Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Trabzonspor-preses ook verdachte in groot omkoopschandaal

Laatste update:

Fenerbahçe moet ernstig rekening houden met het verliezen van de onlangs gewonnen landstitel. Onlangs werden er dertig personen opgepakt op verdenking van omkoperij om wedstrijden te manipuleren, waaronder voorzitter van Fenerbahçe Aziz Yildirim. De rechter heeft zondag besloten dat de preses in ieder geval tijdelijk achter slot en grendel moet.

Yildirim moet in de cel blijven zitten zolang het onderzoek loopt en is één van de 25 mensen die al gestraft is. Zondag gingen duizenden supporters van Fenerbahçe de straat op om de voorzitter te steunen, maar dit voorkwam niet dat de preses in de gevangenis terechtkomt. Er zijn bewijzen dat er in totaal ongeveer negentien wedstrijden zijn gemanipuleerd.

Fenerbahçe sloot de competitie in mei af als kampioen. Het team van Aykut Kocaman bleef concurrent Trabzonspor op doelsaldo voor, nadat vijftien van de laatste zestien Süper Lig-duels werden gewonnen. De Turkse recordkampioen dreigt haar landstitel echter te moeten inleveren, wat in het verleden ook gebeurde met Juventus in het Calciopoli-schandaal.

Update 09:20 uur - Trabzonspor-preses ook verdachte in groot omkoopschandaal
In navolging van Aziz Yildirim, de voorzitter van Fenerbahçe, wordt nu ook de preses van Trabzonspor in verband gebracht met het grote omkoopschandaal in het Turkse voetbal. De Turkse televisie meldde maandag dat voorzitter Sadri Sener van de club voor verhoor is meegenomen naar het politiebureau. Sener staat op een lijst van 22 verdachten die deze week door de politie zullen worden aangehouden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

''er zijn bewijzen dat er in totaal ongeveer negentien wedstrijden zijn gemanipuleerd.''

Wow 19 Wedstrijden.. Dat is niet niets, Ik denk dat Fenerbahce zwaar gestraft zal gaan worden netzoals Juventus in 2006, ze mogen van geluk spreken als ze alleen de titel verliezen, als ze pech hebben worden ze teruggezet in de 2e divisie.

10 juli 2011 om 19:45

Het is waar dat er 19 wedstrijden zijn gemanipuleerd. Maar dat betekent niet dat alle 19de wedstrijden, de wedstrijden van Fenerbahce zijn.

Er waren ook wedstrijden van o.a. Trabzonspor in die 19 gemanipuleerde wedstrijden.

11 juli 2011 om 00:09

Wat mij opvalt is de complete minachting voor het juridische systeem: de rechter bepaalt uiteindelijk wat bewezen is en wat niet. Het is dus ook complete onzin om te beweren (zoals in het artikel staat) dat de beste man al gestraft is: bullshit, hij zit in voorarrest lopende de zaak. Het is dus ook onzin om te beweren dat 19 wedstrijden gemanipuleerd zijn. Dat beweert politie en justitie.en in een gezonde rechtstaat (wat Turkije toegegeven niet is) oordeelt de rechter of dat daadwerkelijk bewezen kan worden. Tot die tijd is Yildirim gewoon onschuldig.

Ik ben zelf een Galatasaray-aanhanger en heb nooit enige sympathie voor Yildirim gehad, maar de manier waarop hij nu met trial by media wordt afgemaakt bevalt mij niet. Vooral als je weet dat in Turkije alles uiteindelijk politiek gemotiveerd is...

Rekening houden met verliezen van de titel ? Vz, Fenerbahce moet ernstig rekening houden met Degradatie !

Of dit iets goeds of fouts is voor de Turkse voetbal valt te discussieren. Wellicht dat andere clubs nu minder inkomsten zullen hebben, gezien het feit dat het bijna zeker is dat Fenerbahce zal degraderen. Van de andere kant, nou zal nooit meer iemand een poging tot omkoping durven.

en terecht dat hij in de gevangenis zit.
ik heb niets tegen fenerbahce maar je moet wedstrijden niet manipuleren.
de club heeft goede spelers om de wedstrijden zelf te winnen

10 juli 2011 om 19:54

Ik begrijp (als Fener supporter) de mensen niet die Aziz Yildirim ''nog steeds'' verdedigen. Deze man heeft een grote vlek in onze grote 104 jarige bestaan gesmeerd !

Iedereen die hier aan meedoet, moet worden bestraft ! En helaas moeten wij het aanzien als supporters.

Ik hoop het beste voor de turkse voetbal, en natuurlijk voor Fenerbahce...

Als er ook maar 1 wedstrijd is gefixed....dan is het kampioenschap van fenerbahce 1 groot leugen....
Ergste is dat de spelers er niks aan kunnen doen, net als destijds bij Juve.....ibra speelde toen zo goed....de afgepakte kampioenschappen beschouwt hij nog steeds als behaalde kampioenschappen, maarja...ook lullig voor de toenmalige nummer 2 Inter....wel officieel kampioenschap, maarja...hoeveel waarde hecht je aan dat seizoen...

Over de gevangenisstraf:

Waarom achter de tralies?
Een man met zo een grote status durft toch niet te vluchten?

Ik vraag me af hoe het vergoed zal worden als onschuld bewezen is.
Wat als ze nou onterecht worden van Champions League voetbal?

Is allemaal een zooitje daar, dat staat vast..

10 juli 2011 om 20:01

Dat is nou precies die arrogantie waar ik een hekel aan heb. Man van grote status ? Hij is een burger van Turkije. Hij wordt verdacht en moet dus gewoon achter de tralies, ongeacht zijn status. Hij was een paar keer ' onwel ' geworden, maar hij kon wel Nihat Ozdemir en Mehmet Ali Aydinlar ontvangen ? Wat heeft de voorzitter van de voetbalbond daar te zoeken ? Worden er weer afspraken gemaakt ?

11 juli 2011 om 00:31

Die mensen komen natuurlijk op bezoek. Aziz Yildirim zat constant met de politie om zich heen, het is dan wel fijn om Nihat Özdemir en Aydinlar te ontvangen sinds ze toch op bezoek zijn gekomen. Beetje vreemd om hier nog wat achter te zoeken, vrij dom zelfs want hetzelfde zou met elk ander voorzitter ook zijn gebeurd.

11 juli 2011 om 05:07

wat een foute opmerking! hij is verdachte in een grote zaak. en voorzitter van een de voetbal club waar het om gaat. dan moet de de voetbal bond en elke andere instantie ongeacht wat voor achtergrond die hier bij betrokken is op afstand blijven totdat alle ''verdachtingen'' of bekrachtigd zijn of ongeldig verklaard tot die tijd is elk bezoek verdacht en zelfs bevlekkend voor de personen in kwestie die een dergelijk bezoek brengen!

(volgens mij zijn die twee niet bij hem op de vloer geweest omdat die hele afdeling afgesloten was omdat hij in bewaring stond)

Dit is Triest voor de Fener-supporters die hier niks aan kunnen doen.
Maar daar tegenover staat een strafbaarfeit! Dit zagen we allemaal al vanaf dag 1 aankomen. Je wordt niet zomaar beschuldigd van manipulatie. Aziz Yildirim heeft ongekent een heel groot plek bij de Fb-supporters maar wat hij hier heeft gedaan gaat me echt te ver. Door hem wordt niet alleen zijn eigen club veroordeeld maar eigenlijks heel Turkije. Een ergere reclame kan ik me niet voorstellen.

Ik moet toegeven dat ik Fener voor geen meter mag! Maar het zal wel jammer zijn om ze in Bank Asya aan de slag zien te gaan. Mits ze ook inderdaad zoals het nu hoort worden gedeagradeerd net als Juventus des tijds. Maar waarom doe je zoiets in godsnaam? Je bent Fenerbahce 1 van de 3 grote van Turkije! Heb je zoiets nodig om succesvol te worden? Z'n grote geschiedenis in één seizoen weten te verprutsen schande!

Wat ik alleen niet begrijp? Waarom speelt Aziz Yildirim constant spelletjes, althans ik kan me niet anders veroorstellen hij heeft constant wat als hij voor de rechter moet verschijnen en gaat ook elke keer terug naar het ziekenhuis. Net als wat hij nu weer wilt niet naar het Gevangenis maar naar het Ziekenhuis? iemand die me dit kan uitleggen met een geldige reden?

10 juli 2011 om 20:34

Hoezo spelletjes? Hij heeft suikerziekte als je dat nog niet wist? Hoezo zal hij spelletjes spelen als hij uiteindelijk toch weer voor de rechter moet dus spelletjes spelen zal niks uitmaken. Is normaal dat wanneer hij onder druk wordt gezet en stress krijgt dat zijn suikergehalte stijgt waardoor hij na ziekenhuis moet.

Er is nog steeds helemaal niets bewezen. Hij word uit voorzorg vastgezet meer niet. Dit is gewoon een complot van een aantal clubs,vooral Trabzonspor,die het kampioenschap gewoon niet kunnen accepteren.

10 juli 2011 om 19:48

Ik denk dat je iets hebt gemist...

Er is al een conclusie getrokken dat er bij 19 wedstrijden manipulatie heeft plaatsgevonden. Hiervan zijn 10 wedstrijden betrokken met (het voordeel van) Fener. Dit is geen complot, de TFF heeft verschillende bewijsstukken. Als je fenersupporter bent spijt het me zeer maar je zal de wedstrijden van fener toch een jaar op trt 1 moeten volgen. Na de ondervraging van Aziz Yildirim is er besloten dat hij nu in de gevangenis terecht komt. Ik persoonlijk denk dat de oude tff hiermee te maken heeft maargoed dat zal nog blijken..

10 juli 2011 om 19:53

Kom op man geloof jij dit zelf ? Dit onderzoek is gestart voor dat Fenerbahce kampioen was geworden.overigens is het niet alleen Fenerbahce maar oo kgiresunspor en de keeper van Sivasspor De trainer Van Eskisehirspor en Umit Karan zit nu ook in de gevangenis.

Als Fenerbahce nu niet naar de Bank Asya 1. lig wordt gezet is het pas echt een schandaal. Dit is de eerste keer dat het gebeurd in Turkije en dan moet je meteen hard optreden anders zullen andere clubs het later ook doen met de gedachte: 'als we gepakt worden beginnen we alleen maar met - (x) aantal puntenaftrek, meer niet.

10 juli 2011 om 20:19

@aslanboy1905

Iedereen en ook jij weet dondersgoed dat in het verleden ook Gala en Bjk zulke dingen hebben geflikt alleen toen werd er niet zo actief achteraan gezeten als nu. Hier zit meer achter dan alleen Fener. Heel Turkije was jaloers op Fener, omdat het zoveel heeft bereikt de afgelopen 10 jaar, omdat het zo snel is gegroeid, omdat het de nr1 van Turkije is geworden met bijna alle sporten in Turkije, omdat het de rest van de teams ver achter zich heeft gelaten. Daar kon niemand tegen. Al jaren konden ze er niks aan doen, nu hebben ze kans en pakken ze meteen hard aan. Laat ze maar naar Bank asya doen no problem. De rest van de teams zullen 5 jaar later nog niet in de buurt van Fener kunnen komen.

10 juli 2011 om 20:37

@fb_hell

''heel Turkije was jaloers op Fener, omdat het zoveel heeft bereikt de afgelopen 10 jaar, omdat het zo snel is gegroeid, omdat het de nr1 van Turkije is geworden met bijna alle sporten in Turkije, omdat het de rest van de teams ver achter zich heeft gelaten''

Nu krijgen we dus uiteindelijk te weten hoe ze aan al het succes komen. Dit speelt namelijk al langer, vandaar dat er een onderzoek vanaf het begin van het seizoen is gedaan.

10 juli 2011 om 22:41

jij bent echt de typische Fenerbahce supporter.

Het boeit hier niemand iets zelfs als Fener wereldkanpioen Volleybal of Basketbal was geworden, dit is Voetbalzone en geen Volleybalzone.

Daarnaast begrijp ik niet hoe je tot de conclusie komt dat Fener succes had de afgelopen 10 jaar want ze hebben echt geen noemenswaardige prestatie neergezet zeker als je kijkt naar het hoeveelheid geld, supporters en kwaliteit van de spelers die ze hadden gehaald.

Er is geen europees success, geen beker 30 jaar lang, geen grote hoeveelheden kamioenschappen, helemaal niks.

Bij gebrek aan die dingen zie je dan ook supporters zoals jij ongerelateerde dingen opnoemen zoals Basketbal en Volleybal.

Terwijl Galatasaray vrouwen Champions League basketbal heeft gewonnen en rolstoel basketbal wereldkampioen is.

Dat boeit echt niemand.

11 juli 2011 om 05:13

gaat niet om het verleden. het gaat er nu om dat er dus een strafrechterlijk onderzoek is gedaan en waarbij dus de acties ook gevolgd en vastgelegd zijn. in het verleden zijn er niet zulke acties ondernomen.

in andere woorden ik loop een supermarkt in en steel snoep en kom er mee weg en jij doet dat 2 dagen later maar nu is er een kamera die jou filmt dan kan ik alleen verdacht worden jij daarintegen bent dan een bewezen dief voor de wet omdat het vast staat op onomstootbaar bewijs. en dit is er nu aan de hand met het voetbal.

ik zeg niet dat je gelijk hebt ik zeg dat je hele reactie geen feit is maar een verdenking.

11 juli 2011 om 12:07

2045,

Overdrijven is ook een vak. Fenerbahçe is sportief hard vooruitgegaan de afgelopen 5 jaar. De taboe rond de beker heerst nog altijd, maar Fenerbahçe was in 5 verschillende branches kampioen geworden afgelopen seizoen. Dit is een record, ongeëvenaard. Hierom is Fenerbahçe als sportclub zijnde zeer zeker vooruitgegaan. Net wanneer men weer een mooi seizoen wou draaien in de competitie en Champions League kwamen de omkoopschandalen naar boven. We kunnen nog steeds niet zeggen of het allemaal waar is, maar als het dan niet waar is, heeft Fenerbahçe ook nog de meeste kampioenschappen op haar naam.

In een andere reactie loof je Galatasaray, dat is dan wel weer verwacht van jou, maar tegelijkertijd opmerkelijk want Galatasaray beleeft haar slechtste periode aller tijden. Om dan nog steeds je focus te richten op duels van het afgelopen 10 jaar (waar de Uefa Cup overwinning niet meer onderstaat gezien we al in 2011 zijn) heeft Galatasaray dus ook niets laten zien. Wees dan ook realistisch en zie dan ook dat je club niets van heeft gebakken, i.p.v. je constante focus op Fener. Ik weet niet hoe lang Galatasaray in de Champions League groepsfase is gekomen, zo'n 5/6 jaar misschien? Dat soort dingen moet je ook in rekening nemen en niet de 1/16'e ronde van de EL waar het verloor van Atletico Madrid. (net als het feit dat Fener verloor van Lille in diezelfde ronde)

Dat boeit echt niemand.

11 juli 2011 om 15:06

Jechtgate:

Je kan zeggen wat je wilt maar volgens mij is Fenerbahce maar 1-2 keer kampioen geworden in de laatste 5 jaar. En dan ook nog 1 keer (volgens de berichten) via omkopen.

En ookal heeft Fener de meeste kampioenschappen. De meeste bekers heeft nog steeds Galatasaray. En als Fener schuldig wordt beoordeeld dan hebben we weer evenveel kampioenschappen.

En over de rest van de sport heb je wel gelijk kwa volleybal en manenbasketbal is Fener wel beter dan ons.

11 juli 2011 om 15:24

@2045

Volgens mij begrijp jij niet wat ik bedoel met successen? Het gaat niet alleen om titels of bekers of europa vriend. Kijk hoe Fener 10 jaar geleden was en kijk nu en dan doel ik ook op stadion, inkomsten, transfers, accomodaties etc.

Als hij echt wedstrijden heeft lopen manipuleren dan gewoon keihard straffen. Mij lijkt het de enige manier om het manipuleren van wedstrijden tegen te gaan. Heb je een soort van afschrikking voor anderen. Maar dit soort dingen moeten gewoon worden uitgebannen.

dit is een zwarte dag in de voetbalgeschiedenis en ik ben ontdaan en ik kan me ondanks de bewijzen niet voorstellen dat Fenerbahce dit heeft gedaan, een complot sluit ik niet uit

11 juli 2011 om 05:16

die gedachte van een complot is in andere woorden met je nagels nog vast klemmen in een hoop voor een goede afloop omdat de angst van schaamte en vertrouwens breuk veels te eng is om over na te denken en zelfs toe te geven.

ik als gala fan heb inderdaad heel makkelijk te praten. Als mijn club zo iets gedaan zou hebben en het zou A.polat zijn die bijvoorbeeld nu dus gearresteerd was dan had ik me ook heel heel heel diep geschaamd maar ik weet eerlijk ook niet of ik dan nog zou proberen om vast te houden aan een stiekeme maar toch onrealistische hoop.

Het zat er aan te komen...

Ik al GS supporter kan niet ontkennen dat ik heb gehoopt dat het kampioenschap van fenerbahce ontnomen zou worden. Alleen dat het op deze manier (waarschijnlijk) gebeurd gun je niemand. Zo''n voorzitter heeft alles verpest voor de supporters. Een club met een hele diepe geschiedenis, al jarenlang op het hoogste niveau in Turkije en nu veroordeeld op manipulatie... schande!

Ik hoop niet dat fenerbahce zal degraderen, dat zou de waarde vd competitie echt zwaar omlaag halen. Ook voor Gs zou dat zelfs gevolgen hebben.. geen uitverkochte derby''s (misschien tegen besiktas) etc.

Ik vond de niet-fener supporters die constant zeiden dat Fener scheidsen en/of spelers hebben omgekocht na een tijdje ook vervelend worden. Maar nu moet ik ook toegeven dat zij blijkbaar(!) gelijk hebben. Ben benieuwd hoe het afloopt.

We zullen het zien...

10 juli 2011 om 21:23

Beste kerel,

Je moet je korte termijn visie opzei zetten en durven vooruit kijken.

De competitie zal doorgaan met of zonder Galatasaray, met of zonder Besiktas en ga zo maar door, deze clubs zijn niets meer en niets minder dan 18 spaken die het wiel draaiend houden, als 1 spaak te zwak is wordt die vervangen en als 1 spaak verrot is dan gooi je die weg en vervang je deze door een goede spaak, je moet het op die manier bekijken.

Galatasaray heeft Fenerbahce niet nodig, Galatasaray heeft een objectieve bond en objectieve scheidsrechters nodig om positieve resultaten te boeken, als die resultaten komen speel je iedere thuiswedstrijd in een volle stadion, ongeacht je tegen Ibb, Besiktas of Sariyer speelt.

Je moet je wel druk maken om Fenerbahce, Fenerbahce ging in de beker altijd kansloos op zijn bek tegen teams die een klasse lager speelde en nu moeten ze met hun in 1 competitie, volgens mij gaat dat nog leuk worden.

Heb geen medelijden met hetgeen dat geen eer heeft, de vlek die Fenerbahce achterlaat is nog groter dan de rode stip op de Japanse vlag.

Die mogen van mij terug naar het laagste niveau in Turkije! 19 wedstrijden, dat is echt heel veel! Ze moeten heel heel heel zwaar gestraft worden!

10 juli 2011 om 20:02

Het gaat om 19 wedstrijden in totaal he dus niet dat Fener 19 heeft omgekocht ofzo.

Net goed dat hij vast zit,en dat zoiets nog steeds gebeurt in voetbal is toch schandalig.zou me schamen als Fener fan voor mijn club,en lijkt me logisch dat de titel af word gepakt'' Degradatie mag erbij ook.
Juventus heeft het ook gehad en Ac milan weet er nog alles van.

Fenerbahce mag niet degraderen. Je hebt een aartsvijand. Dit is mijn aartsvijand. Ik wil mijn aartsvijand vernietigen. Dit houdt in dat de rest moet afblijven van deze club. Alleen Galatasaray mag Fenerbahce vernederen en andersom. We haten elkaar misschien, maar we kunnen niet zonder elkaar.

Zullen we eerlijk zijn ? 200pt en een hoop objectieve posts, eigenlijk alleen maar objectief. In het begin moest ik ook lachen toen ik dit las. Het kind in mij nam het overhand. Mijn vijand had pijn. Nu is het allemaal anders. Ik voel de pijn van de Fenerliler. Ik meen het. Jullie verdienen dit niet.

11 juli 2011 om 05:19

hou op.. de fans en spelers verdienen het inderdaad niet. maar de voorzitter en diens handlangers hebben het gewoon helemaal verknalt. dit kan je niet anders uitleggen. en het gaat er niet om dat het Fenerbahce is. het gaat er om dat er gefraudeerd is en daar moet de maximale straf op volgen anders zal het nooit ophouden!

ik ben woedend omdat het turks voetbal heel veel tijd nodig zal hebben om hier van te herstellen.

Goed nieuws voor Psv! Wanneer Fenerbahce in mindering wordt gebracht en daardoor alle clubs, waaronder dus ook Kayeserispor, een plaats stijgen, krijgt PSV een bonus door Amrabat omdat dan europees voetbal wordt gehaald!

10 juli 2011 om 20:04

Ik vind het mooi en vreemd dat Nederlanders in elke artikel een koppeling kunnen maken met het Nederlands voetbal. Dit is echter wel heel ver gezocht.

Noot: Niet negatief lezen.

11 juli 2011 om 00:43

Hoe kan je dit nou vreemd zitten? Voetbalzone is een Nederlandse website, niet zoals jullie vaak denken een website met Turks voetbalnieuws waar men onderling Turks in de topics gaat praten ( wat altijd verwijdert word maar toch telkens weer plaatsvind ).

Ik vind dit gewoon meer dan terecht, mijn vertrouwen en geloofwaardigheid in de Turkse voetbalcompetitie is zowieso zeer laag. Er is gewoon veel corruptie en heel veel buitenlandse spelers kiezen voor de Super Lig omdat ze er bakken geld kunnen verdienen en ze geen enkel sportieve ambitie of verdere binding met de club hebben. Dit is ook wel terug te zien aan het inmense aantal buitenlandse topspelers die tegen het einde van hun carriere naar Turkije trokken/trekken en nooit hun eigenlijke niveau halen, een aantal uitzonderingen daar gelaten. Het is gewoon schandalig dat Fenerbahce hun titel heeft gekocht want daar zal het echt wel op neerkomen uiteindelijk gezien het kleine onderlinge verschil. Dat je nog kan protesteren terwijl je voorzitter een valsspeler is vind ik ook bizar. Maar is dit voetbalgekke land ( dat bedoel ik wel positief ) is het allemaal mogelijk!! Fenerbahce moet gewoon keihard gestraft worden als ze schuldig zijn en voor meerdere jaren van Europees voetbal worden uitgesloten.

Dat is mijn mening en die had ik net zo hard gegeven als het hier ging om het Juventus schandaal of welke andere club. Ik zou mijn Ajax of Vitesse shirt ook gelijk in de fik steken als mijn club schuldig blijkt te zijn en daardoor aan de titel is gekomen!

11 juli 2011 om 00:58

tomvitesse,

Leuk en aardig allemaal, maar misschien zou je je uitspraken ietsjes voor je moeten houden. Praat hard wanneer de definitieve uitslag bekend is, want ik zie hier vele voorbarige reacties.

Je Ajax of Vitesse (vind het al raar dat je twee clubs hebt waarvoor je bent maar dat zegt al veel over jou als supporter) shirt zou je in fik steken? Merkwaardig. Heb je haat aan je club? Het zijn nog altijd drie-vier figuren (waaronder de voorzitter) die het mogelijk gaan verpesten voor Fener. Waarom dan je shirt in fik steken? Voor een supporter, zelfs voor de club is dit net een naaistreek. Het is gewoon een groepje die het heeft verziekt voor het hele club, mocht het waar zijn. Mijn liefde voor de club zal altijd in tact blijven, ook al degradeert het naar de 4e divisie, ook al vertrekken de bestuursleden, spelers en al het geld, ik ben verliefd op de shirts, niet de spelers die ze dragen. Gelukkig hebben wij geen supporters als jij.

11 juli 2011 om 01:43

Omdat het een Nederlandse website is, mag je offtopic berichten plaatsen toch ? Met als hoofdargument ' Als het maar Nederlands is ! '

Onderling Turks praten ? Waar heb je het over ? Kom niet met domme, kortzichtige opmerkingen als het op geen enkele manier te maken heeft met mijn reactie. Je scoort zeer goedkoop en laag.

Jouw geloofwaardigheid is gedaald, de mijne gestegen. In een competitie waarin corruptie wordt bestraft heb ik vertrouwen.

Buitenlandse spelers komen inderdaad voor het geld. Wat is hier mis mee ? Jij mag de competitie laag vinden, maar het is even rot als de Nederlandse. In Nederland zie je alleen maar spelers die hun top nog moeten bereiken in Turkije zie je spelers die over the hill zijn. Who cares ?

Je bent voor Vitesse en Ajax ?

Ik als gs-supporter vind het echt jammer dat zulke dingen bij de turkse
Competitie gebeurd want dit zowel slecht voor de competitie en het land. Fenerbahce moet hun verdiende straf krijgen ik zou het echt jammer vinden als ze worden gedegradeerd en heel jammer voor de fenerbahce supporters want ik zou me geen competitie voorstellen zonder fenerbahce dat spanning en de strijd tussen galatasaray en andere teams. Fenerbahce supporters hebben dit niet verdiend zo smerige kampioenschap ik hoop dat de schuldige hun verdiende loon krijgen en dit nooit meer zal gebeuren

#ultraslan

Mochten ze kampioenschap afpakken naar wie gaat die dan? Naar Trabzon kan ook niet want zij zitten er ook in. Ik las dat zij bij 2 wedstrijden een poging hadden gedaan tot omkoping en dat is net zo strafbaar. Gaat het dan naar de nr 3 Bursa? Als Aziz dit echt heeft gedaan wat waar blijkt te zijn, dan vind ik het niet erg en mogen ze hem zwaarst mogelijke straf geven. Maar er zijn meer teams bij betrokken dan moeten ze deze ook straffen. En de teams die omgekocht zijn? Niet strafbaar? Maar we zullen zien ze gaan expres Fener het hardst aanpakken. Nu hebben ze eindelijk de kans om Fener de grond in te boren dus doen ze dat. Ik zeg niet om Fener te verdedigen maar er zit hier echt meer achter dan wat het lijkt. Op het nieuws zie je niks anders dan Fener Fener Fener. De rest van de teams die er bij betrokken zijn zitten wel lekker op kamp en maken transfers en alles en zij worden met rust gelaten. En Fener wordt bij de keel gepakt en kunnen niks meer. Hoezo nu pas deze aanhouden terwijl het al volgens hun eerder bekend was? Waarom precies op zo een belangrijke moment? Dit is niet allemaal toeval. Ookal is Fener schuldig ze worden extra hard aangepakt vanwege de grote haat aan Fener.

10 juli 2011 om 20:22

Als Fenerbahce een wedstrijd wint en die zelfde dag wint Sivas een wedstrijd, dan heeft niemand het toch over Sivas ? Fener staat toch altijd in de spotlight ? Wat is er vreemd aan dat nu Fener meer wordt besproken dan de andere clubs ? Ik vind dit een miezerige reactie. Dit heeft niks met haat te maken. Who gives a fuck about Giresunspor en Diyarbakirspor ? Omkoping door Fener heeft de kampioenschap bepaald.

10 juli 2011 om 20:59

Ze gaan expres Fener het hardst aanpakken? Als blijkt dat Fener de grootste schuldige is, dan moeten ze Fener expres het hardst aanpakken...je doet nu alsof heel Turkije jaloers is op Fener en van ze afwil, maar daar gaat het niet om.

Fener heeft gewoon iets ergs uitgehaald en wordt hier ook het hardst voor gestraft, ik snap dat jij als Fener supporter in een moeilijke situatie zit, het is ook sneu voor alle andere Fener supporters, maar dit soort dingen moeten ze helaas hard maar ook héél hard aanpakken. Never again.

Wat nou Giresun en Diyarbakir. Trabzonspor is ook verdacht van poging tot omkoping van 2 wedstrijden. Waarom wordt daat niks over gezegd? Waarom kunnen zij wel lekker op kamp zitten oefenwedstrijden spelen zonder enige druk. Laat ze Sadri Sener ook maar ondervragen. Waarom alleen Aziz Yildirim? Nu lijkt het net of Fener alleen 19 wedstrijden heeft omgekocht.

11 juli 2011 om 11:59

Je wens is in vervulling: Sadri Sener is opgepakt. Tja, zolang er harde bewijzen zijn kan er alles gebeuren. Betwijfel nog altijd of de bewijzen tegen Aziz Yildirim voldoende zijn, maar goed. Dat moet de TFF maar bepalen.

Ik lees nu dat Fener supporters in Turkije het aan de stok hebben gekregen met de politie om het gevangenschap van hun voorzitter.

Ik snap niet dat na een verdenking van omkoping, een gevangenschap en hiermee een enorme smet op de mooie historie van de club, de supporters van Fener hun voorzitter nog steeds kunnen steunen. Het Stockholm Syndroom heerst in een bepaalde figuurlijke manier enorm onder de Fener supporters.

Ik hoop op gerechtigheid en niets anders.

We weten allemaal al lang voordat dit naar buiten kwam dat Fenerbahce niet kosjer bezig was en nu komen de bewijsstukken 1 voor 1 op tafel.

Als het aan mij ligt mag het onderzoek teruggaan naar veel eerder en ook andere sporttakken moeten ze onderzoeken, scheidsrechters bonden en ga zo maar door.

De Turken verdienen gerechtigheid en ongeacht wie Fenerbahce, Eskisehirspor, Konyaspor, Sivasspor, Kasimpasa of een ander, een ieder die schuldig is straffen en gelijkmatig straffen, dus geen straffen zoals tff die uitdeelt, tff deelt straffen uit aan kleuren en niet aan incidenten.

Ik hoop dat de schuldigen gestraft zullen worden, dat de supporters ook gestraft worden zal mij een worst wezen, het zijn wel de supporters die protesteren voor het behoud van een corrupte competitie die gestraft zullen worden en ze hadden ook als een man kunnen opstaan en roepen zo wil ik geen kampioen worden, maar dat deden ze niet, dus ze mogen van mij meebloeden.

Turkse rechtssysteem kennende zal dit aflopen met een sisser is mijn grootste angst en zullen zoals altijd de schuldigen het laatste woord hebben.

Ik meen het sommigen mensen hier hebben echt geen verstand van voetbal.

Ik zal het wel even uitleggen..

Dit is gewoon een complot tegen Aziz Yildirim. Ze zijn al een paar maanden bezig. Waarom hebben ze dit niet eerder gedaan dan met afluisteren etc..? Oo daar bij denken jullie natuurlijk niet na hé. Waarom nu wel en eerst niet? Ze doen het tegen Fenerbahce, omdat het om veel geld gaat. Kijk maar over al zenden ze het uit over Fenerbahce. Dat hadden ze ook wel bij Galatasaray of Besiktas gedaan, maar echt niet zo erg als bij Fenerbahce. Wat er allemaal is geschreven in de kranten etc is gewoon niet meer normaal.

Ze willen Aziz Yildirim niet meer bij Fenerbahce hebben. Ak-parti wil ervoor zorgen dat een van hun daar de voorzitter gaat worden. Waarom? Fenerbahce is de grootste club uit Turkije met de beste economie zonder twijfels. Ak-parti heeft dit ook met Sadri Sener gedaan. Sadri Sener had een verbod om naar het buitenland te gaan. Vraag mij niet waarvoor, maar het is zo. Toen is hij opeens de voorzitter van Trabzonspor geworden. Ra ra ra... Dit zijn allemaal feiten wat ik nu allemaal zeg.

Ze hebben Aziz zijn touwtje gewoon getrokken. Het is allemaal een complot tegen Aziz. Als ze wilden konden ze vorige seizoenen ook afluisteren bij andere clubs, maar hebben ze niet gedaan. Vorig seizoen is er ook heel veel gebeurd. Bursaspor is kampioen geworden, maar dat was wel verdiend volgens hen. Hallo, vorige jaar Bursaspor-besiktas wie kan mij even vertellen wat er toen gebeurde? Dan kan ik die wedstrijd ook erbij gaan halen van ja kijk wat er daar toen is gebeurd. Zo kan ik een nog paar wedstrijden opnoemen.

Ze willen Aziz ook niet hebben, omdat hij ook geen echte moslim is. Toen hij naar Mardin ging werd hij ontvangen door (papazlar) Katholieke mensen. Hij komt zelf uit Diyarbakir. Dus het is niet bekend wat voor soort Aziz eigenlijk is. Er zijn gewoon twijfels over deze man.

Er is ook altijd zo een man bij Fenerbahce tv met lang haar. Hij is/was Ergenekoncu. Een land verrader soort van laat ik het zo zeggen. En hij is de vijand van Ak-parti en Fenerbahce laat hem praten op Fenerbahce tv. Dit is natuurlijk niet normaal. Dat ze zo iemand op Fenerbahce tv laten praten. Dan heb je gelijk al Ak-parti tegen je.

Ja, ik weet het Erdogan is Fenerli, maar dat haalt niks uit kijk maar. Als hij wilde kon hij alles omzetten.

Het spelletje wordt gewoon zo vies gespeeld over Fenerbahce. Galatasaray, Besiktas en Trabzon supporters sommigen zijn echt een stelletje huichelaars. Als of jullie club nog nooit iets met omkopen heeft gedaan? Jullie moeten objectief nu wezen. Gewoon eerlijk gaan zeggen.

Wij zeiden ook altijd Fenerbahce heeft niks te maken met omkopen etc.. Als ze afgeluisterd worden komt alles al gauw naar boven. Dan worden wij nu gepakt met harde bewijzen.

Ach, ja de supporters van de andere clubs zullen nu thuis wel aan het feesten zijn.

Wie het laatst lacht, lacht het best boys. Er kunnen veel ergere dingen gaan gebeuren met jullie club. Of gewoon op een dag het zelfde.

En alsjeblieft ga Aziz niet lopen zitten uitlachen. Jij wilt toch ook niet in de gevangenis zitten? Of dat iemand uit je familie daar komt te zitten. Het kan jou ook zo over komen.

Ik ga er verder geen woorden meer aan vuil maken.

Ik ga nu zeker niet van team wisselen, maar ik blijf altijd achter mij club staan. Nu kan je zien wie de echte supporters zijn en wie de neppen.

Gefeliciteerd Galatasaray, Besiktas en Trabzonspor fans.

10 juli 2011 om 21:36

Ik ga een poging doen om serieus te reageren.

Ze hebben het niet eerder gedaan omdat het web niet compleet was en met halve beschuldigingen sta je juridische zwak en ben je een lagertje, daarom moesten ze wachten tot ze hem echt goed konden pakken.

Als Sadri Sener Turkije niet uit mag dan veranderd er niets aan zijn situatie doordat hij voorzitter is van TS en zou hij Turkije nog steeds niet uit mogen.

Vergeet niet dat anderen zwartmaken jou niet schoon maakt, wie zegt dat daar geen onderzoek naar gepleegd is ?

Aziz is een Koerd, geen Turk dat is ook geen geheim, we weten allemaal wat de achtergrond van Aziz is en we weten ook dat hij rijk geworden is met illegaal wapenhandel, hij zorgde dat Pkk wapens had en deze kon inzetten tegen het Turkse leger, dat is ook geen geheim.

Iedereen praat op Fenerbahce tv en ergenekon is wel heel goedkoop, met deze uitspraak maak je jezelf belachelijk.

Erdogan kan niets doen, de regels van Fifa zijn duidelijk, politiek mag zich niet mengen in voetbalzaken.

Als Besiktas, Galatasaray of een andere club dit doen en ze kunnen het bewijzen moeten ze straffen, maar we weten allemaal hoe Fenerbahce al jaren op de been blijft staan.

Verwissel aub niet van team, andere teams wachten niet op supporters met zo een brede fantasie.
Wie het laatst lagt lagt inderdaad het best.

11 juli 2011 om 11:34

Als dit waar is

Q/aziz is een Koerd, geen Turk dat is ook geen geheim, we weten allemaal wat de achtergrond van Aziz is en we weten ook dat hij rijk geworden is met illegaal wapenhandel, hij zorgde dat Pkk wapens had en deze kon inzetten tegen het Turkse leger, dat is ook geen geheim./q

maak je daarmee aannemelijk dat hij er door de overheid ingeluist wordt wegens het feit dat hij een vijand van het regime is.

Tot deze opmerking was ik van zijn schuld overtuigd , dat ligt nu toch een stuk genuanceerder.

11 juli 2011 om 18:33

Fraayax,

Ik blijf hierbij over omkoping, we wten dat hij schuldig is, maar zoland de rechter hem niet schuldig heeft bevonden, je snapt het.

Bovenstaande was 10 jaar geleden ook al bekend, dus als ze hem op deze argumenten wouden pakken, konden ze dat eerder doen.

10 juli 2011 om 21:42

Dit noem ik dus een figuurlijke vorm van het Stockholm-syndroom. Hieronder commentaar op jouw reactie.

1. ''ik meen het sommigen mensen hier hebben echt geen verstand van voetbal''

Een kwestie over randzaken van het voetbal kan je niet aanschuiven bij 'verstand van voetbal'. Voetbal is namelijk niet alleen een bestuurs-technisch iets maar zoals we beide ook weten een sportief-technisch iets. Dus om in een topic dat over de bestuurs-technische aspecten van voetbal gaat, de mensen die het niet eens zijn met jouw standpunt geen verstand van voetbal hebben te noemen is te voorbarig.

2. ''ze willen Aziz Yildirim niet meer bij Fenerbahce hebben. Ak-parti wil ervoor zorgen dat een van hun daar de voorzitter gaat worden. Waarom? Fenerbahce is de grootste club uit Turkije met de beste economie zonder twijfels.''

''ze hebben Aziz zijn touwtje gewoon getrokken. Het is allemaal een complot tegen Aziz. Als ze wilden konden ze vorige seizoenen ook afluisteren bij andere clubs, maar hebben ze niet gedaan.''

Verbeter mij als ik het verkeerd heb, maar Ak-parti is sinds 2002 aan de macht in Turkije. Als ze, zoals jij zegt, Fenerbahçe onder hun hoede hadden willen nemen, hadden ze dit ook eerder kunnen doen. Dus van je complot-theorie klopt geen ene hol van. Kerel, het blijkt dat dit gewoon al een aantal jaar aan de gang is, anders hadden ze nooit vanaf het begin van het seizoen alles onder controle gehouden.
Ik snap dat het erg moeilijk voor je is, maar helaas is het gewoon hoe het is. Hier moet gewoon kei en kei hard tegen worden opgetreden.

3. ''ik ga nu zeker niet van team wisselen, maar ik blijf altijd achter mij club staan. Nu kan je zien wie de echte supporters zijn en wie de neppen''

Hier geef ik je volkomen gelijk in, Fenerbahçe is een team dat veel voor Turkije heeft betekend en in de toekomst zal betekenen. Ik hoop daarom ook dat Fener terug zal keren na een jaar Bank Asya. We zullen zien hoe alles gaat lopen.

11 juli 2011 om 20:20

Kerel in welke wereld leef jij? Had Fenerbahce in 2002 zo een grote economie? Alsjeblieft had Fenerbahce in 2002 zo een grote Economie!!? Je vergelijkt 2002 met 2011. Belachelijk gewoon..

We zullen wel gaan zien wat er gaat gebeuren.

@ Serhatgs1,

Haha, jij bent een grote grap wist je dat? Ik mag toch wel verwachtten dat jij de politiek wel een beetje volgt? Kijk als je het niet snapt is het een ander verhaal. Ik ga geen moeite doen voor zulke mensen als jij om even een bron te gaan opzoeken. League is de bron.

Hoe oud ik ben ? Dat kan je zien op mijn profiel. Of is dat soms te moeilijk om even te gaan klikken met je muis op League???

11 juli 2011 om 05:25

god allemachtig. wat gebruik jij ??? je hele reactie is puur afreageren en de waarheid volledig ontkennen omdat de waarheid gewoon te hard voor je is om te accepteren.

sorry maar ik kan je hele reactie niet serieus nemen omdat je dingen roept zonder bron of bewijs het zijn aantijgingen zonder diepgang of geloofwaardige beargumentering, en in tegenstelling tot jouw gebrabbel zijn de beschuldigingen richting jouw club dus wel geloofwaardig omdat er bewijs materiaal is.

hoe oud ben je ???

11 juli 2011 om 12:18

Wat heeft Lostwords hier mee te maken ? Hij is een van de zoveel moderators. Er zijn genoeg moderators die zijn reactie zien. Lostwords is niet de moderator van de Turkse topics, dan zou je hem tekort doen.

Ik zou in de plaats van TFF zeker niet willen zijn. Ze hebben een grote beslissing om te nemen. Ik weet niet zeer wat voor bewijzen het zijn en hoe betrouwbaar en duidelijk ze zijn, maar als de rechter besluit om de betrokkenen de gevangenis in te doen, dan is er zeker wat. Jammer dat de rechter Aziz Yildirim direct naar de gevangenis stuurt, hij had beter naar het ziekenhuis gestuurd kunnen worden terwijl het onderzoek voortduurt.

Nu ligt het allemaal aan de TFF die snel een beslissing moet nemen i.v.m. de Champions League loting. Ik wil terugkomen op een uitspraak van Aydinlar twee dagen terug: ''er zijn geen bewijzen, wel verdenkingen'' Dit is waarschijnlijk de domste uitspraak die hij had kunnen maken. Hier zegt hij vrijwel dat Fenerbahçe onschuldig is, terwijl de rechter Aziz Yildirim naar de gevangenis stuurt. Blijkbaar is het dus niet helemaal onschuldig. Aydinlar heeft mij met zijn uitspraak verrast en in verwarring gebracht. Ook de Uefa is zeer streng hierin: ''de TFF moet 100% zeker zijn dat er corruptie gaande is, anders zullen wij hen bestraffen.'' Vrij duidelijk dus, wat de extra stress op de TFF toevoegt.

Verder klopt het dat Aziz Yildirim de beste voorzitter is die Fener ooit heeft gehad, maar ik loop niet mee met de supporters die hem constant beschermen. Oké, hij is ziek, ik had hem liever ook niet in de gevangenis gezien, maar als hij dit werkelijk heeft geflikt, dan mag hij niet eens 500 meter in de buurt van Fener komen. Ik hoop dat de kampioenschap blijft staan, dat heb ik het liefst want ik vind het zielig voor het hele team. Ze hebben gevochten als leeuwen met bloed, zweet en tranen en verdienen deze kampioenschap meer dan ook. Vooral Alex! Wat heeft hij een super seizoen gehad en ongelooflijk veel gedaan voor Fener. Zonde, al dat ingestoken energie dan voor niks zien opgaan. De supporters waren de beste van Turkije. Elke wedstrijd was het bomvol en vanaf de tweede seizoenshelft deelde Fener flyers uit aan elke supporter om niet 'te schelden'. Dit is dan ook niet gebeurd, de supporters gedroegen zich vanaf begin tot eind voorbeeldig.

Als het dan waar is, haal de Champions League weg, laat Fener degraderen maar kom niet aan het kampioenschap waar zo hard aan gewerkt is. Dat is pas triest. Het positieve is tenminste dat we met een nieuwe voorzitter (waarschijnlijk Ali Koç) en een nieuwe selectie (gezien je maar 3 buitenlanders mag in de Bank Asya, velen zullen vertrekken) een frisse start kan maken. Even opnieuw beginnen, kan geen kwaad!

Ik denk verder ook dat, mocht Fener degraderen, zeker niet de enige zal zijn. Heb een vermoeden dat andere clubs hier ook in zitten. Of dat nou Eskisehirspor of Sivasspor is weet ik niet, maar er zullen waarschijnlijk nog een paar clubs hieraan toevoegen. Ik wens de Anti-fenerliler een mooie seizoen. Kijken of zij eindelijk volwassen kunnen worden en hun clubs een volle seizoen kunnen steunen, zonder het gehaat. Weer eens wat anders!

11 juli 2011 om 01:52

Fener zal denk ik toch niet degraderen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Dat is 1 van mn dromen.

Verder goed dat je Aziz niet tot het uiterste verdedigd, maar gewoon rationeel denkt. Je mag dan af en toe een op lucht gebaseerde mening hebben, maar aan dit kunnen veel Fenerliler een voorbeeld nemen.

En dankjewel dat je mij een mooi seizoen toewenst. Ik wens jou ook een mooi seizoen toe, maar dan wel in de 1. lig. Als jullie in SL blijven neem ik het terug, dan wens ik je het slechtste toe

11 juli 2011 om 05:32

complimten fantastische verwoording van je gedachten. ben het met 1 opmerking niet eens omtrend het behouden van het kampioenschap omdat het afnemen triest zou zijn. het afnemen van die kampioenschap het is rechtvaardigheid. dit laatste valt gewoon niet over te twisten.

ik ben het met je eens en durf te zeggen dat niet alleen es es en Sivas de enige zullen zijn met bestraffingen.

''voorzichtige voorspelling'': Fenerbahce zal degraderen kampioenschap kwijt raken en Bank Asya league beginnen met -12 punten.
Sivas met -9 punten aan de competitie beginnen en es es degraderen omdat het daar ook in bestuurlijke kringen zit (trainer sportief direkteur)

11 juli 2011 om 11:09

Zoals je ziet is Sadri Sener dan ook opgepakt. Als (!) Sadri Sener ook schuldig wordt bevonden door de rechter, dan kun je nooit de kampioenschap pakken van Fener. Ik vind het nu al niet kunnen vanwege het gestoken werk van het hele team, maar vooral dan zal het helemaal niet meer kunnen. Lijkt me een lachwekkend verhaal als Bursaspor hem krijgt. Zonder Aziz, een degradatie en geen Champions League kan ik mee leven. Ik hoop alleen dat de kampioenschap blijft staan voor al het harde werk en de voorbeeldige gedrag van de supporters het hele seizoen door. Dat is wel zuur.

11 juli 2011 om 14:57

nee niet lachwekkend eerder om te janken. Als Sadri Sener ook gearresteerd wordt en in hechtenis wordt genomen dan zal ook Trabzonspor als ze schuldig zijn hun straf krijgen en dan volgt de eerst volgende op de ranglijst.

bij verklaring van schuld door de rechtbank of door de voetbal bond zal het kampioenschap afgepakt worden. je kan niet een club schuldig bevinden en dan toch de prijzen laten houden. je kan ook niet een club schuldig bevinden ze als straf degradatie opleggen en dan de landstitel laten houden

de regelgeving van de Uefa is hier zo duidelijk als dag en nacht.

Het is natuurlijk wel jammer voor de spanning in de turkse competitie, als fenerbahçe daadwerkelijk degradeert

11 juli 2011 om 10:51

Het gaat niet om de spanning.

Het gaat om Europees success, Turkse clubs moeten in Europa success boeken dat is topprioriteit nummer 1.

Fener bakt er al jaren niks van in Europa, Galatasaray is ondanks hun krappe budget de afgelopen jaren toch dichtbij Europees success gekomen in de Europa League en ik zie graag de kleine teams in Europa spelen met een lichting Turkse talenten.

Q/yildirim moet in de cel blijven zitten zolang het onderzoek loopt en is één van de 25 mensen die al gestraft is./q

Iemand is al gestraft terwijl het onderzoek nog gaande is?
Vreemd rechtssysteem daar , dat is juridisch op het niveau van een willekeurige bananenrepubliek.
Wel goed te zien dat men wel doorppakt in Turkye.

11 juli 2011 om 10:53

Lul niet uit je nek als je iets niet weet.

In Nederland kan je ook in de cel zitten als je verdacht bent.

In de hele wereld is dat zo.

11 juli 2011 om 11:00

Ten eerste hoeft dat taalgebruik niet.
Ten tweede het klopt dat je als je verdacht wordt van een misdrijf je (en nu komt die) in ''voorlopige'' hechtenis komt (zolang het onderzoek loopt meestal als het misdrijf zwaar genoeg is).
Dat is iets heel anders dan al gestraft zijn.
In Nederland word je pas gestraft na afloop van het onderzoek en heb je als gestrafte ook nog diverse mogelijkheden tot herziening.

11 juli 2011 om 11:04

Nee joh dat is toch alleen in Turkije ! Wij zijn toch een achterlijk land !

Ik ben de kortzichtigheid van pvvnederland helemaal zat. Het zoveelste bewijs dat een grotendeel van de bevolking lomp is.

Iets roepen en vervolgens niet of onjuist beargumenteren. Het is verbazingwekkend dat hij er nog geen compliment voor heeft gekregen van een oppervlakkig persoon.

11 juli 2011 om 11:07

Oke vertel mij dan wat zijn straf is ? Hij zit toch ook in voorlopige hechtenis ?

11 juli 2011 om 11:41

Als het rechtsysteem zo in elkaar zit dat je al gestraft bent voordat een onderzoek is afgerond heb je groot gelijk dat je dat bestempeld als achterlijk.

Maar voor je helemaal ontploft, ik heb niets tegen Turkye of tegen willekeurige turken. Ik werk met diverse jongens van Turkse afkomst en kan het prima met ze vinden. Sterker nog het zijn vaak betere collega's dan veel Nederlanders.
Jouw opmerking over PVV en Geert wilders zijn op niets gebaseerd , ik heb niets met xenofobe mensen.

Ik ga alleen uit van het geposte bericht en daar staat toch heel duidelijk dat hij al gestraft is naar aanleiding daarvan mag ik toch mijn verbazing uitspreken over het Turkse strafrecht?
Dat is dus heel anders dan dat ik een hekel heb aan Turken en Turkye.

Ik ben heel nieuwsgierig, wat de gevolgen zijn voor de deelname van de Turkse clubs in de (voorronde) Champions Leage. Volgens mij wordt eind van deze of volgende week geloot voor de voorronde, waarbij Twente betrokken is. Uitsluiting van Fenerbahce en/of Trabzonspor heeft toch gevolgen voor de loting / plaatsing?
Ik kan me niet voorstellen, dat de Uefa geen maatregelen neemt tegen deze clubs.

11 juli 2011 om 11:47

Zolang het nog verdenkingen zijn en er nog een onderzoek loopt denk ik dat de Uefa niets kan doen en moet uitgaan van de normale situatie.
Pas als clubs door de Turkse bond gestraft worden en hun positie op de ranglijst wordt geschrapt zal dit consequenties hebben voor de voortgang in de europese toernooien

11 juli 2011 om 11:52

Ik kan me niet voorstellen, dat de Uefa het risico wil lopen, dat halverwege de CL clubs als Fehnerbahce en/of Trabsonspor moeten worden uitgesloten; kijk naar wat er vorig seizoen is gebeurd in Spanje, waar Villarreal uiteindelijk Europees mocht spelen, omdat een hoger geeindigde club zijn financiel zakrn niet op orde had (naar de mening van de Uefa). Ook dat was (nog) niet bewezen, en dit zaakje lijkt me wat erger en risicovoller voor de Uefa.

11 juli 2011 om 11:54

De Uefa is strict en duidelijk hierin: ''de TFF moet 100% zeker zijn van corruptie, er moet genoeg bewijs zijn hiervoor anders zal Fenerbahçe gewoon meedoen in de Champions League. Wordt Fenerbahçe buitengesloten aan deelname en er is geen genoeg bewijs hiervoor, dan zullen we de TFF bestraffen.''

Kort maar krachtig, toch? Het ligt dus aan de TFF zelf. Zij moeten hier de regels op de juiste manier toepassen, ook zij staan onder druk en hebben de zweetdruppels op hun voorhoofden. Normaliter zou Fenerbahçe direct starten in de groepsfase, terwijl Trabzonspor twee voorrondes had moeten spelen voor de Champions League. We wachten nog altijd op een beslissing van de TFF en natuurlijk de rechter.

11 juli 2011 om 15:05

heb je even helemaal verkeerd gelezen, Hier de quote uit de krant officiele reactie van Uefa:

Meeting with officials from Turkey’s Football Federation, Uefa has openly expressed their stance: “Be 100 percent sure that there was no match fixing or incentives offered. If there is even one percent of doubt, then do what you have to do!”

al is er voor 1procent twijfel dan moet je doen wat er gedaan moet worden.

mag je zelf invullen maar dit lijkt mij toch duidelijk een verwijzing naar het bestraffen van alle betrokkenen al is er de kleinste verdenking. (dit zal natuurlijk niet zo oppervlakkig overgenomen worden, maar aangezien er zo veel mensen in hechtenis zijn dan kan dit vrijwel niet anders.)

11 juli 2011 om 18:40

Je hebt vast gelijk, alleen ik had het letterlijk genomen van de Turkse media. Waarschijnlijk hebben anderen dit ook voorbij zien komen, even een verkeerde zinsopvatting denk ik dan maar. Ik weet wel zeker dat er stond dat de TFF ook zal bestraft worden mocht er sancties gelegd worden zonder bewijs. Maar dat spreekt voor zich.

11 juli 2011 om 19:24

Alvast goed nieuws voor wij Belgen! Onze kampioen, Racing Genk, is misschien wel rechtstreeks geplaatst voor de CL!

''normaal wordt de Turkse kampioen dan vervangen door de nummer twee. Dat is Trabzonspor, maar de voorzitter van die club werd ook al aangehouden. Ook de derde van vorig seizoen, Bursaspor, is betrokken bij het schandaal.

Op 14 juli komt de Uefa bijeen om te praten over een eventuele uitsluiting van de Turkse clubs. Omdat België na Turkije komt in de coeffciëntenlijst kan de landskampioen, in dit geval Genk, meteen naar de Champions League. Voorwaarde is uiteraard dat de Turkse clubs niet mogen deelnemen aan de CL. In principe moet Genk twee voorrondes spelen.''

Bron: Belgiumsoccer.

Aydinlar (voorzitter van de Tff) heeft gesproken! Fenerbahçe is (nogmaals) officieel kampioen. De 18e kampioenschap voor Fenerbahçe staat vast. Fenerbahçe zal gewoon meedoen in de Champions League en plaatsnemen in de competitie op 5 Augustus. Ook zal de Supercup gewoon plaatsnemen tussen Fenerbahçe en Besiktas op 31 Juli. Volgens Aydinlar hebben ze geen bewijzen om zeker te zijn van manipulatie. Aan de ene kant zullen niet alleen de Fenerbahçe-supporters een opgelucht adem halen, maar ook de Trabzonspor en Besiktas-supporters. De preses van beide clubs zijn deels opgepakt, deels moeten ze vragen van de rechter beantwoorden. Voor hen zal er dan ook geen bewijs zijn, dus men hoeft daar niets vreemds van te verwachten.

Toch ben ik nog steeds in de war. Nu vraag ik me af, op basis van wat heeft de rechter besloten om de preses van Fenerbahçe op te sluiten? Ze zitten toch niet voor niets vast? Ook al is het maar tijdelijk, dit gebeurd niet zomaar. Het zou helemaal een schandaal zijn om van de rechter te horen dat er wel bewijs is van manipulatie en van de TFF weer te horen dat er geen bewijs is. Het botst, er klopt dus iets niet.

In een veel eerdere fase riep men al dat de staat even een machtsvertoon laat zien. Komt het dan toch echt hierop aan? Is dit allemaal even een machtsvertoon van de staat om iedereen af te schrikken? Fenerbahçe is onschuldig, maar toch zit de voorzitter 'gewoon' in de gevangenis. Er klopt iets niet...

Edit: Op 14 juli komt de Uefa langs bij de Tff. De Uefa heeft de laatste woord, dus er is nog niets beslist. Ook al geeft de TFF aan dat Fenerbahçe en co. onschuldig zijn, de Uefa kan alsnog aangeven dat er wel manipulatie plaats heeft gevonden. Waarschijnlijk zal de Uefa het lot van iedereen gaan bepalen op 14 juli. We wachten af.

11 juli 2011 om 20:05

Poltie heeft bewijzen maar die willen ze niet aan de TFF geven omdat er ook bewijzen zijn dat huidige mensen van de TFF ook hebben meegedaan aan de schandaal.en daarom heeft de TFF geen enkele bewijs en moeten ze fenerbahce wel mee laten doen aan de Cl,want zonder bewijs zijn ze onschuldig en aangezien politie geen bewijs geeft kan de TFF hier ook niks aan doen.

11 juli 2011 om 20:30

Mag ik weten waar je dit vandaan hebt? Ik sta nergens meer van verrast, maar dat er mensen van de huidige TFF te maken zouden hebben met het schandaal klinkt wel erg belachelijk. De TFF is compleet verandert, inclusief de Mhk. Er is zelfs een nieuwe Sport minister. Met al die nieuwe gezichten, kun je je haast niet voorstellen dat er mensen in die schandaal zich bevinden. Ik vind het ook vreemd om te horen dat de politie de bewijzen wel heeft, maar niet wil afgeven aan de Tff. Waarom zou de politie het gehele zooi achter tralies niet willen opsluiten? Als zij iets strafbaars hebben gedaan, dan moeten zij net als de rest vervolgd worden. Als je het kan, leg het me dan uit. Het klinkt allemaal zeer vaag.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren