Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Harkemase Boys maakt komst van cultheld Cambuur officieel

Laatste update:

De wegen van Oebele Schokker en SC Cambuur lijken in januari te gaan scheiden. De aanvaller beschikt over een aflopend contract in Leeuwarden, maar volgens het Friesch Dagblad is er bijna een akkoord bereikt over een vroegtijdige beëindiging van de samenwerking. Schokker zal volgens de krant terugkeren naar de amateurs en verder gaan bij Harkemase Boys.

Cambuur zou bereid zijn om de dertigjarige Schokker transfervrij te laten gaan, als blijk van waardering voor de man die in zijn eerste seizoen (2012/13) uitgroeide tot een publiekslieveling. Schokker kwam in dit seizoen tot vijf doelpunten in de Jupiler League en had daarmee een aandeel in het kampioenschap en de promotie van de Friezen.

In de Eredivisie kwam Schokker vorig seizoen minder aan de bak en hij werd al verhuurd aan FC Emmen, voordat de aanvaller in de zomer terugkeerde naar Cambuur. Dit seizoen kwam Schokker in nog geen enkel duel in actie en in januari lijkt hij dan ook terug te keren naar Harkemase Boys.

Update 5 december 15.30 uur - Cambuur bevestigt aanstaand vertrek van cultheld Schokker
Oebele Schokker zal na de jaarwisseling inderdaad vertrekken bij SC Cambuur. De Friese club bevestigt vrijdagmiddag op de website van de club dat het contract van de aanvaller, dat tot de zomer doorliep, in onderling overleg wordt ontbonden. Het is nog niet bekend waar Schokker zijn loopbaan zal vervolgen, maar waarschijnlijk keert hij terug naar Harkemase Boys.

Update 8 december 13.50 uur - Schokker keert terug naar Harkemase Boys
Oebele Schokker speelt na de winterstop weer voor Harkemase Boys, zo maakt de club maandag bekend. De aanvaller stond onder contract bij SC Cambuur, maar met die club bereikte Schokker vorige week een akkoord over de ontbinding van zijn contract. Schokker speelt de komende 2,5 jaar voor Harkemase Boys. Hij krijgt rugnummer 10.

Oebele Schokker is niet goed genoeg voor de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer is toch echt wel een cultheld. Hij is alleen te traag voor de eredivisie.. helaas! Heeft wel een fantastische steekpass en traptechniek.

5 december 2014 om 12:45

Een echte Fries die vertrekt!

5 december 2014 om 14:27

Ach nu kan Maradona weer in de wouden voetballen.

8 december 2014 om 15:36

Ik begreep dat ze in Leeuwarden (ook al is het de hoofdstad) anti-Fries zijn dus dat zal de reden wel zijn..

8 december 2014 om 13:50

En te slecht voor de JPL... Was afgelopen seizoen een drama bij Emmen...

Yes! Oh, wat zou dat geweldig zijn, als 'ie terug zou gaan naar Harkemase Boys. Was hier in Harkema echt een publiekslieveling. Al was Barto natuurlijk wel een klasse beter. Hopelijk zijn de verwachtingen niet te hoog. Je kan niet alles verwachten. Hij is niet de snelste meer (is 'ie nooit geweest ook, maar nu al helemaal niet meer), maar heeft nu misschien wat bruikbare ervaring opgedaan.

5 december 2014 om 14:09

Ik heb een paar jaar geleden eens een wedstrijd tussen Ijsselmeervogels en Harkema gezien. Dit was om het landskampioenschap tussen de hoofdklassekampioenen (wat helaas niet meer bestaat).

Schokker en Barto waren toen echt de moters bij Harkema, prachtige spelers!

5 december 2014 om 14:28

Zeker, 't waren prachtige spelers, helemaal als ze samen speelden. De een was vaak de aangever en de ander de afmaker.
Toen ze net samenspeelden in de eerste klasse was 't echt genieten. Uitslagen van 5-0 waren geen uitzondering. Schokker die nog even de keeper omspeelde, Barto die er een pirouette uitgooide. Was echt genieten.

5 december 2014 om 15:38

De finale om het landskampioenschap bestaat wel gewoon nog hoor...

5 december 2014 om 16:54

Ik bedoelde:

Hoofdklasse was hoogste niveau.

Aan het einde de kampioenen van Hoofdklasse A, B en C in een onderlinge competitie uitmaken wie de beste zaterdagclub/zondagclub van het land was.

Als toetje speelden de zondag en zaterdag kampioen nog ut en thuis tegen elkaar.

Wat ik dus mis is de kampioenscompetitie tussen HK A B en C, dat was wat mij betreft veel mooier dan die hele Topklasse.

5 december 2014 om 20:46

Schokker en Barto zijn inderdaad fantastische spelers, maar in die wedstrijd deed Schokker niet eens mee. Erdem Yeni was de grote man bij Harkemase Boys. Daarnaast scoorde Jelmer Slager drie van de vier Boys-goals en schoot Barto niet raak. Dus.

8 december 2014 om 11:05

O hahaha. Zit ik even fout.

Nou ja, ik heb ze in die jaren wel eens zien spelen, dan was het niet tegen de Vogels... Al speelde Harkema toen wel erg goed...

5 december 2014 om 15:15

Denk dat Harkema zeker nog wat aan hem heeft, hij is niet minder geworden door zijn tijd bij Cambuur. Geweldig clubje Harkema en gun Oepie aka 'de Maradonna ut de Walden' nog veel plezier daar!

Kom maar lekker terug bie de boys jonge

Mooi gebaar van Cambuur. Jammer voor Oebele, die kan met gemak het niveau van de JL aan. Hopelijk promoveert Harkemase Boys naar de Topklasse. Veel succes Oebele en bedankt.

Hoop toch liever dat hij aan het eind van het seizoen naar HB terugkeert. Dit maakt onze concurrent alleen maar sterker

5 december 2014 om 11:55

Haha. De hele hoofdklasse C schijt meteen in z'n broek. We liggen op koers. Nu al op weg naar een topklassering en met Oepie erbij na de winterstop zouden we zomaar kampioen kunnen worden.

5 december 2014 om 11:58

Zou mooi zijn! Harkema zou wel in de te vormen 2e divisie thuis horen. Dus dan is promotie dit jaar wel noodzakelijk.

5 december 2014 om 12:34

Zou wel mooi zijn. Dan spelen we ook eindelijk weer eens een keer KNVB-bekervoetbal. De laatste keer dat we daarin de tweede ronde haalden, speelde Oepie nog bij ons. Kan je nagaan. Wordt weer tijd voor wat spektakel op De Bosk. Ik zei laatst al: Er speelt nu geen enkele speler bij ons waarvoor je naar De Bosk komt.

5 december 2014 om 12:47

ik als cambuur supporter zou het mooi vinden door Henk, barto, dijkstra en oepie toch wel sympatie voor ze ontwikkeld

5 december 2014 om 20:53

Tabe, houd je mond. Genoeg spelers om voor naar de Bosk te komen. Erick Jansema: Beste keeper sinds Anthoon Elsinga. Jesse Renken: Beter dan Arjen Bergsma & Dennis Loer bij elkaar. Robin Huisman de Jong: Beste spelverdeler ooit. Klaas Schotanus: Doet morgen jammer genoeg niet mee, want hij heeft de griep. Sander van Dijken: Talentvol en shit. Jordy van Wijk: Publiekslieveling sinds 2010. Raymond Bolt: Zonder hem in de basis geen creativiteit. Henny Bouius: De enige 'waldpyk' in de basis. Johnsen Bacuna: Ik weet dat je geen fan van hem bent, maar zonder hem zit er totaal geen snelheid in de ploeg. Constant dreiging, waardoor anderen meer ruimte hebben. Heine Uuldriks: Alle ballen in de 16 voor zijn voeten zijn een doelpunt. Aston Musliu: Beste speler van de gehele hoofdklasse in de afgelopen maand. Zo.

5 december 2014 om 21:48

Arton Musliu heeft af en toe nog leuke acties, maar wordt veel te weinig aangespeeld. Maar voor spelers als Heine Uuldriks of Klaas Schotanus kom ik niet voor naar De Bosk hoor. Kunnen aardig voetballen, dat ontken ik niet, maar dat zijn niet de spelers met een geweldige techniek of een leuke acties. Renken valt trouwens ook tegen.
Klopt dat Johnsen Bacuna snelheid heeft, maar als 'ie telkens moet terugkappen naar z'n rechterbeen heb je er weinig aan. Om dan van zijn snelheid te profiteren, moet 't balletje toch wat sneller rond.
Natuurlijk heeft iedere speler op dit niveau z'n beperkingen, maar er zijn weleens atractievere spelers op de Bosk geweest. Eerlijk is eerlijk.

Maar waarom direct terug naar de amateurs dan? Als ie nu transfervrij mag vertrekken, dan kan ie toch definitief naar Emmen toe gaan? Ik vind dat een mooie club, eerlijk gezegd. Leuke stad ook wel. Daar beleef je meer plezier dan in een competitie op amateur niveau. Als dit een keuze is van Schokker zelf, dan vind ik het geen goede keuze eerlijk gezegd... Qua inkomsten sowieso niet verstandig en binnen no time ben je gewoon vergeten... Ik ben net zo oud als hem en als het nog kan moet je nog een paar jaar gaan voor full time salaris in het voetbal. Daarna weer verder zien.

5 december 2014 om 12:58

Ik denk dat hij wel even klaar is met prof voetbal. Hij wil lekker in de regio blijven en zonder druk voetballen. Daarnaast verdient hij bij Harkema waarschijnlijk net zoveel als bij Emmen.

5 december 2014 om 13:10

Hij was vorig jaar absoluut geen aanwinst voor Emmen. Onzichtbaar, onopvallend en aan de zware kant.

5 december 2014 om 13:23

Ok! ik heb hem niet echt gevolgd toen hij bij Emmen zat, maar van horen en zeggen dacht ik dat hij het wel redelijk gedaan had daar! Dat blijkt dus niet waar.. Dan is zijn stap naar Harkema misschien wel het beste.

5 december 2014 om 13:22

Er is meer in 't leven dan geld. In de jupiler league verdien je trouwens echt niet veel hoor, vergis je niet. En dan ben je 's middags vrij, en dan? Schokker is t bijna z'n hele leven al gewend om naast het voetbal ook gewoon te werken.

En in Harkema wordt 'ie werkelijk op handen gedragen. Bij een vrije trap klinkt het 'oe-pie oe-pie'. Met een beetje geluk worden we dit jaar kampioen en speelt 'ie volgend seizoen in de topklasse. Da's ook geen misselijke competitie.

6 december 2014 om 02:05

Als ik jou zo hoor praten, dan verheerlijk je het wereldje van amateurvoetbal. Laat ik je dit zeggen: ik kijk daar niet eens naar, want het nivo is pure bagger. Dat zulk competities zijn alleen bedoeld voor de fun sporters en jonge spelers die door willen groeien naar een hoger level. Nooit begrepen waarom sommige mensen zo betrokken zijn bij een amateur club eerlijk gezegd, want voor het mooie voetbal hoef je niet te komen... Wat ik wilde zeggen: het draait allemaal om de hoogste nivo's, en ik (dus een persoonlijke mening!) zou er niet voor gekozen hebben om direct terug te gaan naar de anateurs als er ook maar enigszins een mogelijkheid bestaat om bij een jupiler league te kunnen speler. Telstar, Oss, desnoods bij Den Bosch of Venlo als bankzitter. Snap je wat ik bedoel? Kijk, het is heel simpel: die jongen wordt nu ouder en hoe lang kan ie nog voetballen? Dat is de vraag. Ik zou dan liever die laatste paar jaar nog fulltime willen uitzitten bij een profclub voor een redelijk salaris (en dat krijgen ze echt wel) dan in een flutcompetitie waar 99% vd Nederlanders niks om geeft, oftewel amateur nivo. En volgens mij betaalt Harkemase Boys zn spelers maar een gedeelte v een fulltime salaris, oftewel hij is verplicht om daarnaast te werken om zn gezin te onderhouden. Bij een profclub is dat niet het geval, dus als je die keuze hebt: snap je?

6 december 2014 om 08:33

Support your local!!
Lekker makkelijk om voor een top 3 club te zijn, terwijl je uit de andere kant van het land komt, gloryhunter!!!! En als je er nooit naar kijkt hoe weet je dan dat het bagger is??toch mooi zaterdagmiddsg ff naar de plaatselijke voetbalclub, en gezellig in de kantine een biertje drinken en voetbal kijken.

8 december 2014 om 17:14

Ik snap je fey-lwd, maar je hebt geen gelijk. Bij de JL clubs die jij noemt moet 9 van de 10 spelers nl. ook gewoon nog werken. Daarnaast keert Schokker terug bij de club waar hij al gespeeld heef ten zeer gewaardeerd wordt. Wat heeft het dan voor nut om bij Telstar te lopen met het risico om op de bank weg te kwijnen?

9 december 2014 om 00:10

@houtigehage: ieder z'n eigen, ik doe liever iets anders op zatermiddag. Hoezo gloryhunter? Ik ben al Feyenoord-fan sinds jaar en dag, dus roep wat je wilt, alleen het klopt niet. Support your local: doe ik ook. Het Cambuur Stadion ligt bij mij om de hoek, op een steenworp afstand. Ik kom er al jaren, dus het lijkt me niet dat je zomaar iets kunt roepen zonder er eerst over na te denken. Toch? Ik ben alleen van mening dat het amateur voetbal niet veel voorstelt als we het over kwaliteit hebben. De rest klopt wel: sfeer is er altijd wel goed, alhoewel de laatste jaren dit geregeld is verpest door gekken die de menen de scheidsrechter te moeten belagen, dan wel dood slaan. Daarvan afgezien: ik ken het amateur voetbal wel, heb ook geregeld gekeken in het verleden, maar ik word er niet warm of koud van. En wanneer het echt vreselijk kutweer is ook nog, dan vraag je jezelf geregeld af: wat doe ik hier eigenlijk? Maar ik weet wel waarom dat zo is: ik ben gewend om naar beter voetbal te kijken, alles wat dan op veel lager nivo is, is dan plotseling ineens niet meer zo interessant. Maar dat is nogmaals persoonlijk. Voor mensen die opgroeien met zo'n club zal dit wel heel anders zijn. Ik ben opgegroeid met Cambuur, dus zodoende.

Welcome back, Oebele! Maakt onze voorhoede veelzijdiger en we krijgen meer scorend vermogen. Dit seizoen en volgend seizoen volmaken in de Hoofdklasse C en dan naar de Topklasse in de nieuwe piramide. Met ONS 2 Friese clubs in de Topklasse, zou mooi zijn - al wordt het voor ONS vooral volgend seizoen zwaar zonder Bert Hollander! Denk dat er best eens een paar Snitsers richting De Bosk gaan - als Jan Vlap hier trainer blijft...

5 december 2014 om 15:50

Met een beetje geluk promoveren we dit seizoen al naar de topklasse. Dan gaan we bij de invoering van de Landelijke divisie meteen mee. Zou fantastisch zijn.
Ik hoop echt dat 'ie terugkeert op de Bosk. Maar er zijn weleens gekke dingen gebeurt. Marnix Kolder die nog vlak voor de deadline naar Go Ahead gaat en dat soort fratsen.

Belangrijk voor harkemase boys dat ze dit jaar promoveren, volgend jaar zijn er immers geen degradanten in de topklasse.en als je dan in de hoofdklasse zit, is het een stuk moeilijker om naar de topklasse te promoveren, en promoveer je nu en je hebt volgend jaar een fantastisch goed jaar waarin alles meezit en je komt bij de eerste 7, zit je ook nog in de 2de divisie...

Jammer, maar voor Oepie misschien wel beter, dan komt hij weer aan voetballen toe. Daniel de Ridder is ook niet de snelste, maar speelt toch ook op techniek op de buiten. Denk ook dat menig Jupiler League (sub)top ploeg ligt te slapen. Er lopen namelijk niet veel van dit soort technisch goed begaafde spelers in de JL rond. Bedankt en het ga je goed Oebele!.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren