Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: VfL Wolfsburg stelt razendsnel opvolger Andries Jonker aan

Laatste update:

De wegen van VfL Wolfsburg en Andries Jonker scheiden per direct, zo heeft de club maandagochtend bekend gemaakt via de officiële kanalen. De Nederlandse trainer, die in februari van dit jaar jaar aantrad bij de Duitsers, is zodoende de eerste trainer die dit seizoen zijn congé krijgt in de Bundesliga.

Die Wölfe begonnen het nieuwe seizoen met slechts vier punten uit vier wedstrijden en die slechte start is Jonker uiteindelijk fataal geworden. De oefenmeester ging zaterdag met zijn ploeg met 1-0 onderuit bij promovendus VfB Stuttgart, in wat uiteindelijk zijn laatste wedstrijd bij de club van Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer is gebleken. Vorig seizoen ontliep de kampioen van 2009 op het nippertje degradatie door in de play-offs Eintracht Braunschweig uit te schakelen.

“Het ging niet enkel om de recente indrukken van de wedstrijd tegen Stuttgart, maar ook om de ontwikkeling van het team, die, ondanks dat het afgelopen zomer opnieuw vorm is gegeven, leek te stagneren. We willen Andries Jonker en zijn staf bedanken voor het feit dat zij Wolfsburg vorig seizoen op het nippertje in de Bundesliga hebben weten te houden”, legt directeur Wolfgang Hotze het besluit uit.

Wolfsburg is momenteel in onderhandeling met een opvolger van Jonker, zo geeft de club verder aan. De oud-trainer van onder meer FC Volendam, MVV Maastricht, Willem II en de beloften van Bayern München nam het stokje bij de Volkswagen-club zeven maanden geleden over van Valérien Ismaël, die op zijn beurt als interim-trainer werkte na het ontslag van Dieter Hecking.

Update 18 september 15.35 uur - VfL Wolfsburg stelt razendsnel opvolger Andries Jonker aan
VfL Wolfsburg heeft de opvolger van Andries Jonker enkele uren na het ontslag van de Nederlandse oefenmeester al te pakken. Die Wölfe maken woensdagmiddag via de officiële kanalen namelijk bekend dat Martin Schmidt de nieuwe coach is. De oud-trainer van onder meer FSV Mainz 05 heeft een contract getekend tot medio 2019 en beleeft dinsdag tegen Werder Bremen meteen al zijn vuurdoop. Vrijdag staat de kraker tegen Bayern München op het programma.

Een terechte beslissing van VfL Wolfsburg?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jonker begon best aardig aan zijn dienstverband maar heeft er daarna weinig van gebakken. Sowieso gek om te zien hoe Wolfsburg wegzakt na een aantal jaren in de top van de Bundesliga gespeeld te hebben.

18 september 2017 om 10:51

Bundesliga is zo'n gekke competitie. Echt alles kan daar gebeuren onder bayern. Zit helemaal geen logica in.

18 september 2017 om 12:38

Fout. Dit komt omdat Volkswagen aanzienlijk minder geld steekt in de club sinds 2015. Daardoor zijn de prestaties ook niet aanwezig waardoor de club als het ware nog veel meer geld misloopt.

Daar waar ze eerst jongens als De Bruyne konden halen voor ruim 30 miljoen euro, moeten ze het nu doen met zo'n beetje de helft. Bovendien gaan de goede spelers momenteel niet naar Wolfsburg, omdat het momenteel wel erg pover is op het veld.

18 september 2017 om 10:52

Jonker is toch ook geen bewezen toptrainer? Dit is best wel van te voren te voorspellen geweest! Jonker lijkt toch het beste op de achtergrond van een club te kunnen werken, daar krijgt hij steeds complimenten over. Niet over zijn geweldige staat van dienst als manager

18 september 2017 om 11:59

Wanneer je geen vertrouwen in hem had, had hem dan bij het begin van het seizoen vervanger en de nieuwe man een goede start gegeven. Dit is gewoon slecht beleid van de club, schijnbaar komen ze ermee weg

18 september 2017 om 12:34

Dat komt omdat Volkswagen de geldkraan deels heeft dicht gedaan. De club kreeg de afgelopen twee jaar ruim 30 miljoen euro minder van Volkswagen dan die voorgaande jaren. Pas als Volkswagen weer wat hersteld is van het dieselschandaal, zullen ze weer meer geld gaan steken in de voetbalclub.

Zat eraan te komen en ze zijn zelfs bijna gedegradeerd terwijl er toch wel een kapitaal op het veld staat. Wel jammer voor hem natuurlijk.

18 september 2017 om 10:58

Dit betekend toch ook niet veels goed voor het Nederlandse voetbal, na Frank De Boer is hij tweede Nederlands coach die als eerste weggestuurd wordt. Nu Koeman nog en kunnen we een zwart jaar tegemoet gaan, sterker nog ik denk dat buitenlandse clubs helemaal niet meer geintereseerd zijn in Nederlandse coaches.

Na Van Gaal en Guus Hiddink kunnen we zeggen dat we helemaal geen topcoaches meer hebben. Weliicht dat Bosz nog de eer kan redden.

Snap niet veel van dit ontslag. Denk dat hij het uiterste uit Wolfsburg heeft gehaald.

18 september 2017 om 10:58

helemaal niet mee eens, met de spelers materiaal van de Wolfies moet je minstens de top 7 kunnen halen in Duitsland.

En weer een Nederlandse trainer ontslagen in het buitenland.. We houden er weinig over op deze manier.

Tsja, zat eraan te komen. Persoonlijk vind ik dat ze beter voor de zomer al afscheid hadden moeten nemen, niet nu pas. Het liep voor geen meter, terwijl er echt nog wel genoeg aardige spelers aanwezig zijn.

Dat was te verwachten. Heeft als trainer bijna geen ervaring, behalve bij Willem II. Dan is een slapende reus als Wolfsburg een onmogelijke horde om te nemen. Zo erg als ik versteld stond van zijn aanstelling zo erg zag ik dit al aankomen.

Ik heb een vermoeden dat wij hem binnenkort kunnen verwelkomen als de nieuwe TD van het nederlands elftal. Want op dat gebied heeft hij wel veel ervaring, en hij is close met van Gaal.

Iedereen kan wel zeuren dat we achteruit hollen als voetballand, maar mooi wel de primeur in zowel Engeland als Duitsland. Na Frank de Boer winnen we nu ook de schopstoelrace in Duitsland. Ronald Koeman zit misschien ook niet heel erg lekker nu, gelukkig doet Arno Pijpers het erg goed in Estland, zes punten los van de nummer twee. Dus het niet allemaal kommer en kwel met de Nederlandse trainers. John Lammers staat ook gewoon op een verdienstelijke vijfde plek met Esbjerg op het tweede niveau van Denemarken.

18 september 2017 om 11:05

Had toevallig reactie geplaats en zag jou reactie daarna.

Dit gaat helemaal niet de goede richting op, verwacht wel dat Koeman zal mogen blijven zitten maar na Koeman en misschien Peter Bosz hebben we helemaal niks meer te vertellen. Coaches als Frank de Boer etc. Maken er een potje van. Slecht voor het beeld van Nederlandse coaches. Met de voetbal spelers gaat het ook niet al te denderend.

18 september 2017 om 11:42

Baardgrasmus is overduidelijk sarcastisch in zijn reactie.

18 september 2017 om 11:13

Arno pijpers in oranje!

18 september 2017 om 11:19

Nederland is uitgespeeld. Laatst al een betoog gehouden over de BeNeLiga. Enige manier om Nederland concurrerend te houden. Straks hebben we echt helemaal niks meer.

18 september 2017 om 13:12

Denk dat zelfs Belgie niks van ons moet hebben. We zijn 't zinkend schip en Belgie wilt daar niet in varen.

18 september 2017 om 13:16

Beneliga is wel aanlokkelijk en heeft veel pluspunten, maar wat met de Europese plaatsen? Ik kan me voorstellen dat de top vijf van Nederland en Belgiã« niet echt zit te wachten op minder Europese tickets/bijbehorende prijzenpotten en dat die clubs bij de vorming van een dergelijke liga op de rem zullen staan.

18 september 2017 om 15:16

Het is maar hoe je het bekijkt.

Het effect zou in ieder geval moeten zijn dat de Beneliga in ieder geval gegarandeerd is van 2 Champions League plaatsen. Je zou als doel moeten stellen dat de gezamenlijke competitie zich binnen enkele seizoenen zou moeten kunnen gaan meten met de Portugese en Russische competitie. Indien dat daadwerkelijk lukt, dan zou je eventueel zelfs weer in de buurt kunnen komen van 3 CL tickets. Dat lijkt me niet geheel onrealistisch, aangezien we nu in een situatie zitten waarin 'mindere' teams de Europa League ingaan en veelal als opvulling fungeren. Bij een gezamenlijke competitie mag je verwachten dat alle afgevaardigden qua niveau aardig mee kunnen doen in de Europa League.

Buiten dat is de Europa League voor de meeste clubs geen vetpot en zou het gemis van de incidentele plaatsing voor clubs als Vitesse, Utrecht, Groningen etc. financieel gezien al gecompenseerd moeten worden met de verhoogde inkomsten die een gezamenlijke competitie teweeg zou moeten brengen.

18 september 2017 om 16:11

Hmm, het gaat dan vooral om de topclubs die op die manier meer topwedstrijden spelen toch?. Als willem II supporter zie ik veel liever Willem II - NAC dan pak m beet Willem II - Lierse SK. Waarom dwingen we niet bij de Uefa af dat we samen 1 gegarandeerde CL plek hebben, samen hebben we immers een hoge ranking. Op het einde van het seizoen spelen de top 2 van NL en BE een competitie om die plek. Zo hebben de topclubs toch 3 extra topwedstrijden per seizoen...en de nummers 3 & 4 kunnen samen een competitie spelen voor 1 gegarandeerde uefa cup plek in de poulefase.

18 september 2017 om 16:58

Mijn punt is dat de "topploegen" van Belgiã£â« en Nederland eerder conservatief en voorzichtig zullen handelen bij een voorstel over Beneliga. Uefa gaat nooit twee rechtstreekse plaatsen toewijzen aan Belgiã£â« en Nederland samen. En dan krijg je natuurlijk dat hypothetisch een PSV of Brugge ineens de inkomsten gaan missen waar hun begroting op berekend is en een neerwaartse spiraal inzetten.

Je mag dan wel een competitie hebben die in principe kwalitatief sterker oogt, maar na enkele jaren ga je nivellering krijgen omdat de Europese inkomsten relatief verkleind zijn. Een 15 miljoen voor de landskampioen doet altijd deugd, en nu doen nog meer ploegen mee voor die ene vetpot. Uiteraard vergroot je op korte termijn de kans dat een bredere top zal resulteren in betere Europese prestaties, maar dan mag er natuurlijk niet veel misgaan.
Dan blijft het de vraag of de tv-gelden en sponsoring met de vergrote afzetmarkt exponentieel zullen stijgen, omdat je bv nu met fans zit die nog altijd gebonden zijn aan nationale clubs.

Gaat niet lekker met de Nederlandse trainers in het buitenland. Eerst de Boer en nu Jonker terwijl het seizoen pas net begonnen. Hopelijk blijven Bruma en Bazoer wel gewoon speelminuten maken.

De volgende Nederlandse trainer in het buitenland. Ik vind dat hij het nog best ok heeft gedaan. Maar ja, het liep de laatste wedstrijden ook echt minder. En gelukkig wordt hij niet na 4 wedstrijden ontslagen zoals De Boer. Maar een positief effect op het Nederlands trainersgilde zal het niet hebben.

en terecht, zat laatst nog bij de tafel van kees.. wat een kwal is dat zeg! denkt het uitgevonden te hebben maar het spel was niet om aan te zien!

Ik vindt het ook meer een assistent trainer als een hoofdtrainer want mist net dat beetje uitstraling/kennis.

Dit gaat ook het einde betekenen van Bazoer verwacht ik

Bert van Marwijk, kom er maar in...

Ontsla die man óf na het ontlopen van degradatie, óf in de winter. Het ontslag is zeker te billijken, maar de timing is ruk.

Wolfsburg heeft wel de ambitie om bij de Duitse top te horen maar sinds VW de geldkraan heeft dichtgedraaid en de beste spelers heeft verkocht is het ontslag van Andriesje wel te begrijpen.
Snap überhaupt niet hoe ze bij de beste man zijn uitgekomen. Dan had je net zo goed Maaskant of Brands kunnen aannemen.

Lijkt wel een nieuwe trend om Nl'se trainers te ontslaan. Na Been, De Boer, Van Marwijk nu ook Jonker. Koeman heeft ook een valse start beleefd, alleen Bosz doet het nog goed.

18 september 2017 om 12:19

Denk de schuld van Wilders met zijn anti EU beleid 😁

Ik zie Jonker niet als verantwoordelijke top trainer. Hij is toch meer een typische Nummer 2. Voor mij, mist die vooral persoonlijkheid om zijn visie en manier van werken over te brengen naar spelers en publiek. Zo gezien is dan ook alle theoretische weet, die hij ongetwijfeld heeft, nutteloos.

Ik zal zeggen ga weer een A jeugd bij een top club trainen. Top baan plus absoluut gepast voor hem.

Kunnen we hieruit concluderen dat NL s voetbal achterhaald is?

Nou lekker nieuws voor de Nederlandse neo-internationals. Riedewald viel afgelopen weekeinde al buiten de boot bij Hodgson, nu is het nog maar even afwachten wat de nieuwe trainer van Wolfsburg zal vinden van Bruma, Bazoer en Verhaegh...

Tja, als Wolfsburg zijnde wil je denk ik weer ambitie uitstralen en omhoog kijken. Ik denk dat een grotere naam als coach dan idd wel kan helpen. Verder heeft Jonker het beter gedaan dan wat ik had gedacht, het team dat hij kreeg voorgeschoteld was nou niet echt in goede staat...

Fijn voor die Nederlandse gasten. Leuk voor Bazoer, je kan er vergif op innemen dat er straks als er een nieuwe trainer is hij in de winter periode lekker gaat schoppen in de winkel van een bevriende zaakwaarnemer en dat het dus maar de vraag is of Bazoer nog wel zo lekker zit bij Wolfsburg.

En weer een trainer ontslagen bij Wolfsburg is een betere discussie.
Zo bouw je toch niks op. Wat slecht.
De interim nam het over van de interim en die weer van de interim en nu komt er weer een interim. Die als het niet beter gaat met de kerst weer thuis zit!
Zal mij niets verbazen als de Boer hier weer intrapt/instapt...

We hebben geen topspelers meer en geen toptrainers!

18 september 2017 om 12:26

Koeman (Heeft pittig seizoen start gehad)... en wie weet bosz

Vorig jaar nog redelijk gepresteerd maar je weet op voorhand dat er een goede stijgende lijn verwacht wordt en dat is helaas niet gelukt.
Ik denk niet dat de vraag is of wij goede trainers voortbrengen als Nederland zijnde maar meer de keuzes die gemaakt worden door de trainers. Wolfsburg is al jaren een trainerskerkhof en Crystel Palace heeft in heel haar bestaan nog nooit verzorgd voetbal gespeeld. Zijn de trainers zo naïef?

Dacht toevallig afgelopen weekend nog aan Wolfsburg en Jonker.
Had niet verwacht dat hij dit seizoen zou starten. Ik dacht die is weer weg na handhaving Wolfsburg. Niet vanuit het oogpunt van Jonker van van de club.
Op het nippertje niet gedegradeerd had die andere trainer mogelijk ook wel voor elkaar gekregen.
Jonker is geen grote naam in de trainerswereld, dan mag je ook snel vertrekken als er twijfel is.

Was al enkele uren bekend dat Martin Schmidt Jonker zou opvolgen, goede trainer en was ook nog in beeld om Bosz op te volgen bij Ajax. Met Wolfsburg weet je het nooit die presteren niet omdat wat er staat slecht is maar ze hebben een soort Schalke effect. Het komt er maar niet uit

We moeten accepteren dat de Hollandse school, wat dat ook moge wezen, achterhaald is. Onze nationale- en clubteams. Zakken steeds verder weg. De visie van Nederlandse trainers in het buitenland werkt niet meer.

De boel moet op de schop. Er moet meer en fysieker getraind worden bv, het kunstgras moet de deur uit en de passing game is met het niveau voetballers wat wij hebben voorbij. Realiteitszin is nodig, een goede verdedigende organisatie een must, zeker internationaal (zie Vitesse tegen Lazio)..

18 september 2017 om 16:19

Ja het 4-3-3 moet maar eens in een kuil begraven worden. En ja, meer aandacht voor fysiek en organisatie. Maar OOK meer aandacht voor creativiteit, techniek en individualiteit. Het probleem vind ik vooral dat er eigenlijk geen Nederlandse spelers meer zijn met exceptionele klasse. Een Cruiff, van basten, Gullit, Bergkamp, robben, van persie, sneijder...die een wedstrijd kunnen beslissen. Het is allemaal risicoloos tikkie breed en daar win je geen wedstrijden mee. Creativiteit en individuele klasse is altijd het unieke wapen van Nederland geweest, maar nu wordt een pupil volgestopt met opdrachten en mag hij niet pingelen. Voorkomt betere fysiek bij vitesse - lazio dat van der werff 2 keer over de bal heen trapt? Een speler als Rashica maakt dan het verschil en dat soort spelers hebben we niet en ik zie ze ook niet aankomen. Verdedigend zie ik het de komende jaren wel goed met o.a De Vrij, Van Dijk, Hoedt, Janmaat, karsdorp, Tete. Aanvallend heb ik echter geen idee wie er in vredesnaam bijvoorbeeld in de spits zou moeten.

Maakt mij het uit dat we geen interationale toptrainers meer hebben. Belangrijker is dat we Oranje weer aan de praat krijgen en dat onze eigen clubs in Europa weer gaan presteren. We hebben niks aan Koeman bij Everton, we moeten hem in Zeist of Amsterdam hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren