Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Miljoenenaankoop Manchester City onder het mes na charge Amrabat

Laatste update:

Ilkay Gündogan zal Manchester City mogelijk lange tijd niet van dienst kunnen zijn. De middenvelder was woensdagavond vlak voor de rust van het competitieduel met Watford (2-0 winst) het slachtoffer van een charge van Nordin Amrabat. Gündogan verliet met tranen in de ogen het veld in het Etihad Stadium. Engelse media gaan ervan uit dat de miljoenenaankoop maandenlang aan de kant zal staan.

/

Manager Josep Guardiola erkende na afloop dat de blessure van Gündogan zich ernstig laat aanzien. De Spanjaard vreest voor schade aan de achterste kruisband van de knie. "Ik vind het heel vervelend voor Ilkay. Het ziet ernaar uit dat hij lange tijd afwezig zal zijn. We zullen morgen (donderdag, red.) meer weten, zodra de medische staf een oordeel heeft kunnen vellen, maar het ziet er niet goed uit."

Gündogan kwam afgelopen zomer voor 25 miljoen euro over van Borussia Dortmund en was daarmee de eerste aankoop van Guardiola. De Duits international kampte op dat moment met knieklachten en kon pas in september zijn debuut als Citizen maken. Gündogan speelde dit seizoen zestien duels en was daarin goed voor vijf goals en een assist.

Update 16 december 15.52 uur: Miljoenenaankoop Manchester City onder het mes na charge Amrabat
De kans is groot dat Ilkay Gündogan dit seizoen niet meer in actie komt voor Manchester City. De middenvelder, die afgelopen zomer voor een kleine dertig miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund, viel woensdagavond in het duel met Watford uit na een overtreding van Nordin Amrabat en moet nu onder het mes. De Duitser heeft zijn kruisbanden gescheurd en zal maanden moeten revalideren. Josep Guardiola verwacht binnen enkele dagen uitsluitsel te kunnen geven over de duur van het herstel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer vervelende blessure. Hij zal er maanden uitliggen. Hierdoor missen we weer een zeer belangrijke speler. En zo gaat het eigenlijk iedere seizoen. Al is het wel voor de handliggend dat City veel blessures heeft. Aangezien Aguero en Kompany zeer blessuregevoelig zijn. En ook Gã¼ndogan staat bekend om vaak geblesseerd te zijn. Nu moet City het zondag doen met Fernando.... Aangezien Fernandinho dan zijn laatste wedstrijd schorsing uitdiend. Vrees dat Arsenal het middenveld van City gaat opvreten zonder Fernandinho en Gã¼ndogan. Want dat zijn wel gewoon de sterkste opties voor City.

15 december 2016 om 01:52

Gundogan speelde niet in de rol van controleur in de voorgaande wedstrijden. Ik vermoed dat Yaya Toure in die rol speelde tegen Watford, heb namelijk alleen de samenvatting kunnen zien. Zo ja, ging dat goed? En kunnen we dan niet gewoon een middenveld met Toure als controleur verwachten met Silva en De Bruyne daar voor? Al heb ik ook vertrouwen in Fernando hoor, vind dat hij het best goed doet.

15 december 2016 om 02:17

Lijkt mij dat het gewoon weer 3-2-2-3 wordt tegen Arsenal, maar ditmaal met Fernando en Toure voor de verdediging.

15 december 2016 om 02:55

Nee klopt Gã¼ndogan was de gene die het spel bepaalde. Maar Gã¼ndogan is fysiek veel sterker dan Silva en Kdb. Dus ik denk niet dat Guardiola 1 van die 2 naast Toure zou zetten. Delph is overigens ook weer fit. Maar dat risico zouden ze niet nemen denk ik. Probleem is dat elke keer ik Fernando zie spelen. Dan verliest City het middenveld controle. En in verdedigend opzichte doet hij ook vrij weinig. Ik heb overigens de wedstrijd helaas ook niet live gezien.

15 december 2016 om 07:58

Ik denk dat zabaleta misschien wel op het.middenveld komt te staan

15 december 2016 om 10:32

@Geert VS. Je hebt alleen wel het probleem met concentratie. Fernandinho is altijd gefocust en verzaakt zijn verdedigende taken vrijwel nooit. Hij vecht als een leeuw. Fernando, en zeker Toure, doen dit absoluut niet. Dat kan problematisch zijn in een topwedstrijd zoals tegen Arsenal. Voornamelijk omdat Ozil en Alexis graag tussen de linies zwerven, waardoor ze vaak vrij zullen komen als Toure en Fernando niet doordekken en soms niet snel genoeg in positie terug komen. Niet dat ik denk dat Arsenal het makkelijk gaat krijgen hoor, maar City heeft nu natuurlijk bij lange na niet de beste 11 staan. Dat biedt wel kansen.

15 december 2016 om 11:26

Guardiola speelt meestal niet met 2 controleurs maar slechts met 1, zo werd er ook steeds gespeeld in het begin van het seizoen toen alles gewonnen werd.

Zabaleta op het middenveld zou kunnen, maar dan zou ik Stones of Navas op rechtsback willen zien want met Sagna lever je zoveel voetbal in.

15 december 2016 om 17:18

Geert Vs,

Guardiola speelt vaak met twee controleurs dit seizoen met City. Doorgaans is het Fernandinho-Gundogan. Daarvoor David Silva-De Bruyne als de twee nummer 10's. Een 4-mans middenveld niet in een lijn of een diamant, maar in een 'box', een nieuwe uitvinding.

15 december 2016 om 20:09

Gundogan speelt teveel naar voren om hem een controleur te kunnen noemen vind ik. Hij pakt ook niet genoeg ballen af denk ik. Sowieso speelde Guardiola in het begin van het seizoen met 1 controleur terwijl Silva en De Bruyne daar voor stonden. En hij moet dat systeem weer gebruiken vind ik. Hij wilde Gundogan te graag inpassen terwijl hij had moeten rouleren naar mijn mening.

Ik heb de beelden niet gezien, maar was het wel een correcte tackle van Amrabat die ongelukkig uitpakte? Ik zie nl geen gele/rode kaart achter zijn naam staan.

16 december 2016 om 15:53

Nee was opzich een prima tackle. Gewoon erg veel ongeluk.

Wordt een matige elftal zondag zonder Aguero, Fernandinho en Gundogan.

Vreselijk dat die jongen zo blessure gevoelig is.
Zijn langdurige afwezigheid is echt een klap voor City.
City staat al 7 punten achter op Chelsea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren