Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: WK-deelnemer Zuid-Korea op zoek naar nieuwe bondscoach

Laatste update:

Iran en Zuid-Korea zijn er volgend jaar zomer allebei bij op het WK 2014 in Brazilië. De twee troffen elkaar dinsdagmiddag in Ulsan en Iran kwam als winnaar voren dankzij een doelpunt van Reza Ghoochannejhad (0-1). Opvallender was dat Oezbekistan op hetzelfde moment heel dicht bij een rechtstreeks ticket was. De Oezbeken wonnen met 5-1 van Qatar door vijf goals in de tweede helft, maar hadden een Zuid-Koreaanse goal nodig om het WK te bereiken en die kwam maar niet. Na Brazilië (gastheer), Japan en Australië zijn nu ook deelnemers nummer vier en vijf van het WK bekend. Oezbekistan kan er nog bijkomen als het de vijfde ronde overleeft.

Oezbekistan - Qatar 5-1
De ontmoeting tussen Oezbekistan en Qatar begon nog goed voor de bezoekers, die acht minuten voor rust de leiding pakten via Abdulgadir Ilyas. Een kwartier na rust trok Brahodir Nasimov de stand echter weer in evenwicht en kregen de Oezbeken hoop. Als zij zouden winnen zou een plaats bij de eerste twee er dik in zitten en dus zette het land stevig door. Ruim tien minuten na de 1-1 viel ook de 2-1. Oleg Zoteev maakte die en zette de Oezbeken daarmee op voorsprong.

In een bizar verder verloop van de tweede helft liep de score flink op, maar bleef rechtstreekse plaatsing voor hetr WK 2014 wonderlijk genoeg tóch uit. Kort na de 2-1 van Zoteev viel ook de 3-1 van opnieuw Nasimov en daarna maakte het thuisland er in Tasjkent zelfs nog een vierde en vijfde bij, beide keren werd Odil Akhmedov de doelpuntenmaker. Met nog twee extra doelpunten (of één Koreaanse goal) zou het doelsaldo tegenover Zuid-Korea goed gemaakt worden en eindigde Oezbekistan bovenaan. Het gebeurde echter niet.

Zuid-Korea - Iran 0-1
Op hetzelfde moment speelden Zuid-Korea en Iran namelijk ook tegen elkaar. Een gelijkspel of een zege voor de Koreanen had Oezbekistan erg geholpen, maar Iran pakte vrij verrassend een 0-1 overwinning. Held van de middag werd Ghoochannejhad; de ex-aanvaller van sc Heerenveen, Go Ahead Eagles, FC Emmen en SC Cambuur maakte na een uur spelen zijn vijfde interlanddoelpunt in zijn zevende duel als international van Iran. Daarmee zette hij het land op zestien punten in de groep, voldoende om als nummer één naar het WK 2014 te gaan.

Update 19 juni 09.25 uur - WK-deelnemer Zuid-Korea op zoek naar nieuwe bondscoach
Zuid-Korea plaatste zich dinsdag voor het WK van 2014 in Brazilië en een dag later heeft Kang-hee Choi zijn ontslag ingediend. De bondscoach is niet van plan om met het Aziatische land mee te gaan naar de mondiale eindronde en Zuid-Korea moet dus op zoek naar een nieuwe bondscoach. Als een verrassing komt dat overigens niet, want Choi had bij zijn aanstelling in december 2011 al aangegeven te zullen stoppen wanneer zijn land zich definitief voor het WK in Brazilië had geplaatst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 juni 2013 om 16:27

Heel erg blij dat Iran zich geplaats heeft. Hopelijk komen we niet in een al te moeilijke poule terecht. Met wat Geluk aan onze zijde zou Queiroz ons misschien langs die poulefase weten te loodsen. Dat gaat zonder twijfel erg lastig worden, maar hopen mag altijd toch

Die Goochannejad is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de laatste 2 overwinningen van Iran in uitduels. Hij speelt ook bij Standard Luik, mooie ontwikkeling van die jongen. Had het niet verwacht na zijn ook wel goede periode bij Cambuur. Snap alleen niet waarom die gast van Wolfsburg nooit speelt.

Edit: Oezbekistan had 2 goals nodig VZ en niet 1, omdat bij gelijke doelsaldo de hoogst aantal gescoorde goals tellen(13 voor Zka en 12 voor Oezbeken). Die Qeuiroz gedroeg zich trouwens als een malloot, na zijn jaren als trainer van Portugal,real en assistent van Ferguson zou je toch denken dat hij wat fatsoen heeft meegekregen?

18 juni 2013 om 16:07

Die gast van Wolfsburg voetbalt inmiddels in Fulham en is al drie wedstrijden geblesseerd. Je bedoelt Dejageh, toch?

18 juni 2013 om 16:08

Dejagah heeft al Duitse elftallen vertegenwoordigd, dat zal dus wel de reden zijn.

Edit: Zit er dus naast!

18 juni 2013 om 16:10

Optimus Genium, inderdaad ja hem bedoel ik.

Nielus, nee hij heeft gewoon al interlands voor Iran achter de rug maar de laatste paar keer zag ik hem niet meer op het veld. Zal dus die blessure zijn die Optimus aangaf

18 juni 2013 om 16:12

Dejageh is geblesseerd.

18 juni 2013 om 17:16

De coach van Zuid-korea had vooraf aangegeven dat hij Iran niet mocht en er alles aan zou doen om Uzbekistan door te laten gaan. Hoop dat je nu snapt waarom Qeuiroz geen hand wou geven na afloop!

Go Iran!!

18 juni 2013 om 17:34

De enige die zich als een malloot gedraagt ben jij!! Queroz had 100 gelijk! met die provocaties van de zuid-koreanen!

Bovendien Iran is gekwalificeerd voor het wk? Moet je dan stil in een hoekje gaan zitten?? Nederland maakt toch ook 20 rondjes toen we de finale bereikten in 2010?

19 juni 2013 om 10:41

Oew een kwalificatie vergelijken met een finale bereiken. Dit soort hersenspinseld zijn altijd interessant...

18 juni 2013 om 17:52

Je bedoelt denk ik dejagah die bij fulhem speelt. Hij is jammer lang gebleseerd. Ik hoorde dat jol zeer blij was met hem en dat die het goed deed

Ik hoop dat Uzbekistan het WK haalt, ik heb van hun een samenvatting van een wedstrijd gekeken, ze kunnen best goed voetballen.

18 juni 2013 om 16:10

Kleine kans, ze moeten eerst winnen van Oman/jordanië (ligt er aan wie 3e wordt in poule B), en dan nog tegen de nr. 5 van Zuid-amerika (op dit moment is dat Uruguay).

18 juni 2013 om 16:10

Zal lastig worden. Tegen Oman of Jordanië zal het nog wel lukken. Maar dan moeten ze het nog opnemen tegen de nummer 5 van Zuid Amerika. Waarschijnlijk Uruguay of Venezuela. Die zullen vrees ik een maatje te groot blijken.

Jammer.
Ik snap trouwens niet hoe het nou zit. Zuid-korea heeft zich geplaatst maar als ze hebben verloren zou dat neem ik aan betekenen dat ze zich toch sowieso al hadden geplaatst? Desalniettemin goed nieuws, alleen had ik liever Oezbekistan gezien op het WK, puur als verassing. Iran vind ik niet echt een team om naar uit te kijken namelijk. Maar wie weet, het is nog niet over !

18 juni 2013 om 16:08

Nee want als Uzbekistan of Iran meer had gescoord dan lag Korea eruit. Ze zijn nu door op doelsaldo.

Uzbekistan kijk je wel naar uit en Iran niet ?

18 juni 2013 om 16:10

Ik had het liefst beiden gezien. Iran vond ik geweldig een paar jaar geleden met Mirzapour, Mahdavikia, Hashemian Rezaei etc. Maargoed niet elk land kan zich plaatsen natuurlijk, Oezbekistan maakt nog altijd kans via de play-offs

18 juni 2013 om 17:01

Om eerlijk te zijn kijk ik beide landen niet. Bij Iran ken ik alleen die jongen die bij Cambuur zat en die Duitser. Bij Oezbekistan ken ik alleen die verdedigende middenvelder van Anzhi, die overigens voortreffelijk speelt.
Ik denk dat beide teams niet van hoge waarde zijn op het WK maar het leek me leuk, een WK met een heel nieuw land dat ik eigenlijk helemaal niet ken maar wat al een tijdje echt hard aan het stijgen is qua niveau !

18 juni 2013 om 17:32

Oezbekistan heeft een leuk, voetballend elftal, dat kan niet van Iran gezegd worden met hun negatieve opvatting.

18 juni 2013 om 17:39

Ja vertel mij wat. Maar dat komt door dat slappe aftreksel van Ferguson he. Want Iraniers zijn van nature juist opportunistisch en technisch begaafd.

18 juni 2013 om 16:09

Als Oezbekistan nog 2 doelpunten hadden gemaakt dan waren ze door.

18 juni 2013 om 16:26

Overigens heeft Zuid Korea echt ziekelijk veel geluk gehad deze kwalificatie. Een 2-1 overwinning thuis tegen Qatar met de winnende goal in de 96e minuut en uit tegen Libanon viel de 1-1 ook pas in de zesde minuut van de blessuretijd. Zonder die drie punten had Korea het WK hoogstwaarschijnlijk thuis voor de tv kunnen bekijken.

18 juni 2013 om 17:58

Australie hetzelfde verhaal.

18 juni 2013 om 16:13

Oezbekistan(net als Kazachstan) is zo een kleurloos team uit het oosten, wat moet je met ze op een WK? Ben blij voor Iran.

18 juni 2013 om 16:21

Sorry, Oezbekistan is nu veel beter dan Iran. Iran raakt achterop en Oezbekistan heeft groot inslag gemaakt afgelopen jaren. En ik vraag me af of je weleens een wedstrijd van Oezbekistan hebt gezien, ik zeker 5 of 10 keer. Ze kunnen goed voetballen, hoor!!!

18 juni 2013 om 16:37

1 Waarom staat Iran eerste en niet Oezbekistan als ze achterop raken en als Oezbekistan veel beter is? 2 Ik twijfel er niet aan dat ze goed kunnen voetballen, ik heb het gezien. Ze combineren heerlijk, maar ze krijgen goals ook zo makkelijk tegen(australie 6-0 bijv) en 3 ik zeg alleen dat Oezbekistan(het land an sich) geen uitstraling heeft, samen met Kazachstan een beetje een slap aftreksel van Oost-rusland

De Iraanse Nederlander scoorde de winnende. Korea was iets beter maar ik vond het lekker voor ze dat ze verloren omdat de Koreaanse coach had gezegd dat "ik hou niet van Iran en ik hoop dat ze het niet halen".

18 juni 2013 om 16:11

De scheids deed er ook alles aan in het laatste kwartier om Korea te helpen.

Is Azmun bijvoorbeeld niet klaar voor een rol in de basis 11? En die kerel die door NEC gekocht is?

18 juni 2013 om 16:15

Ja, maar die Queiros is een behoorlijk conservatieve coach en gaat dat soort jongeren niet gebruiken.

18 juni 2013 om 16:19

Die jongen die door NEC gekocht is speelde niet eens veel in Iran en heeft zich niet eens bewezen. NEC heeft hem gehaald omdat hij op een toernooi'tje in Dubai goed speelde met een Iraanse jeugdploeg.

18 juni 2013 om 16:25

Whaha, ik vond hem ook niet veel indruk maken in die youtube filmpjes, maar goed .

Die Azmun is nu naar Rubin Kazan toch? Dat kan wel een goede subtopper worden.

18 juni 2013 om 16:28

Sardar Azmoun is absoluut nog niet klaar om voor het Iraanse elftal te spelen. Hij heeft nog geen één wedstrijd in een eerste elftal gespeeld, niet in Iran en ook niet in Rusland. Hopelijk bewijst hij zich het aankomende seizoen en speelt hij zich in de kijker voor het Iraanse elftal, maar nu is het nog te vroeg voor hem.

Gefeliciteerd mede-iraniers!

Edit: Alireza Jahanbakhsh is een hele goede speler. Die Youtube filmpje was een beetje raar in elkaar gezet, maar hij gaat het zeker maken bij Nec, let maar op!

18 juni 2013 om 17:43

Conservatief ik weet het niet: Hij heeft Omid Nazari gehaald (zweden) en is nu bezig met zijn broertje, Daniel Davari gaat binnenkort komen en met nog een paar Europeanen was die bezig!

18 juni 2013 om 18:27

Dankjewel! Ik ben wel blij

Nu nog Israël doorgaan, alhoewel die kans kleiner is geworden, en het WK kan niet meer stuk voor mij .

Gefeliciteerd!

18 juni 2013 om 16:15

Hahahahaha dank je Optimus, nu weet ik waarom die Iraniers als idioten met de vlag over het veld 10 rondjes maakten en waarom die Portugeze coach zich liet gaan.. Wel heerlijk dit

Dat zo slecht voetbal nog zo spannend kan zijn. Kon kiezen tussen 2 uur van de zon genieten of 2 uur deze rommel bekijken, helaas voor het laatste gekozen. Iran en Korea hebben allebei niks te zoeken op het WK. Iran was inspiratieloos en Korea tandloos. Het zegt al genoeg dat je met 8 goals uit 8 wedstrijden groepswinnaar kan worden daar .

Hoop dat Queiroz hier nog wat van kan maken. Er zit heus wel genoeg techniek en creativiteit in de ploeg om er een aardige voetbalmachine van te maken... ipv zo'n rare Ferguson tactiek.

Ook jammer dat de bondscoach zo onsportief deed richting de Koreaanse coach, die hem echt wat wilde aan doen trouwens haha.

18 juni 2013 om 16:11

Dat Iran zo slecht voetbalt voetbalt is juist te danken aan Queiroz met zijn Portuges antivoetbal.

18 juni 2013 om 16:13

Je weet niet dat de Koreaanse bondscoach gezegd heeft dat hij Iran haat, Queiroz WK maar thuis moet kijken, korea Iran kapot zou maken etc gezegd heeft? Koreaanse bondscoach verdiende het. Hoopte nog dat Oezbekistan door ging.

18 juni 2013 om 16:23

Serieus? Tja, typisch. Veel mensen weten het niet maar Zuid-koreanen voelen zich superieur aan andere volkeren. Zelfs het ontwikkelde Westen kijken ze minachtend tegen aan.

Die queiroz moet weg met zijn flat 4-4-2. Leven niet in het stenen tijdperk. Aan de andere kant heeft hij met beperkt materiaal wel het WK gehaald. Maar nu is het tijd voor een offensieve coach.

18 juni 2013 om 16:53

Ja inderdaad. Queiroz is geen voetbal liefhebber. Iran heeft maar een goede wedstrijd gespeeld onder hem en dat was vorige wedstrijd tegen Libanon in Iran. Vroeg druk zetten, combinatievoetbal, derde man zoeken en geen lange ballen naar voren rossen. Ze speelden ook mooi tussen de linies. Ik hoopte eigenlijk op een Nederlandse coach in Iran zodat ze hun aanvallende potentie altijd gebruikt kan worden, want Iran kan niet verdedigen. Ze hadden betere voetballers gehad zoals Daei (herta Bsc), Karimi(bayern), Hashemian(bochum), Mahdavikia(hsv) en Azizi(fc Koln) en Bagheri (bielefeld). Nekounam (osasuna) was ook een behoorlijke voetballer, maar ook Masoud van Osasuna die op dit moment zeer slecht presteert.

20 juni 2013 om 01:08

Beetje positief en wat meer achter ons land staan mag ook wel. Duurt nog lang tot het WK.

Haha mooi om te zien dat Iran doorgaat naar de WK. Ik ben er wel van verzekerd dat we de groepsfase niet gaan overleven.

Waarom had Oezbekistan met nog 1 doelpunt extra bovenaan gestaan? Zowel het aantal doelpunten als het onderling resultaat (1-0 en 2-2) spreekt in het voordeel van Zuid-korea.
Desondanks waren ze er wel heel dichtbij natuurlijk. Als Goochannejad niet had gescoord, was Oezbekistan over Iran heen gegaan.

18 juni 2013 om 16:15

Oezbekistan had twee doelpunten nodig, dan hadden ze een beter doelsaldo gehad als Zuid Korea. 1 doelpunt van Korea was ook genoeg geweest, want dan was Oezbekistan op doelsaldo Iran voorbij gegaan.

18 juni 2013 om 16:53

Ja, precies. Maar dan heeft voetbalzone het er dus verkeerd staan.

Zoo was dat spannend zeg! Leuk dat Iran en Zuid-korea zich geplaatst hebben! Wel hoop ik dat nr 5 van zuid-amerika die playoff met Uzbekistan-jordanie/oman wint, hoe meer landen uit zuid-amerika des te beter. Ik dacht echt op t laatst dat Uzbekistan gaat er nog 1 goal inprikken.

Zo jammer, Oezbekistan kan verschrikkelijk goed voetballen. Ze begrepen hoe je voetbal moet spelen, driehoekjes, balbeheersing, technische snufjes en veel druk zetten. Hun zwakte is dat ze wel af en toe achterin een groot gat laat wat voor tegenstander makkelijk scoren is. Als ik wk-ticket in mijn handen had, had ik 100% aan Oezbekistan gegeven.

Dit riekt naar omkoping... wat een belachelijk scoreverloop met bijna een dubieus resultaat.

18 juni 2013 om 16:18

Nouja zo gek is het nou ook weer niet. Oezbekistan moest vol op de aanval de tweede helft. Qatar speelde nergens meer voor en kon na de 3-1 een goed resultaat in deze wedstrijd ook wel vergeten. Dan is het logisch dat men achterin niet meer zo scherp verdedigd. Dat gecombineerd met het feit dat de Oezbeken tot het eind volle bak gas bleven geven omdat ieder doelpunt ze dichter bij het WK zou brengen maakt dat het verloop helemaal niet zo onlogisch is al het in eerste instantie lijkt.

Hoogstens zou je Qatar kunnen verwijten dat ze na de 3-1 hun sportieve plicht niet meer gedaan hebben, maar om nou meteen omkoping te gaan roepen gaat me wat ver.

18 juni 2013 om 16:26

Na een uur spelen komt Iran op 1-0 en daarna begint Oezbekistan pas te scoren. Blijf het verdacht vinden. Er kan altijd een onderzoek gestart worden. Dat wil niet zeggen dat ze schuldig zijn, maar kan me voorstellen dat de meeste voetballers van Qatar niet heel veel geld hebben en wel een zakcentje kunnen gebruiken van een Oezbeekse gasmagnaat.

18 juni 2013 om 16:29

De goal van Iran doet er niet toe. Ook als het in Korea 0-0 was gebleven had Oezbekistan aan een overwinning met 5 goals verschil genoeg gehad. Ze hadden het dus in principe helemaal in eigen hand.

18 juni 2013 om 16:35

Qatari's zijn rijker dan Oezbeken, en ze hebben meer gas. De gasinkomsten van Oebekistan zijn denk ik eerder een zakcentje voor Qatari's.

18 juni 2013 om 16:43

Als er nou geen voetballers op de wereld aan geld hoeven te denken zijn het wel die Qatari, die verdienen miljoenen en dat met in elk stadion minder dan 200 man

18 juni 2013 om 17:12

@cambiasso
Eindelijk iemand die het benoemt.
Alleen het is geen omkoping en het is niet ten nadele van Korea bedoeld. Qatar wilde koste wat het kost Iran uitschakelen (ben geen Iranier!!). Maar Qatar haat Iran. Dus na de 1-0 van Iran hebben ze teugels laten varen en de druk op Korea gevoerd.. dit zodat de Koreanen er keihard voor zouden gaan en de gelijkmaker zouden scoren.

Met Zuid - Korea wil Qatar geen ruzie. Op politiek vlak hebben ze daar geen problemen mee.

@ attamotta
Jouw verhaal doet er niet toe. Het gaat niet om Zuid Korea, maar Iran. Qatar wilde Iran uitschakelen.

18 juni 2013 om 20:45

Waarom haat Qatar Iran als ik vragen mag? Is dat weer een Sunni - Shia verhaal?

19 juni 2013 om 08:16

Nee dat is een Arabische vs Iraanse verhaal. Paar jaar terug won een Arabisch land van Iran(iran ging niet naar het WK) en een ander Arabisch land ging daardoor wel naar het WK. De Arabische land, die van Iran won, (qatar dacht ik) begon met de vlag van Saudi Arabie(denk ik) te zwaaien.

18 juni 2013 om 16:26

Dit is politiek mijn vriend. De afspraak was dat Qatar voor zou komen om Iran het gevoel te geven om voor een gelijkspel tegen Zuid-korea te gaan. Dan zou Oezbekistan opeens (zoals ook gebeurde) Qatar overlopen zodat Iran met de play-off zou overblijven en zich niet rechtstreeks zou plaatsen. Het begon al met de rare opmerkingen in de media van de Zuid-koreaanse bondscoach over de behandeling van zijn team in Iran.

18 juni 2013 om 17:14

Dit is niet de eerste keer dat een Arabisch land Iran een oor aan wil naaien. Waarbij ik toch wil opmerken dat het eerder een religieuze haat van de stroming waar de Iraniers toebehoren een belangrijke vinger in de pap heeft voor deze politieke fratsen van de Arabieren (enkele Arabische landen uitgezonderd).

18 juni 2013 om 17:22

Weet nog wel dat Bahrein dat grassrolling gebeuren toepaste. Ook de officials doen graag mee he. Ook de Aziecup van 2005(?) destijds in de halve finale tegen China. Wat een omkoping was dat.

18 juni 2013 om 17:33

@pg
Ongekend. Iran wordt zo gruwelijk gehaat. Het is elke keer een wonder dat ze tot zulke prestaties komen. Zeker met een Queiroz als coach Iran heeft echt een coach nodig die het tikki-takka goed doorvoert. Want het zijn veelal technisch zeer begaafde voetballers.

Dat ze eerste eindigen, kun je alleen maar respect voor hebben.

18 juni 2013 om 17:41

Ja inderdaad. Ook blij dat Saudi nu helemaal niks meer voorstelt, want dan hadden ze er alles aan gedaan om Saudi voor te trekken. Goorlappen.

Die Queiroz moet echt weg, wat een dwaas. Ik denk dat een Nederlandse amateurcoach (van topklasse) dit elftal meer kan geven.

18 juni 2013 om 18:12

Klopt. Ik snap alleen niet hoe het komt dat de Saudi's opeens in een dal zijn gevallen. Al waren ze voor de jaren 90 ook helemaal niks.. Rijkaard zie ik wel graag voor de Iraniers

Ik kan gewoon niet geloven dat mensen als Queiroz zooo lang in het vak zitten, zoveel geld verdienen, zogenaamd dag en nacht met voetbal bezig zijn.. maar nog niks, maar dan ook helemaal niks aan voetbal toevoegen.

Maarjah.. hij heeft het toch wel voor mekaar. Zucht.

18 juni 2013 om 18:23

Ik wel. Zij zijn bezig om in plaats van voetballers zelfmoord-extremistische dwazen op te leiden en dat sturen ze naar Syrië om daar hart en nieren van mensen te eten.

18 juni 2013 om 18:34

Het is gewoon zoals nu in Syrië, altijd al zo geweest maar nu worden de lijnen uitgezet: Turkije, Gcc-landen (plus alles en iedereeen die zij kunnen omkopen met hun oliedollars), Egypte tegenover Iran, Irak, Libanon en Syrië.

De verdeel en heers tactiek die door bepaalde machten perfect wordt uitgespeeld.

18 juni 2013 om 18:49

Qatar, Saudi en Turkije zijn echt smerig bezig ten aanzien van Syrië. Uiteindelijk is de Syrische burger slachtoffer van de spelletjes van de hele wereld.

@ Dp

Saudi heeft lang kunnen teren op een generatie, mede omdat ze een hand boven het hoofd gehouden werd. Zoals altijd hebben ze geld maar kunnen ze helemaal niks.

De voetbalwereld is de meest onrechtvaardige wereld . Veel te veel mensen verdien veel te veel geld.

18 juni 2013 om 22:30

@ Optium Genotium

Iran speelt ook een gore rol in Syrië.

18 juni 2013 om 23:18

Matthaus

Ja dat klopt. Maar do rol van Iran is duidelijk en transparant in tegenstelling tot Saoedi-arabië. Saoedi-arabië is zo hypocriet als wat. Zij vielen Bahrein met Tanks binnen om de opstand in Bahrein te onderdrukken alleen omdat die opstand grotendeels een sjiïetische opstand was, waar waren onze media, mensenrechtenorganisaties, VN en Mark Rutte die bijzonder hypocriet vandaag het over mensenrechten in Turkije had?
Maar Saoedi-arabië het land van professioneel top niveau van onderdrukking, komt nu voor mensen rechten. Nee vriend, het is duidelijk een sektarische keuze. Iran ondersteunt een regering, een partner, wie steunen de Saoediërs? Terroristische groeperingen die zich associëren met Al-qaida. Wij laten ook onze jongeren heel makkelijk daar naartoe gaan en denken dat we ermee wegkomen. vroeg of laat komen ze terug en wat voor dood-kunst ze daar op de "technische Universiteiten van Killing Art" geleerd hebben, komen ze bij ons toepassen.

18 juni 2013 om 23:21

Dit is een voetbal forum en eigenlijk hoort politiek niet hier, maar ik wou gewoon duidelijkheid scheppen en reageren op jouw opmerking.

19 juni 2013 om 10:03

@ optimus genium

Iran doet precies hetzelfde als Saoediã« Arabiã«. Iran steunt duidelijk de terroristische shia organisatie Abu al fadl in Syriã«. Op dit moment rekruteert Iran Shia terroristen uit Irak. Deze krijgen een militaire training en worden vervolgens gestuurd naar Syriã«. Is exact hetzelfde als wat de Saoedi's doen.

Nee, jij ben gewoon niet goed op de hoogte. als je rechtvaardig bent moet je het beleid van beide landen afkeuren.

Voorgaande WK vond ik het voetbal van Iran niet om aan te zien, totaal geen fris voetbal en niet echt aanvallend. Hoop dat ze het komende WK wel iets moois kunnen laten zien.

Geweldig! Wie gaan er allemaal mee naar Brazilie??

Wat was die laatste kopbal nog dichtbij zeg.
Overigens vond ik het zelf jammer dat Reza niet de gangnam style dansje ging doen na zijn doelpunt!

18 juni 2013 om 17:47

Geniale opmerking!!

Beste comment van de dag!!

Dit maakt mijn dag weer goed!

Iran naar het WK, maar ik ken nog geen vijf spelers. Zuid-korea is logisch.

18 juni 2013 om 17:09

Korea verloor uit en thuis van Iran.

19 juni 2013 om 19:07

Noem is 5 spelers van z-korea zonder te gaan zoeken dan he

Iran maakte wel ineens een comeback, niemand verwachte een maand geleden nog dat ze het zouden halen.

Iraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan en nogmaals Iraaaaaaaaaaaaaaaaaaan. Super vet..... Hahahahahahahahaha laatste 15 min van de wedstrijd ben ik 10 kilo kwijt geraakt.
Ze moeten altijd zich maar op het nippertje kwalificeren . Denk aan Wk Frankrijk , en Duitsland .

En nu hopen dat Oezbekistan kan stunten en we zijn met zijn 5en!

Gaat niet lukken. Tegen nr 5 van zuid Amerika. Kansloos.

In landen zoals Iran lopen erg veel talenten rond. Alleen heb ik het idee dat veel neefjes en oompjes voorgetrokken worden van mensen die het echt voor het zeggen hebben. Queiroz is gewoon een pion voor wat uitstraling.

Iran heeft wel een nieuwe stadions nodig ik bedoel comaan 1 stadion in Heel Iran die ook nog eens 40 jaar geleden gebouwd is!

18 juni 2013 om 19:07

1 Stadion in heel Iran. Waar heb je het over?
Er worden ook twee nieuwe gebouwd:

1azadi Stadium84,412tehran
2nagshe Jahan Stadium (to be opened in 2013)75,000 Isfahan
3yadegare Imam Stadium66,833tabriz
4ghadir Stadium51,000ahvaz
5shiraz Stadium (to be opened in 2013)50,000shiraz
6samen Stadium35,000mashhad
8shahid Shiroudi Stadium30,000tehran
=takhti Stadium30,000tehran
=takhti Stadium30,000ahvaz
10takhti Stadium22,000abadan
11ali Daei Stadium20,000ardabil
=dr. Azodi Stadium20,000rashtdamash
7fooladshahr Stadium31,439fooladshahr
10hafezieh Stadium22,000shiraz
11takhti Stadium20,000bandar-e Anzali
=takhti Stadium20,000tabriz

ik gun het de Oezbeken wel, goede kwali. cyclus gespeeld!

maar ik vrees dat de nummer 5 van Zuid Amerika hen te machtig word.
maar de bal is rond he ! haha

en 6 Zuid Amerikaanse ploegen in plaats van altijd 5 is ook niet verkeerd voor het wk

Gefeliciteerd aan iedereen die Iran een warm hart toedraagt. Toch weer op het nippertje gered

Ik weet zelf niet of ik blij moet zijn, maar ik kreeg toch een kleine glimlach op m'n gezicht. Mijn moeder is van origine Perzisch, maar moest net als vele andere Iraniers vluchten voor haar leven met d'r hele familie, in ons geval omdat ze Joods was. Ik heb dus niet veel om Iran dankbaar voor te zijn...

Als Iran op het veld gaat voetballen zoals ze Futsall spelen, zie ik ze wel ver komen

Nu Israel nog, samen in de poule met Iran, USA en Duitsland graag

18 juni 2013 om 19:28

Je weet dat er 50.000 Joden in Iran wonen en dat er 18 synagoges bestaan in Teheran alleen.
Ook hebben de joden hun eigen vertegenwoordiger in het parlement.
Dat je moeders familie moest vluchten voor hun leven zou best kunnen, maar de reden daarvoor kon nooit zijn dat ze simpelweg Joods waren!
Verder, een poule met Iran en Isreal gaat nooit gebeuren. De Iraanse regering erkent Isreal niet als een staat en verbiedt daarom haar atleten om in wedstrijden deel te nemen tegen Isreal!
Misschien moet je je wat verder verdiepen over je Iraanse roots, voordat je onwaarheden gaat verkondigen.

18 juni 2013 om 19:36

Hij kan er ook niets aan doen. Zo heeft hij het van zijn moeder meegekregen.

18 juni 2013 om 20:35

Nee? Dan weet jij meer dan ik.

Dan vergeet je dat Joden in Perzie, vlak na de verovering van de Islamitische legers, vanaf het jaar 634 de Dhimmi status kregen. Dhimmi's betekent 2e klas burgers, omdat ze niet-moslim zijn. Dhimmi's moesten extra hoge belastingen betalen(jizya), mochten alleen thuis hun geloof beoefenen, waren altijd 2e keus bij het eigenen van grond, mochten alleen met hun eigen mensen omgaan, werden met andere woorden gewoon onderdrukt.

En die poule was trouwens maar een grapje hoor, ik hoop dat je dat inziet.

En trouwens ik heb veel meer mooie verhalen gehoord dan slechte over Iran dus misschien daarom dat ik een smile kreeg. Maar ik identificeer mezelf als een 100 Israeli, als volgeling van mijn vader. Israel, het land dat mijn moeder en haar familie met open armen ontving en het land dat mij heeft gemaakt. Desondanks ben ik blij met m'n Perzische roots, helaas ben ik alleen trots op het Perzie tot 650 N.c

Mijn gevoel zegt gewoon dat dit WK, een van de beste ooit zal worden...ik kan serieus niet wachten

18 juni 2013 om 20:46

Israeli-drogba

Dat klopt. Maar dat komt eerder door Arabieren dan door Perzen en je weet dat het problemen tussen Iran en Israël eerder politiek zijn dan religieus of racistisch.

18 juni 2013 om 20:54

Zo kan je wel eeuwig terug de tijd in gaan natuurlijk. De Joden hebben duizenden jaren geleden ook genocide gepleegd op de toenmalige bewoners van het huidige Israël, en dat lijkt zich weer te herhalen.

Tevens waren Joden net als zoveel andere volkeren/culturen/religies 2e rangs burgers in hun leefgebied. Je moet niet alles op het ''jood-zijn'' leggen.

In Iran wordt het gros onderdrukt.

18 juni 2013 om 21:03

Niet alleen Joden waren tweederangs burgers, alle Perzen waren tweederangs burgers.
In eerste instantie moest ook elke Iranier meer belasting betalen en alles wat je hiervoor boven opgesomt hebt. Later werden Iraniers gedwongen tot de Islam, velen werden afgeslacht en anderen nog erger behandeld dan tweederangs burgers. Dit allemaal was niet het werk van Perzen of Iraniers, maar van de Arabieren., plus dat het 1500 jaar terug is gebeurd, toen was jouw moeder nog lang niet geboren.
Daarom begreep/begrijp ik niet zo goed waarom jij het vermoorden van joden met Iran associeerde.
Joden hebben ook na 650 een belangrijke rol in Iran gespeeld, natuurlijk hadden zij het moeilijk rond de tijd van islamitisering in Iran, maar dat geldt elk voor elk ander Iranier rond die tijd.
Vandaar ook al het haat tegenwoordig tussen Iraniers en Arabieren.
Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat het misschien moeilijk kan zijn om als een minderheid in een islamitische land te wonen, maar vrezen voor je leven kan absoluut niet geval zijn geweest en al helemaal niet als je moeder voor de revolutie is geemigreerd naar Israel.

18 juni 2013 om 22:37

@ Israeli-DrogbA…

Om een punt te maken kan je altijd wel selectief blijven winkelen. Ik bedoel, wat doet Israel nu dan? Jaarlijks sterven onschuldige Palestijnen in de ziekenhuizen van Gaza door een tekort aan medicijnen en elektriciteit. Dit als gevolg van de onrechtvaardige boycot van Israel. Is dit rechtvaardig?

Geef dan antwoord.

18 juni 2013 om 19:30

Wanneer ben je dan gevlucht? Voor of na het islamitische regime?

18 juni 2013 om 20:20

Ik niet alleen mijn moeder met haar familie, ik was toen niet geboren. Ik ben in Israel geboren.

18 juni 2013 om 19:32

Raar man, dat je moeder moest vluchten alleen maar omdat ze Joods is.

Iran heeft namelijk een van de grootste Joodse gemeenschappen van de wereld, er zit zelfs een Joodse afgevaardigde in het Iraanse Parlement.

Maar ja je moet ook niet alles geloven wat je ouders zeggen, misschien zijn je ouders wel economische vluchtelingen maar vonden ze het verhaal wat ze jou en anderen wijsmaken wat minder vernederend.

Mijn moeder is ook Perzisch en ze vertelde mij dat heel veel zogenaamde Iraanse vluchtelingen gewoon economische vluchtelingen zijn die de gekste verhalen verzinnen voor een verblijfsvergunning.

18 juni 2013 om 19:37

Iran haat de zionisten, maar tegen normale joden hebben ze zeker niets.

18 juni 2013 om 19:39

Vooral niet als het nog eens hun eigen bevolking is.

18 juni 2013 om 20:24

Dat lijkt me nonsens. De meeste Iraniërs die naar Israël zijn gegaan, gingen voor het geld. Joden hoefden niet te vluchten omdat ze Joods zijn, geen onzin verspreiden. Misschien was je moeder aanhanger van de Sjah of was haar vlucht preventief.

Je weet dat Ahmedinejad van Joodse komaf is he?

prachtig dat mijn land van herkomst weer op het WK mag spelen. Nu heb ik twee landen waar ik vanuit mijn hart kan juichen. Persoonlijk vind ik het nog mooier dat die Nederlandse-iraniër het heeft beslist. De kans is zeer klein dat ze de poule fase zullen overleven, maar het feit dat ik ze drie keer mag bewonderen is voor mij al prachtig om te zien. Hopelijk worden ze niet drie keer vernederd
Een andere tactiek kan geen kwaad, want dit was vandaag niet om aan te zien. Er valt nog te schroeven aan dit team, maar wat er niet is kan altijd komen!!

Supertrots en blij dat Iran het heeft gehaald. We gaan het weliswaar niet ver schoppen maar alleen al het feit dat we erbij horen, is iets om trots op te zijn!

Het wordt een kansloze missie voor Iran maar ben super trots dat ze er zijn, maar wat telt is dat Geen enkele Arabische land uit Azie mee doet aan WK.

De WK van Brazielie, de WK van de beste voetbal land...

De Perzen, Jappaners, Aussies en Koreanen vertegenwoordigen Azie.

19 juni 2013 om 10:06

@ Humy

Door deze haat komen wij dus niet ver in het Midden Oosten. Verlaat je bunkermentaliteit aub.

19 juni 2013 om 11:00

Dit is geen haat jongeman. Alle arabische landen in het Midden Oosten doen alles aan om Iran te dwarsbomen als het om voetbal gaat. Dus het is gewoon heerlijk dat wij er bij zijn en hun niet. Geen een van hun.

Als Nederland zich een keer niet plaatst voor een WK of EK moet je kijken wat ze allemaal in duitse kranten schrijven. Is dat ook haat, of gewoon leuk om je concurenten beetje afzeiken.

Dus ik zeg: stel je niet aan, soms is het geven en soms moet je nemen.

19 juni 2013 om 11:19

@ Hummy

Jij stelt dus dat alle Arabische landen alles aan doen om Iran te dwarsbomen. Bewijs het maar. Ik wil dat jij nu van Oman tot Libanon tot Irak bewijst dat Alle Arabische landen Iran dwarsbomen wat betreft voetbal. Als jij dat niet kunt bewijzen, dan moet je jouw stelling terug trekken begrepen.

Bovendien ken jij mijn leeftijd niet. Het is ongepast om te beginnen met jongeman.

Ik wacht op je repliek.

19 juni 2013 om 11:57

Irak en Libanon niet natuurlijk. Maar de gcc-landen wel, met uitzondering van Oman en misschien Vae.

19 juni 2013 om 12:12

Jongeman,

Als eerst: Je hebt niks te willen.
Ten tweede: Relaxxxx. Voel je niet aangevallen. Over 4 jaar krijgen jullie weer een herkansing.

Einde discusie.
En om je temperatuur te verlagen, kijk naar het volgende filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=i7rlfpuhzie

19 juni 2013 om 12:26

@ Hummy

Ik zie dat jij geen gronden hebt waarmee jij jouw stelling kunt bewijzen. Met andere woorden, jij bent gewoon uitgelult.

Nu is het inderdaad einde discussie.

@ Pg

Inderdaad ja, al denk ik dat Syrië ook nooit zo iets heeft gedaan.

20 juni 2013 om 23:42

@matthaus:

http://www.youtube.com/watch?v=aaeolpvm9d0 Hierbij zie je dat Bahrain heeft gewonnen van Iran: Iran uitgeschakeld saudi's door en na afloop van de wedstrijd de Bahraini's met de vlag van de saudi's aan het zwaaien zijn

Qatar verliest met opzettelijk met 5-1 tegen Oezbekistan in de hoop dat het bij Zuid-korea-iran gelijk wordt en dat Iran uitgeschakeld is

http://www.youtube.com/watch?v=bqpli5alpoe De scheidsrechter komt uit Koeweit en doet er alles aan om de Uzbeken te laten winnen

http://www.youtube.com/watch?v=m53x3xwepzi Halve finale azie cup 2004 de scheidsrechter is van Libanon samen met deze beelden: http://www.youtube.com/watch?v=6jp8ohu2yeq

En dan hebben we het nog niet gehad over het eindeloze tijdrekken en schwalbe's en natrappende arabieren die van de 90 minuten 85 minuten op het veld liggen!!

21 juni 2013 om 02:51

@ Rexez

Jouw voorbeeld gaat over 2 kleine golgstaten. Hiermee kan je niet alle arabieren beschuldigen van haat etc. Snap je dat?

Apart dat de coach van Zuid Korea niet naar het WK wil en zich alleen maar wilde kwalificeren?

Weer een lekkere politieke discussie hier trouwens over Iran, Israel etc.... Ga ff anders op Fok! een topic opengooien ofzo

20 juni 2013 om 15:34

politiek zal altijd inmenging hebben in sport!.
ook al doen veel mensen geloven van niet!.

21 juni 2013 om 09:23

Misschien wel, maar hier op VZ moet je gewoon ontopic blijven en alleen over voetbal lullen.

21 juni 2013 om 16:19

elkaar uitschelden of haten(clubs,spelers) hier op zone. heeft zeker ook met voetbal te maken?

Inderdaad heel apart dit. Maar wel laf hoor, met die tegenstanders stond het al van tevoren vast dat Zuid-korea zich zou kwalificeren, maar juist op het WK zijn ze 1 van de minste en dus stopt hij er maar mee zodat die vraag van ''wat als deze coach het WK had gedaan'' zal blijven rondzingen. Tactische maar ook een laffe zet van deze man. Alsof je je met Anderlecht plaatst voor de CL en voor dat toernooi gaat bedanken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren