Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Luirink speelt komende half jaar op huurbasis voor Cambuur

Laatste update:

Volgens directeur Alex Pama is de kans groot dat Gijs Luirink zich op 3 januari aansluit bij de selectie van SC Cambuur-Leeuwarden, zo meldt de Leeuwarder Courant. Luirink zal na het afronden van een aantal formaliteiten de tweede helft van dit seizoen de verdediging komen versterken.

Luirink ging in de zomer van 2006 naar AZ, dat hem overnam van FC Groningen. De afgelopen drie seizoenen kwam de 27-jarige centrumverdediger echter niet verder dan één invalbeurt bij de Noord-Hollanders. Zijn aflopende contract zal dan ook niet worden verlengd, bevestigde coach Gertjan Verbeek vorige week.

"Luirink is een prima kerel, maar zijn aflopende contract wordt sowieso niet verlengd en zijn speelkansen bij Jong AZ worden komend halfjaar ook minder. Voor iedereen is het beter dat hij een andere club vindt", oordeelde de oefenmeester. Luirink maakte zijn speelminuten bij het tweede elftal; vorig seizoen werd de voormalig Europees kampioen van 2006 nog verhuurd aan RKC Waalwijk.

Update 18:44 uur - Luirink speelt komende half jaar op huurbasis voor Cambuur
Gijs Luirink speelt het komende half jaar op huurbasis voor SC Cambuur. De verdediger wordt uitgeleend door AZ. Dat maakte zijn management SEG bekend. Luirink is sinds 2006 in dienst van AZ en slaagde er nooit in een vaste basisplaats te veroveren. Hij werd bovendien geplaagd door blessureleed. Vorig seizoen verhuurden de Alkmaarders hem aan RKC Waalwijk.

Gijs Luirink is een prima speler voor SC Cambuur-Leeuwarden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Externe financierders? Of geeft Cambuur nu geld uit wat ze niet hebben en waar de gemeente garant voor staat? Het wordt tijd dat clubs eens volgens een fatsoenlijk huishoudboekje gaan werken: pas een cent uitgeven als die ook daadwerkelijk in de kas zit! En anders roeien met de riemen die je hebt, ook als dit betekent dat je misschien niet bij de eerste 5 in de competitie zal eindigen!

30 december 2010 om 09:41

Onbegrijpelijk inderdaad. Er hoeft bij Cambuur maar een cent over te zijn en er wordt gelijk een nieuwe speler aangetrokken. En de salariskosten waren al veel te hoog. En de burgers van Leeuwarden maar betalen voor dit wanbeleid.

30 december 2010 om 13:16

Vrolijke vrienden mag ik u er even op wijzen op een paar artikelen terug over Cambuur, Daar staat duidelijk in vermeld dat 2 groot verdieners, te weten de heren Rudy Janssen, en Maachi, de club dienen te verlaten, hierdoor komt er weer geld vrij voor nieuwe spelers. Rekenen is moeilijk, en reageren als je de feiten niet kent, is niet handig, tenzij je goed voor lul wilt staan als in dat geval

30 december 2010 om 13:29

Dus de heren Jansen en Maachi zijn verantwoordelijk voor de financiele malaise? Verder rekent Cambuur weer met geld wat er nog niet is. Oftewel ze verkopen weer de huid voordat de beer geschoten is.

30 december 2010 om 13:34

Dat zeg ik niet, maar hierboven worden halve feiten genoemd. Hiermee bedoel ik aan te geven dat deze 2 spelers moeten vertrekken, en als er spelers weggaan, zullen er ook nieuwe bij moeten komen. Verder weet jij wat voor contract hij heeft? Er staat nergens dat hij gekocht of gehuurd is, of zijn salaris helemaal betaalt moet worden door Cambuur of niet. Of te wel het enige wat wij hier doen is aannames maken en gokken, en zoals ik al wel weer zie de nederlaag van de Eagles zit nog diep, want die komen hier allemaal met negatieve reacties aan nemend dat dit weer uit het meest slechtste geval komt.

30 december 2010 om 13:39

Tuurlijk Pandafreak, Maachi en Janssen leveren gewoon even hun contract in en gaan een halfjaar werkloos thuis zitten. Er moet eerst maar eens een club zijn die geintresseerd is in een van de twee. Anders blijven ze mooi op de loonlijst staan. Eagle75 heeft dus gewoon gelijk, verkoop die spelers nou eerst maar eens voordat je wat nieuws koopt.

30 december 2010 om 14:41

Het gaat met om het gedrag van Pama/cambuur en niet op wedstrijdniveau. Ik begin toch ook niet over de nacompetitie? Maar is het niet handiger voor Cambuur om de rem er eens op te houden en eventueel met amateurs en talenten door te gaan in plaats van dure spelers te halen. Staat ook netjes naar de Leeuwarders die niets met voetbal hebben.

30 december 2010 om 16:17

Precies Mrmihajlovic, zoals Pandafreak al zegt ''dienen de club te verlaten''. Cambuur is gebaseerd op optimistisch denken, want wat als die 2 spelers vrolijk blijven zitten waar ze zitten? Big Problem.

Het probleem met Cambuur is dat ze spelers met een te hoog salaris aantrekken, waardoor er nu een hele smalle selectie staat van ongeveer 18 selectiespelers en er een probleem is wanneer er blessures/schorsingen komen. Cambuur moet gewoon haar plaats kennen en niet inzetten op spelers die eigenlijk niet in het salarishuis passen.

30 december 2010 om 21:24

Misschien dat ene grootverdiener genaamd Menzo al vertrokken is waardoor er een stukje ruimte komt (naast de vergoeding die ze voor hem gekregen hebben)

Goede aankoop van Cambuur, ze kunnen wel wat versterking in de verdediging gebruiken

Toch apart dat Luijrink die in zijn Groningen tijd en eerste jaar AZ echt goed was en in dat eerste jaar AZ ze,fs met Nederlands elftal gelinkt werd nu al drie jaar niet gespeeld heeft op een half seizoen bij RKC na en dat hij nu naar Cambuur gaat. Goed voor Cambuur overgins want hij heeft veel rust en inzicht..

30 december 2010 om 09:52

Dat is niet zo raar als je ziet hoeveel pech hij heeft gehad. Hij kreeg een zeer zware knieblessure. Vervolgens heeft hij last van trombose gekregen in een van zijn benen als ik het goed heb. Daardoor heeft hij veel snelheid verloren.

30 december 2010 om 16:16

Bestaat er een kans dat hij terugkomt op zijn oude niveau? Vond hem altijd heel goed, alleen bij AZ heb ik 'm uiteraard niet echt goed kunnen beoordelen.

30 december 2010 om 20:03

Dat weet natuurlijk niemand, maar ik ben bang van niet. Toendertijd was hij van de verdedigers van zijn lichting misschien wel de beste. Het was een goed talent iedergeval.

Wat ik dan niet snap is dat een club als Willem II ergens uit een ver oord een exotische verdediger haalt, terwijl Luirink gewoon op te halen is bij AZ en zijn waarde wel heeft bewezen voor zijn blessure.

Overigens heeft hij vorig jaar bij RKC ook geen geweldig seizoen gedraaid en was ook niet onomstreden.

30 december 2010 om 09:42

Luirink is niet meer de luirink van Groningen, hij is na zijn blessure nooit weer terug gekomen. Hij is daarom ook niet goed genoeg voor Willem II.

30 december 2010 om 10:21

Dat is waar, maar ik denk dat hij voor dit Willem II nog wel van waarde kan zijn, zeker gezien wat er nu rond loopt. En naar het schijnt hebben ze een Spaanse verdediger aangetrokken van Marbella met een contract tot 2013. Tja, wat is dan wijsheid.......

30 december 2010 om 18:55

Eerst afgeven op het beleid van Cambuur, vervolgens afgeven op de kwaliteiten van Luirink. Je hebt het er maar druk mee. Voor een Heerenveensupporter heb je het er zelfs heel erg druk mee want je naam verschijnt regelmatig op Voetbalzone bij een berichtje over de, kennelijk door jou nogal gehate, club uit Leeuwarden .
Jarenlang hoor ik dat zure praat uit de Heerenveenhoek over de financiele wanorde bij Cambuur al aan. Daar viel jammergenoeg altijd bitter weinig tegen in te brengen. Eigenlijk nog steeds niet maar tegenwoordig is alles toch wat anders.
Misschien is het langs je heengegaan, maar het jarenlang zo geroemde beleid in Heerenveen heeft ertoe geleid dat daar het afgelopen seizoen 15 miljoen verlies is gedraaid.
Als een supporter van die club vingertje betraffend opsteekt richting Cambuur doet dat ronduit bespottelijk aan. Niet dat het iets afdoet aan de financiele chaos die steeds bij Cambuur heeft geheerst, maar ik had het niet gek gevonden als het jou als Heerenveensupporter iets nederiger had gemaakt.

30 december 2010 om 19:45

Waarom moet ik mij nederiger gaan gedragen? Heerenveen heeft het inderdaad het afgelopen jaar slecht gedaan en daarom wordt er nu ook gesaneerd. Eerst moeten er spelers weg en dan komen er misschien weer nieuwe. Op die manier kan je schoon schip maken. Ik ben er ook gewoon duidelijk in, Kuiper en Hoekstra hebben er de laatste jaren een rotzooitje van gemaakt. Te hoge salarissen en teveel dure, niets toevoegende spelers. Slecht beleid dus. Ik kan er dus niet bij, dat ze bij Cambuur gewoon doorgaan met aantrekken van spelers. Straks mag de gemeente Leeuwarden weer een garantstelling doen, wanneer er weer geen geld is. Je ziet dus dat ik over beide clubs gewoon volstrekt objectief reageer. Maar blijkbaar mag je je mening niet geven in een Cambuur topic. En inderdaad nieuws over Cambuur interesseert mij wel, ik woon er namelijk vlakbij.

3 seizoenen 1 invalbeurt?? Shit dan heb je een sneu voetballeven! Maar is wel makkelijk verdienen

30 december 2010 om 16:19

Luirink in de tijd dat hij bij AZ onder contract staat 17 wedstrijden voor AZ gespeeld, en 7 voor Rkc. Maar hoe zijn carrière verlopen is is inderdaad niet leuk voor die jongen, en dat is een understatement.

Vreemde vraagstelling in de poll.
Hier had moeten staan: Cambuur is een prima club voor Gijs Luirink.
Nu geldt dat de ene optie de andere niet uitsluit.

Heeft deze speler in zijn tijd bij Groningen en voor zijn blessure(s) niet eenmaal bij oranje gezeten???

30 december 2010 om 10:19

Ik weet dat hij bij Jong Oranje heeft gezeten en mee heeft gedaan aan het jeugd EK in Portugal, maar volgens mij is hij nooit opgeroepen voor het grote Oranje.

30 december 2010 om 19:27

Volgens mij heeft hij een keer in de voorselectie gezeten vlak nadat hij bij Groningen was opgepikt.maar eerlijk is eerlijk, ik weet het niet zeker. Bij Groningen in ieder geval niet.

Hoe kan dit nou weeer ?? Cambuur heeft geen stuiver uit te geven, ook niet aan salaris... en dit is weer wel mogelijk!?? Ooit had ik best veel respect voor Cambuur, maar dat wordt met het bericht minder...

Maargoed... volgend jaar komen ze waarschijnlijk weer winnen in het financieel gezonde deventer, en dan lachen de supporters weer... maar er komt nog een periode van janken voor die cambuur-supporters, want dit wanbeleid moet toch een keer zijn consequenties krijgen!

30 december 2010 om 13:18

Kijk bovenaan bericht mijn reactie. En ik proef frustratie in je reactie? Je kan ook gezond zijn, en geen nieuwe spelers aankopen, dat je club alleen maar slechter word, of je geeft meer geld uit voor betere spelers, en financieel misschien iets slechter, make you're choice

30 december 2010 om 13:25

Ik heb hem gelezen, maaar waarom als je je grootverdieners weg doet, moet je dan gelijk weer nieuwe halen... zorg eerst eens dat je in categorie 2 terecht komt! Het spijt me zeer maar met het materiaal wat cambuur heeft... moeten ze zich schamen voor de prestaties dit jaar! Een nieuwe speler is niet eens nodig...

Die spelers moeten een schop onder hun hol hebben, of de trainer moet eruit... het slaat echt nergens op... vorig jaar hebben ze bewezen allemaal prima te kunnen voetballen, dus 1 nieuwe speler maakt echt nog geen zomer daar hoor... zelfs Judas doet nog aardig mee!

30 december 2010 om 13:31

Omdat als je een paar spelers verkoopt je ook weer nieuwe moet hebben anders heb je te weinig spelers, een simpel rekensommetje. Cambuur zit al niet breed met de selectie, en als er spelers weggaan zullen er toch echt nieuwe bij moeten komen.
Wat betreft je wanbeleid kan ik je op 1punt gelijk geven. Mark de Vries had nooit en te nimmer een nieuw contract moeten krijgen. Iedereen zag dat hij te oud werd, maar meneer Menzo wou hem houden. De trainer is dus inderdaad al ontslagen. Met de huidige interim trainer gaat het niet veel beter. Het is afwachten op Jan de Jonge, ik ben benieuwd hoe het onder hem gaat, als ik me niet vergis komt hij deze zomer.
En feit blijft gewoon dat Cambuur dit seizoen ook voortdurend geblesseerde aanvallers heeft. En over onze huurling van Groningen nog maar te zwijgen..

30 december 2010 om 14:14

Die grootverdieners zijn nog niet weg. Dus het feit is gewoon als Luirink tekent je 3 grootverdieners hebt ipv 2.

En je eigen woorden geven precies aan waar anderen over vallen: ''je kan ook gezond zijn, en geen nieuwe spelers aankopen, dat je club alleen maar slechter word, of je geeft meer geld uit voor betere spelers, en financieel misschien iets slechter, make you're choice''

Dus in andere woorden. Een risicootje meer of minder maakt jou niet uit. Dat is nu juist de essentie van het verhaal. Geen geld uitgeven dat er niet is!!

30 december 2010 om 15:15

Jan de Jonge? Mis ik iets? Heb hier niets over gehoord/gelezen maar het zou voor Cambuur een uitstekende trainer zijn. Ben echter bang dat je die man van Harkema bedoeld of niet?

Wat een gezeur hierboven over wel of geen geld. Vooropgesteld, het zou het opmerkelijk zijn als ze Luirink halen maar, ze staan onder curatele dus als Luirink komt heeft de knvb zijn fiat gegeven. Weet niet of dat wat waard is maar dan neem ik aan dat het financieel verantwoord is.

Cambuur lijkt me wel een beste stap terug voor Luirink, die zou toch nog wel wat meer in zijn mars kunnen hebben. Ik zou hem bijvoorbeeld graag bij De Graafschap zien voetballen, hoewel dat niet aan de orde zal zijn. En zoals hierboven al geopperd, waar denk Cambuur zo'n goede voetballer van te kunnen betalen?

mooi dat hij weg is. kan nu niet meer het niveau van az aan en is een goeie speler voor de jupiler leaghe. hij zat eindeloos wegterotten op de tribune en traint ook bijna nooit mee met het eerste.

Ik denk dat er iets speelt met de dure jongens die weggaan, maar wat nog niet naar buiten is gebracht. Anders zou ik niet weten waar we dit van gaan betalen. Of mag hij transfervrij weg?

Cambuur heeft een salarisbudget en ook deze krimpt in de tijd dat er zwaar bezuinigd moet worden. Spelers als R. Jansen en N. Maachi (twee grootverdieners die als ik mij niet vergis meer dan een ton per jaar krijgen) zijn de deur verwezen, waardoor er goedkopere opties voor deze twee kunnen worden aangetrokken.

Luirink zal in dit geval wel de goedkopere vervanger voor Jansen zijn. Wie weet krijgt hij een prestatie- of amateurcontract. Duurder dan zijn voorganger zal het in ieder geval niet worden, wat betekent dat qua breedte de selectie intact blijft, maar qua financiën wordt ingeperkt. Dit in tegenstelling tot vele ongefundeerde reacties hierboven.

30 december 2010 om 13:12

Waar baseer jij dan op dat hij goedkoper zal zijn dan Jansen?? Hij heeft nog een contract bij AZ tot het einde van het seizoen. Hij is aangetrokken in de tijd dat alles nog mogelijk was in Alkmaar dus hij zal ook niet goedkoop zijn. Dus mijn inschatting is dat ze geen huursom hoeven te betalen maar wel zijn (hoge) salaris. Maar dat is een aanname net als jouw aannames over een prestatie of amateurcontract.

Komende zomer is hij pas transfervrij en dan kan hij gaan staan waar hij maar wil. Wanneer hij een goed 2e seizoenshelft draait bij Cambuur gaat hij naar de hoogste bieder en dan moet Cambuur echt wel de hoofdprijs betalen. Draait hij geen goed seizoen moet Cambuur zich afvragen of ze hem wel moeten willen.

Maar aangezien er niet veel aanvullende informatie in het artikel staat kan mijn verhaal net zo ongefundeerd zijn als jou verhaal.

On: Het was een zeer goede en veelbelovende speler bij FC Groningen, heb echt van hem genoten. Als hij dat niveau weer weet te benaderen is het een aanwinst voor Cambuur.

30 december 2010 om 13:41

Je kan spelers wel de deur wijzen, maar als ze een contract hebben zal je ze toch gewoon moeten betalen. Kortom Cambuur kan wel willen dat ze weg moeten, dat moet eerst nog maar.

Tja,

Ik heb het hier al zo vaak benoemd, maar het is abnormaal dat ze weer een speler van dat kaliber kunnen halen. De zogenaamde grootverdieners ( geschat op een ton??? is dat groot?) zullen toch eerst verkocht moeten worden of verhuurd zodat ze elders geld aan kunnen besteden, en dan ook in DIE volgorde. Cambuur geeft al jaren 2 euro uit terwijl ze maar 1 euro hebben (eigenlijk niets hebben ) en dat doen ze nu ook !! Ze hadden namelijk het nieuws anders wel omgedraaid.....speler x weg daardoor is er ruimte voor...... en omdat ze dat niet gedaan hebben en weten dat ze deze reacties hiermee uitlokken kan ik er geen goed woord over zeggen. Lekker ook naar je gemeente toe zeg..... Cambuur, let op anders is het einde verhaal........en die kant gaan we helaas wel op met deze bestuurders. Flink sanneren en de komende 5 jaar ergens in het midden/ onderin meedraaien is de enige optie.

Kom terug op aarde Cambuur !!.

31 december 2010 om 02:21

Heel leuk verhaal, maar alsnog nergens op gebaseerd. Alsof Cambuur op het moment dat alles en iedereen boven op de financiën zit, plots uit gaat pakken met financieel onverantwoorde huurlingen. Luirink wordt voor een vriendenprijsje gehuurd, lees de Leeuwarder Courant er maar op na als je mijn woord niet gelooft.

Oordelen is ook een vak. ;p maar ik wacht liever nog even met oordelen.
Bovendien is het nog niet eens zeker of Luirink komt, wat van mij wel zou mogen. Zal vast niet minder zijn dan van Boxel enzo.. Maarjaa ik wacht de berichten eerst nog maar even af. : )

Maar ik snap niet wat de wedstrijd Eagles - Cambuur hier mee te maken heeft?

hij is doorgebroken bij groningen, die hebben hem verkocht ik vind dat hij toe is aan een hogere club ik zou zeggen rkc of een andere club uit eredivisie ik vind dat hij niet past bij cambuur

Luirink was heel goed hoor, hij was echt wel van waarde bij FC Groningen.
Maar hij moet wel beseffen dat hij niet meer Eredivisiewaardig is. Hij gaat Barry Opdam achterna die nu ook in de Jupiler League speelt. Succes Luirink!!

Goede aanwinst voor Cambuur, alleen vind het jammer voor Zdenko ik ben bang dat hij nu minder speeltijd krijgt!

ik vraag me af waar Cambuur supporters op baseren dat dure spelers vertrekken in de winterstop. Het lijkt me niet dat je ze zomaar op straat kunt gooien, anders kun je er bij ons volgende week ook een paar voor het stadion komen oprapen :P. Als ze duur zijn wordt het sowieso een lastig verhaal, want de meeste jupiler league clubs zijn niet echt gecharmeerd van dure spelers.

Met Luirink is het maar afwachten wat die nog kan, hij heeft sinds 2006 niets meer gepresteerd. Als hij zijn vorm van RKC van vorig jaar continueert hoop ik dat ze er niet te veel voor hoeven te betalen.

tuurlijk nog maar net op kosten van de hardwerkende belastingbetaler gered en nu alweer geld dat ze niet hebben over de balk smijten. pure competitievervalsing tov clubs die wel de hand op de lege knip houden. geert doe er wat aan!

1 januari 2011 om 11:52

Waarom reageren Gae supporters zo? Hebben jullie zo'n grote hekel aan ons of is het iets anders? Aan het begin van seizoen zijn veel voetballers vertrokken( Ter heide, De Visscher, Huymans en Van nieuwstad) Terwijl er maar twee spelers zijn aangetrokken:
-serhat koc= Huurcontract met groningen!
-zdenko Kapralik= Amateurcontract!
Dus er is qua salaris post wel wat ruimte maar dat is wel te weinig om de schulden is te lossen!
Hopenlijk maakt dit alles wat duidenlijk

Altijd leuk om te zien hoe mensen hier conclussies trekken maar nergens zich onderbouwen..

Cambuur is niet gered door de belastingbetaler, maar heeft een Garantstelling. Dat houd dus in, dat mocht het nodig zijn dit geld aangesproken kan gaan worden.

Daarnaast word Luirink volgens mij gratis gehuurd, en betaald AZ zijn salaris tot het einde van dit seizoen.

Luirink wordt voor een vriendenprijsje gehuurd, goed voor AZ, goed voor Cambuur en niet in de laatste plaats goed voor Luirink zelf. Cambuur is inderdaad niet gered door de belastingbetaler maar mocht het ooit weer zover komen dan ben ik als Leeuwarder belastingbetaler daar graag toe bereid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren