Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Tete ontloopt geëiste taakstraf en moet boete betalen

Laatste update:

Kenny Tete heeft maandag te horen gekregen dat de openbaar aanklager wil dat hem een taakstraf van tachtig uur wordt opgelegd, waarvan dertig uur voorwaardelijk, meldt Het Parool. De voetballer moest zich in de rechtbank verantwoorden voor een vechtpartij waar hij eind 2015 bij betrokken was. Bij dat bewuste incident zou hij zich eveneens tegen zijn aanhouding hebben verzet en een agent hebben beledigd.

Maandag was niet de eerste keer dat de zaak behandeld werd in de rechtbank, aangezien Tete in juli 2016 door de rechter al tot een taakstraf van zestig uur werd veroordeeld voor hetzelfde voorval. De rechtsback, die in die tijd voor Ajax speelde, heeft de beschuldigingen echter altijd ontkend en ging tegen dat vonnis in beroep.

Zijn keuze om die straf niet te accepteren lijkt nu slecht uit te pakken omdat er nu dus een hogere taakstraf wordt geëist voor het incident, waarbij Tete ook een nacht in de cel moest doorbrengen. De huidige verdediger van Olympique Lyon weet over twee weken waar hij aan toe is: het gerechtshof in Amsterdam zal dan uitspraak doen.

Update 23 april 14.53 uur – Tete ontloopt geëiste taakstraf en moet boete betalen
Kenny Tete is in hoger beroep veroordeeld tot een boete van 500 euro. De voetballer was betrokken bij een vechtpartij eind 2015 en het gerechtshof in Amsterdam vindt het bewezen dat hij zich tegen zijn aanhouding heeft verzet door te proberen zich los te rukken, zo meldt het ANP. Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van tachtig uur geëist. Het gerechtshof meent dat een boete volstaat, omdat het Tete onder meer vrijspreekt van belediging van een ambtenaar, waar hij ook van werd verdacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigen schuld. Als je iets doet wat niet door de beugel kan dan moet je daarvoor op de blaren zitten ongeacht of iemand bekend is of niet.

9 april 2018 om 20:00

je weet natuurlijk niet wat die agent heeft gezegd en heeft gedaan. die mensen hebben het ook wel eens moeilijk om geen misbruik te maken van hun macht en dan kunnen ze ook heel vervelend zijn

Prachtig, nog in beroep gaan ook en dan lelijk op je bek gaan, de aanklager doet dit echt niet zomaar als onschuldig bent. Die voetballers denken boven alles te staan omdat ze zwaar overbetaald worden om tegen een balletje te schoppen.

9 april 2018 om 16:41

Nee de aanklager doet dit omdat het zijn werk is. Hij was er zelf heus niet bij dus zeker weten of iemand iets gedaan heeft of niet doet die aanklager nooit

9 april 2018 om 16:55

De aanklager vervolgt alleen maar als het echt belang heeft. Het OM heeft het al druk genoeg en gaat zich niet zomaar in kansloze zaken storten. Bovendien is Tete is redelijk bekend figuur die eigelijk een voorbeeldfunctie heeft. Ik vind het meer dan terecht dat hij vervolg wordt. Maar of hij schuldig is dat is iets anders.

9 april 2018 om 16:46

Fron010

"de aanklager doet dit echt niet zomaar als onschuldig bent."

Wát? Dus als je aangeklaagd wordt, dan bén je daarmee al schuldig? Nounou, ooit gehoord van een Rechtsstaat, of zoiets. Onschuldig tot tegendeel is bewezen wellicht?

Of vraag dat anders effe aan die Westlandse tuinder waarvan een DNA match is gevonden in de Mocromaffia zaak. Die man bleek echt helemaal niks met de zaak te maken te hebben. Maar als een officier van justitie dus die man aangeklaagd had was hij in jouw ogen al schuldig?

9 april 2018 om 16:55

Wat een domme reactie zeg. Prachtig, zonder ook maar enige kennis van de feiten in deze zaak toch maar even bepalen waarom de rechter dit en of die wel/geen gelijk heeft. Om vervolgens ook alle voetballers nog over een kam te scheren.

Als iemand denkt onschuldig te zijn of te veel straf te krijgen denkt iemand 'boven alles te staan'. Oja, want jij kent Tete persoonlijk en ziet natuurlijk van dichtbij dat hij naast zijn schoenen loopt..

Alsof jij niet in beroep zou gaan als je denkt een kans te maken op vrijspraak of strafvermindering..

9 april 2018 om 17:11

Dus iedereen die wordt aangeklaagd is automatisch schuldig? Waarom dient de rechtzaak dan nog? Die beredenering slaat helemaal nergens op natuurlijk. Een vriend van me is 15 jaar geleden ooit aangeklaagd en veroordeeld voor brandstichting omdat de aanklager selectief was met wat hij welk bewijs hij wilde delen, omdat een veroordeling goed staat op zijn CV. De echte dader is uiteindelijk 3 maanden later gepakt en dna, camers bewijs en getuigen bevestigde dan hij de dader was. Daarna heeft de onschuldig veroordeelde nog ruim 3 jaar moeten procederen voor een vergoeding.

9 april 2018 om 18:58

Ooit stilgestaan hoeveel van dit soort kleine zaken er wel niet zijn in Nederland, het zijn eenvoudige zaken maar het zijn er dermate veel dat eer het van de rol komt en echt behandeld kan worden je zoveel verder bent.

Deze zaken zijn (gelukkig ook maar) geen snelrecht zaken, zeker in Amsterdam heb je tientallen zaken per dag die er bij komen en voor moeten komen bij de kantonrechter die hierop lijken.

Het heeft gewoon te maken met het feit dat het dus gewoon teveel zaken zijn en dus dermate veel tijd kosten voor ze behandeld kunnen worden.

Als je je verzet bij een aanhouding en een agent beledigt dan mag je van mij wel meer krijgen dan een effectieve taakstraf van 50 uur. Daar mag nog wel een dikke geldboete en een paar nachtjes in de cel bij van mij.

9 april 2018 om 17:01

Want jij hebt enig idee in welke mate hij zich verzette en wat de belediging was? Want een agent heeft het altijd aan het juiste eind en maakt nooit fouten?

Snap je punt hoor maar laat lekker de rechter bepalen wat een gebeurt is en hoe erg dat is. Jij gaat nu een mening geven over iets waarvan je de feiten niet eens kent.

Stel nou dat hij een (deels) onvoorwaardelijke taakstraf krijgt. Wanneer moet ie die dan uitvoeren? Maw: is Lyon hem dan een week kwijt? Of mag ie dat in de vakantieperiode doen?

9 april 2018 om 21:46

Frtorres, is dat zo? Taakstraffen in Nederland worden toch ook niet alleen buiten kantoortijden uitgevoerd? Maakt dan toch niet uit of je voetballer bent? Is alleen of hij zelf de periode mag bepalen?

9 april 2018 om 19:14

Is niet mogelijk bij een enkelvoudige mishandeling en een blanco strafblad. Ook rechters moeten zich aan de jurisprudentie houden. Iedereen wordt in Nederland hetzelfde behandeld dus als andere voor hetzelfde vergrijp een taakstraf krijgen, dan geldt dat ook voor Tete.

Van een taakstraf naar € 500,- boete....
Dat geeft hij - bij wijze van spreken - als fooi als hij ergens lekker gegeten heeft.
Dan zal het 'vergrijp' wel mee zijn gevallen.

23 april 2018 om 16:23

Komt omdat hij is vrij gesproken voor de belediging van een ambtenaar + boetes in Nederland zijn niet inkomensafhankelijk. Voor hem is dit een schijntje in ieder geval daardoor ja.

24 april 2018 om 10:05

Eigenlijk wel bizar: voor iemand op zijn bek slaan krijg je € 500,- maar als je daarbij een ambtenaar beledigt krijg je meteen een taakstraf.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren