Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Spaanse bond legt beroep Barcelona tegen straf Messi naast zich neer

Laatste update:

Barcelona gaat in beroep tegen de gele kaart die Lionel Messi ontving tijdens de uitwedstrijd tegen Sevilla. De Spaanse topper werd zondagavond met 1-2 gewonnen door de Catalanen, maar Messi kreeg een gele prent voorgehouden vanwege tijdrekken.

/

Barcelona vindt de straf onterecht en gaat de beslissing van scheidsrechter Santiago Jaime Latre aanvechten, zo laat een woordvoerder weten aan Mundo Deportivo. Volgens de arbiter deed de sterspeler van de Catalanen te lang over het aantrekken van een schoen.

In de Spaanse media nam trainer Luis Enrique het al op voor zijn sterspeler: “Zijn veters waren kapot en dan moet je van het veld. Wie dat soort regels maakt, weet ik niet. Wel weet ik dat je als speler je ploeg niet in de steek wilt laten.”

Update 9 november 13.03 uur: Spaanse bond legt beroep Barcelona tegen straf Messi naast zich neer
De Spaanse bond heeft besloten de gele kaart die Lionel Messi in de wedstrijd tegen Sevilla kreeg niet kwijt te schelden. Barcelona vond dat Messi’s schoen zodanig beschadigd was dat hij hem niet sneller aan kon trekken, maar de bond heeft nu besloten de sanctie te laten staan.

Het is terecht dat Barcelona in beroep gaat tegen de straf

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja hij werd van zijn schoenen gelopen en had ff tijd nodig om zijn schoen terug aan te krijgen, was niet echt tijd rekken vind ik, maar als een tegenstander je schoen uit trapt dan is het toch normaal dat je effe tijd nodig hebt? Dan zou het toch dom zijn dat je een halve minuut aan de kant moet, zo kan je makkelijk iemand van de tegenstander buitenspel zetten en 11 tegen 10 spelen.

8 november 2016 om 11:27

Wellicht zijn de regels verkeerd, maar het zijn de regels. Je schoenen mag je buiten het veld vastmaken. Als de scheidsrechter dat herhaaldelijk aangeeft en de speler luistert niet, volgt de gele kaart.

In die situatie beetje scheef omdat de speler die hem de schoen uittrapte ook best een kaart verdiende. Maar dat maakt de kaart voor Messi niet minder terecht.

8 november 2016 om 13:28

Nee, een speler hoeft niet buiten het veld te gaan om zijn schoenen te strikken. Als de keeper zijn veter los heeft, betekent dit dat een tijdje zonder keeper gespeeld moet worden.

8 november 2016 om 13:55

Lam voorbeeld. Jij weet net zo goed als iedereen dat voor een keeper andere regels gelden...

8 november 2016 om 14:27

Die jongen kreeg geel, wat inhoudt dat je als speler het veld niet hoeft te verlaten bij de "behandeling". En het ging hier niet eens om het aantrekken van de schoen, de schoen was helemaal gescheurd. Hij kon niets anders. Maar de gele kaart is totaal kansloos natuurlijk. Dat hij uiteindelijk het veld af moet, is de schuld van de tegenstander, niet van Messi. Maar zo was deze vent al de hele wedstrijd geschift bezig. Iemand die 6 overtredingen maakt en vrijuit gaat, maar degene die er na de 6de keer iets van zegt geel geven. Was een totale dwarrel deze man, van minuut 1 tot minuut 94.

8 november 2016 om 17:44

Floyd A.
Beetje domme reactie. Voor een keeper geldt die regel niet. Ieder ander moet het veld verlaten.

Het invoeren van zuivere speeltijd zou dit soort discussies voorkomen, tevens helpt het tegen tijdrekken door keepers, 'geblesseerden' en wissels en komt het de spelsnelheid en -intensiviteit ten goede.. al ben ik bang dat de conservatieve Fifa hier niet in mee wil..

8 november 2016 om 11:48

Dit is ook iets wat ik vaak bedenk, maar ik zie het ooit weleens gebeuren. Ook ik ben er voorstander van. 90 minuten. Niet meer niet minder.

8 november 2016 om 12:09

Maak daar dan maar 2x 30 minuten van. Dat is ongeveer het huidige gemiddelde. Voordeel van zuivere speeltijd is dat ploegen die aan anti-voetbaltactiek hanteren tijdtechnisch geen baat meer hebben bij tijdrekken, hoogstens nog om de tegenstander uit een ritme te halen.

8 november 2016 om 12:04

Als je weet dat er gemiddeld zo'n 70 minuten echt gevoetbald wordt en 20 minuten verloren gaan aan tijdrekken, dan is het inderdaad een betere optie om de wedstrijden in te korten tot 70 minuten en elke keer de bal buitengaat of er een fout gemaakt wordt de tijd stil te leggen.

Is zo al in het hockey, waardoor je geen discussie krijgt over wanneer er wel en niet afgefloten kan worden en zo vermijd je gewoon dat irritante gedrag van keepers en verdedigers die de bal maar niet willen uittrappen of ingooien.

Ik snap niet dat dit al niet veel eerder werd doorgevoerd. Overigens lijkt het invoeren van tijdstraffen bij kaarten ook een betere optie dan wat ze nu hebben. Drie soorten kaarten met elk een specifieke tijdstraf. Groen is 2 minuten naar de kant, geel 5 tot 10 minuten afhankelijk van hoe zwaar de overtreding en rood is van het veld.

8 november 2016 om 14:30

Maak van die 70 maar Maximaal 60. Ze hadden dit vorig jaar gemeten en kwamen gemiddeld op 56 minuten uit dacht ik. De tijd wordt dan daadwerkelijk stilgelegd bij alle momenten dat de bal niet "rolt". Dus corners ook, tot de bal getrapt wordt.
Dan heb je 2 x 30 minuten. Zuiver en puur de bal in het spel. Lijkt me het meest logische. Op een grote klok zoals bij basketbal, kan iedereen het zien.

8 november 2016 om 12:17

Dat is ook al iets wat ik nu al maanden roep. Dat tezamen met de video ref zou zoveel discussies achteraf voorkomen.

8 november 2016 om 13:25

Je hebt gelijk. Maar gemiddeld zou een wedstrijd dan rond de 20 minuten langer duren, aangezien zoveel tijd gemiddeld verspild wordt in een wedstrijd. Een vrije trap nemen kost vaak al anderhalve minuut omdat het muurtje niet goed staat of de dal verkeerd ligt etc.

9 november 2016 om 13:40

Dan speel je toch gewoon 20 minuten minder lang en duurt het alles samen exact evenlang.

Toen ik de westrijd keek dacht ik dat hij hem kreeg voor het vragen van een gele kaart voor de tegenstander, waardoor ik die kaart voor messi ook 100 terecht vond

Ze veters en schoen was kapot. die gast had juist geel moeten krijgen voor die actie. Messi en Ronaldo worden echt te vaak geschopt en naar mijn mening t eweinig in bescherming genomen. Ik ben groot barca fan Maar daar tel ik Neymar niet mee pffffffffffffff wordt zo moe van deze gast vallen vallen vallen

8 november 2016 om 12:42

Wat zeg jij nou? Ronaldo moet in bescherming genomen worden en Neymar vallen vallen vallen?

Hahahaha. Neymar duikt allang niet meer, zie hem constant z'n dribbel doorzetten wanneer hij bijna om wordt geduwd. Tegen Sevilla ook weer. Neymar kun je een aantal dingen kwalijk nemen maar niet meer van schwalbes. Zelf vind ik het spelvertraging en die truucjes irritant.

8 november 2016 om 13:01

Wauw bij elk contact waar hij balverlies lijdt laat hij zich vallen kom op man

8 november 2016 om 13:59

Hahaha, Neymar duikt al lang niet meer verder alles in orde?

8 november 2016 om 15:00

https://www.youtube.com/watch?v=g0ppksr4fxw

Kijk hier eventjes naar. Dit is gewoon tekenend voor Neymar's speelstijl nu.

Tuurlijk gaat hij ook neer af en toe, maar hij krijgt dan ook vaak genoeg rake tikken uitgedeeld. Hij is de speler waar de meeste overtredingen op worden begaan in La Liga.

8 november 2016 om 16:02

Ik kan net zo makkelijk de link naar een filmpje posten met een heleboel schandalige schwalbes van Neymar afgelopen seizoen... Veel bewijst dit niet. Uiteraard zet hij, zoals dit filmpje toont, vaak door ondanks fouten die op hem begaan worden. Dat kan hij, en dat doet hij wanneer er voordeel uit te halen is. Hij is ook neit dom. Maar zo gaat hij net zo goed neer bij het minste briesje als dã¡ã¡r voordeel uit te halen valt op dat moment

En hij is niet perse de speler waar de meeste overtredingen op wordt begaan. Hij is de speler waar het meest overtredingen op wordt gefloten... Net omdat ie makkelijk en vaak naar de grond gaat. Naast het feit dat hij inderdaad erg vaak wordt aangepakt uiteraard

Beste kerel, je kan de schwalbes rechtvaardigen en goedpraten omdat hij vaak foutief wordt afgestopt en omdat hij een fantastische dribbel heeft. Dat zijn allemaal goede punten. Maar opperen dat hij eigenlijk helemaal niet zo vaak met schwalbes gooit neemt al je geloofwaardigheid weg

8 november 2016 om 18:03

"uiteraard zet hij, zoals dit filmpje toont, vaak door ondanks fouten die op hem begaan worden. Dat kan hij, en dat doet hij wanneer er voordeel uit te halen is. "

Dan bewijs je toch deels mijn punt. Want hoeveel spelers doen dit nou? Ronaldo zie ik dit nooit doen bijvoorbeeld. Veel spelers zouden gewoon voor de vrije trap gaan vanuit de plekken waar Neymar besluit om op zn benen te blijven.

"naast het feit dat hij inderdaad erg vaak wordt aangepakt uiteraard "

Ok, daar zijn we het dus ook over eens.

"maar opperen dat hij eigenlijk helemaal niet zo vaak met schwalbes gooit neemt al je geloofwaardigheid weg"

Dit opper ik ja. De keren dat hij duikt afgelopen seizoen en deze zijn op 1 hand te tellen. En dit van iemand die Neymar verachtte een paar seizoenen geleden.

8 november 2016 om 13:27

N'zonzi kreeg ook geel.

men zou eens een beetje om zich heen moeten kijken en leren van andere sporten. Bij hockey mag gewoon (zonder onderbreking) gewisseld worden. Het spel gaat ondertussen gewoon door. Dit voorkomt
tijdrekken en houdt de vaart er in.

wanneer dit werkelijk zo is en het een regel is om geel te kunnen krijgen, moet ook messi dit krijgen ondanks dat hij een wereldspeler is. Vedette of niet, dat maakt niks uit, fout is fout.

8 november 2016 om 14:00

Klopt, maar het blijf wel een idiote regel

8 november 2016 om 14:38

dat mag wel zo zijn, dat het een klote regel is en iedereen doet het wel eens, maar wanneer het erg wordt, schreeuwen ook op de scheids dat hij wat moet doen er tegen.

8 november 2016 om 14:34

Maar wat deed hij dan verkeerd? Er is een overtreding gemaakt waar geel voor is gegeven. De behandeling mag op het veld. Hierbij wordt dus ook het aantrekken van de uitgetrapte schoen. Je mag niet deelnemen aan het spel wanneer je zonder schoen komt, maar het spel lag stil.

Als iemand je shirt kapot trekt en je daardoor zonder shirt staat, is het ook geen geel. Je mag alleen vanaf dat moment geen deel meer nemen aan het spel. In dit geval kan messi er weinig aan doen, hij probeert zijn schoen aan te doen en die is kapot. Hij loopt naar de zijlijn voor een nieuwe schoen, terwijl de scheidsrechter aangeeft dat hij naar de andere kant moet. Als hij zijn schoen laat zien en aangeeft dat deze kapot is, krijgt hij geel voor tijdrekken.

Naar mijn idee doet hij niets fout. Hij heeft zelf niets uitgetrokken, nam geen deel aan het spel en de tegenstander kreeg geel, waardoor hij het veld niet af zou hoeven tijdens of na de behandeling. Scheids was hele wedstrijd aan beide kanten al vreemde beslissingen aan het nemen.

8 november 2016 om 14:36

zoals het in de artikel te lezen was, was het voor tijd trekken.

8 november 2016 om 16:37

Hij liep wel heel langzaam naar de kant. Hij rekte daar bewust tijd. Hij bleef erg lang zitten terwijl je direct ziet dat je schoen kapot is, dan hoef je niet te proberen hem alsnog aan te krijgen. Als je vervolgens op een slakken tempo naar de kant loopt dan rek je tijd. Messi weet dat een scheids daar geel voor kan geven en dat deed hij. Dan moet je niet zeiken.

Niet omdat het 'Messi' is heeft hij andere regels!

Terecht. Ik heb het gezien en zijn schoen is kapot dus hij moet naar de kant voor een nieuwe schoen. Maar hij kon joggen naar de kant en hij had ook veel minder lang kunnen blijven zitten op het veld. Hij koos er bewust voor om lang te blijven zitten en op een heel langzaam tempo'tje naar de kant te lopen. Messi verdiend heel veel respect maar je weet dat een ploeg snel verder wil als het met een punt achter staat. Dan ga je met opzet tijd rekken en dat is wat Messi deed, daar kan een scheids gewoon geel voor geven en dan moet je niet janken.

Ik vind het wel terecht dat deze kaart blijft staan. Zijn schoen is inderdaad kapot, maar hij bleef wel heel lang zitten en dan heel rustig naar de kant waggelen. Was gewoon puur tijdrekken en dat hoort erbij, alleen als je een kaart krijgt voor tijdrekken hoort dat er ook bij. Tevens vroeg Messi al om een gele kaart voor de tegenstander wat hij wel vaker doet. Goed dat de Spaanse bond dit doet er gelden geen andere regels voor Messi.

onzin... er zijn geel gegeven voor tijd rekken die minder terecht waren dan dit voorval en die zijn ook zijn blijven staan.

maar ik ben van mening, zo al vele hier ook aangeven, dat je er voor moet zorgen dat tijd rekken geen zin meer heeft.
ook ben ik er voor dat je na 90min niet meer mag wisselen, natuurlijk niet als je een wedstrijd hebt met verlening.

9 november 2016 om 14:16

Dan hadden die gele kaarten al helemaal kwijtgescholden moeten worden natuurlijk.

Maar dat tijdrekken geen zin meer heeft, betekent dus met minimaal 2 doelpunten verschil op voorsprong staan. Dit is meer een open poort intrappen. Natuurlijk wil elk team dit, maar is dit in de praktijk uiteraard niet altijd mogelijk.

En na 90 minuten niet meer wisselen? En bij blessures mag het dan zeker weer wel? Of als er een blessurebehandeling is geweest van 5 minuten tijdens de reguliere speeltijd? Blessuretijd is gewoon tijd die bij de wedstrijd hoort en wordt gerekend. Wisselen in de blessuretijd is lang niet altijd alleen maar een voordeel voor de mogelijk winnende partij om daarmee tijd te rekken. Niet echt logisch dus om wisselen in blessuretijd af te schaffen.

9 november 2016 om 16:01

nee natuurlijk niet, als je weet dat je na 90 min. niet meer kan wisselen ga je het doen voor de 90 min. en bij een blessure voor de 90 min. heb je pech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren