Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Sporting Portugal kiest 'casanova' Jardim als nieuwe hoofdtrainer

Laatste update:

Jesualdo Ferreira vertrekt als trainer van Sporting Portugal. De 66-jarige coach kondigde dat zondagavond aan bij os Leões. Ferreira stapte in januari van dit jaar naar voren als opvolger van Franky Vercauteren, die op zijn beurt ook maar vier maanden aan het roer stond. Het seizoen werd nog begonnen met Ricardo Sá Pinto.

/

Sporting kende een nogal teleurstellend seizoen 2012/13. Het finishte op een nietszeggende zevende plaats in de Liga Sagres en overleefde de groepsfase van de Europa League ook al niet. In de Taça da Liga werd de club uit Lissabon daarnaast al in de kwartfinales geëlimineerd. Qua trainers ging het ook nogal hard bij Sporting.

Ferreira was al de zevende trainer in vijf jaar tijd: na een lange periode onder Paulo Bento (2005-2009) gingen achtereenvolgens Carlos Carvalhal, Paulo Sérgio, José Couceiro, Domingos Paciência en Sá Pinto, Vercauteren en Ferreira zonder veel succes aan de slag. Khalid Boulahrouz en Stijn Schaars wachten nu af wie hun nieuwe coach wordt; Ricky van Wolfswinkel is al verkocht aan Norwich City.

Update 20 mei 15.50 uur - Sporting Portugal kiest 'casanova' Jardim als nieuwe hoofdtrainer
Stijn Schaars, Khalid Boulahrouz en Zakaria Labyad krijgen bij Sporting Portugal te maken met Leonardo Jardim. De Portugees wordt aangetrokken als opvolger voor Jesualdo Ferreira en zal maandagavond aan de pers worden voorgesteld. Jardim was voor het laatst werkzaam bij Olympiacos Piraeus, maar werd daar in januari weggestuurd, omdat hij iets te intiem met de vrouw van de voorzitter was geweest. Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar Jardim gaat tekenen bij Sporting.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 mei 2013 om 12:12

Coach is al bekend namelijk Leonardo Jardim ex-trainer van Braga en Olympiakos.

We hebben een zeer talentvolle ploeg. Met allemaal wonderkindjes. Gemiddelde leeftijd is iets van 21-22 jaar. Is niet zo gek dat het allemaal nog niet soepeltjes loopt. Maar dat komt wel goed. Volgend jaar voor de CL strijden jaar daarop misschien voor de kampioenschap.

Edit: Het is wel bekend tot wanneer die tekent. Tot 2015.

Ik vind niet dat het de schuld van de trainer is. Met zoveel middelmatige spelers is het bijna logisch dat ze zo zwak presteren dit seizoen.

20 mei 2013 om 12:02

Van Wolfswinkel heeft nooit meer dan 20 goals in een seizoen gescoord.

20 mei 2013 om 12:23

@ Codec,

Van Wolfswinkel is helaas al verkocht

20 mei 2013 om 12:33

Labyad? Die speelt nooit. Bovendien is hij een rechtsbuiten. En met Bruma, bedoel je toch niet die van Hsv? Want dat is een Cv.

En Van Wolfswinkel is verkocht aan Norwich City.

20 mei 2013 om 13:11

Labyad is de laatste weken geblesserd geweest. Dat is de reden dat hij niet heeft gespeeld. Best jammer, hij begon net zijn draai te vinden. Maar ja hij is nog maar 20, dus hij heeft nog genoeg potentie.

wow dit is de Palermo van Portugal zoveel coaches ontslaan niet normaal meer.

20 mei 2013 om 14:49

Je kunt ook overdrijven, CD Palermo zou dit niet in 5 maar in 1 jaar doen, en zou Sa Pinto tussentijds nog twee keer terug vragen om hem evenzoveel keer weer te ontslaan.

20 mei 2013 om 18:58

Wat ik hiermee bedoel is dat allebei de ploegen de coach zo weinig tijd geeft en doen alsof het altijd aan de coach ligt.

Zonde dat zo'n mooie club als Sporting in zulk zwaar weer is komen te zitten en daardoor niet meer voor de titel kan strijden. Hopelijk komt het ooit nog goed met Sporting.

Tja, als je zo'n slecht beleid hebt kun je verwachten dat je zo slecht presteert. Ik hoop dat ze zich weer bij de top van Portugal gaan voegen.

je zou bijna denken dat het niet aan al die trainers gelegen heeft...

20 mei 2013 om 12:28

Jesualdo Ferreira heeft het goed gedaan beter dan ze voorgangers met dezelfde matriaal. Dus het heeft ergens ook aan de trainers gelegen. Want het was duidelijk te zien dat Jesualdo in iedergeval ervaring had.

Volgens mij moeten ze de slechte prestaties eens bij de financiële problemen leggen en niet steeds bij de trainer. Verwachten ze nou echt dat de volgende trainer het nu ineens wel goed doen? Ze moeten de salarissen van de spelers maar eens op tijd gaan betalen en dan hopen dat het moreel van de spelers een beetje omhoog gaat.

De club moet alles op de fantastische jeugdopleiding gaan gooiene , talenten laten doorstromen en gaan bouwen aan een nieuw team.

Ze hebben fantastische talenten met Bruma , Lori , Esgaio , Joao Mario , Soares , Martins , Zezinho , Betinho en ze hebben nog Rojo voor centraal achterin en natuurlijk Patricio die altijd de club trouw blijft.

Hier heb je een team wat op waarschijnlijk 2 posities helemaal uit eigen kweek bestaat , een team wat alleen maar beter kan worden en dan Carrillo hoe goed die ook is voor de hoofdprijs verkopen en spelers als Jeffren , Capel , Schaars , Boulahrouz , Bojinov , Pranjic , Fernandes en Onyewu die hoge salarissen opstrijken ook gewoon dumpen , met het geld wat je krijgt kan je zorgen dat je grootste talenten een langdurig contract krijgen.
Hopen dat Flamengo de optie tot koop op Elias licht zodat die ook van de begroting af kan.

Als coach zou ik Jose Dominguez doorschuiven van de B-ploeg , die kent al deze talenten heeft met ze gewerkt , kent de club en gezien het feit dat er helemaal niet veel geld is zou je het toch eerst zelf moeten gaan zoeken en dan is een trainer die weet wat er te krijgen valt heel belangrijk.

Mica zou je kunnen gebruiken als linksback , doet het zover ik begreep niet onaardig in de B-ploeg.

Dan heb je nog een hoop jonge huurlingen die terugkomen , Wilson van Academica zou ik een kans geven bij de ploeg , Nuno Reis voor de breedte centraal achterin misschien wel handig , Turan van Orduspor misschien ook wel , verder zal ik ze allemaal wegsturen want het is allemaal niet veel.

Dan staat er een ploeg die voor het publiek weer herkenbaar is en die zullen wel begrijpen dat dit tijd nodig heeft maar slechter dan dit seizoen kan het nauwelijks gaan.

Patricio
Soares
Llori
Rojo
?
Joao Mario
Zezinho
Esgaio
Martins
Bruma
Betinho

Niet normaal 8 trainers in 5 jaar. En als ze van Marwijk nemen dab word het 9 trainers in 5 jaar en 1 dag.

@ V-watcher dat klinkt als een goed plan, misschien moeten ze je eens bellen. Wat een talenten lopen er toch altijd rond in Portugal. Zoals V hierboven aangeeft heeft Sporting talenten genoeg, en als je kijkt naar Benfica en Porto ga je watertanden. br Porto heeft met Jackson, James, Varela, Kelvin, Alex Sandro, Mangala, Danilo en Atsu bijna een heel team met talenten staan, en dan vergeet ik er vast nog wat. br Bij Benfica lopen mensen als Rodrigo, Salvio, John, Matic, Garay en volgend seizoen Nelson Oliveira rond. Heerlijk om naar te kijken

20 mei 2013 om 16:06

Jackson en Garay zijn toch al beide 26 jaar oud; niet bepaald talenten meer. Daarbij is Varela ook al 28, maar ik geef je wel gelijk, er lopen veel talenten rond.

Ja daar zit wat in. Maar deze spelers hebben ook vaak een ongemotiveerde houding op het veld de laatste tijd. (valdes, alves en pique). Dat was destijds ook zo met deco ronaldinho en eto'o. Ik zou het niet erg vinden als zij vertrokken. Er moet dan gewoon verder gekeken worden.

Wat een paar hier niet begrijpen is dat Jesualdo zelf wou opstappen en niet is ontslagen. Het komt wel goed met Sporting, heb ik alle vertrouwen in. Het grootste talent van Sporting is in mijn ogen toch André Martins, geweldige speler. Bruma, Esgaio, Medeiros, Betinho, Tiago Ilori om maar een paar op te noemen. Hopelijk vertrekken dit soort talenten niet, dat is het domste wat Sporting kan doen. Als Rui Patricio blijft kunnen we dat al als een belangrijke versterking zien voor volgend seizoen, toch 1 van de beste keepers in Europa en met liefde voor de club. Het gaat echt goed komen met Sporting volgend seizoen, Jefferson van Estoril als linksback halen en voor de rest zijn der niet echt versterkingen nodig. Misschien Nabil Ghilas als spits, maar met Betinho en Rubio en ook nog Viola is dat misschien niet eens nodig. Diego Rubio verdiend sowieso meer kansen.

20 mei 2013 om 13:53

Met alles eens. Paar opmerkingen. Adrien Silva en Bruma kunnen ook toppers worden. En Ghilas is zeker nodig. Als Rui Patricio blijft ben ik ook dolgelukkig.

@fernandoa13

Mee eens, Bruma is zeker een toptalent en Adrien ook.
Hopelijk krijgen we een trainer die daadwerkelijk gebruikt maakt van dit soort talenten, Jesualdo deed dat prima.

20 mei 2013 om 14:16

Zeker, vind het ook best jammer dat die weggaat. Ik was niet blij met ze komst, want ik heb liever
een echte Sporting man/trainer bij Scp. Maar ze resultaten waren goed, en hij had alles prima op orde.

Bruno de Carvalho kan beter zijn vrouw verstoppen!

Leanardo Jardim nieuwe trainer voor volgend seizoen. Ben benieuwd

De voorzitter van Sporting Lissabon is dus gewaarschuwd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren