andere kleur. Die clown denkt echt dat ie hede beste trap heeft van heel Europa..

Wat is dat nou voor kromme logica.. Hij heeft er 4 gemist, strafschoppenserie uitgezonderd!?!?! Als jij 20x mag aanleggen van 11 meter waarvan 4x in n strafschoppenserie, en je mist er 5 waarvan 1x tijdens zo'n serie, kun je niet opeens zeggen 'die pingels tellen niet mee'.. Zo werkt dat niet! Het heet nota bene STRAFSCHOPPENSERIE! Dus tellen ze gewoon mee met je genomen penalty's. Apart beredeneren ook onie...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren