Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Van der Vaart dicht bij nieuwe club: ‘Binnen week of twee rond’

Laatste update:

Rafael van der Vaart stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij FC Midtjylland, maar een onverdeeld succes werd zijn periode in Herning niet. De 35-jarige middenvelder vertrok onlangs met een aflopend contract bij de Deense landskampioen en is momenteel druk op zoek naar een nieuwe werkgever, aangezien hij nog niet van plan is om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Van der Vaart werd de afgelopen maanden een aantal keer in verband gebracht met Esbjerg fB, de club uit zijn woonplaats die onder leiding staat van Nederlander John Lammers en afgelopen seizoen naar het hoogste niveau promoveerde. Zelf zou hij er de voorkeur aan geven om in Denemarken te blijven: “Privé zou dat de mooiste oplossing zijn, omdat ik dan ook in de buurt bij mijn (in Hamburg woonachtige, red.) zoontje Damian kan blijven.”

“Met die club is af en toe wel contact, maar niet dusdanig dat er een contract klaarligt ofzo. Ik ga eerst als analyticus tijdens het WK voor de NOS werken. Ik sta er ook vrij relaxed in. Wil gewoon graag nog een jaartje lekker voetballen”, legt hij uit aan het Algemeen Dagblad. Van der Vaart hoopt zijn teleurstellende periode bij Midtjylland bij een nieuwe club zo snel mogelijk van zich af te kunnen zetten: “Het is niet geworden wat ik en iedereen ervan verwacht had. Maar goed, daar stap ik wel weer overheen. Daar ben ik ook makkelijk in. Op naar het volgende.”

De keuze van Van der Vaart om aan de slag te gaan in Denemarken werd door een deel van de Nederlandse voetbalvolgers met hoon ontvangen. De 109-voudig Oranje-international kan hier echter niet zoveel mee: “Mits fit ben ik nog goed. Dat wil ik nog gewoon laten zien. De mensen die zeggen: 'Ga jij nou voetballen op zo’n niveau', moeten maar lekker lullen. Dat interesseert me geen reet. Hoe fit ik ben? Ik moet natuurlijk wel een goede voorbereiding draaien, want wedstrijdfit ben ik niet.”

Update 16 juni 14.51 uur - Van der Vaart dicht bij nieuwe club: ‘Binnen week of twee rond’
Rafael van der Vaart is dicht bij een nieuwe club. De 35-jarige, bij FC Midtjylland vertrekkende, middenvelder wil nog een jaar voetballen en geeft er de voorkeur aan om met zijn gezin in Denemarken te blijven, waar Esbjerg fB een van de gegadigden zou zijn. De voormalig international van het Nederlands elftal verwacht snel met meer duidelijkheid te komen: “De kans is vrij groot dat dat binnen een week of twee rond is”, liet hij zaterdag weten aan NH Nieuws.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Precies, laat 'm lekker voetballen, man. Of dat nu in de Tweede Divisie is, in Denemarken, Qatar of China, hij heeft gewoon nog geen genoeg van het spelletje. Maar in Denemarken zit hij gewoon lekker bij z'n vriendin en blijkbaar ook vlakbij z'n zoontje. Maar (vaak) alleen omdat het zo'n geweldige voetballer is geweest moeten we ons ineens zorgen maken over waar van der Vaart voetbalt op deze leeftijd? Ben blij dat hij er zelf zo instaat.

29 mei 2018 om 14:40

Eens, laat hem lekker zijn eigen keuzes maken. Veel voetballers zijn ook gewoon liefhebber, dus waarom zou je dan stoppen?

Ik aarzel wel bij die laatste zin, dat hij niet wedstrijdfit is. Het kan natuurlijk zo zijn dat hij wel gewoon echt fit is, en die zin uitspreekt omdat hij eerst wedstrijden moet spelen. Maar dat hij er zo openlijk over praat doet ook een beetje vermoeden dat hij een heel eind verwijderd is van wedstrijdfit, en dat het een soort winstwaarschuwing is van zijn kant. Ik zou er in elk geval mee beginnen om zelf alles te doen om zo fit mogelijk te raken tijdens de zomer, want hij heeft zijn imago bepaald niet mee.

29 mei 2018 om 14:50

Het feit dat hij er zo instaat zegt veel over zijn carriere. Wat hij in zijn najaren doet kan me weinig schelen. Kiezen voor je familie en dat kunnen combineren met een voetbalsalaris is natuurlijk prachti, maar een iets minder nonchalante houding had meneer van der Vaart gewoon een stuk verder gebracht in zijn carriere en waarschijnlijk ook langer aan de top kunnen houden..

29 mei 2018 om 14:59

Het feit dat hij er zo instaat zegt eerder meer over zijn persoonlijkheid. Ja, hij had er waarschijnlijk meer uit kunnen halen, maar heeft alsnog een prachtige carriere gekend die hem tot Real Madrid bracht en 109 interlands opleverde.

Wie zijn wij om hem daarover te bekritiseren? Raf heeft gewoon wat meer zijn hart of gevoel gevolgd dan de gemiddelde of 'echte' prof. Net zoals hij dat nu doet met het voetballen in Denemarken. En daar voelt hij zich blijkbaar niet te groot voor, omdat het gewoon een liefhebber is.

29 mei 2018 om 15:06

Bizar dit weer Paok4religion... Laat die meneer Van der Vaart zijn eigen keuzes maken. Ik bedoel, hij heeft een geweldige carrière gehad. Heeft als enige de generatie Nederlanders bij Real overleefd, en met succes ook nog. Daarna naar the Spurs gegaan, waar hij door fans geadoreerd werd en wordt. Hij is nu 35(!), heeft een mooi salarisje, huisje en gezinnetje. Hoe arrogant moet paok4religion wel niet zijn om te zeggen dat Van der Vaart een 'te nonchalante houding' heeft...

29 mei 2018 om 15:09

Had hij geen liefhebber kunnen zijn als hij wat serieuzer met dingen omging? Nu heeft hij Real op op zijn CV staan. Maar zoals ik al zei, met een andere houding (die voortkomt uit zijn persoonlijkheid, karakter etc.) had de voetballiefhebber in hem op het hoogste niveau nog veel langer kunnen voetballen Ãâ©n daarvan kunnen genieten...
Hij zal vast wel een voetbaldier zijn, maar ik denk dat hij dat juist een beetje minder was toen hij in de spotlights stond.

We zijn op een voetbalforum mag ik dingen niet ter discussie stellen? Wat daar zo bizar aan is..
'real overleven' zie ik toch anders.. Verder zeg ik dat hij een nonchalante houding heeft, dat zien we allemaal..

29 mei 2018 om 15:33

Dus Paok zegt eigenlijk dat hij een ander karakter zou moeten hebben.

Succes daarmee.

Elke voetballer is een pakket vaardigheden, die bij iedereen anders is. Bij de ene zit er meer puur talent in, bij de ander meer discipline. We zeggen tegen Dirk Kuyt toch ook niet dat hij een nog betere carrière gehad als hij gewoon iets meer techniek in zijn donder had gehad? Van VDV wordt iets gevraagd wat hij gewoon niet heeft, wat niet bij hem past. Zinloos dus.

29 mei 2018 om 18:04

Ben het best met je eens dat ie moet voetballen waar hij wil. Ik vind wel dat ie weinig zelfreflectie heeft voor een 35 jarige. Die gaat van z'n leven niet meer fit worden op het niveau van betaald voetbal. Dat is ook geen schande

29 mei 2018 om 19:25

Hoezo niet? Omdat 'ie 35 jaar is? Of omdat jij 'm dagelijks ziet?

Met zijn blessuregeschiedenis zal het wellicht wel wat lastiger worden, maar om te zeggen dat 'ie van z'n leven niet meer fit wordt is ook maar gissen. Van der Vaart heeft het zelf ook over wedstrijdfit zijn, wat iets anders is dan fit zijn. Van Persie moest ook wedstrijdfit worden en deed het nog behoorlijk..

Mits fit... precies dat! Zag hem in de Kuyt testimonial, vond hem eerder materiaal voor oud Oranje op nieuwjaarsdag dan dat ik hoop heb hem nog in de eredivisie te zien.
De liefhebber die niet wil stoppen, maar eigenlijk te lang is door gegaan. Nog geen hele wedstrijd in 1 seizoen Denemarken, spijtig.

29 mei 2018 om 15:05

En straks zit hij weer dagelijks een biertje of 2 te drinken op nationale televisie tijdens het WK, moet kunnen zou je zeggen? nou niet als je al overgewicht hebt!

29 mei 2018 om 15:07

Donder een end op. Van der Vaart met overgewicht? Heb je bronnen om zoiets te zeggen? Onzinne reactie weer...

30 mei 2018 om 16:46

Heb je die kop van die vent gezien? Dat is al meer dan bron genoeg.

Ben het niet altijd eens met wat hij de media in slingert, maar hier heeft hij gewoon gelijk. Hij is vrij oud, dus natuurlijk is hij niet meer van topniveau, ook niet meer voor een Ajax (dat was volgens mij een hoofdreden, dat hij niet terug naar Ajax kwam). Maar als hij nog lekker wil ballen, waarom niet? Als er clubs zijn die hem willen hebben, zie ik het probleem niet.

Ik moet zeggen dat ik op dit gebied respect heb voor Van der Vaart. Heeft totale schijt aan de buitenwereld en zo hoort het. Menig speler was na zo'n seizoen gestopt. Hij gaat zijn aftakeling als een man aan en is niet bang om op zijn bek te gaan in een competitie als de Deense, waar hij nog enigszins in the picture staat. Daar heb ik meer respect voor dan voor bijvoorbeeld Sneijder, die in ruil voor wat geld in een land gaat wonen waarvan ik me niet kan voorstellen dat het hem sportief als levenstechnisch gelukkig maakt (neem bijvoorbeeld het feit dat hij zijn vrouw weinig kan zien). Chapeau Rafael, ga lekker door en laat ons maar lullen!

Overigens heeft Sneijer natuurlijk ook volledig het recht om voor Qatar te kiezen.

29 mei 2018 om 15:36

Ik ben het met je eens Nick. Alleen over Sneijder niet helemaal: hij is weer een andere persoon met andere wensen en behoeften. Als hij het prettiger vindt om zich gedurende periodes alleen op het voetbal te richten, terwijl VDV graag elke dag in de buurt van zijn jonge gezin wil zijn, is daar ook weer niks mis mee, toch? Elke voetballer heeft een andere balans tussen topsport en prive-leven.

16 juni 2018 om 16:16

Ik vind het ook prima dat hij voor zijn gezin kiest maar heb er wel moeite mee als hij dan weer zegt dat ze een team om hem heen moeten bouwen. Zelfs voor deze competitie is hij daar niet goed genoeg meer voor.

16 juni 2018 om 18:13

Hij zegt toch nergens dat ze een team om hem heen moeten bouwen? Hoe kom je daar nou bij?

Men kan in ieder geval niet zeggen dat hij geen echte liefhebber is. Hij weet zelf ook wel dat het verval best groot was in de carriere van Van der Vaart. Hij voelt zich niet te groot om bij clubs te spelen waar je een jongen als Van Der Vaart eigenlijk niet verwacht en uiteindelijk heeft hij toch een mooie carriere gehad. Verder vind ik hem als analist best nuttige dingen zeggen.

Zo zonde, heeft echt bij fantastische clubs gespeeld en was ook gewoon een goede voetballer. Ook een vrij relaxte gozer. Beetje zonde om te zien dat het al sinds zijn dertigste een beetje klaar is eigenlijk. Maar aan de andere kant, als hij er zelf nog lekker plezier uit kan halen door bij een Esjberg of desnoods Telstar te gaan voetballen dan moet hij dat gewoon lekker doen en schijt hebben aan de mening van anderen.

Mooi al die discussies hoe iemand anders bepaald hoe hij zijn carriere af moet sluiten.
Veel mensen praten met alle winden mee.

Hij heeft een prachtig(e) carriere gehad, met Ajax, Hsv, Real Madrid, Spurs.
Die man heeft al het geld van de werreld, kan alles doen wat hij wilt, heeft veel lekkere vrouwen gehad waar de gemiddelde man toch van mag dromen.

die man lacht ons uit

29 mei 2018 om 16:11

Ach zo gaat het hier in Nederland, de beste stuurlui staan aan wal. Rafael is een held, ondanks alle shit toch nog een lekkere salaris opstrijken en nog een gezin stichten met Estavana. Toch wel jammer dat het zo snel afgelopen was, want ik vond hem bij Spurs echt een machine. Wat een middenveld was dat, met Modric en Bale destijds.

Ik vind die Van der Vaart echt een leuke kerel. Levensgenieter en echter voetballiefhebber. Ik kan er alleen niks aan doen dat het toch een beetje pijn doet dat hij op deze manier afscheid gaat nemen. Hij moet het natuurlijk echt helemaal zelf weten als hij nog een jaar in de (halve) schijnwerpers wil doorbrengen op het voetbalveld maar ik had toch het liefst de fitte, technisch zeer begaafde stylist vd Vaart in mijn hoofd gehad in plaats van de iets te dikke niet fitte speler die geen 5 meter meer kan rennen. Maar ja ach..... wie ben ik he?! Ik heb zo een carrière überhaupt niet gehad ;-)

Van der vaart moest lachen om de prestaties van die Duitse keeper bij Liverpool, maar om zijn eigen voetbal prestaties kan ook wel gelachen worden. Maar goed hij ziet in ieder geval in dat hij te kort komt voor een Nederlandse prof club.

Mits fit zou hij zeker nog goed genoeg zijn voor de subtop in een aantal landen. Het is alleen jammer dat hij fysiek al heel lang niet echt in orde is, en het voetbal tegenwoordig meer vraagt dan af en toe een balletje trappen. Ik raak wel een beetje geïrriteerd van de zelf overschatting van deze man. Als hij zichzelf zo goed vind, kan hij toch nooit tevreden zijn over zijn carrière.

29 mei 2018 om 17:32

Een aantal landen ja. Luxemburg, Moldavië, Litouwen en Roemenië. Geen enkele serieuze club zal deze man nog een contract aanbieden. Zijn aandacht ligt volledig buiten het voetbal, zijn zelfreflectie is bedenkelijk en al die roddelbladen wil je niet over de vloer hebben.

De man is al 7 jaar niet meer fit en qua niveau is de tribune in Denemarken blijkbaar zijn huidige plafond. Maar hij doet net alsof hij zo weer bij een Duitse middenmoter in de basis kan acteren. De sportieve ambities zijn er gewoon niet meer.

Ik begrijp de liefhebber Vd Vaart, maar de professional? Hij moet wedstrijdfit worden? Volgens mij heeft zijn club één week (!!!) geleden zijn laatste wedstrijd gespeeld. Ook al zit je op de bank, je behoort toch wedstrijdfit te zijn? Maar daar ligt volgens mij al wat langer Raph's probleem.

Eigenlijk is de manier hoe Rafael het doet veel meer te prijzen dan Sneijder, die ordinair voor het geld kiest. Ook niet vergeten dat Rafael al 35 is, de meeste profvoetballers zijn dan al klaar. Rafael heeft tot zijn 32ste op een uitstekend niveau gevoetbald, daarna was het klaar. Ook niet vergeten dat hij al sinds 2000 meedoet en gewoon 15 jaar topvoetbal heeft gespeeld.

Ik houd gewoon respect voor hem en zal hem herinneren om zijn geweldige techniek.

29 mei 2018 om 19:00

Er is wel 1 verschil. Sneijder is dan wel voor het geld gegaan, maar per gespeelde minuut is hij waarschijnlijk goedkoper dan vd Vaart. Sneijder laat nog wat zien terwijl vd Vaart al jaren niets meer laat zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren