Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: KNVB laat Van Basten alleen bij afkoopsom naar FIFA gaan

Laatste update:

Bondscoach Danny Blind is teleurgesteld over het vertrek van zijn assistenten Dick Advocaat en Marco van Basten bij het Nederlands elftal. Laatstgenoemde gaat de wereldvoetbalbond FIFA aan de slag, waar hij zich gaat bezighouden met hervormingen van het voetbal. “Natuurlijk valt dat tegen. Ik vraag ze niet voor niets”, reageerde een balende Blind dinsdag op een persconferentie in Noordwijk.

/

Van Basten vertrekt uiterlijk in november bij de KNVB. Eerder moest Blind al afscheid nemen van Advocaat, die bij Fenerbahçe aan de slag is gegaan. "Het is bizar wat er de afgelopen weken allemaal is gepasseerd”, aldus Blind, die ook afscheid moet nemen van teammanager Hans Jorritsma. “Ik wist dat de transferwindow nog open is, maar dat mijn assistenten zo goed in de markt zouden liggen... Ik heb Marco vorige week gesproken en gezegd dat ik in elk geval de duels dit kalenderjaar samen wil afmaken."

Door alle onrust binnen de Nederlandse voetbalbond en Oranje heeft Blind er niet aan gedacht zelf op te stappen. De bondscoach toont begrip voor de keuze van Van Basten. “Ik kan me bij Marco voorstellen dat hij hier interesse voor heeft. Ik weet hoe hij begaan is met de voetbalsport. Als dan het grootste orgaan van het voetbal je vraagt, dan kan je zo´n baan accepteren. Maar ik had het denk ik niet gedaan”, besloot de bondscoach.

Update 5 september 21.43 uur - KNVB laat Van Basten alleen bij afkoopsom naar FIFA gaan
Marco van Basten vertrekt in principe uiterlijk in november bij de KNVB, maar de voetbalbond laat de assistent-bondscoach niet zomaar naar de FIFA gaan. Het Algemeen Dagblad meldt dat de KNVB een afkoopsom verlangt voor het tot medio 2018 doorlopende contract van de 51-jarige Van Basten. Het is nog onduidelijk of de FIFA wil betalen.

Plaatst het Nederlands elftal zich direct voor het WK in Rusland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom iedereen zo pessimistisch? We hebben nu Strootman terug, en weer een goede spits in Janssen. Gaat wel goed komen denk ik. 2e in de groep met Frankrijk boven ons.

30 augustus 2016 om 17:50

Dan plaats je je dus niet direct...

30 augustus 2016 om 17:54

En ji dacht dat Advocaat wel even voor elkaar had gekregen. Frankrijk was gewoon EK winnaar geworden als Ronaldo de finale had uitgespeeld, en dat team wordt alleen maar sterker. Alle jeugd Wk's en Ek's gaan die kant op terwijl ze al een belachelijk goed eerste team hebben. De tweede plek is het hoogst haalbare, tegen Franbkrijk moet je gewoon een beetje freewheelen, geen blessures oplopen en geen hele zware nederlaag, doelsaldo kan belangrijk worden.

30 augustus 2016 om 17:57

Waar zeg ik dat ik dat denk dan? Frankrijk ga je niet van winnen, ongeacht de bondscoach...

30 augustus 2016 om 18:19

Je moet nu ook niet doen alsof het niet mogelijk is om een gelijkspel eruit te slepen. Je moet alleen niet denken dat je kan gaan domineren want dat zit er op dit moment nog niet in, maar een gelijkspel moet mogelijk zijn.

30 augustus 2016 om 18:33

Wat een onzin! Hoe kun je nou weten of Frankrijk kampioen was geworden. Ronaldo kan uit het niets een goal maken hou je daar geen rekening mee?

30 augustus 2016 om 18:37

Die Fransen maken ook een slippertje van tijd tot tijd. Goede voetballers, maar dat weten ze maar al te goed, dus op de loer ligt de onderschatting. Als we 10x tegen ze spelen winnen we er misschien 3, maar toch de kans is aanwezig dat we het gewoon halen. Ik hoop in ieder geval van wel.

30 augustus 2016 om 19:27

Ook onder van Gaal zou een Nederland geen schijn van kans maken tegen Frankrijk. Gewoon tweede worden en dan hopen op een makkelijke loting.

30 augustus 2016 om 18:08

als of Janssen zich al zo bewezen heeft. kom op blijf realistisch

Dus binnenkort 8 tegen 8 en zonder buitenspel?

30 augustus 2016 om 17:55

En door kunnen wisselen in 2x 35 minuten speeltijd.

30 augustus 2016 om 18:17

2x zuiver 35 min zou wel perfect zijn. Misschien dan alsnog de optie op 1 min extra speeltijd ivm het stoppen van de klok en later activeren van de klok als het spel hetvat kan worden. Maar heb het hockey in RIO goed kunnen bekijken, en daar loopt zuivere speeltijd gewoon zuiver. Tijdrekken met wisselen kan je dan alleen nog doen om iemand te irriteren. Zou alles wel veel eerlijker maken of niet? Kijk bijvoorbeeld naar PSV - Groningen. 7 minuten blessure tijd. Wat Groningen deed doen alle clubs uit bij de traditionele top 3. Vaak zijn het dan maar 3 tot 4 minuten. Als PSV nu in de 96e min de 1-0 had gemaakt zou dat oneerlijk zijn t.o.v een Feyenoord dat tegen een ploeg maar 4 minuten krijgt. Uiteindelijk willen ze het doelsaldo ook doorslaggevend vinden. Maar als je op jaarbasis kijkt spelen Ajax, PSV en Feyenoord gerust 2 a 3 volle wedstrijden minder dan andere clubs. Ook zal het zo kunnen dat bijv Ajax ook 90 minuten minder speelt dan de directe concurrenten. Daar moeten we toch vanaf?

31 augustus 2016 om 11:54

Al moet ik wel zeggen dat je meer dan 4 minuten zonder echte blessurebehandelingen eigenlijk nooit ziet. Wat was daar nu de reden van dan? Ik heb alleen de samenvatting gezien, daar werd het niet heel duidelijk.

Marco eindelijk op een plek waar hij thuishoort ! Kan prima en zinvol over voetbal praten , maar het overbrengen op een groep spelers zit er gewoon niet in.

5 september 2016 om 22:50

Wat een gelul.. wat heeft die man tot nu toe bewezen...uhhhmm..tja helemaal niks. Wordt er gek van dat elk persoon dat goed kan/kon voetballen een functie krijgt binnen de voetballerij niet iedereen is hiervoor geschikt.. van Basten is hier het uitstekende voorbeeld van.. laat hem lekker een groentewinkel ofiets in die trant openen.. en laat mensen aanschuiven die wel iets kunnen bijdragen.

Ik vind het persoonlijk wel leuk voor Danny. Ik kan me overigens best voorstellen dat zeker Advocaat, maar ook Van Basten liever elders werken. Onder de huidige leiding is Oranje een zinkend schip!

Haha, wat moet hij anders. Marco is gewoon een leuke voetbalvader die over voetbal lult als over een spelprogramma op TV ofzo. Leuk met andere ideetjes komen maar geen flauw benul hebben hoe dat dan werkelijk kan veranderen als je alle logistiek in ogenschouw neemt. Fantastische voetballer, absolute held, maar deze man moet meer een soort erevoorzitter ergens worden. Geen taken maar enkel wat zwaaien en slap over voetbal ouwehoeren op de tribune met wat sponsors ofzo. Fifa daar is hij ook straks weer weg.

30 augustus 2016 om 19:28

wat een dom negatief gelul je praat de rest gewoon na jammer.

@ajaxmind
Klopt, vergeet een klein veld en videoscheidsrechter niet. Maar hoe apart veel mensen dat ook vonden, het zou het wel een stuk leuker maken. Het feit dat we bij voetbal allemaal zo graag willen vasthouden aan hoe het nu allemaal is, is één van de grote redenen dat het voetbal de laatste jaren steeds saaier wordt.

Veranderingen die hij wil doorvoeren zorgen in ieder geval voor nieuwe tactische mogelijkheden, meer ruimte en meer situaties waar spelers worden gedwongen tot individuele acties.

5 september 2016 om 21:58

Smaken verschillen gelukkig, ik vind het voetbal helemaal niet saaier geworden.

Denk dat van Basten het met trainen wel een beetje gehad heeft. Dit biedt een mooie uitweg om toch bij het voetbal betrokken te blijven en..... Toch je zakken goed te vullen.. 😀

30 augustus 2016 om 18:48

Hij heeft het trainen nooit onder de knie gehad.

Daar is hij zelf ook tot de conclusie gekomen. De reden dat hij ervoor had gekozen om zijn trainerschap bij AZ te beëindigen. Knvb had hem nooit terug moeten halen. Ook was het maar als assistent.

30 augustus 2016 om 19:29

bij AZ deed hij het verdienstelijk als assistent hij en van De Brom waren een goed duo dat jaar dat hij weg ging storte ook gelijk alles in dat zag je gewoon.

Blind stelt iedereen teleur.

30 augustus 2016 om 18:52

Ik ben geen fan van Blind. Maar hij kan er niet veel aan doen dat de Knvb beslissingen maakt zonder er goed over na te denken.

30 augustus 2016 om 19:20

Natuurlijk wel! Met z'n vuist op tafel slaan en een stelling innemen. Ik was zelf enkele jaren geleden manager bij een organisatie die dreigde om te vallen, ik was de enige die zich boos maakte en het wan beleid aan de kaak stelde. De rest deed happy clappy alsof er niets aan de hand was, want "vroeger ging het toch goed zo". Uiteindelijk is er faillissement uitgesproken.
Blind moet zo mogelijk zelf dreigen op te stappen, bij een organisatie zoals het nu gaat bij de Knvb, daar wil je toch niet werken? Behalve het sentiment dat je bij Oranje zit, is het toch een verschrikkelijke organisatie die het werken onmogelijk maakt?!
Blind heeft als core business Oranje 1, maar in niets wordt hij geholpen, dan moet je toch zélf opstappen, dan ben je een kerel! En niet a la Hank de Jong klagen over geen uitkering. Als Blind echt iets wil betekenen voor Oranje en de Knvb, dan laat hij de boel escaleren en stap hij nog voor Griekenland op - Bliexit.

30 augustus 2016 om 19:36

Maar miss is de bedoeling wel dat hij hier na er uitvliegt dit kan ook een slim spel zijn van de Knvb.

Misschien dat zij nu kunnen zeggen sorry blind maar ook met jou 2 nieuwe assistenten bak je er niks van je hebt je geplaatst maar je hebt veel fouten gemaakt.

Ik denk dat de Knvb nu een slim spel aan het spelen is het komt hun goed uit zij zullen dingen gaan verzinnen om Blind onderuit te halen let maar op.

30 augustus 2016 om 19:56

Je hebt te hoge verwachtingen van Blind. Je moet ook begrijpen waar hij vandaan komt. Een man die overal met de wind mee draait, en nooit wat heeft gepresteerd als trainer, en zomaar ineens bondscoach wordt van Oranje. Dat had hij zelf denk ik nooit kunnen bedenken.

Er was ook een reden dat van Oostveen hem had gekozen als opvolger van Hiddink, zodat hij iemand heeft die hij in het gareel kon houden.
Een type trainer met meer status was namelijk al opgestapt en de eer aan zichzelf gehouden. Maar dit kan je niet verwachten van Blind. Hij zal nooit meer een beter functie in zijn verdere carrière krijgen.

Ik vraag ze niet voor niets... zegt danny blind?? Pff deze man heeft niks bewezen als trainer en nu al denken dat hij de grote man is..... gadverdamme.... alsjeblieft weg met blind en snel

30 augustus 2016 om 19:46

Wat lul je nou man. Beetje interessant om het interessant proberen te doen? En dan nog als een loser overkomen ook? Pfff... Danny heeft ze gevraagd ja. Hij is tenslotte bondscoach, dan ga je ook op zoek naar assistenten. Nou nou wat een blaaskaak die Blind...

31 augustus 2016 om 10:12

Deze man zit op de verkeerde plek en dan heb ik het over danny blind. Deze man had nooit bondscoach mogen worden en ook al is dat een fout van het bestuur... hij moet dat zelf ook in kunnen zien... en degene die dat zien lopen weg.. personen met meer karakter. Het is belachelijk dit, net zoals jij belachelijk bent dat je hier zo op reageert.. maa jij bent dus fan van danny blind

31 augustus 2016 om 12:07

Ik ben verre van fan van Blind, maar deze reactie raakt kant noch wal. Hij is aangesteld en probeert er het beste van te maken. Ja hij heeft jammerlijk gefaald in zijn eerste paar wedstrijden, daarbij ook de pech gehad dat sterkhouders afwezig waren. Maar wat zich nu afspeelt bij de Knvb is toch echt het bestuur debet aan en niet de bondscoach, die uiteindelijk ook maar een pion is binnen de Knvb op bestuurlijk niveau.

5 september 2016 om 23:15

Wat is er verkeerd aan deze uitspraak van Blind? Ik snap dat je hem weg wilt hebben bij Oranje, maar dat maakt nog niet dat alles wat hij zegt onzin is.

Jammer dat Advocaat is vertrokken. Oranje kreeg duidelijk een boost
met hem er bij. Die andere 2 kunnen er niets van, dus dat dan 1 van
die 2 nu ook vertrekt, is geen probleem. Nu Blind nog en dan van Gaal
er maar voor, die heeft toch even niks te doen. Ik zou zo snel ook niemand
anders als kandidaat zien, al is bijna een ieder ander beter dan Blind...

Van Basten is een geweldige voetballer, maar als trainer heeft hij er niet veel van gebakken. Maar het gaat wel lekker bij de Knvb.

Bij de Fifa op hogeschool niveau doorbomen over voetbal, dat is precies wat van Basten past. Hij heeft vernieuwende ideeën en denkt out of the box.
Hij is een wereldvoetballer van wel eer, dus past prima bij de Fifa.
Ik begrijp heel goed dat hij daar naar toe wil. Het trainersvak past hem niet en op deze manier kan hij met zijn ideeën toch een bijdrage leveren aan de voetbalsport. Ook al zijn sommige suggesties wat ridicuul, hij denkt in ieder geval vernieuwend.

30 augustus 2016 om 19:30

maar ook echt niet alle ideeen zullen er door heen komen toch is hij een verreiking voor de fifa en het Nederlandse voetbal.

Een afkoopsom voor een assistent die toch al niet helemaal lekker meer ligt na recente uitspraken en die zelf ook niet wil blijven. Ja laten we hem verplichten om te blijven, zal zijn werk vast op vooruit gaan.
Kom op zeg, we hebben gemotiveerde goede mensen nodig om dit team nog aan de praat te krijgen. Laat die man lekker gaan, zo arm is de Knvb toch ook niet?

Soort van damage controll dit. Even laten zien dat ze zogenaamd toch nog iets van kunnen. Maar hiermee slaan ze weer een totaal verkeerd figuur. Stel Fifa weigert een afkoopsom te betalen. Dan zit je daar dan vast met een ongemotiveerde assistent. Nou, volgens mij was het de bedoeling om juist schoonschip te maken nu de mogelijkheid zich voor doet. Waarom dan nog moeilijk doen? Gezichtsverlies is er toch al, dit maakt het alleen maar erger.

6 september 2016 om 09:47

Ik snap de Knvb wel aangezien nog niet zo lang geleden AZ een afkoopsom hebben moeten betalen voor van Basten.

Door zich zo op te stellen maken ze alleen maar een diepere duikeling de afgrond in. Wat heb je er aan om een man als van Basten, en in zijn kielzog veel mensen die hem steunen/ respecteren/ bewonderen, zo tegen te werken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren