Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Rechtszaak Ajacied Tete voor onbepaalde tijd uitgesteld

Laatste update:
/

Kenny Tete staat deze woensdag voor de rechter in Amsterdam. De rechtsback werd anderhalve maand geleden opgepakt na de wedstrijd tegen sc Heerenveen, nadat hij een agent beledigde en zich verzette bij zijn aanhouding. Het Algemeen Dagblad heeft van Tete’s advocaat begrepen dat de Ajacied aanwezig zal zijn in de rechtszaal.

Dinsdag onderging Tete een succesvolle operatie aan zijn enkel die hem de komende paar maanden aan de kant zal houden. De chirurgische ingreep betekent echter niet dat Tete verstek moet laten gaan tijdens de rechtsgang. Na zijn aanhouding moest de verdediger een nacht in de cel blijven. Een tijd later communiceerde Ajax pas wat er was gebeurd.

De Amsterdamse omroep AT5 bracht dinsdagmiddag naar buiten dat Tete zwaar over de schreef was gegaan tegen de agent. Na een vechtpartij zou hij de politieagent bij de nek of keel hebben gegrepen en hem een schaafwond hebben bezorgd. Tete zou Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer tegen de functionaris hebben gezegd.

Update 16.40 uur - Rechtszaak Ajacied Tete voor onbepaalde tijd uitgesteld
De rechtszaak van Kenny Tete is uitgesteld. De Ajacied zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij en zou een politieagent beledigd hebben. Tete verscheen woensdag voor de rechter. “Het is vervelend wat er is voorgevallen, maar het is allemaal opgeblazen. Ik heb hem niet geslagen”, zei Tete volgens het Algemeen Dagblad. De rechtszaak werd vervolgens voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat de advocaat van Tete een verzoek had ingediend om meer getuigen te horen. De rechter ging in op dat verzoek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan zou Tete dus boven het salarisplafond van Ajax verdienen... of zou ie "miljoenen verdienen" over meerdere jaren bedoeld hebben? Sterker nog, ik vraag me af of Tete in z'n prille loopbaan al miljoenen verdiend heeft.

27 januari 2016 om 10:21

Weet je, dat maakt mij niets uit. Ik walg gewoon van dit gedrag. Je moet met je poten afblijven van hulpverleners. Grote mond en fysiek aggresief tegen, in dit geval de politie, kan echt niet. Hij is nog niet schuldig maar als de rechter zo beslist dan verwacht ik van Ajax wel een besluit. Laat hem namens Ajax maar flink wat uur politiegebouwen schoonmaken of zo iets. Als club ben je verantwoordelijk voor je maatschappelijke bijdrage.

27 januari 2016 om 12:37

Ach man de knul is 19. Alles in Nederland wordt zo ongelooflijk serieus genomen, alsof de wereld vergaat. Als je vroeger een agent uitschold kreeg je een knal met de knuppel en was het klaar. Nu komt die voor de rechter alsof het een moordenaar is. En men hangt hem aan de schandpaal hoe "stout" die wel niet is. Nou zeg wat een misdadiger!

27 januari 2016 om 13:08

He mentalist, zo'n post had ik niet van jou verwacht. In het artikel staat ook bij de keel grijpen en letsel. Dat is meer dan alleen maar uitschelden. Bovendien deed men dit vroeger niet naar hulpverleners. Vind echt dat je het bagatelliseert. Hoe moeilijk het misschien ook is, hij heeft wel een voorbeeld functie en een werkgever die in een kwaad daglicht komt te staan. Door niks te doen keurt Ajax dit gedrag dus goed en kunnen ze niks zeggen tegen jeugd of supporters die hetzelfde gedrag vertonen. Overigens deden we vroeger ook mensen levenslang geven als ze eenn koe van iemand hadden gestolen...of terwijl, wat vroeger was hoeft nu niet zo te zijn.

27 januari 2016 om 13:48

In het artikel staat bij keel of nek, en de agent heeft een schaafwond. Begrijp me niet verkeerd hoor. Tete verdient een passende straf. Maar volgens mij zijn er wel andere dingen gaande die onze afkeuring meer verdienen. Het recht doet hier het zijne wel, nergens voor nodig om hem finaal af te maken.

27 januari 2016 om 16:05

Zeker zeker, niet finaal afmaken. En mocht hij schuldig bevonden worden dan zal de rechter een gepaste straf geven. Maar ik ben van mening dat Ajax daarnaast als werkgever ook haar normen en waarde moet tonen en een statement moet maken. Met geld inname straf je hem niet, ik zie het meer in dienstverlener bijvoorbeeld. Laat hem maar een keer een dienst meedraaien met de politie als hij uit het gips is.

Wauw, bijzonder.
En ik maar denken dat Tete een uitzondering was vergeleken met andere profvoetballers. Hij komt op mij altijd sympathiek en nuchter over. Blijkbaar is het net zo'n zak hooi als de gemiddelde profvoetballer.

Mensen die hiermee schelden en ook nog eens cool doen met hun salaris t.o.v. anderen hebben echt een verkeerd wereldbeeld en moeten eens een flinke pak op de broek hebben. Goed dat hij hier gelijk op aangepakt wordt.

Schelden tegen agenten daarbij, slaat al helemaal nergens op, iedereen zeikt op die lui, ik heb ook weleens een nachtje (of 2) mogen zitten. Ondergaan als een kerel en de volgende dag met je staart tussen de benen weggaan werkt het beste. Agenten lopen tegen zoveel moeilijkheden aan in het dagelijkse leven, daar heb ik zeker respect voor. Als een agent je aanspreekt, dan ben je iets verkeerds aan het doen, simple as that. Doe je normaal dan kom je niet in aanraking met de politie (en ja, dit geldt ook voor de voorbeelden waarbij een arrestatie hardhandig en soms zelfs mis gaat zoals die in Den Haag).

Zonder politie zou dit land nog veel verrotter zijn, maar dat vergeten veel mensen weleens.

27 januari 2016 om 09:24

Je moet niet vergeten dat voetballers net zo'n tokkies kunnen zijn als de mensen op de tribune, maar dat ze toevallig een dosis talent hebben meegekregen.

Zelf had ik dit ook niet achter Tete gezocht, komt altijd positief op mij over. Daarom vind ik het nog steeds raar om te lezen dat Tete zoiets heeft gedaan.

27 januari 2016 om 16:54

Voetballers zijn ook maar mensen. Als de aanleiding er is, kan driekwart Nederland een keer te ver gaan. En dus zo ook voetballers. Ik bedoel, had iemand verwacht dat Lestienne ooit zou worden opgepakt na een vechtpartij, waarna nota bene de eeuwig brave student Jeroen Zoet ook mee mocht omdat hij tegen de politie inging? Misschien is Tete inderdaad niet echt een lieverdje, maar ik til er niet te zwaar aan dat die jongen een keer ruzie krijgt met een agent. Tenminste, als hij enige aanleiding daartoe had natuurlijk.

27 januari 2016 om 19:17

Ruzie krijgen met een agent kan inderdaad altijd, toegegeven.
Maar de manier waarop en met welke woorden is bijzonder kneuzig en gewoon om van te kotsen. Jij bagatelliseert dit gedrag kapot. Waar ik vandaan kom wordt er nauwelijks met k*nkerlijer gescholden juist doordat het hier niet getolereerd wordt. Als we jouw gedachtengang gaan volgen wordt de verloedering en huftergedrag alleen maar meer.

27 januari 2016 om 19:28

Het staat nog niet vast dat dat daadwereklijk gebeurd is. laten we eerst maar eens de bevindingen van de rechter afwachten en wat de getuigen te melden hebben.

We zullen vandaag dus horen wat de waarheid is en wat eventueel de straf is? Of wordt de veroordeling op een andere datum gegeven.
In ieder geval, als hij zijn billen heeft gebrand, zal hij ook op de blaren moeten zitten.

Misschien dat die miljoenen zijn gebrek aan intelligentie en klasse compenseren, laten we het hopen, want als je dit soort dingen roept naar een agent ben je het absolute schuim der natie. Laat hem maar even voelen hoe dom hij zich heeft gedragen, 20 jaar en al zulke praatjes, als je nu niet ingrijpt gaat het van kwaad tot erger.

27 januari 2016 om 16:51

Balotete

Wel grappig dat Tete hier op VZ al veroordeeld is voordat welke rechter dan ook er uitspraak over gedaan heeft. Laat het aan de rechter over om iemand te veroordelen. Dat is beter dan niet gehinderd door enige kennis van zaken hier te roeptoeteren wat voor tokkies voetballers wel niet zijn. Hetzelfde geldt voor de situatie waar Zoet en Lestienne bij betrokken waren. Soms spelen er meer factoren mee dan waar wij weet van hebben. Dat gezegd hebbende: van agenten en hulpverleners blijf je af. Hoe dan ook....

27 januari 2016 om 12:19

Dit is gewoon de verklaring, dit is dan ook gebeurd. Hij is er alleen nog niet voorveroordeeld en gestraft!

Ook ik kan hier van walgen, iedereen is wel eens boos op de politie. En dat ben ik zelf ook mel meer dan eens (om baggerredenen). Maar je blijft met je fikken van de dienstverleners af heel simpel!

en dan ook nog achtelijk denigerend in de nek grijpen en gaan vertellen wat hij wel niet binnen harkt! Meneertje vergeet alleen even doodleuk, dat wat die agent voor zijn hongeloontje doet 10x belangrijker is dan wat hij doet! Ik vind dit gedragvan hem nog kwalijker eigenlijk dan het uitschelden van die agent. Het gewoon puur neerkijken op andere mensen bahhh wie is hij dan in hemelsnaam?

Dit is dus ook waar al die jonge spelers aan veziektw orden tegenwoordig. Ik had dit ook juist totaal nietvan Tete verwacht,net als Riedewalt trouwens

27 januari 2016 om 17:33

Ik mag hopen dat je weet dat zoiets als 'de verklaring' niet bestaat. Daarnaast moet je echt niet direct geloven wat media naar buiten brengen.
Dat hij niet veroordeeld is, betekent dat hij vooralsnog onschuldig is. En zolang je geen enkele vorm van context hebt, kun je je oordeel maar beter uitstellen of voor je houden.

27 januari 2016 om 19:30

@capis

Oh dus nog voordat de rechter getoetst heeft, staat de schuld bij jouw al vast? En dan heeft de agent bij voorbaat al meteen gelijk, want ja, agenten hebben altijd gelijk.

28 januari 2016 om 12:04

@speed:

Nee zo'n agent wil gewoon graag een speler pesten... En ja een agent heeft in deze altijd gelijk bij gebrek aan anderengetuigen die anders verklaren.

Als mensen met ziektes gaan gooien,is dat een teken van onmacht en zeer kwalijk. Laat hem als straf maar eens meelopen in het ziekenhuis,op zo'n afdeling. Heb geen goed woord over van dit taalgebruik,walgelijk gewoon.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren