Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Usain Bolt grijpt ‘laatste kans’ aan en maakt eerste twee doelpunten

Laatste update:

Usain Bolt heeft zijn eerste doelpunten als voetballer gemaakt. De voormalig olympisch sprintkampioen loopt sinds augustus stage bij Central Coast Mariners, in de hoop op een contract. Vrijdag deed hij van zich spreken in de oefenwedstrijd tegen Macarthur South West United (4-0 overwinning).

Bolt had een basisplaats in het oefenduel, net als voormalig Eredivisionisten Tommy Oar en Tom Hiariej. De Jamaicaan, spelend met rugnummer 95, maakte zijn doelpunten in de tweede helft. Voor rust werd de score geopend door Ross McCormack, op aangeven van Oar, en zorgde Jordan Murray met een kopbal voor de 2-0.

In de vijftigste minuut kopte Bolt net naast, alvorens even later de score te openen. De aanvaller troefde zijn belager af en schoot met links raak in de korte hoek. Hij juichte vervolgens op dezelfde wijze als wanneer hij een sprint won. De 4-0 was een stuk makkelijker: Bolt profiteerde van een miscommunicatie tussen de keeper en een verdediger van Macarthur South West United en rondde af in een leeg doel.

Het oefenduel werd gezien als de laatste kans voor Bolt om zijn club ervan te overtuigen hem een contract aan te bieden. "Twee doelpunten tijdens mijn eerste wedstrijd als basisspeler: dat voelt goed", zegt hij na afloop. "Ik ben blij dat ik de wereld heb kunnen laten zien dat ik beter word. Ik ben erop gebrand om zo goed mogelijk te spelen en in het eerste elftal te komen."

Denk je dat Usain Bolt een profcontract krijgt bij Central Coast Mariners?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha grappig om te zien. Nu nog een flitsende counter goal met een solo van Bolt.

Oar was toch best een leuk voetballertje bij Utrecht? Hij is wel zwaar afgezakt als hij in hetzelfde elftal als Bolt zit..

12 oktober 2018 om 13:40

Oar speelt een stuk vaker dan Bolt natuurlijk. Maldini heeft ook ooit in dezelfde selectie als Digao gezeten.

12 oktober 2018 om 15:24

Bolt is op proef, hij zit dus niet in hetzelfde team. Ik heb de samenvatting van deze wedstrijd gezien en Bolt mist een partijtje kansen, omdat hij de techniek mist, maar dat is ook niet zo gek, want hij is een sprinter en geen voetballer. Uiteraard was Bolt nuttig geweest met zijn snelheid als hij een beetje kon voetballen, maar dat kan hij niet. Letterlijk elke cafevoetballer kan beter voetballen dan Bolt.

Ik vermoed dat deze club hem als PR stunt gebruikt heeft en hem niet gaat vastleggen. Die stunt heeft al gewerkt, want niemand kende deze kleine Autralische club en nu wel.

12 oktober 2018 om 21:16

@doncoxxx de club wil zelfs dat de voetbalbond mede garant staat voor het salaris van Bolt. In Australië is dit overigens best een aardige club waar bolt inderdaad niets te zoeken heeft.

Die eerste goal is toch wel een aardige actie. Ik kan hier wel van genieten

12 oktober 2018 om 14:07

En bij tweede goal zie je dat ie stijf links is. Moet de bal zelfs op 3 meter van het doel nog naar zn links spelen

12 oktober 2018 om 14:36

Hoe bedoel je een grove fout van keeper

Die tweede goal was een Zoetje :D

Vraag me wel af hoe snel hij is met de bal aan de voet, want daar komt ook nog techniek bij natuurlijk. Maar wel leuk om hem te zien voetballen! Legende.

Die eerste doet me een beetje denken aan Kanu. Die lange benen, lange passen en je weet nooit wanneer hij schiet. Prima goaltje hoor! De tweede had iedereen gemaakt

Is Bolt eigenlijk links- of rechtsbenig? Eerste goaltje is toch best prima ingeschoten hoor, helemaal als ie blijkt rechtsbenig te zijn.

12 oktober 2018 om 16:29

Hij is stijf links.

Beperkte speler, stijf links...

12 oktober 2018 om 14:17

het is ook een hardloper die een voetbalshirt aantrekt, qua techniek is het natuurlijk niet bijzonder.

Berghuis is ook stijf links is hij ook beperkt dan??

12 oktober 2018 om 14:33

Berghuis is doordat hij links is idd een beperkte voetballer. Leuk voor in de eredivisie, maar daarbuiten zal hij niet erg kunnen verrassen. Hij is goed hoor, daar niet van, maar door dat hij stijf links is zeker wel beperkt.

12 oktober 2018 om 16:30

Zeer zeker beperkt doordat hij stijf links is.

12 oktober 2018 om 17:33

Net als ene arjen Robben, ook stijf links, bereik je helemaal niets mee internationaal..

15 oktober 2018 om 12:17

Robben heeft iets meer talent als Berghuis, dat is wel even verschil

Dit is toch niets meer dan een publiciteitsstunt van die club... Wat moet je nou met een speler die pas serieus begint met voetballen op een leeftijd waarop de meeste profs al denken aan stoppen?

12 oktober 2018 om 14:32

Kan gewoon van waarde zijn hoor. Hij is natuurlijk qua techniek de minst getrainde, dat kan snel beter worden als hij ineens veel traint. Qua kracht, snelheid en lengte doet hij echter voor niemand onder en op die vlakken is hij al de sterkste in het team. Als ie dan weet wat de trainer van het team verwacht, kan hij zijn goede punten gaan gebruiken en kan hij wel degelijk zijn waarde hebben. Zie bijvoorbeeld die eerste goal. Met zijn snelheid en kracht komt hij met gemak voor de man en blijft hem simpel voor. Zijn gebrek aan techniek zou het afmaken moeilijker maken, maar hij schiet hem gewoon goed en krachtig binnen. Dan zie je dat hij groeiende is.

Plus, hij neemt veel publiciteit mee.

12 oktober 2018 om 15:12

Als hij het daar redt, dan zegt dat alleen maar heel veel over het Australische voetbal. Als je een heel klein beetje op niveau speelt, dan heb je echt niet genoeg aan alleen kracht, snelheid en lengte.

12 oktober 2018 om 15:22

Wat is dan een heel klein beetje niveau volgens jou, of zijn dat alleen de grootste competities? Ene Wildschut heeft toch ook niet bepaald fluwelen voetjes en Walcott is toch ook aardig hoog gekomen vanwege z'n snelheid. Snap je essentie wel en ben het grotendeels wel met je eens, maar een zeer goed fysiek is wel steeds belangrijker geworden en er zijn zeker heel beperkte spelers met een goed fysiek die toch goed gebruikt worden op niveau. Ik denk overigens niet dat Bolt het gaat maken hoor, maar in mijn ogen heeft dat meer met zijn leeftijd te maken dan met z'n beperkte technische bagage.

Ondanks dat hij misschien geen topvoetballer is, is hij een topsporter! Denk dat niemand fitter en sterker is dan hij daar in Australië(in voetbal dan geen rugby ofcourse want die mannen zijn beesten) dus denk dat hij daar makkelijk mee kan draaien! Is wel de snelste man op aarde waar we het over hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren