Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: NAC Breda komt goed weg na uit de hand gelopen vuurwerkactie

Laatste update:

NAC Breda en FC Utrecht speelden vrijdagavond met 2-2 gelijk na een knotsgekke slotfase, waarin driemaal gescoord werd. Voorafgaand aan de wedstrijd was het echter ook al van alle kanten raak, maar dan met vuurwerk. Een sfeeractie van de NAC-fans deed het stadion op zijn grondvesten trillen. Kees Kwakman vond het echter wat teveel van het goede, zei hij na afloop bij FOX Sports.

Terwijl de spelers richting het midden liepen met pupillen naast zich, klonk er een oorverdovend lawaai van vuurwerk. Kwakman zei na de wedstrijd dat hij zich in moest houden om de juiste woorden te kiezen. “Het is echt typisch NAC, het is ongelooflijk. Die kinderen in de line-up schrokken zich helemaal het leplazarus, die huilden bijna”, sprak de NAC’er met enige afkeuring in zijn stem.

Het vuurwerk sloeg vlak voor de wedstrijd een paar flinke gaten in de grasmat. Terreinknechten moesten het in allerijl in orde maken en dus werd de start van de wedstrijd vertraagd. Dat was echter niet Kwakmans grootste punt van ergernis. “Er lag allemaal hout in die kraters, ik had de houtstukken in mijn hand. Het is niet te geloven. Het is een leuk idee ja, maar de uitvoering was niet helemaal goed”, aldus de verdediger. Op lachende toon vervolgde hij: “Een beetje zoals wij het op het veld ook doen, soms. Daar identificeren die supporters zich ook mee.”

Update 14 april 17.48 uur - NAC Breda komt goed weg na uit de hand gelopen vuurwerkactie
Voorafgaand aan het duel met FC Utrecht (2-2) hadden de fans van NAC Breda een vuurwerkactie in petto. Het bleek wat teveel van het goede: het lawaai was overdonderend, kinderen die aan de hand van de spelers het veld op liepen hadden tranen in de ogen en het vuurwerk sloeg kraters in het veld. Het loopt met een sisser af: de club heeft een geldboete van duizend euro gekregen. Het bedrijf dat de sfeeractie verzorgde dekt die schade.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja slaat nergens op! Als ze er achter komen wie dit gedaan heeft: Levenslang stadion verbod en de kosten voor het herstellen van het veld betalen.

29 maart 2014 om 00:27

Dit was een van tevoren geplande sfeeractie van NAC supporters. Niet janken dus, niks aan de hand.

29 maart 2014 om 00:29

Dus het was de bedoeling dat er gaten in het veld kwamen en kinderen huilend liepen toe te kijken?

29 maart 2014 om 00:32

Haha jammer dat ik het had gemist! Wou t wel zien. Wat gebruikte ze dan voor vuurwerk als je kraters in t gras kan krijgen moet t redelijk zwaar zijn en toch aan komen met shelss of iets dergelijk

29 maart 2014 om 01:01

@lethal83

Ik geloof graag dat het als een sfeeractie is bedoeld met geen enkele kwade opzet. Maar wanneer er kennelijk (volgens Kees) te zware vuurwerk is gebruikt dat gelukkig alleen veroorzaakt heeft dat de wedstrijd moest worden uitgesteld en een paar brokstukken op het veld lagen, Dan mag je toch wel spreken van een mislukte en zelfs achteraf van een domme actie? De eigen speler vind het duidelijk wel.

29 maart 2014 om 08:52

Het ging hierbij om professioneel vuurwerk dat op het veld werd afgestoken, niet te veel overdrijven allemaal hoor. Kan gebeuren. Het is toch allemaal opgelost

29 maart 2014 om 08:54

Dus omdat het vooraf gepland is mag je geen commentaar geven? Tis duidelijk dat dit te ver ging.

14 april 2014 om 18:03

Superhero,

Lijkt mij niet de schuld van Nac, de leverancier die het vuurwerk had beter moeten weten en zorgen dat er wat onbrandbare matten of stenen tijdelijk op de grasmat onder het vuurwerk waren geplaatst.

Tevens moeten spelers en kinderen niet het veld opkomen terwijl het vuurwerk nog aan de gang is.

Zijn verbeterpunten, wel goed dat supporters dingen voor hun club willen regelen.

14 april 2014 om 18:13

Niks dan goeds over de NAC fans. Zorgen altijd voor een mooie sfeer. Maar gemaakte en geregisseerde acties moeten ze niet doen. Dat kunstmatige en gemaakte moeten ze maar aan vitesse overlaten. Jullie hebben dat niet nodig en geeft alleen maar ellende.

14 april 2014 om 19:16

Helemaal mee eens!

Jaren geleden voor de bekerwedstrijd tegen Ajax ontstond er "spontaan" een enorme vuurzee door fakkels. Dat is Nac, niet deze geregisseerde bull shit.

14 april 2014 om 20:59

Dat vuurwerk heeft er mede toe geleid dat we een voorwaardelijke straf kregen. Deze werd later omgezet naar een wedstrijd zonder publiek. Dit moet gewoon voorkomen wonen koste wat kost. We hebben het misschien niet nodig maar t zag er wel degelijk gaaf uit. Tevens voorkomt het een nieuwe wedstrijd zonder publiek.

29 maart 2014 om 01:09

Nu valt de 'schade' nog wel mee, bij ons ( NEC ) laatst in de beker wedstrijd tegen fc utrecht werd er vuurwerk vanaf tribune de gracht in gegooid, die knalde in het gezicht van een steward, die daardoor aan een kant doof is en nog blijvend letsel...vuurwerk is mooi maar dan wel 'gepland'.

Haha mooie zelfspot op het einde. Zoals kwakman al zegt, leuk idee maar werk het de volgende x even wat berer uit..

Niet zo zijken, gewoon beter presteren voor het thuispubliek!

De veiligheidscoordinator die deze actie wel een vernatwoord idee vond kan ook beter ander werk zoeken. Had makkelijk slachtoffers kunnen maken

Vroeger was het allemaal veel gekker. Dan werd de wedstrijd een half uur uitgesteld omdat het zo mistif was van het vuurwerk.

Nu mag er niks meer en alles is geregiseerd anders raken de mannetjes van de knvb in paniek.

Mooi dat het dan gisteren een beetje fout gaat. Dat is NAC.

29 maart 2014 om 11:33

Sfeer acties horen er bij , je moet de supporters niet te veel verbieden man echt heel raar van de knvb

Waarom die boete? Voetbal is ook sfeer en daar hoort dit ook bij! Leuk dat die kinderen altijd meelopen, maar mogen er daarom nooit meer vuurwerk worden afgestoken? Dit is ook voetbal, belachelijk dat ze hier een boete voor krijgen.

14 april 2014 om 19:53

Die boete is vooral omdat de wedstrijd later begint. We hadden toestemming van de knvb om vuurwerk af te steken op deze wijze. Doordat het veld kapot is gegaan begon het later en dus de boete.

En wat de (sarcastische) zin van je wat betreft de kinderen, van mij hoeft het ook niet perse. Het is alleen dat zij de toekomst voor je zijn qua supporters en voor hun is het geweldig om naast hun helden het veld op te mogen lopen.

Wat Nakata al een keer eerder zei, doe mij ook maar het vuurwerk rond de bekerwedstrijden tegen Ajax en Groningen. Een grote fakkelzee is toch wat mooier, maarja onmogelijk vanwege de straffen hiervoor...

Voor de liefhebbers nog:

Bekerwedstrijd NAC-Ajax
http://www.bredalocos.nl/foto/album/39/sfeeractie-...
Na de voorwaardelijke straf bij NAC-Ajax een lange neus richting de knvb en dus extra goed doen door tegen NAC-Groningen twee tribunes te gebruiken voor een fakkelzee :
http://www.bredalocos.nl/foto/album/41/sfeeracties...

14 april 2014 om 21:02

Andere media melden dat de boete voorwaardelijk is. Het is dus even zoeken naar het juistheid.

Nou nou, 9 minuten te laat begonnen. Meteen uit competitie nemen dat Nac.

15 april 2014 om 09:04

Uit de competitie nemen? Proflicentie afnemen en zelfs bij de amateurtjes nooit meer een wedstrijd laten spelen. Moet je eens nagaan dat er ooit een fakkel wordt afgestoken?

beetje zielig om een boete te geven vind ik er was een vergunning verleend voor het vuurwerk en die kraters in het veld was gewoon een ongelukje huilende kinderen in de topics noemen is mode want er huilde niemand

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren