Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Schade valt mee voor Lulic na racistische opmerking

Laatste update:

De Derby della Capitale tussen Lazio en AS Roma was zondag heetgebakerd als altijd. Zo zorgde een actie van Kevin Strootman, die scoorde en daarna water in het gezicht van Lazio-reserve Dario Cataldi spoot, voor ophef. Na afloop is Senad Lulic met vernederende opmerkingen de meest besproken speler.

/

Na de nederlaag (AS Roma won met 0-2) haalde Lulic voor de camera van Sport Mediaset hard uit naar AS Roma-verdediger Antonio Rüdiger. “We verloren de wedstrijd door individuele fouten, dat mag niet gebeuren in een derby. In de eerste helft hadden we moeten scoren, dan was het een andere wedstrijd geworden.”

“Als je van die grote fouten maakt, verlies je wedstrijden”, gaat Lulic verder, voor zich te richten op Rüdiger. “Voor de wedstrijd bezigde Rüdiger stoere woorden, alsof hij een superstar is. Nog maar twee jaar geleden verkocht hij sokken en schoenen in Stuttgart. Het is echter niet zijn fout, zijn omgeving maakt van hem de onbeleefde man die hij is. Hij heeft geen manieren geleerd." Lulic weigerde zijn racistische opmerkingen terug te nemen. "Ik heb gezegd wat ik denk."

Update 4 december 19.35 uur - Lazio biedt excuses aan: ‘Ging te ver, maar laten we het niet opblazen’
Senad Lulic zei zondag na de wedstrijd tussen Lazio en AS Roma (0-2) dat Antonio Rüdiger twee jaar geleden nog gordels en sokken verkocht in Stuttgart. Lulic doelde op een straatverkoper, maar de verdediger van Lazio neemt niets terug van zijn racistische opmerkingen. Zijn club doet dat wel. “De club baalt van de uitspraken en de manier waarop ze geïnterpreteerd zijn. Namens de club bied ik excuses aan. Het zijn uitspraken gedaan door een speler die net de derby heeft verloren. Het ging te ver. De controverse werd gestart door eerdere uitspraken van de speler van AS Roma, maar laten we het niet opblazen. Wij erkennen de fout.”

Update 5 december 19.48 uur - Lulic bindt in na racistische opmerking en vreest megaschorsing
Senad Lulic heeft alsnog zijn excuses aangeboden voor zijn vernederende opmerkingen richting AS Roma-verdediger Antonio Rüdiger. De mandekker van Lazio zei na de onderlinge stadsderby (0-2 nederlaag) dat Rüdiger twee jaar geleden nog gordels en sokken verkocht in Stuttgart en dus een straatverkoper was. Aanvankelijk weigerde hij zijn uitspraken terug te nemen, maar dat doet Lulic nu wel. "Met een helder hoofd besef ik dat ik provocerend reageerde op een provocatie. Ik kom uit een land dat bekend is met etnische drama's. Het spijt me dat ik mezelf ongelukkig heb uitgedrukt." Een federale aanklager heeft een onderzoek geopend naar het incident, waardoor een lange schorsing tot de mogelijkheden behoort. De Italiaanse media houden rekening met maximaal tien wedstrijden.

Update 22 december 19.42 uur - Schade valt mee voor Lulic na racistische opmerking
De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft Senad Lulic een schorsing van twintig dagen opgelegd voor zijn racistische opmerking richting AS Roma-verdediger Antonio Rüdiger. Doordat de schorsing grotendeels samenvalt met de winterstop hoeft Lulic alleen het competitieduel met Crotone van 8 januari te missen. Bovendien moet hij een boete van 10.000 euro betalen. De Bosniër zei dat Rüdiger twee jaar geleden nog gordels en sokken verkocht in Stuttgart en dus een straatverkoper was. Hij bood zijn excuses aan voor de opmerking.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 december 2016 om 18:42

Jaa blijkbaar omdat die zwart is maken ze er weer racisme van, had die het over een blanke speler gezegt dan hadden we niet gehoord over racisme..

4 december 2016 om 18:46

@Owner,
Heeft inderdaad ermee te maken dat hij zwart. De meeste donkere mensen in Rome zijn arme mensen die op straat spullen als riemen en sokken verkopen. Hier doelt Lulic op.

5 december 2016 om 21:24

Worldofower, verdiep je er nou maar eens eerst in, voordat je na het lezen van de titel al je conclusies trekt.. Zoals anderen al hebben vermeld bestaat een groot deel uit de straatverkopers uit etnische minderheden die voor hun inkomen spulletjes op straat verkopen. Als de verwijzing van Rudiger naar een van deze personen geen rascisme is, wat dan wel? De 'Racisme-kaart-wordt-veel-te-snel-getrokken-kaart wordt tegenwoordig veel te snel getrokken.

4 december 2016 om 19:09

Aah ik lees hem nu. Ik was aan typen toen jij je reactie plaatste, sorry daarvoor. Feit is wel dat mensen heel vaak racisme erbij halen en dat slaat een beetje door. We mogen allochtonen niet eens meer allochtonen noemen. Maar goed je hebt wel gelijk het was echt racistisch bedoeld van Lulic. Maar staat Lazio sowieso niet bekend als een beetje facistische club?

4 december 2016 om 20:01

Kan gebeuren Je hebt wel gelijk dat racisme vaak onnodig genoemt word. De aanhang van Lazio staat inderdaad er bekend om facistisch te zijn

5 december 2016 om 22:39

Italiã« lijkt me een mooi land, maar er is helaas te veel discriminatie en racisme. Zal natuurlijk niet overal zijn, maar van meerdere mensen uit mijn omgeving. Heb ik treurige verhalen gehoord, waaronder mijn eigen opa die met zijn blanke vrouw was. Ze werden op sommige plekken geen eens geholpen, raar nagekeken erg jammer.

4 december 2016 om 19:11

het hoeft niet altijd een zwart te zijn die de slachtoffer is. balkan mensen worden ook gediscrimineerd, zoals de rossi schold ook mandzukic uit als zigeuner.

4 december 2016 om 19:19

Ja, maar dan is het ook geen racisme maar discriminatie. Bedoeling is wel duidelijk na de reactie hierboven.

Typisch dat iemand als Lulic zo reageert. Elke derby heeft deze man smerige overtredingen en grote praatjes. De laatste jaren heeft Roma de derby vaker gewonnen en het is duidelijk te zien dat deze man daar slecht mee om kan gaan.

5 december 2016 om 12:54

Sommige mensen zijn slechte verliezers en sommige zijn slechte winnaars. Lulic heeft structureel laten zijn niet met zijn winst om te kunnen gaan. De praatjes die hij na deze wedstrijd heeft zin ook niet gepast. Hopelijk gaat het bestuur hier op reageren want hij maakt zich inderdaad niet geliefd bij de fans.

Voetballers en intelligentie ... Sommige spelers weten niet wanneer ze beter hun mond kunnen houden ...

6 december 2016 om 06:21

Mijn wedervraag: kan je dat echt niet zelf bedenken? Zo moeilijk is het niet hoor.

Een slechte verliezer laat zich altijd kennen

Ik snap Lulic's opmerking niet. Roma heeft gewonnen, dus Ruediger's stoere woorden staan aan de kant van de uitslag. Strootman wel een lekkere actie weer met die bankzitter, hij kan het niet laten om te provoceren heh. Hij begint al een echte Italiaan te worden, alles doen voor de overwinning. Zo eentje kunnen we goed gebruiken in Oranje

5 december 2016 om 12:50

Strootman zie ik ook als de enige hoop voor een Oranje zonder de grote vier. Robben, Van persie, Sneijder en Van der Vaart. Niet alleen heeft strootman een uitstekende mentaliteit, maar hij is ook een scorende middenvelder.

Natuurlijk heeft zo n opmerking met zijn huidskleur te maken, hij verwijst hiermee naar afrikaanse straatverkopers in Rome.

En dan in de vorige topic afschuw over Strootman uitten. Lol deze lulic is weer even aan het huilen na de wedstrijd. Waarom moet hij rudiger zo voor lul te zetten. Maakt niet uit hoor hij maakt deze opmerking waarschijnlijk ,omdat hij het zelf ook heeft gedaan.

Hierdoor haat ik Italiaans voetbalclubs. Alleen maar fascistische leeghoofden die daar voetballen.

5 december 2016 om 12:53

Nou moet jij niet generaliseren. Er zijn ook genoeg Italiaanse ploegen waar nooit sprake is van Racisme. Denk aan Juve en Milan. Het is jammer dat een kleine groep het verpest voor de rest.

5 december 2016 om 20:48

Ik vind jouw opmerking anders ook niet echt getuigen van een hoge mate van intelligentie. Persoonlijk vind ik de ophef wat overdreven, al begrijp ik uit sommige reacties hier dat dit in Rome niet bepaald vleiende woorden zijn.

Lulic riskeert een schorsing tot 10 speeldagen of een boete, meldt Laziosiamonoi.com. Men verwacht morgen meer informatie over zijn straf.

5 december 2016 om 21:58

Ja dan is alles wel racisme. Had hij gezegd dat Strootman een paar jaar geleden kaas verkoopte in Eindhoven had niemand het wat uitgemaakt. De uitspraken zijn natuurlijk onhandig, maar laten we niet overdrijven.

6 december 2016 om 00:53

Welk ras wordt hier aangevallen dan? Wat Lulic doet is een persoonlijke aanval en dat slaat natuurlijk nergens op, maar hij maakt geen ras belachelijk.

6 december 2016 om 08:07

Hij verwijst toch duidelijk naar de arme Afrikaanse mannen die die prullen op staat verkopen, en zegt letterlijk dat Rudiger hier een van was.. Zoals ik boven al zei, er bestaat een klein percentage mensen met een lekke bovenkamer, die willen beweren dat Racisme amper bestaat. Als dit geen racisme is, dan weet ik niet wat het wel is. Doe je oogkleppen eens af

6 december 2016 om 11:09

Rudiger is een Duitser, dus snap de link met Afrikaanse straatverkopers dan niet hoor. Zoals ik ook al eerder heb gezegd hoezo zou het dan geen racisme zijn als je Strootman een kaasverkoper uit Eindhoven zou noemen?

22 december 2016 om 20:01

Niemand zegt dat het dat niet zou zijn. Want dat is ook gewoon racistisch.

Als je de link tussen de van origine Afrikaanse & donkere Rudiger, en de Afrikaanse straatverkopers niet ziet, dan zou ik wat beter lezen/nadenken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren