Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Vlaar zet handtekening onder contract tot 2018

Laatste update:

Ron Vlaar blijft inderdaad langer bij AZ. De Telegraaf pakte maandagochtend al groots uit met het bericht dat de verdediger zijn aflopende contract zou gaan verlengen en niet lang daarna heeft AZ dit bevestigd via de officiële kanalen van de club. Vlaar tekent voor twee seizoenen bij en ligt binnenkort dus tot de zomer van 2018 vast in het AFAS Stadion.

/

De 31-jarige Vlaar raakte vorig seizoen ernstig geblesseerd aan zijn knie en vertrok transfervrij bij Aston Villa. Eenmaal weer fit wilde hij meetrainen bij Feyenoord, maar daar was geen plek voor hem, waarna Vlaar zich bij AZ meldde. Het meetrainen resulteerde in een contract en Vlaar is in de afgelopen maanden erg belangrijk gebleken voor de ploeg van John van den Brom.

“Er was ons binnen de mogelijkheden van AZ veel aan gelegen om Ron langer aan de club te binden”, zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. “Je merkte bij zijn komst in oktober al dat hij nog vol ambitie zit. Met zijn leidinggevende kwaliteiten, ervaring en uitstraling heeft hij mede aan de basis gestaan van de goede prestaties na de winterstop en bijgedragen aan de ontwikkeling van medespelers. We zijn dan ook zeer blij dat we een Nederlands international van dit kaliber langer bij de club kunnen houden.”

Vlaar is ook blij dat hij langer bij AZ kan blijven: “Ik heb al eerder aangegeven dat ik het hartstikke naar m’n zin heb bij AZ”, zegt de verdediger. “Ik ben lekker aan het voetballen en we hebben goede resultaten behaald, maar er is nog genoeg uitdaging, zowel individueel als met de ploeg. Dit contract is voor mij ook een stukje rust, waar ik goed bij gedij. Het totaalplaatje is belangrijk. We kunnen hier nog genoeg bereiken. Die ambitie moeten we uitstralen, dat probeer ik iedere dag te doen.”

Update 18 mei 11.56 uur - Vlaar zet handtekening onder contract tot 2018
AZ bracht vorige week maandag al naar buiten dat het mondeling akkoord was met Ron Vlaar over een nieuw contract. De ervaren verdediger zou tot medio 2018 gaan bijtekenen en woensdag is dat daadwerkelijk gebeurd. Vlaar zette zijn signatuur onder een nieuwe verbintenis en blijft zodoende aan AZ verbonden voor de komende twee seizoenen. Hij keerde gaandeweg dit seizoen terug in Alkmaar, voor een revalidatie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastisch nieuws!!!!

Geweldig nieuws voor AZ. Belangrijk zal zijn of Janssen en Henriksen kunnen blijven dan valt er ook in Europa nog wel wat te bereiken voor dit jonge elftal!

9 mei 2016 om 09:47

Voor Janssen is het gewoon het beste om nog een jaar bij AZ te blijven. Bij AZ kan je je gewoon heel goed ontwikkelen, zonder erg hoge druk.

9 mei 2016 om 09:49

Van Henriksen werd in de winter al bekend gemaakt dat hij deze zomer vertrekt. Ik zelf ben er eigenlijk van overtuigd dat Janssen ook vertrekt deze zomer. Maar voor deze 2 transfers zal Az veel geld ontvangen en ook goede vervangers kunnen halen. Alleen is het hopen dat de vervangers niet eerst nog moeten wennen want daar is geen tijd voor.
Ik verwacht dat Az waarneer het de groepfase weet de halen, zeker goede kansen heeft om de groepfase te overleven, wie weet hoever ze dan nog kunnen komen!
Het seizoen is nog geen dag afgelopen, maar ik kijk nu al uit naar volgend seizoen

On topic: Geweldig nieuws dat Vlaar met niet 1 jaar maar zelfs 2 jaar heeft verlengd! Hij is zo'n belangrijke schakel achterin heeft hij toch wel bewezen dit seizoen! Vond hem op misschien 2/3 wedstrijden na, elke wedstrijd erg goed spelen!

9 mei 2016 om 09:54

Dat zijn wat mij betreft ook wel echt de 2 spelers waaraan veel getrokken gaat worden. Ook de dragende krachten, zeker Henriksen omdat hij nu al wat jaren bij AZ speelt.

Janssen zal waarschijnlijk voor het salaris zwichten wat een Wolfsburg hem kan bieden. Hij heeft niet de zekerheid dat hij nog zon seizoen in zich heeft.

Janssen zal minimaal 10 miljoen opbrengen en Henriksen 5/6 miljoen. Dus geld zal er inderdaag genoeg zijn om vervangers op te halen.

18 mei 2016 om 12:11

Het is lastig voor AZ om een speler te halen die er gelijk staat. Of de speler nou 5 miljoen kost of 5 ton, beide keren is de kans groot, dat hij eerst aan de omgeving moet wennen.

Goed gedaan AZ & Huijberts!

Wauw hier zat ik echt al weken op te hopen. Goeie keuze, vlaar gaat als een held afsluiten bij AZ

Goed gedaan, prima speler voor Az

9 mei 2016 om 09:46

Idd.. bij Feyenoord zullen ze zich wel achter de oren krabben

9 mei 2016 om 09:59

Nee hoor. Vlaar is niet meer wat 'ie geweest is. Zoals ik in een ander topic aangaf is hij een man die een bepaalde onverzettelijkheid meebrengt en een winnaarsmentaliteit heeft waar je u tegen zegt, maar kwalitatief brengt hij niet meer wat 'ie ooit wel bracht. Maakt gewoon teveel fouten. Daarnaast is het wachten tot hij weer geblesseerd is. Absoluut een versterking voor AZ - gefeliciteerd ook - maar te licht voor Feyenoord.

9 mei 2016 om 10:23

Te licht voor een club die welgeteld 5 punten boven de club eindigt waar jij hem ziet als versterking. Het is een beetje vroeg om al te drinken vind je niet?

9 mei 2016 om 10:39

Een versterking voor AZ maar te licht voor Feyenoord

Als er tussen de clubs een duidelijk verschil zou zijn dan had ik niet anders kunnen doen dan je gelijk geven maar nu heb je me heel hard laten lachen.

Zowel AZ als Feyenoord zijn subtoppers, de tijd dat Feyenoord een topclub was is allang vervlogen. Je kan niet blijven teren op een paar bekers die al jaren staan te verstoffen.

9 mei 2016 om 11:19

Te licht voor Feyenoord? Hahahaha Botteghin is te licht voor Feyenoord. Ik zou Vlaar voor geen enkele centrale verdediger van Feyenoord in willen ruilen. Hooguit voor Kongolo maar die staat meer linksback de laatste tijd.

9 mei 2016 om 14:10

Ten opzichte van de huidige verdedigers van AZ is Vlaar een versterking. Ten opzichte van de huidige verdedigers van Feyenoord is Vlaar alleen op de bank een versterking. Van Beek heeft een terugslag gehad maar was vorig seizoen een van de beste verdedigers van de Eredivisie. Zo is Kongolo dit seizoen zeer degelijk waar hij juist vorig seizoen een verschrikkelijke terugslag had. Heel normaal en het zal mij niet verbazen als Van Beek "gewoon" zijn niveau haalt volgend jaar en dan zijn die twee sws beter dan Vlaar. Botteghin speelt pas net voor Feyenoord, maar gezegd moet worden dat hij steeds beter wordt. Hij maakt gemiddeld één fout per wedstrijd en leert nu ook door te dekken; twee zaken waar Vlaar zijn meerdere moet erkennen in de Braziliaan. En als het gaat om het feit dat AZ maar vijf punten onder Feyenoord zit: bekijk het vanuit een ander perspectief. Feyenoord stond twee wedstrijden voor de winterstop nog eerste waar de doelstelling was de EL. Dan krijg je een bizarre reeks aan verliespartijen. Eigenlijk niet heel bizar voor een beginnend coach en veel nieuwe spelers. Wonder boven wonder doe je nog mee in de beker en "vergeet" je de competitie (focusverlies waardoor je punten morst). Daartegenover staat dat een Janssen opleeft bij AZ, dat Vlaar het team vergezelt, en dat AZ nu echt in vorm is en dan nóg kom je onder Feyenoord terecht.

9 mei 2016 om 14:44

Een verhaal vol met aannames en verwachtingen. Daar kun je dus helemaal niks mee. Het is een feit dat van beek en kongolo talentvol zijn. Maar het niveau van vlaar moeten ze nog maar eens zien te halen. Tevens de leiderschap en onverzettelijkheid mist bij de spelers die je nu opnoemt. Botteghin 1 fout per wedstrijd? Dus 1 tegengoal per wedstrijd maakt een goede verdediger? Wat een nonsence. We snappen dat je voor feyenoord bent maar dit hele verhaal raakt kant nog wal.

9 mei 2016 om 19:31

House of Ari

Ik had begrepen dat de landstitel de doelstelling was, Kuyt was tenslotte gekomen om kampioen te worden en dat is allesbehalve gelukt.

Dat je zegt dat het recordaantal van 7 verliespartijen op een rij niet heel bizar is doet mij bijna twijfelen aan mijn verstand

10 mei 2016 om 10:16

@kaassie: Kuyt wilde inderdaad kampioen worden. Hij was immers "teruggekomen om prijzen te pakken en dan het liefst die schaal". Van Geel daarentegen had vooraf aangegeven dat Feyenoord qua begroting niet mee kon voor het kampioenschap en voor mij is Van Geel leidend boven demagoog Kuyt. Het feit dat PSV en Ajax meer geld hebben, dat zelfs spelers die Feyenoord wilde actief kozen voor die clubs (De Jong), dat er een nieuwe coach voor het team stond, en dat er veel nieuwe spelers bij zouden komen, maakte het logisch dat de verwachtingen werden getemperd door de TD. Dit bleef hij doen zelfs tijdens de winning streak toen Van Hanegem zei dat Feyenoord ballen zou moeten tonen en het moet durven uitspreken voor het kampioenschap te willen gaan. Uiteindelijk had Van Geel gelijk.

7 verliespartijen op rij vind ik toch echt niet heel bizar. Een 10-0 verlies zoals een Van Been bewerkstelligde weer wel, omdat je meer mocht verwachten van het team destijds (ervaren coach, goede spelers als Wijnaldum), maar voor een coach zonder ervaring die vrijwel alleen maar bij topclubs heeft gespeeld is het niet heel verwonderlijk dat hij zich niet weet te positioneren in zo'n situatie.

10 mei 2016 om 10:26

@azalkmaar94: een fout van een verdediger hoeft niet per se een goal te zijn. Feit is dat Botteghin weleens een verkeerde pass geeft of een overtreding moet maken, maar dat doet hij steeds minder. Hij heeft tot nu toe maar één fout gemaakt gedurende zijn hele eerste seizoen waardoor Feyenoord een tegengoal kreeg. Dat kan ik van Vlaar - die in vijf maanden meer tegengoals heeft veroorzaakt - niet zeggen.
Vlaar is uiteraard meer ervaren dan Kongolo, maar Kongolo is in alles behalve leiderschap beter dan Vlaar.
Van Beek heeft een terugslag gehad waar hij drie maanden als een natte krant speelde, maar hij is teruggekomen tot een redelijk niveau. Niet beter dan Vlaar, maar hij heeft in het seizoen 2014/2015 bewezen minimaal gelijkwaardig te zijn aan Vlaar zoals hij bij AZ speelt. Als je dat dan al bent op die leeftijd, dan mag je verwachten (ja, een aanname gebaseerd op het verleden en andere voorbeelden van jonge spelers die véél beter werden, denk: Vlaar, Wijnaldum, Vilhena, Iniesta, en de rest van de wereld)

18 mei 2016 om 13:28

Onzin. Beste tijd van Vlaaris geweest. Vlaar en Botteghin zitten op een gelijk nivo de laatste tijd.

Yes! Dit is een leuke afsluiter van een goed voetbalweekend en tevens een goed begin van me week. Ben blij dat Vlaar in ziet dat dit de juiste stap is. Hogerop zie ik hem ook niet mee komen. Volgend jaar lekker hetzelfde centrum houden met Wuytens ernaast, die ik eigenlijk beter vindt!




Thanks Ron Beton.

9 mei 2016 om 09:47

Wuytens schuift toch door naar t middenveld?

9 mei 2016 om 09:51

We hebben ook van Eijden nog, dus ben benieuwd of Wuytens doorschuift of blijft staan. Vond het centrum Wuytens/vlaar wel onwijs sterk.

9 mei 2016 om 11:20

Dat is niet zeker. Kans is aanwezig dat Wuytens gewoon blijft staan.

18 mei 2016 om 12:10

Ik hoop dat ook gewoon. Waarom zou je iets veranderen als het nu goed staat? Als Haps blijft hebben we volgend seizoen echt een top verdediging. Met mogelijk van Rijn op de rechtsback die echt wel het vertrouwen terugkrijgt, heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Hopen dat Jurjus misschien nog gehaald wordt, dan hebben we echt een solide achterhoede.

Graag nog een nieuwe box-to-box middenvelder zoals Henriksen is. Markus zal na al die jaren wel weggaan. Graag zie ik Mokotjo komen, als vervanger van Ortiz.

Jaa! Dat is lekker wakker worden!

Ik heb echt bewondering voor AZ, ze hebben het na het Faillisement van DSB even lastig gehad maar doen het sportief en financieel weer heel goed. Vlaar verlengen is hier een voorbeeld van. Hopelijk kan AZ volgend seizoen weer goed presteren in Europa en wellicht Ajax, Feyenoord en PSV het lastig maken.

9 mei 2016 om 22:05

Zo goed gaat het financieel niet hoor. De gaten worden elk jaar gedicht met transfers. Dat is leuk voor zolang het duurt. Maar er zit een zeker risico aan.

18 mei 2016 om 12:15

Ik ook, doen het erg goed, denk niet dat ze het Ajax en PSV lastig kunnen maken, Feyenoord zeker wel, maar zijn zeker gevaarlijke outsiders en dat is enorm knap als je ziet waar ze vandaan komen. Goede opleiding ook, hopelijk krijgen ze het financieel nog wat beter op de rit.

18 mei 2016 om 12:24

Structureel aanhaken bij PSV en Ajax zit er inderdaad niet in en dat zal ook niet gaan gebeuren. De achterban is daar sowieso al te klein voor. Het stadion zit al bijna nooit vol en dat hebben we een stadion met een capaciteit van rond de 17000. Zoals je zelf al zegt, we moeten hopen dat Ajax of PSV het een keertje laten liggen en dat we mee kunnen doen. Als Janssen blijft kunnen we volgend jaar zomaar voor een lange tijd mee doen. Bij AZ is er toch amper druk.

Goed nieuws voor AZ! Zulke voetballers zie ik graag in de eredivisie spelen.

Wat een ongelofelijk lekker nieuws na zo'n prachtig verlopen weekend.
Hoop dat Az er zo veel mogelijk binnenboord weet te houden zodat we direct vanaf dag mee kunnen oo alle fronten.

Wat een held die Vlaar en ik gun het AZ van harte. AZ heeft vertrouwen blijven hebben in Vlaar na zijn blessure en wordt nu met respect terugbetaald. Echt geweldig, leuk om hem langer in de Eredivisie te zien!

Goed nieuws voor AZ. Dit betekent wel dat de kans dat die nog eens naar het buitenland gaat wel erg klein is. Zeer ongelukkig voor hem dat die geblesseerd raakte, hij had nu zomaar bij een subtopper in de PL kunnen spelen of zelfs Manu.

Nog steeds een van de domste beslissingen om hem niet mee te laten trainen bij Feyenoord. Kijk naar wat er nu uit voortvloeit. Men wil komend seizoen de titel winnen, en als je iemand goed kon gebruiken daarbij is het Ron Vlaar wel. Het argument: er is geen plek ,is een kul argument. Jongere gasten zouden er juist goed aan doen om een ervaren iemand naast hen te hebben. Daarnaast had hij al een verleden bij de club en is het achterin gemiddeld gezien veelste jong. Iedere linie heeft ervaring bij Feyenoord, behalve de verdediging. Voor iemand als Vlaar moet je altijd ruimte creeren, zeker wanneer hij aanklopt en graag wil. Hij is een van de(zoniet de beste) verdediger op de Nederlandse velden. Had Vlaar bij Feyenoord gespeeld voor die dramatische reeks, ben ik ervan overtuigt dat het met hem erbij nooit was gebeurd. Dood en doodzonde. Bij AZ mogen ze zich gelukkig prijzen met dit nieuws.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren