Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ‘Het is exclusief, de plannen van Ziggo zijn dus niet mogelijk’

Laatste update:

Ziggo start nog dit jaar een eigen 'gratis' sportzender voor de 4,2 miljoen tv-abonnees. Hiervoor werkt het de kabelaar samen met Sport1, zo meldt het Algemeen Dagblad donderdag. Volgens het dagblad gaat de nieuwe sportzender Ziggo Sport heten en komt het kanaal eind dit jaar beschikbaar voor alle klanten die de televisiediensten afnemen van het bedrijf.

/

Ziggo Sport komt voort uit het huidige Sport 1 en zal dus grotendeels dezelfde sporten uitzenden. Dat zijn onder meer de Champions League, Spaans voetbal, de EK-kwalificatiewedstrijden, golf en Formule 1. Het betreft hier zowel hoogtepunten als live-wedstrijden.

Onder anderen Jack van Gelder gaat aan de slag bij Ziggo Sport. De verslaggever verruilde na veertig jaar de NOS voor Sport1, omdat de publieke omroep stopt met het uitzenden van de Champions League-wedstrijden.

De deal is mogelijk doordat Ziggo en Sport1 sinds enige tijd vallen onder hetzelfde moederbedrijf, 's werelds grootste kabelbedrijf Liberty Global. Het dagblad spreekt van 'een enorme slag' in de strijd van Ziggo tegen concurrent KPN. De komst van Ziggo Sport betekent overigens niet het einde van de decoderzenders die onder Sport1 vallen. Die blijven bestaan voor mensen die geen klant van Ziggo zijn.

Update 27 augustus 12.10 uur - ‘Het is exclusief, de plannen van Ziggo zijn dus niet mogelijk’
De plannen van Ziggo, om wedstrijden in de Champions League in samenwerking met Sport 1 uit te zenden op het nieuwe televisiekanaal Ziggo Sport, lijken niet haalbaar. Een woordvoerder van SBS6 maakt duidelijk dat de uitzendrechten voor het gratis uitzenden van die duels op het open net bij zijn zender liggen. “Dat heeft Sport 1 ook aan ons bevestigd, dat het exclusief is. Het is dus niet mogelijk dat dit plan op deze manier door zal gaan”, vertelt Jaap Paulsen aan Metro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En wat gebeurt er dan met die paar leden van sport 1 die maandelijks betalen?

27 augustus 2015 om 07:02

Nou die krijge vast premium

27 augustus 2015 om 07:05

Als je niet bij ziggo zit zullen die moeten blijven betalen.

27 augustus 2015 om 07:49

Station gewoon in de tekst

27 augustus 2015 om 09:11

Lekker is dat wij kunnen geen ziggo krijgen. Hebben ze vorig jaar van de kabel gehaald voor Caiway.

27 augustus 2015 om 09:29

Je zou het misschien niet zeggen, maar bijna 40% van de abonnees van Sport 1 kijkt het voor de Formule 1. Dat zal niet uitgezonden worden op Ziggo Sport

27 augustus 2015 om 09:42

Ik hoorde net op de radio dat Formule 1 juist wel wordt uitgezonden op Ziggo Sport...

27 augustus 2015 om 10:14

Tuurlijk wel, alles blijft gewoon op Sport 1....alleen de naam veranderd en het zal gratis worden voor Ziggo abonnees.

27 augustus 2015 om 11:48

Ja ze laten ze blikvanger achterwege...

27 augustus 2015 om 12:25

@ Nolimit: Zoals Agglomeratie al meldt kijkt pakweg 40 van de Sport1 abonnees voor de Formule 1. Ziggo heeft ongeveer 55 van de televisiemarkt in handen, dus laten we voor het gemak even ervan uitgaan eenzelfde percentage van de Sport1 abonnees van Ziggo afkomstig is. Als Sport1 dan ineens van die 55 Ziggo abonnees 40 ziet wegvallen omdat de Formule 1 toch op het gratis Ziggo-kanaal te zien is, betekent dat effectief dat 22 van het totale klantenbestand wegvalt. Daar moet dan toch wel een hele goede vergoeding van Ziggo tegenover staan, anders kan ik mij niet voorstellen dat Sport1 hun paradepaardje gratis beschikbaar maakt.

27 augustus 2015 om 13:30

Airbags in de tekst staat al heel duidelijk dat Ziggo en Sport1 dezelfde moederbedrijf hebben. Zij hebben waarschijnlijk deze beslissing genomen.

27 augustus 2015 om 10:31

Wat moet daarmee moeten gebeuren dan?

27 augustus 2015 om 13:54

Ben benieuwd wie het beter gaat doen twan of jack....ik kies jack ;-)

Champions league en Spaans voetbal is ideaal! golf en autorijden kijk ik niet. Wel jammer dat Shrek er bij komt.

Mooi, Sport 1 opzeggen tegen die tijd. Scheelt weer 15€ per maand.

Nou, lang gewacht, krijg hem nu uiteindelijk gratis, voor hoelang? Wel vindt ik dat ze de mensen die nu een abonement hebben op sport1 en lid zijn van ziggo, het abonement stop zetten en eventueel met terugwerkende kracht het abonement geld van dit jaar terug geven. Maar ligt natuurlijk aan wanneer het beging.

27 augustus 2015 om 07:28

Waarom? Stopzetten ok, maar geld terugkrijgen terwijl ze gewoon gekeken hebben snap ik niet.

27 augustus 2015 om 12:43

Bij een overlapping, bv maart is de ingangsdatum en nu is het augustus.

27 augustus 2015 om 07:32

Dat met terugwerkende kracht terug betalen gaan ze nooit doen en zou wel aardig maar heel raar zijn.
Mensen die nu sport1 kijken betalen voor nu voor een service die niet op het open net te zien is.

Eindelijk goed nieuws was pas gelede overgestapt naar ziggo goeie keus dus

27 augustus 2015 om 12:32

Ik ben na 1jr al weer weg bij Ziggo! Meer dan 20x storingen gehad in de smartcard, geen telefoon of internet dat er uit ligt. Zit nu bij Telfort, voor het zelfde geld meer tv zenders met premium pakket. Nee nog steeds geen Sport1 of Eredivisie Live, maar zo'n gratis sportkanaaltje gaat mij echt niet over de streep trekken. Genoeg Livestreams om wedstrijden te bekijken en af en toe een wedstrijd kopen is ook betaalbaar. Met digitaal uitzending gemist kan ik studio sport, studie voetbal, voetbal inside etc kijken. Nee... marketing stunt dit van Ziggo. Vroeger hadden we Sport 7 met Frank Marsmeijer, een grote flop! Die voetbalquiz en bijbehorende voetbalhumor en ongein is al een zender voor RTL 7.

Wel een goed idee overigens

Ik denk niet dat ze hetzelfde live gaan uitzenden als Sport 1 dus reken je maar niet rijk. Zal wel vooral om samenvattingen gaan. Ze zullen echt niet zo dom zijn om F1 live uit te gaan zenden of top wedstrijden live te laten zien.

27 augustus 2015 om 08:08

Zou mij ook verbazen als ze precies hetzelfde uit gaan zenden. In de tekst staat ook:
"en zal dus grotendeels dezelfde sporten uitzenden", grotendeels, dus nit alles

Alhoewel ik het zou toejuichen als ze (ziggo dus) F1 live uit gaan zenden

27 augustus 2015 om 08:34

Plus je leest in de release dat het gaat om maar 1 kanaal, waar Sport1 er 6 hebben. Dus voor dit Ziggo Sport kanaal zal er een keuze gemaakt gaan worden wat uit te zenden, waarschijnlijk worden Ziggo klanten blji gemaakt met een dode mug.

Daarnaast is het niet eens zeker of Ziggo Sport ook live-wedstrijden uit de Champions League mag!! uitzenden, dit aangezien die uitzendrechten voor het “open kanaal” bij SBS liggen.
Dus waarschijnlijk krijgen Ziggo klanten er een leuk extra kanaal bij die gratis wordt aangeboden maar om Sport1’s 6 kanalen te kijken blijven deze gewoon betalen… Want er staat namelijk nergen dat Sport1 gratis wordt, nee het 1e kanaal genaamd Ziggo Sport wordt gratis..

Er veranderd dus bar weinig..

27 augustus 2015 om 09:11

Dat klopt niet sport 1 heeft altijd cl uitgezonden en het is niet een "open kanaal". Alleen ziggo abonees kijken gratis. De rest van nederland met een abbonement op sport 1 betaald netjes haar rekening.

27 augustus 2015 om 09:28

@ fc footbal

Ik heb het niet over dat Sport1 geen CL voetbal ‘mag’/’zal’ uitzenden, ik heb het over de nieuwe Ziggo Kanaal, zij worden namelijk wel gezien als een “open” kanaal, ook al is het alleen voor Ziggo klanten beschikbaar maar aangezien dit kanaal gratis is wordt het volgens de wet gezien als “open kanaal”..
Daarnaast gaan en blijven Ziggo klanten volgens ander persberichten ook gewoon betalen voor hun Sport1 aansluiting, Ziggo sport wordt & is een toevoeging aan Ziggo’s zenderaanbod, voor de overige Sport1 kanalen gaat men gewoon blijven betalen, die worden volgens de persberichten helemaal niet gratis worden voor bestaande Ziggo klanten.

27 augustus 2015 om 13:41

Hetgeen wat ik hier positief aan vind is dat wanneer je bij ziggo zit en al een extra pakket hebt met daarin Nederlands,Engels, Duits en Italiaans voetbal. Dat je op Ziggo sport ook de samenvattingen van het Spaanse voetbal kunt kijken. Hierdoor heb je iig de samenvattingen van alles grote Europese voetballanden!

27 augustus 2015 om 13:45

"zij worden namelijk wel gezien als een “open” kanaal, ook al is het alleen voor Ziggo klanten beschikbaar maar aangezien dit kanaal gratis is wordt het volgens de wet gezien als “open kanaal”"

Says who? Ziggo kan gewoon zeggen dat je bij een Ziggo abonnement (voorlopig) gratis Sport 1 krijgt. Net zoals je Spotify krijgt bij Xs4all. Dat is wat anders dan een open kanaal, zou ik zeggen. Alleen de enorme reach van Ziggo maakt het de facto wel bijna een open kanaal en daarmee een groot probleem voor Sbs6.

Then again: ik geef geen moer om Sbs6, dus laat maar komen. Het wordt in ieder geval wel een rechtszaak, daar durf ik wel op te wedden.

27 augustus 2015 om 16:48

Of gewoon 1 eurocent per maand?

27 augustus 2015 om 17:18

Dat zou wellicht ook nog kunnen, al weet ik dat rechters niet alleen technisch naar een zaak kijken (dus dat er met 1 cent in principe wel sprake is van abonnementsgeld), maar ook naar de intentie (dus dat er op een vrijwel open kanaal Champions League wordt aangeboden). Plus: als men abonnementsgeld heft, dan kunnen mensen dat weer weigeren, ook al is het maar 1 cent, en dat zou weer extra administratie met zich meebrengen en dus geld kosten.

Hoe dan ook: ik wil nog wel eens zien hoe dit uitpakt.

27 augustus 2015 om 12:13

Als ze anno 2015 een TV zender lanceren zonder Hd.. is het gedoemd te mislukken

Ik hoop dat het dan een soort sport1 select wordt. Spaans voetbal beetje golf overdag zou mooi zijn!

das wel ideaal.
als psv dan in de CL tegen malmo speelt of zo..kijk ik liever een wedstrijd van bijvoorbeeld man utd of bayern munchen.
Sbs zendt dan uiteraard en terecht psv uit, maar dan heb ik gelukkig ziggo

Dat zou erg leuk zijn, een mooie dienst van Ziggo. Ik snap overigens niet dat hier mensen zijn die nu geld terug willen van Sport 1. Ziggosport is slechts 1 zender die soortgelijke sport uit gaat zenden, maar natuurlijk een veel kleinere selectie omdat het niet zoals Sport 1 uit meerdere kanalen bestaat. Je ziet dus veel diverse sporten op 1 zender, maar als Formule 1, Barca-Atletico en Nadal-Federer ongeveer tegelijk plaats vindt zal er natuurlijk een keuze gemaakt moeten worden. Dus je krijgt bij Sport 1 natuurlijk meer keuze, waarvoor je ook betaald.

Maar ik ben blij met dit extraatje, leuk als je Ziggoklant bent of gaat worden.

Ben al 5 jaar geabonneerd bij sport1 heb nu wel 1 jaar lang gratis eredivisie live, sport1 word gratis word een jaar lang gratis voetballen kijken top maar niet heus denk niet dat ze 401 het hoofdzender van sport 1 gaan vrijgeven maar eerder sport 1 tennis

Ik zou maar niet al te hoge verwachtingen hebben. Maar goed.. ik zou al blij zijn met wat samenvattingen van de Primera División. Ik hoop wel dat ik er toch niet stiekem meer voor moet betalen.
Een voetbaltalkshow van Jack zou ik ook niet verkeerd vinden. Al heb je er dan al een stuk of vijf met De tafel van Kees, Studio voetbal, VI en Natafelen met Kees. Maar Studio voetbal sla ik toch over vanaf nu met Tom Egbers... -.-

27 augustus 2015 om 12:34

Ik vind persoonlijk Jack van Gelder ook een stuk beter dan Egbers, Genee of van Gangelen hoor. Echt een stuk luchtiger. Dus @ de Goey: hier is de tweede keer!

Ach alleen CL is wel intressant en ok de clasico maar voor F1 kan je beter naar Sky kijken en de rest voor Sport1 is toch crap.

27 augustus 2015 om 12:15

Wat is er dan zo interessant aan de CL ?
Dit kan iedereen al "gratis"bekijken, behalve dat de verslaggever misschien beter kan zijn.

27 augustus 2015 om 12:17

Via Sport1 kon je alle CL wedstrijden kijken zodat je de standaard afgang van een Nederlandse club niet hoeft aan te gluren.

27 augustus 2015 om 12:30

Ook kun je op sport 1 het audio commentaar veranderen naar het originele commentaar, zo heb ik gisteren man utd kunnen kijken via sport 1 met engels commentaar wat stukken beter is dan dat nederlandse commentaar.

Een heel goede reden om over te stappen, maar ze zullen er wel voor moeten zorgen dat Ziggo niet zo vaak plat ligt anders heb je er nog vrij weinig aan

27 augustus 2015 om 12:26

Ik zal er over nadenken om misschien over te gaan naar onze lieve Ziggo

27 augustus 2015 om 12:40

en natuurlijk alle feyenoorders die nu alweer zijn vergeten dat het onze hoofdsponsor is die ze zo vervloekten

27 augustus 2015 om 12:35

Zie mijn vorige post. Een grote bron van ergernis! Hoe mooi een product ook is, ik wil het wel ontvangen en Ziggo is wat dat betreft geen betrouwbare partner.

Jammer dat sport1 geen Italiaanse,Engelse en Duitse voetbal uitzend, sport 1 is ver achteruit gegaan met Belgische, Griekse, Braziliaanse en Turkse voetbal ze hebben alleen de Spaanse competitie als top voetbal.

27 augustus 2015 om 13:02

Hoezo jammer? Dan neem je toch gewoon een abbo op Foxsports international? Die hebben Duits en Engels voetbal. Italiaans voetbal is gewoon te zien op eurosport dus dat heb je gewoon 'gratis'.
Als dit idee van Ziggo sport ook nog eens doorgaat, kun je misschien ook nog Spaans voetbal kijken. Mits je Ziggo hebt natuurlijk.

Amateuristisch van Ziggo om met veel bombarie te vertellen dat ze CL gaan uitzenden, terwijl dat niet eens kan/mag. Dat zoek je toch eerst grondig uit voordat je het gaat communiceren?

Verder natuurlijk een mooi initiatief waar ik als Ziggo-abonnee heel benieuwd naar ben.

27 augustus 2015 om 12:52

Heel makkelijk, zet/vernoem je Ziggo Sport apart in de factuur. Opgelost.

27 augustus 2015 om 12:57

Precies. Op die manier zullen ze het wel doen. En het is alleen voor ziggo abonnees gratis, dus niet openbaar.

27 augustus 2015 om 13:22

Tuurlijk, zo deden ze het eerder met de verrassingszenders die je kreeg en nu doen ze het met Myprime, Replay TV, Horizon Go en al die mikmak.

Eerst de mensen lekker maken en nu gaat het weer niet door, maak het dan niet bekend, voordat alles rond is.

Wat is de definitie van open net? Alleen abbonnees van Ziggo is toch ook niet open? En stel dat je het voor 0,50 euro aanbiedt, is het dan gesloten?

Nav update:

Dan geven gewoon Sport1 gratis aan hun abonnees. Dan mag het wel en is de uitwerking gelijk.

zoals KPN bijv HBO gratis geeft aan haar klanten.

Of ze maken het betaald voor een figuurlijke 1 euro per maand extra voor Ziggo klanten, of gratis bij elk Ziggo abonnemenr oid, dan is het wel mogelijk, en geldt het niet als open net.
Je komt niet met zo'n plan om vervolgens op je vingers getikt te worden door de SBS en er dan maar vanaf te zien.
Dat heb je allang voorzien en weet je te omzeilen, zou je zeggen.

Wel of geen Champions League kan me niet zoveel schelen. De belangrijkste wedstrijd zie je toch wel op Sbs6. Spaans voetbal lijkt me een stuk interessanter. Dan hoef je, als je Ziggo hebt, eigenlijk alleen Foxsports international te nemen: Dan kun je Engels en Duits voetbal bij Fox kijken, Italiaans en Frans bij Eurosport en Spaans bij Ziggo sport. Dat zou echt een luxe zijn. Maarja.. dat zal wel niet gebeuren. Eerst maar eens afwachten.

Spaans voetbal, en dan met commentaar van El Sierd, dat zou natuurlijk het mooiste zijn.

Als dit betekend dat we een beetje moeten betalen bij Ziggo dan betaal graag een paar euro om niet naar SBS plebs te hoeven kijken..Sport 1 vond ik wel te gortig.

update:

En hoppa, de media en belangenbehartigers springen er meteen boven op. Mooie gratis reclame voor Ziggo. Wat een stumpers..

Ik vind SBS eigenlijk niet zo heel leuk, vooral die Jan Joost van Gangelen probeert teveel popi jopi te doen om vooral niet op het ''saaie'' NOS te lijken.

Sport 1 had vorige jaar toch ook paar CL duels achter decorder terwijl uitzendrechten bij NOS lag?

27 augustus 2015 om 15:12

Achter de decoder mogen de duels ook gewoon uitgezonden worden. Alleen op een ander open net dan SBS niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren