Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: 'Van den Brom ook tegen ADO nog niet op de bank bij AZ'

Laatste update:

Na een zeer hectische week won AZ zondag met 1-0 van PEC Zwolle en keerde de rust in ieder geval een beetje terug. De zaken met Alex Pastoor lijken te worden afgewikkeld en de Alkmaarse club kan verder werken aan de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer. John van den Brom is daarvoor de beoogde kandidaat en heeft al gesproken met de club en met Marco van Basten, zijn voorganger in het AFAS Stadion.

/

De ex-trainer van onder meer ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht heeft daar een goed gevoel aan overgehouden, weet De Telegraaf. De ochtendkrant stelt dinsdag dat Van den Brom geen moeite heeft met een ‘leidende rol’ voor Van Basten in Alkmaar. Hoe dat er in de praktijk dan uit moet komen te zien, is nog niet duidelijk.

Van Basten besloot in de eerste weken van het seizoen dat hij toch beter niet als hoofdtrainer aan de slag had kunnen gaan bij AZ. De stress en spanning werden hem teveel: het leverde hem mentale en fysieke ongemakken op, zoals hij dat eerder ondervond in dienst bij sc Heerenveen. Cursussen om ermee om te leren gaan, hielpen niet.

Update 24 september 18.05 uur - 'Van den Brom ook tegen ADO nog niet op de bank bij AZ'
AZ speelt woensdagavond tegen EVV en Dennis Haar zal in dit bekerduel nog als eindverantwoordelijke op de bank zitten. Dat zal waarschijnlijk ook zaterdag tegen ADO Den Haag gebeuren: volgens FOX Sports zal John van den Brom, de beoogde nieuwe hoofdtrainer, aankomend weekend zeker nog niet voor de groep staan. De onderhandelingen over bijvoorbeeld het salaris zouden nog steeds niet gestart zijn.

Denk jij dat de komst van John van den Brom AZ vooruit zal helpen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Logische opvolger. Denk dat heel Alkmaar blij is dat het geen Pastoor is geworden!

23 september 2014 om 09:40

Logische opvolger in mijn ogen had Haar geweest voor het resterende seizoen. Daarna pas de opties bekijken. Daardoor creeer je rust. Nu komt, hoogst waarschijnlijk v/d Brom, en is de rol van van Basten niet echt duidelijk, waardoor de onrust blijft. Enige wat Haar nog moet leren is om Johansson en Elm op de bank te houden, liever nog, op de tribune.

23 september 2014 om 10:54

Daardoor creëer je juist onrust, dan krijg je weer de hele tijd het gezeik wie de opvolger moet worden. Buiten dat is Dennis Haar natuurlijk volledig ongeschikt.

23 september 2014 om 15:03

"buiten dat is Dennis Haar natuurlijk volledig ongeschikt."

Verklaar je nader? Waarom is Dennis volledig ongeschikt?
Volgens mij ging het tegen PEC anders een stuk beter dan de wedstrijden ervoor.

23 september 2014 om 15:52

Opportunisme en voetbal. Het zijn bijna onlosmakelijke begrippen. Jullie baseren je oordeel geschikt/ongeschikt op één wedstrijd wat natuurlijk onzin is. Ik ben van mening dat iedere trainer met dit spelersmateriaal moet meedoen in de top 5 van de eredivisie. Het is nu de kunst om er een team van te maken, een geoliede machine. Je kan simpelweg op basis van één wedstrijd niet beoordelen of iemand daartoe in staat is. Mensen binnen AZ zijn daar beter toe in staat. Ze werken dagelijks met hem en hebben klaarblijkelijk beoordeeld dat hij nog niet geschikt is voor functie hoofdcoach bij AZ. Ik ben geneigd te geloven dat daar mensen zitten die er beter zicht op hebben dan jullie.

23 september 2014 om 16:54

@bobbie88

Misschien heb je gelijk, maar ook met de komst van v/d Brom is er geen zekerheid dat hij het wel goed gaat doen. Ik zeg ook nergens dat Dennis het zeker weten goed gaat doen. Maar zoals je zelf al aangeeft, met dit spelers materiaal zou iedere trainer het goed moeten kunnen doen. En ik basseer niets op 1 wedstrijd, hetzelfde zei ik er al voor in andere topics. Er is nu zoveel shit gaande dat een nieuwe trainer van buitenaf dat niet gaat oplossen.

En mijn aversie tegen v/d Brom is niet gebasseerd op 1 wedstrijd.

23 september 2014 om 10:01

Logisch is het wel, maar of het een goede keuze is heb ik mijn twijfels over.
Ik had persoonlijk Pastoor wel graag gezien als hoofdtrainer.

Vraag me trouwens wel af of van den Brom een contract voor 2 jaar krijgt. Was volgens mij ook geen eerste keus voor AZ als vervanger van Advocaat. AZ zou nu ook consequent moeten handelen en van den Brom ook voor slechts 9 maanden aanstellen.

23 september 2014 om 11:01

Pastoor is gewoon een goede veldtrainer volgens vele maar zijn persoonlijkheid stoot wat mensen af.

Het is jammer dat dankzij blunders van Stewart nu het hele seizoen zal gaan over randzaken. Als Eenhoorn en Nelissen slim zijn offeren ze Stewart zsm op en kopen ze Pastoor af. Zolang Stewart TD blijft heeft Pastoor namelijk de mogelijkheid om een flinke schadeclaim neer te leggen bij AZ die veel hoger zal uitvallen dan een afkoopsom voor Stewart.

Maak van Galen Technisch Manager en vorm een technisch hart met Buskermolen, Landzaat en van Basten.

Probleem opgelost en we kunnen ons weer richten op voetbal!

23 september 2014 om 20:01

Pastoor heeft zoals dat heet een arbeidsconflict met AZ. En via de rechter zal hierin bepaald worden hoe veel schadevergoeding AZ moet betalen voor het ontbinden van het 2 jarige contract als assistent trainer. Dit heeft verder niets met Stewart te maken. Het spel wat nu door beide kampen wordt gespeeld is om hun eigen straatje schoon te vegen, met name om de geleden imagoschade te proberen te beperken en een zo hoog/laag mogelijke afkoopsom te bedingen. Dit soort taferelen komen in het bedrijfsleven ook vaak voor, alleen komen ze meestal niet op straat te liggen.

24 september 2014 om 08:01

In het bedrijfsleven komt je manager niet bij VI met wilde verhalen om vervolgens zondag via een andere journalist het te corrigeren. Stewart zei dat hij harde bewijs had en insinueerde dat Pastoor het lek was.

Hier komt AZ echt niet vanaf met een afkoopsom. Imagoschade valt hier heel makkelijk te bewijzen. Het optreden van Stewart in VI kan AZ een flinke schadeclaim verwachten.

Heb begrepen dat er zaken in Nederland zijn waarbij de gedagvaarde 5 x het jaarsalaris meekrijgt. Pastoor verdient 2.5 ton bij AZ. 2 jaar asst geld is 5 ton (5 x 2.5 ton) = 1.75 miljoen

Ik verwacht met juridische kosten en alles dat je op een kleine 2 miljoen uitkomt.

Als AZ afstand neemt van Stewart en zijn manier van handelen dan krijgt Pastoor hooguit 6 ton mee. Bespaar jezelf het geld en een lang juridisch proces. Dit gaat nu namelijk via de KNVB maar als pastoor daar niet krijgt wat hij wilt...kan hij door procederen en dan is AZ volgend jaar nog bezig met dit verhaal.

Ik begrijp de zin " van den brom geen moeite heeft met een leidende rol voor van Basten" niet?
Ik dacht dat Marco assistent ging worden?
Ik begrijp dat Marco nog betrokken wil blijven en AZ netjes met deze grootheid om wil gaan. Echter het gevaar van 2 kapiteins op 1 schip blijft zo w heel erg aanwezig, heb ik de indruk. En dat werkt absoluut niet in het voetbal.....
Als ik van Basten was, had ik lekker n paar maanden vrij genomen van alles en was dan assistent geworden bij de absolute top. Met zijn naam neemt een Milan of City m echt wel erbij om z'n voetbalkennis over te brengen. Marco is niet zomaar iemand in het internationale voetbal...

23 september 2014 om 09:26

@clarkkent2

Dat was inderdaad de zin die mij ook apart in de tekst stond. Van Basten is assistent maar behoud toch een leidende rol? Hoe moet je dat dan zien? Een idee zoals Schreuder bij Twente? De daadwerkelijke hoofd trainer maar dan in de luwte? Gaat vd Brom alle conferenties doen etc maar is van Basten verantwoordelijk?

Daar mag AZ wel een mooi nieuw "communiqué" over naar buiten brengen!

23 september 2014 om 11:03

Dat Van Basten ''leidend'' is... dat is puur om er voor te zorgen dat Van Basten en Van de Brom op 1 lijn zitten qua werkwijze.

Dit omdat Van Basten meer dan een assistent is.............dus dat zij in gesprek gaan over de rol verdeling en niet dat Van Basten (en Dennis Haar) alleen maar pionnen op de training gaan uitzetten.

Maar zij houden allebei van aanvallend voetbal dus ik verwacht geen probleem.

Van Basten en Advocaat had qua speelwijze niet echt gepast bijvoorbeeld. En zo zijn er nog genoeg voorbeelden.

AZ wilt aanvallen met haar talentvolle jeugdopleiding... Hoedt, Luckassen, Haps, Haye etc. En Overeem, Lewis en Heymans zijn verhuurd

23 september 2014 om 11:12

Een leidende rol zegt alleen iets over zijn status binnen de club. Zo'n rol had Martin Haar ook dus de AZ supporters snappen het wel. Of dacht je dat Advocaat ook Martin Haar kon vertellen dat hij de pionnetjes moet uitzetten? De assistenten bij AZ staan op gelijke hoogte als de hoofdcoach, alleen bepaald de hoofdcoach hoe de opstelling eruit komt te zien.

Daar hoeft geen bericht voor naar buiten te komen.

Naast de 2 asst. trainers en de hoofdcoach staan bij AZ meestal nog 2 andere veldtrainers op het veld.

De rollen die jij in je hoofd hebt zijn ouderwets en worden alleen gebruikt bij kleine clubjes die niet 5 trainers of meer kunnen veroorloven.

Is de Koning van Alkmaar Van Basten wel akkoord? Wat een belachelijke situatie, een trainer die er na een paar weken om ,,gezondheidsredenen'' de brui aan geeft, voor onrust zorgt in de organisatie, zogenaamd afdaalt naar het assistent-trainersschap, maar het toch voor het zeggen houdt. Dat kan toch niet voor een Bvo! De assistent die bepaalt welke hoofdtrainer er komt! Die gehele leiding van AZ is geen knip voor de neus waard. Triest! En v.w.b. Pastoor.... ,,centen pakken en snel wegwezen bij deze Mickymouseclub.

23 september 2014 om 10:56

Bemoei je lekker met je eigen clubje. Die gezondheidsredenen moet je respecteren en er wordt nergens gezegd dat Van den Brom de eindverantwoordelijkheid niet krijgt. Van Basten wordt alleen geen assisttentje die de bekertjes thee uitdeelt, dat mag Dennis Haar doen. En nee, de assistent bepaalt ook niet wie de hoofdtrainer wordt maar assistenten hebben in Alkmaar vaak meer binding met de club, zie vader Martin, en dus is diens mening wel van belang. Dat is juist netjes en geen amateurisme. Verder mag je wel meer respect tonen voor de enige Nederlandse club die in Europees verband nog wat laat zien. AZ is bestuurlijk juist altijd een oase van rust geweest met vakmensen aan het roer. Dat er nu 1 keer een incident is omdat Stewart niet capabel blijkt is geen reden om de hele club af te branden.

23 september 2014 om 11:14

Respect tonen voor een club die asociaal met zijn werknemers omgaat en jaren heeft gedraaid op sponsorgeld dat dubieus is verkregen. Moet ik nog verder gaan.... Nooit respect dus....! Eerst op een belachelijke wijze Verbeek de deur wijzen, daarna het ene akefietje na de andere met Advocaat en nu carriere kapot maken door mensen te beschuldigen dat ze niet-integer zijn. En voor wat betreft die eeuwige meelopertjes ,,de Haartjes'', die waaien al ,,eeuwen'' met alle winden mee en hebben nog nooit enige solidariteit betoond met trainer(s). Hoezo netjes! Respect is nu volledig verdwenen. Dat geldt waarschijnlijk voor heel veel Nederlanders. En luister makker.... ,,voetbal is voor en van iedereen'', dus hoezo mag je geen mening hebben.

23 september 2014 om 12:03

Volgens mij is Scheringa nog nooit strafrechtelijk vervolgd dus wat jij dubieus noemt valt wel mee. Ik neem aan dat je dan ook geen respect hebt voor Ajax en Feyenoord die met Aegon en Fortis dik gesponsord werden door bedrijven met overheidssteun?

Verbeek heeft in 3 jaar tijd een half jaartje leuk voetbal gespeeld en daarna was het 2,5 jaar dramatisch. Vriendjespolitiek, droevig wisselbeleid, totaal geen oog voor talentvolle eigen jeugd en niet zelfkritisch. Volledig terecht ontslag dus. Met Advocaat zijn er helemaal geen akkefietjes geweest. Die man was interim voor een half jaar en dat wist hij, daar zou geen vervolg aan komen. Hij heeft bovendien volledig gefaald, de beker verspeeld en tactisch dezelfde blunders als Verbeek gemaakt met dezelfde kneuzen in het veld. Exit dus.

Waarom moet Martin Haar solidair zijn als er een trainer vertrekt? Die man is AZ en bovendien heeft hij ook een gezin om te onderhouden. Bullshit dus. En als het simpele meelopers waren dan zouden ze in een professionele organisatie allang van het toneel verdwenen zijn. Je mag best een afwijkende mening hebben, graag zelfs, maar denk niet van grote afstand te weten hoe deze club in elkaar steekt. Op deze manier krijg ik het vermoeden met een gefrustreerde, rancuneuze ex-klant van DSB te maken te hebben.

23 september 2014 om 10:57

Wat een onzin. Tuurlijk moeten Van Basten, Haar en de nieuwe hoofdtrainer om de tafel gaan zitten en het eens worden over de verdeling va het takenpakket. Het wordt alleen volledig uit zijn verband gerukt, alsof Van Basten de technisch directeur is. Tuurlijk moet Van Basten akkoord gaan met de nieuwe situatie, net als Haar dat zal moeten en net zoals Van den Brom zou moeten. Als een van die partijen zich er niet in kan vinden heb je binnen no-time weer gezeik.

23 september 2014 om 11:21

Ik zou er een ,,poolse Landdag'' van maken.... Wat een onzin. Assistenten zijn gewoon werknemers die hun/haar taken moeten uitvoeren. Assistent, het woord zegt het al. Wie er ook komt, deze constructie gaat niet werken en zal binnen afzienbare tijd opnieuw tot gezeik leiden. Van de Brom is prima, maar dan zonder Van Basten. De nu tot koning gekroonde Koning van Alkmaar zal door alle media steeds met al zijn handelingen onder een vergrootglas worden gelegd. We hebben het gewoon over de ,,matige'' trainer Van Basten en niet over de voetballer. AZ had er goed aan gedaan om afscheid te nemen van Van Basten. ,,je werk doen, of in de ziektewet'', maar dit blijft toch een giller..... (wordt vervolgd).

De media stelt het weer eens veel te zwart-wit. Het is toch volkomen normaal dat van Basten meedenk en beslist over de nieuwe trainer. Net zoals D. Haar dat doet en voorheen M. Haar dat deed. Van de assistenten heeft van Basten daar een leidende rol in thats all. Lijkt me logisch als je hem net hebt aangesteld.

Eerst moet je puin ruimen. En die is niet veroorzaakt door van Basten, niet door Pastoor maar door Steward (en/of handlangers) Zij zullen moeten verdwijnen en dan kan gewoon Pastoor trainer blijven.
Ook als hulptrainer de eerste viool spelen voor Marco als dat beter uitkomt. Kost niets!

Kortom eerst de veroorzaker lozen en je kunt met een schone lei doorgaan!

Van de Brom is een ideale trainer, ik hoopte al op hem voorafgaand aan het seizoen.

Talent is er in Alkmaar genoeg. Grote talenten (letterlijk) in de vorm van Hoedt en Luckassen. En natuurlijk een echte stilist zoals Thom Haye. Daarnaast kan Haps leuk mee hobbelen ,maar is die niet zo goed als de eerste 3.

Daarnaast speelt Rosheuvel mee als wisselspeler. Dat zijn toch 5 spelers die zelf opgeleid zijn door Az!

Tegen Zwolle stonden Rienstra en Lam ook nog op het veld als AZ jeudd exponenten.

En volgend jaar krijgt Van de Brom dan de beschikking over Joris van Overeem, misschien wel het grootste AZ talent. En komen Lewis en Heymans terug, allebei voor de bank lijkt mij.

Als je dan volgend jaar Gudelj, Berghuis, Aron Johansson verkoopt voor de hoofdprijs.........en Wuytens, Elm etc dumpt heb je een leuk jong team. Waar je maar 1 à 2 directe aankopen (spits) voor hoeft te doen. Zie opstelling

Rochet/Olij
Luckas/Ander
Gouwe/Lucka
Hoedt
Haps/Heymans
Haye
Van Overeem
Ortiz
Hupp/Lew
Muhr/Tank
Tank/Rosh
23 september 2014 om 11:17

Het is september 2014 jan. Wees realistisch gozer. Je hebt geen idee hoe die "talenten" komend jaar gaan doorkomen.

Het kan ook maar net zo zijn dat Helmer, Sakirovski, Dos Santos en van Weerdenburg megastappen gaan zetten en de andere juist afvallen.

23 september 2014 om 22:03

Sakirovski staat die talenten niet in de weg.

Want Aron Johansson (mits hij normaal/goed speelt na zijn blessure) zal in de zomer van 2015 wel vertrekken. En heeft hij alleen Muhren en Babalj voor zich. Dus kansen op de bank krijgt hij zeker, maar volgend jaar is hij nog maar 18.

En wanneer Haye, Overeem e.d. basis spelen dan heb je ook bankspelers nodig.... zie daar! Dos Santos als concurrent. En Weerdenburg ook op de bank, mooi toch?

Olij die ook nog eens mee gaat doen........heb je zometeen een bank met Heymans, Olij, Dos Santos, Weerdenburg, Sakirovski etc.

Dan hoef je eigenlijk (moet wel) 2 à 3 aankopen van 2.5 miljoen doen à la Gudelj die een directe meerwaarde zijn. Want volgend jaar kunnen zomaar 10 van de 18 spelers zelf opgeleid zijn.

Wanneer Berghuis, Gudelj, Aron en/of Gouweleeuw voor een forse prijs weggaan.

En wanneer Elm, Henriksen, Wuytens en/of Babalj door de achterdeur vertrekken. Dat kan je niet alleen aanvullen met Overeem, Heymans, Sakirovski en Lewis etc.

23 september 2014 om 11:46

We hebben gezien bij Anderlecht hoe goed deze ideale trainer met talenten omsprong.

23 september 2014 om 22:06

@iedereen komt

Gezien de potentie die er is in de jeugd.........en het gebrek aan financiele stootkracht om echte versterkingen te halen (hupperts 1miljoen en Muhren 3 ton etc als voorbeeld) dan heb ik liever een trainer die mensen in het diepe gooit zoals Van de Brom bij Anderlecht met Bruno, Tielemans, Praet etc.

En zeg nou zelf... kijk Tielemans en Praet spelen... zij zijn er niet slechter op geworden als speler. En Anderlecht kan straks die jeugd producten voor vele miljoenen verkopen. Daar boek je een veel hoger rendement qua winst op dan een aankoop van een paar miljoen.

Advocaat negeerde Haye, Haps, Hoedt etc.

Verbeek negeerde deze spelers ook (en anderen) en speelde alleen met Adam Maher omdat Rasmus Elm, Erik Falkenburg en Maarten Martens doen allemaal geblesseerd waren.... anders had Maher misschien nu pas wedstrijdjes meegespeeld........

24 september 2014 om 06:47

jan1980,

Maar dat is John zijn verdienste niet. Tielemans speelt al heel zijn jong leven bij Anderlecht, Praet zit er al sinds 2010.

De jeugdfaciliteiten te Neerpede zijn ook al zijn initiatief niet.

En de keuze om met jeugd te gaan spelen is ook al John zijn keuze niet. Die visie is hem opgelegd van bovenuit.

Hij had geen andere keuze dan Praet, Tielemans en de rest te brengen, want er was niks anders. Er is een reden waarom het bestuur bewust weinig kwantiteit aankocht. Omdat zij ook wel weten dat die nieuwe aankopen de jeugd dan ging verstoten. Da's overal zo.

dat Van den Brom geen moeite heeft met een ‘leidende rol’ voor Van Basten in Alkmaar
--------------------------------------------------...
Ga dan niet lopen janken dat je geen trainer meer kan zijn. Nee, krijg ook steeds meer het gevoel dat het gewoon het beste was geweest als AZ Marco had gedumpt. Kan hij lekker iets in de Toekomst doen. In de luwte zonder echte mannen als F. De Boer en Van den Brom in de weg te lopen.

Van den brom lijkt me een goeie keuze. Ze hebben alle 2 een ajax verleden. Werkwijze kunnen ze afstemmen. En vd brom lijkt me ook een fijne coach om mee samen te werken. Zowel voor de selectie als voor vanBasten.

Van den Brom lijkt me een goede trainer voor AZ, hopelijk wordt hij aangesteld! Dit soort trainers helpen het niveau in de Eredivise weer wat omhoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren