Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Misschien zelfs wel mooier dan wanneer hij een minuut was ingevallen’

Laatste update:

Het had zaterdag de avond van Oebele Schokker moeten worden; de wedstrijd tegen PEC Zwolle was voor de aanvaller van SC Cambuur de laatste in het betaald voetbal, want Schokker keert terug naar de amateurs van Harkemase Boys. Een invalbeurt was hem echter niet gegeven.

/

Trainer Henk de Jong kon zich bij de benauwde 2-1 voorsprong geen vroege publiekswissel veroorloven. De coach was wel van plan om cultheld Schokker in de laatste minuten nog binnen de lijnen te brengen, maar omdat het spel geen moment stil kwam te liggen, kwam dat er niet van. “Die bal ging maar niet uit”, vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad.

Eerder wisselen was voor de Cambuur-trainer geen optie. “Je moet je elftal niet veranderen als het goed staat. Ik gun Oebele alles, maar de Eredivisie is geen speeltuin. Misschien is het zo zelfs wel mooier dan wanneer hij een minuut was ingevallen. Juist omdat hij niet speelde, is dit een historisch afscheid.” Schokker zelf was al tevreden nadat hij van tevoren een ereronde had mogen lopen. “Dat was al fantastisch. Deze avond neem ik mijn hele leven mee.”

Had je het mooier gevonden als Oebele Schokker wél was ingevallen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
22 december 2014 om 09:06

Nee dat klopt.
Maar aan de andere kant je kan ook even de bal over de achterlijn schoppen als teamgenoot in de 92ste minuut. Zodat hij iig even op het veld had kunnen staan en het publiek hem kon toejuichen. En zodoende nog wat secondes pakt met de wissel. En tegelijkertijd veel sfeer in het stadion creeert. Komt ie coach met dit zwakke verhaal.. Zeg dan beter niks..

22 december 2014 om 09:11

Ja en vervolgens verliest hij een bal en scoort PEC in de laatste minuut de 2-2. Ik begrijp De Jong heel goed. Het was Schokker gegund, maar het is inderdaad geen speeltuin. Punten staan boven alles.

22 december 2014 om 09:23

Ja valt voor beide wat te zeggen. Maar geloof niet dat als je de bal ver naar voren ergens uit peert dat het risico zo inmens groot is op een tegen goal, nadat hij erin is gekomen. Valt voor beide wat te zeggen, maar beetje heel bangig is het wel.. Hij brengt toch geen zwakbegaafde in het veld.. Was wel tot dan gewoon een selectiespeler. Maar nogmaals, is maar mijn mening. Begrijp beide wel. En trouwens, jouw scenario zou pas echt een onvergetelijke afscheid zijn! Erin komen, balverlies, goal tegen, terug naar amateurs. Hahah..

22 december 2014 om 10:42

Plus dat hij voor de wedstrijd al is toegesproken en een ereronde had gemaakt. Hij was al uitgebreid toegezongen.

De bal ging over de zijlijn toen Van den Kerkhof affloot. Hij had hem ook erin kunnen laten om vervolgens direct af te fluiten.

Maar goed, jammer dat hij niet in is gevallen.

22 december 2014 om 09:49

Het is niet aan de scheidsrechter om een afscheid te organiseren, zeker niet bij die stand en de spanning eromheen.

Het was gewoon dom van de trainer om hem zo kort voor het eind pas aan te melden, hij stond 30 seconden te wachten. Zoiets vul je eerder in of je doet het helemaal niet. Nu probeert hij zich eruit te lullen door te zeggen dat dit ook mooi en historisch was, terwijl dat natuurlijk bullshit is.

22 december 2014 om 10:42

Niet dom, betaald voetbal.

Ik was eigenlijk niet bekend met die speler, maar ik zie nu dat hij pas 2½ seizoen bij Cambuur speelde waarvan hij ook nog eens een half seizoen verhuurd was aan Emmen? Praktijken als een ereronde voor de wedstrijd en een publiekswissel doe je normaal alleen voor sterspelers en echte clubmensen, voor een wisselspeler die 2½ jaar geleden nog bij een amateurclub zat lijkt het mij eerlijk gezegd een beetje overdreven...

22 december 2014 om 10:21

was geliefd toen we nog jupiler league speelde vanwege zijn goede techniek komt helaas handelingssnelheid tekort voor de eredivisie

22 december 2014 om 10:28

Ja en bovendien zet hem dan als coach niet zo lullig 20 sec neer daar. Doen of niet doen toch. En zo'n slap verhaal achteraf is al helemaal niet nodig. Legendarisch afscheid omdat hij niet gespeeld heeft. Wel origineel bedacht ja.

22 december 2014 om 12:02

Hij had een groot aandeel in het kampioenschap en was een echte publiekslieveling. Vandaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren