Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen reageert op nieuwe Ihattaren-zaak: ‘Dat is het vreemde’

Laatste update:

Jack van Gelder heeft medelijden met Mohammed Ihattaren, zo laat de sportverslaggever en presentator weten te gast in De Oranjewinter. Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de 21-jarige middenvelder van Slavia Praag wordt vervolgd voor een mishandeling op 11 februari 2023. Journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf vindt het vooral opvallend dat het vermoedelijk gaat om de mishandeling van zijn huidige vriendin, Yasmine Driouech.

Driouech deed in februari 2023 aangifte tegen Ihattaren vanwege mishandeling, maar kwam daar vervolgens op terug. Dat heeft echter geen invloed op de zaak tegen de voetballer. Voor het Openbaar Ministerie maakt het immers niets meer uit, want een woordvoerder liet weten dat er geen aangifte nodig is om iemand te vervolgen.

Het Openbaar Ministerie kan tot dusver alleen zeggen dat een 21-jarige man uit Vleuten wordt vervolgd voor deze feiten en wil niet bevestigen dat het gaat om Ihattaren. Wel is bekend dat hij in die periode lange tijd verbleef in een herenhuis in Vleuten. Voor de zaak is nog geen zittingsdatum bekend.

Naast vervolging voor de vermeende mishandeling van zijn vriendin zal Ihattaren ook worden aangeklaagd voor een poging tot uitlokking van bedreiging op 7 oktober 2022. Dat bevestigden ingewijden vrijdag aan het ANP. In De Oranjewinter was Ihattaren 's avonds opnieuw onderwerp van gesprek.

Van Gelder sprak vol mededogen over de linkspoot. “Ik vind het zo zielig en heb het eigenlijk wel met hem te doen. Hij zal zichzelf in de nesten hebben gewerkt op allerlei manieren, maar laten we even teruggaan naar het begin. Dit was een buitengewoon talentvolle voetballer. Hij is op een of andere manier in de verkeerde kringen terechtgekomen, of hij is zelf labiel. Misschien kon hij zelf niet op tegen de druk en bekendheid, dus ik heb ook in bepaalde mate medelijden met hem.”

Toch wil Van Gelder zich wel uitspreken tegen het vermeende strafbare feit dat Ihattaren zou hebben gepleegd. “Als je iemand mishandelt, dan gaat dat alle perken te buiten.” Driessen reageert vooral met verbazing op het vermoedelijke slachtoffer in de lopende strafzaak.

“Het vreemde is natuurlijk dat hij aangeklaagd wordt omdat zijn toenmalige vriendin aangifte heeft gedaan”, aldus Driessen. “Die aangifte blijft gewoon staan bij het Openbaar Ministerie, terwijl ze inmiddels gewoon getrouwd zijn met elkaar. Dat telt niet mee omdat het nu al in behandeling is.”

Presentatrice Hélène Hendriks spreekt van een never ending story. “Bij Slavia Praag waren ze ontzettend enthousiast omdat hij iets was afgevallen”, reageert Van Gelder. “Dan denk ik: als je topsporter bent en je gaat ergens beginnen, zorg dan in ieder geval dat je al strak bent. Het is gewoon doodzonde, want het is echt een goede voetballer.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Tjah Valentijn. Lijkt mij logisch dat het OM aangifte van huiselijk geweld niet seponeert op verzoek van het slachtoffer (kans op nog meer intimidatie, afpersing door de dader).

De Staat vindt dat Ihatarren de fout ingaat. Het is aan de rechter om te bepalen of dan vervolging nodig is.

13 januari 2024 om 12:33

@ sta plaats. Helemaal met je eens en heeft hij geweld gebruikt moet daar gewoon een straf op staan of je nou bekend of een onbekend persoon bent staat daar los van. Anders kan iedereen overal elkaar wel gaan liggen meppen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren