Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Rutten tekent in Israël: ‘Heb laten weten dat ik op het veld wil staan'

Laatste update:

Fred Rutten gaat zo goed als zeker aan de slag als trainer van Maccabi Haifa, zo meldt De Telegraaf dinsdag. Zijn vertrek naar Israël is een fikse tegenvaller voor de KNVB, want volgens de ochtendkrant is de ex-coach van onder meer FC Twente, PSV en Vitesse de belangrijkste kandidaat voor de vacature van technisch directeur bij de Nederlandse voetbalbond.

Rutten is in onderhandeling met Maccabi Haifa en heeft al een bezoek gebracht aan het complex van de Israëlische club. Dat Maccabi bij Rutten is uitgekomen is geen grote verrassing, daar Mo Allach eerder dit seizoen werd aangesteld als technisch directeur. Niet lang nadat Allach werd aangesteld, zette hij hoofdtrainer Guy Luzon op straat. Sindsdien staat Rob Maas aan het roer als interim-trainer.

De KNVB is er nog altijd niet in geslaagd een technisch directeur aan te stellen. Rutten was topkandidaat en ondanks dat hij op de hoogte zou zijn van de interesse van de bond, kiest de 55-jarige coach ervoor om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Maccabi Haifa, de huidige nummer tien van de Israëlische competitie.

Update 24 januari 11.10 uur - Rutten tekent in Israël: 'Heb laten weten dat ik op het veld wil staan'
Fred Rutten gaat aan de slag bij Maccabi Haifa, zo maakt de club via officiële kanalen bekend. De oefenmeester heeft een contract ondertekend dat hem anderhalf jaar aan de Israëlische club verbindt. Volgens het Israëlische ONE gaat hij bij Maccabi Haifa een jaarsalaris van 400.000 euro verdienen. "Ik was heel erg onder de indruk van de visie van de club en de ambitie om de club terug te laten keren waar die hoort", zegt Rutten op de website van zijn nieuwe werkgever.

Rutten was ook nadrukkelijk in beeld bij de KNVB om technisch directeur te worden, maar verkoos uiteindelijk het trainerschap. "Er is ook contact geweest, maar ik heb laten weten dat ik nog op het veld wil staan", laat de voormalig oefenmeester van onder meer FC Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse en Feyenoord weten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap dat als je naam al een half jaar met een bepaalde functie in verband gebracht wordt, je open gaat staan voor nieuwe aanbiedingen.

Er had natuurlijk bij de Knvb al lang iemand die knoop moeten doorhakken. Dit duurt allemaal veel te lang. Over twee maanden zijn er weer interlands, en er moet eerst nog een technisch directeur worden aangesteld voordat men gaat kijken naar een bondscoach. Tegen die tijd is Koeman wellicht ook al ergens onder de pannen.

23 januari 2018 om 07:54

Denk dat de Knvb meer behoefte heeft aan een Frisse Wind ipv een gedegen naam.
Persoonlijk denk ik dat Michael Reiziger die frisse wind kan zijn. Die man kan met 2 simpele woorden en een lach iets neerzetten waar een Rutten 6 zinnen voor nodig heeft. Maar nee,de Knvb moet zo nodig voor grijze degelijkheid gaan.

23 januari 2018 om 08:16

Wat is er mis met het plaatsen van iemand met ruime ervaring in de Nederlandse top op die plek? Vooral ook omdat je van vrijwel iedereen die met Rutten gewerkt heeft te horen krijgt dat het een enorme vakman is. Daarnaast heeft 'oude rot' Advocaat zich ook redelijk bewezen tijdens de campagne lijkt me, terwijl frisse wind Blind door het ijs zakte.
Maar vooral ook: welke vakinhoudelijke reden zou er zijn om (een) Reiziger aan te stellen?

24 januari 2018 om 11:55

messifan2

Wat een onzin zeg. Een frisse wind, daarmee bedoel je onervaren?
zo onervaren als Blind toendertijd bedoel je? Dat is echt wat we juist niet nodig hebben, lijkt me. Grijze degelijkheid, zoals jij het noemt, staat ook voor bijna garantie voor kwaliteit. Blij dat jij het niet voor het zeggen hebt.
En Reiziger? op basis waarvan? Kunnen we ook Ronald de Boer of mijn buurman doen.

Wim Jonk lijkt mij toch een van de beste kandidaten voor een positie als technisch directeur binnen de Knvb. Hij heeft overduidelijk een voetbalvisie en een oog voor talentontwikkeling. Sinds zijn vertrek bij Ajax is hij ook nog eens onpartijdig.

Deze functie moet losstaan van het aanstellen van een bondscoach. Koeman is de man daarvoor no matter what happens. Het is gewoon zijn beurt. Koeman, Kuijt, Bruins Slot. Een combinatie van Overwicht, Instelling en Tactiek.

23 januari 2018 om 10:57

Ik vind die Wim Jonk wel wat voor de PSV opleiding. Als ik Brands was zou ik het wel weten. Samen met mensen als Van Nistelrooij, Nilis, Van Bommel, Ooijer, Ramzi, Hofland, Kolkka en Scheepers heb je dan een fantstische aanvulling waardoor je waarschijnlijk nóg meer uit de jeugdopleiding kunt halen dan PSV nu al doet.

Jonk is bovendien ook een kind van de club, aangezien hij er een paar jaar met groot succes gespeeld heeft. Altijd proberen!

24 januari 2018 om 13:29

“Kind van de club?” Ik zou nog even uitzoeken wat die uitdrukking betekent..😄

24 januari 2018 om 16:19

Mmarkez

Hoezo dat?

Voor mij is een speler die succesvol voor een club speelde een paar seizoenen een kind van die club. Dat hij eigenlijk het kind van de club FC Volendam is, tja dat geloof ik verder ook wel.

23 januari 2018 om 10:58

En los van wat ik hierboven zeg, ook in Jonk zie ik geen technisch directeur eigenlijk. Dat werk is voor mannen die in een pak willen lopen en niet in een trainingspak, zeg maar.

En dat Jonk na zijn vertrek bij Ajax 'onpartijdig' zou zijn dat ben ik niet met je eens. Ik zou eerder denken dat Jonk juist vanwege zijn vertrek (en vooral de wijze waarop) eerder 'tegen' Ajax zal zijn. Of beter gezegd, dat er wel wat rancune jegens Ajax zou bestaan, in plaats van dat hij Ajax talent zou voortrekken of zoiets.

23 januari 2018 om 11:35

Ach wat zouden die talenten daar mee te doen hebben. Ik denk niet dat hij naar een 20 jarige Donny vd Beek kijkt en zegt: jullie hebben mij teniet gedaan. Ik vraag de bondscoach je te passeren. Tuurlijk niet. Nee hij is juist trots dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren om die jongens te ontwikkelen.

En Jonk was iemand die bij ajax hoofd jeugdopleidingen was. Dus niet op het veld stond, maar keek hoe het ingericht werd, keek naar welke trainers nodig waren op welke posten. Wat ze konden doen om "het proces" te versnellen. Kijken naar welke spelers doorgeschoven moesten worden. Dat lijkt mij bij uitstek de functieomschrijving voor de technisch directeur van de Knvb. Ontwikkelen, kijken en analyseren.

23 januari 2018 om 11:47

jorisdijk

Met mijn opmerking over de 'onpartijdigheid' van Jonk bedoel ik vooral dat ik denk dat geen menseljike gevoelens Jonk vreemd zullen zijn. En dat hij dus, op dit moment, echt geen warme gevoelens bij 'zijn' Ajax zal hebben en dat hij dus in die zin geen 'onpartijdijdige' rol zoals jij dat in mijn ogen in jouw bijdrage bedoelde. Rancune na een ontslag is echt een normaal verschijnsel, denk niet dat dit anders is bij Jonk.

Maar ik ben het wel met je eens, ik heb niet de indruk dat Jonk in dat geval als TD van de Knvb zijn macht zou laten gelden om Ajaxspelers dwars te zitten of iets dergelijks. Ik heb dat ook niet willen suggereren. Meer puur dat ik het gewoon niet volg dat hij, na wat er gebeurd is rond zijn ontslag, zogenaamd nu 'onpartijdig' zou zijn. Dat zou van Wim Jonk ongeveer de zuiverste mensch van het Westerlijk Halfrond maken. Ik schat Jonk iets menselijker is. Zoals de gemiddelde trainer het, en dat is echt gewoon zo, nog maanden na een ontslag bij een club stiekum lekker vind als die club verliest. Dat Jonk trots is dat hij na jaren hard werken spelers als Vdbeek (en Nouri niet te vergeten), Dolberg en De Ligt aan Ajax 1 heeft geschonken, dat lijkt me ook terecht.

Maar los hiervan is de functie die Jonk bij Ajax als onderdeel van het TH vervulde echt wat anders dan een 'traditionele' functie als TD, zoals ze die bij de Knvb voor ogen hebben. Bij de Knvb wordt het echt veel meer een bureaufunctie, waarin het beleidsmatige voorop staat en niet het werken op het veld met de jongens. Niet als hoofdtrainer, daar zijn de veldtrainers voor, maar meer zoals de hoofdtrainer die de meeste oefenvormen en oefenstof overlaat aan zijn assistenten en daar tussenin in trainingspak rondloopt om te observeren, praten en coachen. Soms nog wat dingen voordoen natuurlijk.

Bij de Knvb wil men niet nog een hoofdcoach op het veld erbij. De taak van een bondscoach is al moeilijk genoeg. Die heeft geen tien trainingen per week om dingen erin te slijpen, spelsystemen en tactische vondsten. Die heeft vaak maar een stuk of drie trainingen voorat de wedstrijd er alweer is. Als je dan daarnaast óók nog eens een TD op dat veld rond hebt lopen, dan loopt die echt alleen maar in de weg. Overbodig. Vandaar dus dat de TD rol van de Knvb, in hun ogen, meer de beleidsmatige man is die in pak loopt en niet het trainingspak.

Vandaar dat ik die rol niet op het lijf van Jonk gesxchreven acht. Die kan veel beter bij een club aan de slag. Mijn suggestie zou dan PSV zijn, nogmaals, ook al omdat hij daar ook gespeeld heeft, de club kent, etc.

Jammer dit vind ik nou echt een authentieke vakman, maar dan had men maar eerder moeten handelen.😩

Hoezo was Fred Rutten eigenlijk kandidaat voor een bureaufunctie binnen de Knvb? Als TD zit je alleen in kantoren en reis je wat rond. Beetje rapporten schrijven, gesprekken voeren. Dat is toch helemaal geen functie die op het lijf van Fred Rutten is geschreven? Die zal toch vooral nog in trainingspak lekker op het veld willen staan met jonge gasten??

24 januari 2018 om 11:28

"er is ook contact geweest, maar ik heb laten weten dat ik nog op het veld wil staan", laat de voormalig oefenmeester van onder meer FC Twente, Schalke 04, Psv, Vitesse en Feyenoord weten."

Nou, thanks Fred!

Zal henk fraser blij mee zijn 🙈😂😂

Gelukkig kun je hier de KNVB niets verwijten, Fred heeft zelf aangegeven liever op het veld te staan dat is zijn goed recht. Het is al een tijdje geleden voor hem ben benieuwd hoe hij het er van af brengt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren