Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: KNVB onderzoekt ‘verschrikkelijke gebeurtenissen’ in Den Bosch

Laatste update:

FC Den Bosch heeft het seizoen in de Jupiler League afgesloten met een zege. De Noord-Brabanders hadden al vier duels niet meer gewonnen, maar waren vrijdagavond met 1-0 te sterk voor nummer negentien FC Dordrecht. Den Bosch eindigt zelf als veertiende. De wedstrijd kwam een halfuur later ten einde dan de overige Jupiler League-duels, vanwege een staking in de eerste helft en een langere pauze.

Drie uur voor de aftrap kreeg Dordrecht goed nieuws: door de puntenaftrek van Achilles'29 waren de Schapenkoppen verzekerd van een extra seizoen in de Jupiler League. Het gat met de hekkensluiter was opgelopen tot vijf punten en daardoor niet meer te overbruggen. In De Vliert was het begin voor Den Bosch, dat een doelpunt afgekeurd zag worden maar vervolgens wel toesloeg via een strafschop van Romero Regales.

Niet veel later staakte arbiter Siemen Mulder de wedstrijd tijdelijk vanwege vuurwerk op het veld, dat afkomstig was van de Den Bosch-aanhang. Een ballenjongen van de thuisclub rende in tranen weg. De pauze duurde ook langer dan gedacht, vanwege de reanimatie van een supporter. Die kwam bij en ging vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis. Dordrecht streed in de tweede helft voor de gelijkmaker, maar het ging vaak mis bij de beslissende pass.

Update 6 mei 12.47 uur - KNVB onderzoekt ‘verschrikkelijke gebeurtenissen’ in Den Bosch
De KNVB is geschrokken van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Dordrecht. Vanwege het gooien van vuurwerk werd de wedstrijd in de eerste helft stilgelegd. De KNVB heeft een onderzoek ingesteld. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd", vertelt een woordvoerder van de bond aan de NOS. Over een straf voor Den Bosch wil de KNVB echter nog niet speculeren. "We willen eerst weten wat er is gebeurd en wat er is gedaan door de club tegen degenen die met vuurwerk gooiden. Ze moeten zorgen dat ze die mensen een stadionverbod geven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik, als een Dordrecht supporter, schaam me diep.
Wat een slechte seizoen. Wat een drama.
Nu blijf je met geluk nog in de JL, maar als het volgend jaar weer zo werd ben ik bang dat we het niet gaan reden.
Snel vergeten en vol moed het nieuwe seizoen in.

Heftig, was er ook een keer bij tijdens Ajax-Vitesse en dat is helemaal niet leuk kan ik je vertellen. Goed om te horen dat hij weer bij is gekomen, al weten we het fijne er niet van. Randzaken die een leuke voetbal pot tot bijzaak maken wat mij betreft.

Dat het ook maar weer eens is afgelopen met die standard luik fans. Elke keer als ze komen veroorzaken ze onrust en overlast. Nu ook weer. Laat ze alsjeblieft gewoon thuis

5 mei 2017 om 23:05

Je lijkt er meer over te weten, weet je of ze een doel hebben of is het gewoon om andermans plezier te verpesten?

5 mei 2017 om 23:17

Ja ik heb een seizoenskaart van den bosch en was er vandaag ook. Ze komen wel eens vaker, en altijd zorgen ze voor dit soort dingen. Het was ook wel erg apart natuurlijk nadat het was gebeurt dat ze allemaal weg waren. Alsof ze hun doel bereikt hadden leek het wel. Vooraf stonden ze ook al voor de hekken van het uitvak aan het hek te rammen. En fakkels het uitvak in proberem te gooien.

Wat een loosers weer die paar mafkezen die dit doen. Dat arme jongetje schikt zich dood. Stadioverbod voor die gasten levenslang.

Hoe is het mogelijk dat deze plm. 300 mafkezen uit Luik telkens weer gezamelijk het stadion inkomen ?????
Dan schort er iets aan de controle bij de thuis spelende club met alle gevolgen vandien
en dat is niet 1e keer in het stadion van FC Den Bosch !!!!!

Vind ik wellicht een beetje overtrokken, vuurwerk is gevaarlijk en zeker bij kinderen moet je er mee oppassen dat ben ik met je eens, maar het gebeurt bij vrijwel elke beladen wedstrijd en 9 van de 10 keer gaat het goed, ik zeg niet dat ik het goedkeur maar een levenslang stadionverbod zou ik eerder aan zwaar-hooliganisme, racistische/antisemitische leuzen of supporters die met dreiging het veld betreden labelen.

5 mei 2017 om 23:06

Zo is het! Excuses aanbieden aan dat jochie en je straf accepteren als een man.

6 mei 2017 om 01:09

Dus dit valt niet onder zwaar hooliganisme? Hebben wij wel hetzelfde filmpje bekeken?

6 mei 2017 om 02:03

We hebben zeker het zelfde filmpje gekeken, maar dit valt niet onder zwaar-hooliganisme nee. Er zijn geen gewonden gevallen, tenzij dit jongetje blijvend oorletsel blijkt te hebben van het vuurwerk bij hem in de buurt, maar hij leek vooral ontdaan.

Zoals ik al zei, romeinse kaarsen en bommen zijn absoluut niet vreemd in beladen wedstrijden, en meestal hoor je er niets over, nu was het in de buurt van zo'n jongen, hadden die gasten ook een beetje respect moeten hebben en verdienen ze daar een sanctie voor, maar een levenslang stadionverbod vind ik eerlijk gezegd een beetje overdreven.

Zwaar-hooliganisme is naar mijn mening meer elkaar de harses in slaan, het stadion afbreken en gebruiken als gooi materiaal, dat soort zaken. Maar goed, misschien dat ik te mild ben naar jullie mening; het zei zo.

6 mei 2017 om 07:26

Voor hetzelfde geld had die vuurwerkbom op het jochie terecht gekomen dan waren de gevolgen nog erger. Door het gooien van een vuurwerkbom kan je zwaar letsel toe brengen aan iemand. Volgens mij valt dat toch onder zwaar hoolangisme, ik kan mij vergissen

6 mei 2017 om 15:13

Hahah selassi . Zo'n bom rukt gewoon je hand eraf man als die bij je in de buurt komt. Zulke mensen moet je levenslang een stadionverbod geven ja. Illegaal vuurwerk die door besnoven gekken op het veld wordt gegooid. Het feit dat het volgens jou bij elke beladen wedstrijd gebeurd( wat onzin is) betekent niet dat het onder 'licht' hooliganisme valt.

6 mei 2017 om 16:07

@ Matjeq

is het onzin ja? Zie je het niet bij bijna elke beladen wedstrijd? Nee? Ooit tijdens welke topper dan ook in een stadion gezeten? Ik kom nu al zo'n 10 jaar bij Ajax-Feyenoord en Ajax-PSV thuis, en er is nog geen wedstrijd geweest waar zoiets niet voorkomt. Nu gebeurt het hier vlak voor zon ballenjongen en opeens zie je het nergens en is het zwaar-hooliganisme. Volgens mij zie je niemand een bom gooien of wel? Zo'n vuurwerkpot, zo eentje die pijltjes blijft knallen wordt naar beneden gegooid, maar er is verder geen bom bij dat joch in de buurt gegooid. dat jochie schrikt zich dood, maar dit was geen strijker of lawinepijl oid dat zijn hand eraf zou scheuren. Je ziet alleen wat gasten met romeinse kaarsen zwaaien en je hoort in de verte een rotjes-mat/die pot, en je hoort een bom ontploffen, maar die werd niet naar beneden gegooid. jullie horen opeens C4 en kalasjnikovs van de zwaar-hooliganisctische terroristen. Ik zeg ook nergens dat ik het goedkeur, maar een levenslang stadionverbod voor vuurwerk vind ik gewoon nogal heftig.

Geef die gasten een verplichte EHBO-cursus, een vuurwerkvoorlichting met van die heftige plaatjes en filmpjes van mensen die slachtoffer worden van vuurwerk en een stadion verbod van een aantal matches. Een levenslang stadionverbod kan je in voetbal termen vergelijken met de doodstraf, de hoogst oplegbare straf. Ik vind dat zolang deze individuen niet hun acties herhalen, best nog een keer een poot in hun stadion mogen zetten.

Ja ik weet dat het gevaarlijk is, maar op 31 december sta ik ook met acht pils te veel op met een pijl te zwaaien dus ik snap niet waarom het dan lachen gieren brullen is, maar in een stadion levenslang verbod

6 mei 2017 om 18:55

Selassi. Vaak is dat vuurwerk wat buiten het stadion wordt afgestoken wat je hoort. Je ziet het in Nederland echt weinig hoor. Het feit dat jij alles relativeert met de reden waarom mag het met oud en nieuw wel, komt als mij over als een simpele gedachte. Het vuurwerk wat die debielen het veld op gooien is zwaar illegaal en gevaarlijk. En ja, ik weet dat er ook met nieuwjaar illegaal vuurwerk wordt afgestoken, maar dan is dit nog niet goed te praten. Het komt op mij over dat jij het normaal vindt dat er op 5 m van een jongetje een gigavlinder wordt gegooid? Als ik jou zo hoor praten, heb ik het vermoeden dat jij tussen die idioten staat. Vermoeden he, want ik heb er geen bewijs voor natuurlijk. Dat is er nieee

6 mei 2017 om 19:01

Nee ik zie het gewoon niet vaak mis gaan. Zoals ik al zei, zolang je het met een beetje respect doet, en niet bij zo'n kind in de buurt, hoor je er niks over.

Ik zeg al twee keer dat ik het afkeur, en zeg dat ik vind dat ze een sanctie verdienen, maar geen levenslang stadionverbod. Dat jij daarvan maakt dat ik ook met een Romeinse kaars sta te juichen, vind ik een beetje dom. Maar goed, slechts een vermoeden natuurlijk, dat je dom bent.

6 mei 2017 om 20:18

Dus, omdat het vaker goed gaat dan slecht moet het niet ard aangepakt worden. Sorry hoor, maar als je als debiel/snuiver/hooligan het risico neemt om iemand waar te verwonden verdien jij van mij een levenslang stadionverbod ja. Btw mijn laatste 3 zinnen waren een grap. Ik denk dat je snap je wel. Ik vind mooi dat jij iemand achter je pc dom kan noemen zonder hem te kennen. Dat toont mij dat je heel simpel denkt en als ik jouw argumenten doorlees, zeg jij dat het niet erg is, omdat het vaker goed dan mis gaat en ze geen levenslang stadionverbod verdienen? Ik vind het maar een rare gedachte. Maar goed iedereen zijn mening. Zulke mensen moeten ze echt weren uit een voetbalstadion

6 mei 2017 om 20:22

Je beticht me net van 'zwaar-hooliganisme' of ten minste, zo zie jij het, en dan vind je dat mijn gedachtegang raar is, door te zeggen dat jij dom bent. Je moet even goed achter je oren krabben vriend, want volgens mij begon jij zomaar dingen te zeggen over iemand die je niet kent, niet andersom. Je versterkt mijn mening wel overigens.

6 mei 2017 om 20:55

https://www.youtube.com/watch?v=ejsaej2c6im

^^ snap je hem nu?

En ik beticht jou niet van hooliganisme, maar vermoed alleen dat je tussen die idioten staat. Het is maar 5-10% van de harde kern die zulke bommen gooit, maar als jij je eigen reacties terugleest, is het wel duidelijk dat jij vindt dat er pas moet worden ingegrepen als er iets ergs gebeurd. Ik ben blij dat je je school niet hhebt afgemaakt en nu in een koekjesfabriek werkt. Ik vermoed dat. Heb er geen bewijs voor natuurlijk.

7 mei 2017 om 00:42

naast dat het verboden is om links te delen, werkt je filmpje niet.
Je verdraait mijn mening nou al voor de derde keer... Je kan toch lezen?

Ik zeg nu al voor de derde keer: Ik vind dat ze gestraft moeten worden, heb zelfs nog aangegeven wat ik een passende sanctie zou vinden, ik keur het af. De meest logische gedachtegang zou dan niet zijn dat ik tussen die individuen sta die dat doen.. en dan zeg jij weer als weerwoord:

Het is wel duidelijk dat jij vindt dat er pas moet worden ingegrepen als er iets ergs gebeurd. Gaat het lekker daar in je bovenkamer?

Dan ga je nog klappen onder de riem uit proberen te delen, door te doen alsof ik mijn school niet heb afgemaakt en werk in een koekjesfabriek, ik laat me er niet door provoceren. Behoorlijk irritant ventje ben je.

6 mei 2017 om 09:17

Wat mij betreft pakken ze iedereen die buiten oud en nieuw om voorwerk heeft of af steekt op, laat staan als je dat spul richting kinderen gaat gooien. Wat mij betreft hoor je dan een aantal dagen in een cel in combinatie met een opvoedcursus. Ga maar aan je werkgever en/of thuis uitleggen waarom je er een paar dagen niet bent.

6 mei 2017 om 16:12

waarom is het wel goed op oud en nieuw dan, als ik met een drie keer zo hoog promillage als mijn normale dronk een vuurpijl de lucht in hens?

6 mei 2017 om 13:01

9 van de 10 keer gaat het goed.... dan heb je dus een paar keer per jaar dat het fout gaat en dat slaat nergens op. Die fakkels zijn leuk: sfeerverhogend en voor de rest ongevaarlijk. Die halve handgranaten die naar dit jochie gegooid werden of die rookbommen zoals laatst bij Ajax - PSV waarmee je bewust een risico neemt dat er mensen letsel oplopen zijn gewoon onacceptabel.

Wat een losers, echt waar.. laat je nakijken, achterlijk simpel volk.. heb er geen goed woord voor over

Ik las zojuist dat het waarschijnlijk Standard Luik hooligans waren .Of dat op waarheid berust weet ik niet.

Schandalig van deze "supporters"!

Wat nog meer schandalig was, de wijze hoe Fox de reanimatie ik beeld heeft gebracht. En vooral ook in beeld bracht hoe het slachtoffer naar beneden, richting de brancard werd gedragen. Belachelijk dat hier niet wordt gedacht aan de privacy van het slachtoffer, maar er enkel wordt gedacht aan sensatie/kijkcijfers!!

6 mei 2017 om 00:17

De beste man/vrouw is toch niet herkenbaar in beeld gebracht? Moet dus kunnen van mij hoeft het ook niet, maar verre van schandalig..
Volgens mij zijn er wel ergere dingen waar je je druk om kan gaan maken..

6 mei 2017 om 01:16

Helemaal met Sallas eens, al ben je een roepende in de woestijn. Die norm is allang vervaagd helaas....toch goed om mensen hier weer bewust van te maken.

Weer oh zo zonde van de zuurstof die die soort mensen van de gewone birger stelen. Sommige mensen zou verboden moeten worden om adem te halen.

Wat een idioten daar, blijkbaar Luik fans? Kunnen we dit soort zaken niet gewoon eens aan gaan pakken als (poging) tot mishandeling? Het zelfde met het gooien van van voorwerpen naar spelers. Gewoon keihard aanpakken. Vuurwerk mag je dan zelfs gaan zien onder zware mishandeling. Als ik buiten stadions vuurwerk naar mensen gooi wordt ik toch ook zwaar bestraft?

Wie gooit nou vuurwerkbommen in de richting van een kind?😧 Geweldig hoe die voetballer die jongen opving, dat zal hem goed gedaan hebben!👍🏾

Het verbaast me niks dat dit weer bij Den Bosch is. Keer op keer laten deze hoolies zich van hun slechtste kant zien. Tijd voor wedstrijden zonder Den Bosch publiek.

6 mei 2017 om 07:59

Nou nou, even niet zo kortzichtig. Het waren mogelijk helemaal geen Den Bosch supporters.. Desalniettemin leeghoofden die dit op hun geweten hebben..

6 mei 2017 om 08:45

Hoe kun je dat anders uitleggen dan als je de beelden ziet en de tekust leest? Noem het maar kortzichtig..

6 mei 2017 om 08:58

Omdat het blijkbaar Standard Luik supporters waren die wel eens een wedstrijd meepikt van Den Bosch en blijkbaar dus op de lange zijde bij de harde kern op het vak zit. Dit is tenminste wat in eerder reacties boven je is aangegeven. Het lijkt mij persoonlijk sterk, maar als meerdere het zeggen zal er wel iets van waarheid in zitten.

6 mei 2017 om 09:08

Haha, zo ken ik er ook nog wat. Altijd als het bij Twente misgaat, gaan we ook maar de Schalke supporters op kop geven. Blijkbaar kwamen ze namens Den Bosch omdat ze daar in het vak zaten.

6 mei 2017 om 09:29

Op zo'n foto zie je wel duidelijk een man met een masker en een Rscl Youth trui aan.

6 mei 2017 om 11:47

Of ze nou uit Luik komen of niet, het zijn op dat moment toch Den Bosch supporters, zeker gezien het feit dat ze er vaker komen, en bij de harde kern van Den Bosch staan?

Als dat mijn zoontje was geweest had ik nu bij een advocaat gezeten. Is gewoon poging tot zwaar letsel dit!! Misschien heeft dat knaapje wel blijvende gehoorschade, dan was de club nog niet jarig geweest. Achterlijke hersenloze.

6 mei 2017 om 15:15

Ik zou nooit de club erbij betrekken in negatieve zin. Ik zou juist samenwerken met de club om ze op te sporen. Wat kan Den Bosch eraan doen dat ze een paar supporters met een IQ van een baksteen hebben. Elke club heeft dat groepje trouwens.

Ik ben een liefhebber van vuurwerk als je dat verantwoord kan doen. Als je je eigen ballenjongens al in tranen het veld af jaagt, waar doe je het dan nog voor?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren