Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Liverpool is Ajax en PSV de baas in strijd om Nederlands toptalent

Laatste update:

De kans bestaat dat Bobby Adekanye zowel PSV als Ajax in de kou laat staan. Vrijdag en zaterdag berichtten het Eindhovens Dagblad en Algemeen Dagblad dat PSV de zestienjarige aanvaller een aanbieding had gedaan voor drie seizoenen. Adekanye zou ook in de belangstelling staan van Ajax, maar neigen naar PSV omdat die club hem opving toen duidelijk werd dat hij geen toekomst had bij Barcelona.

Toch lijkt zowel PSV als Ajax achter het net te vissen bij het grote talent, dat eerder uitkwam voor VV Alphia uit Alphen aan den Rijn en al eens in de opleiding bij Ajax speelde. Zijn zaakwaarnemer, Josep María Minguella, zegt in gesprek met Ajax Showtime namelijk dat het lastig wordt voor Ajax om Adekanye aan te trekken. “Ajax heeft, net als PSV, een driejarig contract aangeboden. Maar het wordt heel moeilijk voor ze. We nemen woensdag of donderdag definitief een beslissing”, aldus Minguella.

De reden dat PSV en Ajax naast Adekanye lijken te grijpen, is volgens verschillende media Liverpool. De Premier League-club heeft de beste papieren voor het aanvalstalent en wil hem graag aantrekken. Adekanye verliet Ajax vier jaar geleden, op zijn elfde, voor Barcelona: een paar jaar later bleek dat de Spanjaarden de regels hadden overtreden bij zijn komst en dus mocht Adekanye niet meer spelen, maar alleen nog trainen. Daarop verliet hij Catalonië en bood PSV hem onderdak. Bij PSV Onder-16 en Onder-17 kon het talent dit jaar alsnog zijn minuten maken.

Update 2 juli 22.40 uur - Liverpool is Ajax en PSV de baas in strijd om Nederlands toptalent
Ajax en PSV grijpen definitief naast de handtekening van Bobby Adekanye, een zestienjarig toptalent uit Nederland. Adekanye kon zowel bij Ajax als bij PSV voor drie seizoenen tekenen, maar via Instagram maakt hij bekend dat hij de komende seizoenen bij Liverpool speelt. Adekanye was in het verleden al actief in de jeugdopleidingen bij Ajax en PSV. Hij begon bij Ajax en vertrok naar Barcelona, maar toen bleek dat Barcelona transferregels had overtreden keerde hij terug naar Nederland. Hij ging naar PSV.

Als talent ben je het beste af bij...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar 2 dagen geleden hadden Psv en Ajax nog de beste papieren omdat hij niet weer naar het buitenland wou gaan ?

29 juni 2015 om 18:03

ajax had nooit de beste papieren omdat ajax hem niet direct wilde huren maar gelijk kopen hij gaf psv de voorkeur boven ajax zijn de woorden van bobby zelf

29 juni 2015 om 18:08

Omdat hij vooral bij Barcelona wilde blijven en dus toen nog niets zag in een definitief vertrek. Dit jaar is een heel andere situatie, omdat hij nu wel definitief weg wil. Las verder dat hij nog steeds Ajaxfan was en al, maar hoe betrouwbaar dat verder is.

29 juni 2015 om 18:11

Praat je over de huur periode of nu ? want ik heb nergens gelezen dat hij niet naar Ajax wou gaan .. is natuurlijk wel beter voor ons dat hij dan bij Psv zou spelen .. maar heb dat nergens gehoord of gelezen.

29 juni 2015 om 18:15

Graag een bron voor de woorden van Bobby,

Die zien we nooit meer terug. Lekker naar Liverpool gaan jongen en je carrière compleet verkloten.

2 juli 2015 om 22:57

Groot verschil in wat jij hoopt dat er gaat gebeuren en wat er daadwerkelijk gaat gebeuren.

Eet anders nog een broodje afgunst, zal je vast goed smaken.

2 juli 2015 om 23:34

Zit ook een groot verschil in wat hij denkt dat er gaat gebeuren bij Liverpool en wat er gaat gebeuren bij Liverpool.

Het is gewoon zonde dat Nederlandse talenten niet kiezen voor de succesvolste jeugdopleiding van de wereld en de Nederlandse competitie die ruimte bied aan talenten. Je kan het afgunst noemen, maar de feiten zijn natuurlijk duidelijk, de kans dat deze jongen bij Liverpool 1 komt, is nihil..

3 juli 2015 om 00:04

Toevallig is Liverpool een van de weinige clubs in de Premier League die nog aardig wat met de jeugd doet. Een echt talent komt sowieso wel bovendrijven, dus als dit echt zo'n topper in wording is als voetbalzone stelt, dan komt hij ook via LFC wel aan voetballen toe.

3 juli 2015 om 13:26

Oxxis dat vind ik altijd zo goedkoop. Als liverpool ieder jaar weer ettelijke miljoenen uitgeeft aan bewezen spelers dan wordt het niks. Daarnaast komt zelfs 80% van de jeugd bij een club als Ajax niet aan bod, laat staan liverpool. Puur voor het geld gekozen maar dat mag.

3 juli 2015 om 00:56

Haha azalkmaar lekker makkelijk praten jij, kan waarss zelf voor geen poot voetballen maar wel over deze jongen oordelen.

Sowieso in Nederland. En verder is t gewoon een voorkeur.

Lekker slim om daarvoor te kiezen. Je komt al te kort voor een club als Barcelona waar regelmatig jeugdspelers doorbreken en dan ga je spelen bij een club in een land waar vrijwel geen jeugdspelers doorbreken. Pak dan gewoon je kans in Nederland en als je echt goed bent kom je vanzelf wel aan de top. Maar het is natuurlijk zijn eigen keuze.

29 juni 2015 om 18:18

Hoe kan je zeggen dat ie tekort komt voor barcelona? Hoe oud is dit ventje? Jaar of 15. Valt nog vrij weinig over te zeggen, tenzij jij 'm misschien wekelijks bezig hebt gezien. In dat geval neem ik mijn woorden terug.....

2 juli 2015 om 22:42

Typische clubhopper, PSV gunt hem een plekje in de opleiding. Vervolgens naar Liverpool, als dank. Succes Bobby

3 juli 2015 om 07:21

Hij is goed bezig idd, 16 jaar en al zijn 4 prof club. Waardeloos

29 juni 2015 om 18:33

Hij kwam helemaal niet te kort .. Barca wou hem helemaal niet kwijt maar Bobby wou niet tot Januari wachten om te spelen .. dus ja praat hier echt onzin.

29 juni 2015 om 19:58

Okee, dat wist ik niet. Maar vind je het dan alsnog verstandig om een club als Barcelona te verlaten als je er in 2016 weer mag spelen? We zitten nu halverwege 2015 en hij zou best nog een jaartje in Nederland door kunnen brengen alvorens hij weer terugkeert. Nu hij dus naar Liverpool vertrekt blijf ik het oliedom vinden aangezien dat nu niet bepaald een walhalla van speelminuten is voor jeugdige talenten. Dus echt onzin praat ik niet. Maar nogmaals het is zijn eigen keuze..

3 juli 2015 om 00:34

Je praat wel degelijk onzin want Liverpool is juist wel een club die de eigen jeugd veel kansen geeft. Zo zijn er de afgelopen 2 jaar bijvoorbeeld met Sterling, Ibe en Flanagan al 3 spelers doorgebroken en ook Sinclair maakte vorig seizoen al zijn debuut. noem mij eens 1 club uit een sterke competitie (dus niet ajax) waar er meer jeugdspelers zijn doorgebroken de afgelopen 2 jaar?

Domme speler, kiest hij weer voor het geld. Zal wel een gevalletje Quincy Owusu worden zo, omdat hij ook bij Liverpool moeilijk kan doorbreken.

29 juni 2015 om 19:28

quincy owusu speelde bij arsenal, je bedoelt denk ik jordy brouwers.

Wat moet die jongen nou bij Liverpool? Daar mag hij misschien een paar keer meedoen in de League Cup om daarna vier jaar op rij verhuurd te worden. Zo gaat het met bijna alle buitenlandse spelers die heel jong naar een Engelse topclub gaan. Gewoon lekker naar PSV of Ajax gaan, over 2-3 jaar basisspeler worden en als je het goed doet heb je over een jaar of 5 de grote clubs voor het uitzoeken.

29 juni 2015 om 18:43

Die jongen is 15, die stroomt lekker in in de academy. Dus je praat volledige onzin.

29 juni 2015 om 20:08

Ja, en daarna gaat hij naar de senioren, en dan? Denk je dat hij dan volop de kans krijgt om zich te bewijzen in Liverpool 1?

Bruma heeft 4x voor Chelsea gespeeld, werd 3x verhuurd en mocht daarna weg. Rekik heeft 1x voor Manchester City gespeeld, werd 4x verhuurd en mocht daarna weg. Van Aanholt heeft 2x voor Chelsea gespeeld, werd 7x verhuurd en mocht daarna weg. Ake is 20 en heeft nog altijd maar amper zicht op veel speeltijd bij Chelsea. Was het voor de ontwikkeling van die spelers niet beter geweest als ze gewoon lekker tot hun 22e bij PSV of Feyenoord waren gebleven?

2 juli 2015 om 23:40

Vertel eens meer over de academy, hoeveel spelen er daarvan in het eerste?

3 juli 2015 om 00:20

cabinessence, je stelt dat hij geen kansen bij Liverpool zal krijgen en vervolgens noem je alleen voorbeelden van Chelsea en City, niet echt te vergelijken met Liverpool he... We hebben de middelen en het elftal niet zoals die twee hebben. Dus bij LFC zal jeugd eerder de kans krijgen als bij veel andere premier league elftallen.

@ paulurs:
- Flanagan (basisklant, alleen een zeer zware blessure)
- Jordan Ibe
- Sterling (jeugdaankoop, overgekomen van QPR op zijn 15e)

En uiteraard Stevie G, maar dat is natuurlijk wat langer geleden. Verder kloppen er momenteel aardig wat talenten op de deur, waaronder Wisdom en Yesil bijvoorbeeld.

Die jongen weet ik ook niet wat hij wil.. Dan ajax, dan psv, nu liverpool

Kom naar Arnhem, Bobby. Papendal is een hartstikke mooi complex om je te ontwikkelen tot een topper, bovendien kom je dan alsnog terecht bij de Engelse top, schijnen we korte lijntjes mee te hebben..

Hij hoeft niet naar Ajax te komen. Ajax heeft al genoeg talenten. In Ned. zal hij wel meer aan spelen toe komen. Maar na 2 seizoenen zal hij toch niet zo snel zijn contract verlengen. Want dan zullen er wel weer aanbiedingen vanuit het buitenland komen waar hij meer kan verdienen. En dan gaat hij voor het geld. Ajax moet een aantal ervaren spelers halen en een contract voor 4 tot 5 jr. aanbieden.

2 juli 2015 om 23:29

Genoeg talenten die het niet waarmaken zeker?

Die poll is wel een prima weerspiegeling van hoeveel ajax fans er wel niet op VZ zitten...

Ligt het aan mij, of zijn Nederlandse jongens tegenwoordig niet meer zo nuchter, en schatten zichzelf zo hoog in?

Die jongen moet het uiteraard gewoon lekker zelf weten, maar zal me niet verbazen als we niks meer van hem gaan horen!!

29 juni 2015 om 20:28

Nederlanderse jongens zijn wel nuchter hoor. Kijk Klaassen Clasie, van der Beek, Cillessen De Vrij etc. Niet rascisitisvh bedoelt, maar sinds we veel halfbloedjes hebben is het wel veranderd. Die jongens hebben vooral de zuid amerikaanse of noord afrikaanse mentaliteit. Zeg niet dat het verkeerd is maar nuchter kun je deze jongens veelal niet noemen maar vol met temperament. Vroeger speelde je met Cruijff, Neeskens, bosman, de boer, bergkamp etc. Nu speel je met martins indy, depay, narsingh, wijnaldum etc.

30 juni 2015 om 13:11

Wat een slap gelul kraam jij uit zeg (net als Delvecio overigens), Jordy Brouwers was ook gewoon een blanke Nederlander, net als Mink Peeters en Tim Krul, toch zijn zij allen naar het buitenland gegaan. Anderzijds is Nouri ook gewoon geboren uit Marokkaanse ouders maar die bleef ook gewoon, net als Bulut (turks) bijvoorbeeld. Die kon ook naar Turkije maar blijkt gewoon naar PEC te gaan. Of El Azzouzi, die speelt zelfs z'n jeugdinterlands voor Marokko, maar tekent gráág bij Ajax voor 5 jaar.. Elk geval moet je gewoon apart beoordelen, niet op huidskleur of achtergrond.. je bedoelt het niet racistisch, maar dat is het gewoon wel.

2 juli 2015 om 23:03

Hij bedoelt het wel gewoon racistisch, alleen beseft hij het misschien niet.

Racisme is niet iets wat altijd bewust gebeurt.
Sluipt er gewoon in soms, bijna niet tegen te houden.

Trouwens, zodra iemand zegt "ik bedoel het niet racistisch", weet je altijd dat er iets racistisch komt.

Verder ben ik het 100% eens met je post, scheelt mij weer een 10 minuten werk.

2 juli 2015 om 23:07

En vroeger speelden we ook met een Kluivert, Davids, Seedorf, Rijkaard, Boulahrouz, van Hooijdonk en een Gullit, om er zo maar een paar te noemen. Dus wat is je punt?

2 juli 2015 om 23:09

Overigens heb je het over jongens met veel temperament, maar noem je wel de meest temperamentloze spelers van het NL elftal. Iets met ironie.

Lukoki was op zijn leeftijd ook een zeer technisch begaafde voetballer. De stap van naar het eerste van een topclub is voor veel jeugdspelers te groot. PSV en Ajax zullen beide voor hem een goede club zijn, maar ja Liverpool heeft meer geld te bieden.

Sommigen hier doen echt veel naïef en lopen graag achter elkaar aan. Als deze jongen echt zo goed is dan breekt hij bij Liverpool ook door. Jullie praten dat als hij in NL blijft dat hij dan een tweede Depay wordt, maar als hij daar heen gaat, dat hij dan een Frank Demouge wordt. Als hij echt zo getalenteerd is dan redt hij het daar ook. Anders is hij simpelweg niet goed genoeg.

Kwaliteit is in het voetbal niet genoeg, je moet ook de juiste mentaliteit hebben. Daarnaast spelen ook omgevingsinvloeden mee in je succes, als je ergens je goed voelt presteer je nu eenmaal beter dan wanneer je niet lekker in je vel zit.

Deze jongen hobbelt zo te lezen nogal heen en weer, oke, hij moest bij Barcelona weg dus daar kon hij niets aan doen, maar als je dan net gedwongen terug komt ga dan niet weer gelijk weer weg, gun jezelf ook de kans om je ergens te settelen en concrete doelen te stellen, dat is alleen maar goed als je zo jong bent.

En ik ben toch ook van mening dat spelers die op jonge leeftijd zich al gek laten maken door grote buitenlandse clubs toch iets missen in hun mentaliteit, het is namelijk een keuze die beinvloed wordt door geld en eergevoel en daarmee gaat het altijd ten kosten van het sportieve gedeelte. Als je echt gemotiveerd bent om het uiterste als sporter uit jezelf te halen dan zijn geld en eergevoel geen factoren of slechts hele onbelangrijke bijzaken!

Ach die jongen wil je niet hebben. Deze jongen kiest puur voor het geld. Mag die doen maar dan moet je hier niet zijn en dan heeft het voor clubs ook geen nut om hem te halen. Is toch na 1 2 jaar weg als die het goed doet. Je moet spelers hebben die het belang inzien van de geleidelijke weg. Je ziet dat het makkelijk kan maar sommige, wat ik best begrijp, kiezen op hun zestiende direct voor het grote geld. Helaas voor deze jongens bereiken de meeste jongens de top niet omdat ze vaak ver terug vallen.

Dit zie ik enkel als een teken dat hij zelf weet dat hij helemaal niet zo'n goede voetballer is.
Wanneer je weet dat je geen goede voetballer bent, maar wel een zak geld kunt pakken moet je dat doen. Echter als je weet dat je wel een goede voetballer bent, moet je lekker in Nederland blijven en daar groeien en het iedere week laten zien zodat je echt opvalt bij de topclubs en meteen het eerste in kunt stromen.

3 juli 2015 om 00:39

Dat ben ik niet met je eens. je hebt wel een punt, want tighadouini is bijvoorbeeld wel zo een speler die nu voor het geld kiest op zn 22ste, omdat hij niet goed genoeg is voor de top. maar deze jongen is echt heel goed en hij weet dat ook zelf, daarom kiest hij voor een betere club in een betere competite, daarnaast weet hij waarschijnlijk dat je bij liverpool ook snel kan doorbreken, omdat sterling ibe en flanagan ook allemaal al op hun 18e een kans kregen in het eerste en nu zijn doorgebroken.

3 juli 2015 om 09:28

Ja, maar je hebt het nu over 3 Engelsen, om hun heen draait een hele grote zak geld. Een Engelse speler is, puur omdat hij Engels is, automatisch al veel meer waard dan een voetballer uit bijvoorbeeld Nederland.
Het trekt gewoon veel meer fans aan en genereren daardoor dus veel meer geld.

Zal wel een gevalletje Quincy Owusu, barazite worden. Een grote toekomst worden voorspeld maar uiteindelijk bij clubs terecht komen onder de Europese subtop.

Grappig dat mijn clubjes strijden om deze speler. Ik ben benieuwd wat het van hem wordt.

Zomaar wat spelers die als tiener van Nederland naar een grotere competitie gingen:

Nabil Abidallah: op zijn 17e van Ajax naar Ipswich Town, op zijn 22e was hij amateur.
Nathan Ake: op zijn 16e van Feyenoord naar Chelsea, is nu 20 en heeft pas 10 wedstrijden gespeeld verspreid over drie seizoenen.
Nacer Barazite: op zijn 16e van NEC naar Arsenal, speelt nu bij FC Utrecht.
Vincent van den Berg: op zijn 17e van Heerenveen naar Arsenal, op zijn 20e was hij amateur.
Mark van den Boogaart: op zijn 19e van Feyenoord naar Sevilla, op zijn 24e was hij amateur.
Ouasim Bouy: op zijn 18e van Ajax naar Juventus, is nu 22 en heeft pas 33 wedstrijden gespeeld als profvoetballer.
Jordy Brouwer: op zijn 19e van Ajax naar Liverpool, op zijn 24e was hij amateur.
William Troost-Ekong: op zijn 13e naar Tottenham Hotspur, speelde afgelopen seizoen voor FC Dordrecht.
Christian Gandu: op zijn 16e van FC Utrecht naar Borussia Dortmund, speelde afgelopen seizoen voor een Poolse vierdeklasser.
Guillermo Graaven: op zijn 18e van Ajax naar Ipswich Town, op zijn 22e was hij amateur.
Arsenio Halfhuid: op zijn 17e van Excelsior naar Aston Villa, op zijn 20e was hij amateur.
Danny Hoesen: op zijn 18e van Fortuna Sittard naar Fulham, afgelopen seizoen reserve bij FC Groningen.
Collins John: op zijn 18e van Twente naar Fulham, speelde afgelopen seizoen in de derde divisie van de Verenigde Staten.
Zakaria Labyad: op zijn 19e van PSV naar Sporting Lissabon, afgelopen seizoen weinig indruk gemaakt bij Vitesse.
Rajiv van la Parra: op zijn 17e van Feyenoord naar Caen, speelt nu in de Championship.
Chedric Seedorf: op zijn 16e van Ajax naar Real Madrid, uiteindelijk vooral in de Serie C, de Tweede Klasse en de Eerste Divisie gespeeld en in 12 jaar betaald voetbal tot 24 wedstrijden gekomen.
Gyliano van Velzen: op zijn 16e van Ajax naar Manchester United, nu bij FC Volendam.
Vincent Weijl: op zijn 17e van AZ naar Liverpool, speelt nu in Hong Kong.
Sergio de Windt: op zijn 17e van Ajax naar Juventus, een paar jaar later gestopt met voetballen.

Ik ben toch wel benieuwd wat er van deze spelers was geworden als ze gewoon tot hun 21e/22e in de eredivisie waren blijven spelen.

2 juli 2015 om 23:44

Kijk, iemand die de moeite neemt om eens wat feiten op tafel te leggen, hulde!

Ik maak ook wel eens van dit soort lijstjes, ik heb nog niemand zo'n lijst zien maken van spelers die op jonge leeftijd vertrokken en wel succesvol werden bij hun nieuwe club. Die spelers zijn er namelijk niet!

Ik vind het dan ook zo jammer dat we nog steeds zoveel talent kwijtraken, terwijl de feiten zo duidelijk zijn en voor zich spreken!

3 juli 2015 om 00:32

@voetbal Schoen:

"ik heb nog niemand zo'n lijst zien maken van spelers die op jonge leeftijd vertrokken en wel succesvol werden bij hun nieuwe club. Die spelers zijn er namelijk niet!"

Dat is niet helemaal waar, er zijn er wel een paar. Robin van Persie en Tim Krul, bijvoorbeeld. Maar dat zijn uitzonderingen.

3 juli 2015 om 00:56

Hasselbaink

3 juli 2015 om 00:15

Het lijstje van toptalenten die in Nederland zijn gebleven en (bijna) helemaal verdwenen zijn is veel langer.

Elvio Overbeek bv: op zijn 16e kon hij naar Chelsea/real madrid/manchester united en nog veel meer topclubs. Besloot om te blijven en is nu 21 en heeft nog steeds niet in het 1e van PSV gespeeld.

Als ie toen naar Chelsea was gegaan had ie minstens voor een subtopper in NL gespeeld puur vanwege zijn CV

3 juli 2015 om 06:58

@primetime en dat is nou de enige waarheid. Je kan maar bij heel weinig spelers echt een garantie geven op hun 16e dat ze later ook echt een profcarrière zullen hebben. Een garantie wat je hebt bij een buitenlandse topclub, is dat je in iedergeval nog een paar jaar kan teren op de naam van die topclub. Bij mijn bijbaan werkte ik met iemand die ex-feijenoorder was. vond het zielig voor die man, want buiten voetballen kon hij niet veel, dus ik snap als talenten cashen.

3 juli 2015 om 01:02

Er zijn sowieso weinig Nederlanders grote sterren geworden in Engeland. Dus misschien ligt die competitie ons niet qua speel style.

Er zijn er natuurlijk wel een aantal,maar denk dat het er geen 10 zijn.

3 juli 2015 om 07:25

Er zijn juist best veel Nederlanders grote sterren geworden in Engeland. Om maar wat te noemen: Edwin van der Sar, Dirk Kuijt, Robin van Persie, Marc Overmans, Arjen Robben, Nigel de Jong, Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooij, Jaap Stam, Arnold Mühren...

Maar dat zijn bijna allemaal spelers die pas vertrokken nadat ze te goed waren geworden voor de eredivisie.

3 juli 2015 om 09:22

Jordy Brouwer? Volgens Wikipedia is hij geboren op 26-2-1988 en ging hij in 2007 naar Liverpool.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren