Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FIFA noemt uitspraken van Maradona ‘ongepast en ongegrond’

Laatste update:

Colombia voelt zich bestolen. Onder anderen José Pékerman, Yerry Mina en Radamel Falcao waren absoluut niet blij met het optreden van de Amerikaanse scheidsrechter Mark Geiger tijdens de achtste finale tegen Engeland op het WK. De bondscoach en trainer van Colombia beschuldigen de arbiter van partijdigheid en daar kan Diego Maradona zich in vinden.

De legendarische oud-voetballer laat op de Argentijnse televisie weten dat Engeland heel veel steun heeft gehad aan Geiger. “Ik heb een monumentale diefstal gezien. Ik bied mijn excuses aan aan alle Colombianen, maar ze moeten weten dat de spelersgroep geen blaam treft. Het is de man die bepaald wie de scheidsrechter is die de schuld heeft”, stelt de ambassadeur van de FIFA.

“Een man als Geiger had een wedstrijd van deze statuur niet mogen fluiten. Met alle respect: Pierluigi Collina, die de scheidsrechters toewijst, is erg slecht. Hij moet zijn excuses aanbieden aan de Colombianen. Ik heb Gianni Infantino (president FIFA, red.) verteld dat als ik werkte voor de FIFA, ik alles zou veranderen. Het moet transparant worden. Dat is ook waarom ik er nooit heb gewerkt.”

“De scheidsrechter zal vast veel weten over honkbal, maar heeft geen idee hoe voetbal werkt. De spelers van Colombia vroegen om de VAR (bij de toegekende penalty voor Engeland, red.), maar hij weigerde. Twee keer gingen de Engelsen vrijwillig naar de grond en hij heeft ze er niet eens op aangesproken. Dit was pure diefstal”, besluit de Argentijn.

Update 4 juli 23.15 uur - FIFA noemt uitspraken van Maradona ‘ongepast en ongegrond’
De FIFA heeft gereageerd op de uitlatingen die Diego Maradona woensdagmiddag deed aan het adres van Mark Geiger en scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina. Hij vond dat Engeland geen strafschop had moeten krijgen tegen Colombia en sprak onder meer van ‘monumentale diefstal’. De FIFA noemt de uitspraken van Pluisje ‘ongepast en ongegrond’: “We betreuren het zeer om zulke uitspraken te lezen van een speler die voetbalhistorie heeft geschreven.”

Ben jij het eens met de analyse van Diego Maradona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja daarom gaf hij C. Sánchez ook rood na die kopstoot in de eerste helft..

4 juli 2018 om 17:22

Excuus het was de 54' minuut, ik was iets te enthousiast.

4 juli 2018 om 17:46

Hahaha kopstoot. Was helemaal niks aan de hand

4 juli 2018 om 18:14

Hahah maar o wee als het andersom is, dan is er van alles aan de hand! Vond die scheids niet best maar doen alsof hij Engeland continu hielp gaat ook weer wat ver. En ja, voor zo'n (onnatuurlijke) beweging en bewust kopstootje, hard was het inderdaad niet, kan je prima rood trekken hoor. Snap echt niet waarom die Sanchez gewoon een stevig risico neemt om in zijn 3e wedstrijd zijn 2e rode kaart te pakken..

4 juli 2018 om 18:15

Als het dan toch om de intentie gaat, had Henderson ook rood kunnen krijgen voor een kopstoot. Los van het feit dat hij niet eens naar zijn kin grijpt(waar hij licht geraakt word), maar naar zijn voorhoofd. Met andere woorden hij overdrijft extreem. Pepe kreeg tegen Spanje ook een elleboog, maar die ging zo theatraal naar de grond dat de scheids het gewoon liet doorgaan en Spanje een doelpunt scoorde. Het viel mij echt op hoe slecht en zielig Engeland speelde, nee dan geniet ik toch echt meer van mannen die spelen met passie. Ik snap niet hoe supporters het aanstellerige gedrag van die engelse meer toejuichen dan de passie en strijdlust. Als Neymar die schwalbes had gemaakt van gister stond heel voetbalzone erover. Los van het feit dat vrouwen tegenwoordig ook voetballen blijft voetbal een mannensport @SanderKoevoets.

4 juli 2018 om 19:00

Passie? Ze konden niet beter joh en soms leek het wel of ze aan het welbekende witte poeder hadden gezeten! Wat dacht die verdediger ook bij die penalty, ging ie paardje rijden??

4 juli 2018 om 20:23

Tuurlijk stelt hij zich aan, dat doen ze (bijna) allemaal. Ik geniet ook best van de passie die de Colombianen leveren, ik plaats alleen een kanttekening bij de opmerking "scheids floot alles voor Engeland", dat is nou eenmaal niet waar. Colombia speelde hard, dat doen ze bijna altijd, maar al hun kaarten die ik gezien heb waren terecht mijns inziens. En dan betreft Neymar, daar begin ik me ook steeds meer aan te irriteren ja, hij maakt het ook wel héél bont soms.. Maar dan nog, met dat gevalletje tegen Mexico vind ik dat die Mexicaan, ookal stelt Neymar zich natuurlijk aan, een rode kaart hoort te krijgen als je op videobeelden ziet dat hij bewust op zijn enkel (waaraan hij maanden geblesseerd is geweest) gaat staan. Net als dat ik vind dat Sanchez hier rood had moeten krijgen voor die 'kopstoot', het is niet hard maar waarom doe je zoiets vraag ik me dan af.. Henderson's actie heb ik denk ik gemist, heb niet heel de wedstrijd kunnen kijken helaas.

4 juli 2018 om 21:58

Cty

4 juli 2018 om 23:45

Hoezo 'als het andersom is'? Henderson deed niet veel later eigenlijk exact hetzelfde tegen Mina en ook hij kreeg toch geel?

4 juli 2018 om 19:06

Geel was prima voor die actie. Eigenlijk Henderson ook een voor verschrikkelijk aanstellen.

5 juli 2018 om 08:05

Wat? Dat was toch geen rood?! Het was een domme actie, maar heel licht.

De laatste persoon die wat mag zeggen over een monumentale diefstal is hij wel. Met zijn,”hand van god”...

4 juli 2018 om 17:29

Maradona is ook de grootste idioot die er in de voetbalwereld rondloopt. Kan zich totaal niet gedragen, snapt tactisch ook helemaal niets van het spel (WK 2010 bakte hij als coach er ook niks van) en vindt zichzelf een totale god omdat hij door middel van valsspelen een WK heeft gewonnen.
En dan nog claimen dat te weinig transparantie de reden is dat hij nooit bij de FIFA heeft gewerkt hahaha, ik denk dat hij de meest corrupte en onbetrouwbare persoon uit de hele organisatie zou zijn en ben blij dat hij buiten de media constant opzoeken, weinig heeft te vertellen over de regels van het mondiale voetbal.

4 juli 2018 om 18:56

Dmv vals speen een WK gewonnen dor je Maradona wel echt tekort mee, je speelt niet alleen 1 wedstrijd

5 juli 2018 om 02:33

In de wedstrijd tegen belgie werd bij een 0-0 stand 2x een 1op1 moment van belgie onterecht teruggefloten voor buitenspel. Hij heeft erg veel geluk gehad in de knock out fase dus. In de tijd van de var had die het wk vast niet gewonnen.

De pot verwijt de ketel. Biedt Maradona zijn excuses aan betreft zijn gedrag en godcomplex (of dat 'handje van god'? Je moet er toch niet aan denken dat deze man bij de Fifa zou werken?! Elke scheidsrechter heeft weleens een mindere dag. Colombia speelde nou ook niet dermate goed dat ze naar de kwartfinale zouden moeten.

Wat een onzin

De Colombianen hadden nog een rode kaart moeten krijgen voor die wel gerichte kopstoot (twee keer zoeken met het achterhoofd)

Nee, meneer Maradona, ik heb genoten van je als voetballer, maar voor de rest blijf je een enorme magneet voor gekke zaken en idiote opmerkingen. Wel amusant maar niet serieus te nemen

Wel jammer, want dat breekt toch een beetje de glans van de geniale voetballer

Eens dat Geiger geen vat op de wedstrijd had. De penalty mixed feelings kane maakt een overtreding en maakt daarna goed gebruik van dat hij goed positie koos. Waardoor sanchez niks anders kon doen dan tegen hem aan lopen en daardoor de overtreding mee kreeg.

4 juli 2018 om 17:52

De scheidsrechter floot inderdaad zwak maar beide kanten op. Hij heeft Engeland niet bevoordeeld. Die strafschop kan je geven vasthouden in het strafschopgebied is gewoon dom. Hij had die Colombiaan ook rood kunnen /moeten geven daar kwam Colombia goed weg. Colombia speelde om niet te verliezen en niet om te winnen, eigen schuld...

4 juli 2018 om 19:40

Uiteindelijk is Colombia echt wel meer benadeeld. Sowiedo de penalty maar vrijwel alle duels werden tegen Colombia gefloten, zelfs die achterlijke Young die doorgaat op de enkels krijgt een vrije trap mee.

4 juli 2018 om 21:11

Dat viel wel mee, Columbia maakte 23 overtredingen, Engeland 13. 36 overtredigen in 120 minuten voetbal is niet eens zoveel.

Neem je in ogenschouw dat overtredingen gemaakt worden door de verdedigende ploeg en zelden door de ploeg in balbezit, dan valt het allemaal reuze mee.

Het valt gewoon op dat bijna alle ploegen tegenwoordig slechte verliezers zijn. Het ligt altijd aan de scheids of aan de Var. Nimmer steekt men de hand in eigen boezem en zegt men gewoon dat de gekozen verdedigende taktiek de oorzaak was.

Uiteindelijk was een gelijk spel een prima weergave van de wedstrijd. Dat Engeland hard getraind had op de penalties gaf de doorslag, ze schoten ze gewoon erg goed in.

"de spelers van Colombia vroegen om de VAR (bij de toegekende penalty voor Engeland, red.), maar hij weigerde."

Beste Diego, voordat je je mengt in een discussie, doe dan eerst je huiswerk. Zo werkt de VAR niet. Als dat een minpunt is aan de Var, prima, maar dit maakt een scheidsrechter niet goed of slecht.

"twee keer gingen de Engelsen vrijwillig naar de grond en hij heeft ze er niet eens op aangesproken"
Twee keer? Wel vaker. En de Colombianen, hoe vaak gingen die? Zover kan Diego niet eens meer tellen. Ze horen hier wel over aangesproken te worden natuurlijk, maar laten we niet doen alsof alleen de Engelsen dit deden. Maguire had natuurlijk geel moeten krijgen, al 'sierde' (voor zover je dat kunt stellen in de situatie) het hem dat hij meteen met zijn vinger het gebaar maakte dat er niets was. Althans, zo zag ik het gebaar.

Het is allemaal heel makkelijk wat Diego zegt hier, maar hij heeft het alleen over de Engelsen. Zullen we het over het schandalige zeuren hebben, zoals toen Falcao geel kreeg? Als ik de scheidsrechter was geweest, had hij direct het stadion kunnen verlaten. En Mina ook. Wegwezen als je zo aan komt. Praten? Prima. Ben je het oneens? Prima. Maar zo sprinten naar de scheids? Rot op. Bewaar je energie om achter de bal aan te gaan en te scoren.

Ongelooflijk dat 34 %met hem eens zijn. Colombia heeft alleen gevoetbald na de 1 - 0. Verder alleen bezig met trekken, duwen en toneelspelen.

4 juli 2018 om 17:44

England was ook schuldig maar 90 % kwam van Colombia. Trouwens bij de penalty van Kane waren zie 4 minuten aan het ruzieen maar niemand heeft erbij geel gezien.

Maradona op de hand van Colombia? Oh wacht, ik snap het nu....

4 juli 2018 om 18:46

Colombia en Argentinië zijn traditionele voetbal rivalen van elkaar. Dus nee niet om die reden dat jij denkt.

4 juli 2018 om 21:03

Het zijn in elk geval wel cokevriendjes. Volgend mij klikt het ook goed tussen Diego en Valderrama / Higuita.

4 juli 2018 om 21:56

Tuurlijk klikt het goed tussen hun, zijn spelers van dezelfde generatie die met trots hun land hebben verdedigd en iconen zijn in de huidige sport. Coke heeft helemaal niks met dit artikel te maken. Maradona heeft hier wat mij betrefd alleen geen recht van spreken, aangezien hij zelf ooit Engeland heeft beroofd. Maar dat betekend niet dat er geen kern van waarheid in zit.

Wat een bedroevend niveau van de arbitrage. Dat zo iemand op een wk mag fluiten.

Alsjeblieft wat een Calimero gedrag weer. Colombia speelde de eerste helft als een stel angsthazen ze zijn 2 x over de middenlijn geweest. Pas halverwege de tweede helft ging Colombia wat vooruit voetballen. De tweede helft van de verlenging was ook weer volledig voor de Engelse. Colombia had meer lef moeten tonen en niet van dat oud Hollandsch schijtbakkenvoetbal moeten spelen. De ploeg en trainer zijn de schuldige niet de scheidsrechter.

Alleen voor protesteren hadden er al 11 Colombianen geel kunnen krijgen.

Ik was op voorhand voor Colombia; maar uiteindelijk was ik blij dat Engeland (verdiend) gewonnen heeft. Het enige wat Colombia deed heet grootste deel van de wedstrijd was schoppen, zuigen, provoceren, protesteren. Zonder James is Colombia echt een hele vervelende irritante ploeg.

Uiteraard was de scheids niet heel sterk. Maar ik vond hem zeker niet partijdig.
Wanneer ik de scheids was geweest, had Colombia de wedstrijd met veel minder spelers geëindigd.

Overigens is Colombia bij lange na niet de enige ploeg waarvoor dit geldt dit WK.

Bespottelijk. De grootste dief op een wk ooit...

4 juli 2018 om 21:04

Ja maar de Falklands... dat gold voor veel Argentijnen toen als morele legitimatie.

Song jonge geiger! Wat heeft deze man tegen kleiner (3ewereld) landen. Dit kan zo niet verder. Fifa grijp in A.u.b! Eerst marokko en nu colombia. Naar huis sturen die handel

4 juli 2018 om 19:45

Colombia speelde laf schijtbakkenvoetbal. Nog laffer om de scheidsrechter de schuld te geven van eigen falen...

4 juli 2018 om 21:22

Kleine landen? Columbia telt 48 miljoen inwoners en is een voetbal grootheid.

De enige reden dat Columbia eruit ligt is dat de Engelse de strafschoppen gewoon beter namen. Het resultaat van keihard trainen.

De reden dat Marokko eruit ligt is dat ze in drie poule wedstrijden slechts een puntje wisten te pakken. Marokko had niet mogen verliezen van Iran. Stel dat je wel een strafschop had gehad van Geiger in de wedstrijd tegen Portugal (een kleiner land dan Marokko) en je had hem weten te maken, ook dan had je er gewoon uitgelegen. Immers Iran had 4 punten en die waren dan doorgegaan in plaats van Portugal.

Ik vind eerlijk gezegd dat Engeland beter speelde . Sterker nog , ik had zelf mijn geld via toto op Engeland gezet . Maar de feit is dat deze beslissing van scheidsrechter een foute beslissing was . Dit was geen strafschop. Als je de beelden in slow motion kijkt dan zie je duidelijk dat hij geen overtreding had gepleegd . Zelfs op TV na afloop van de wedstrijd ( bij studio Rusland ) waren ze van mening dat het een foute beslissing was . Ik zou het ook liever van iemand anders willen horen dan van Maradona hoor ( met zijn beroemde hand van god ) hahahah......
Maar ja , het was een foute beslissing en dit soort dingen gebeurt eenmaal in sport . Ik denk dat ze maar mee moeten leren leven .
Achteraf , ben ik niet te beroerd van want zoals ik zei , Engeland speelde beter .

Is dat niet diezelfde scheidsrechter die marokko benadeelde tegen Portugal?

4 juli 2018 om 23:34

Ja dit is inderdaad dezelfde.

Het kan toch ook niet goed zijn dat deze scheidsrechter 2 duels heeft gefloten en 2 keer beschuldigd is van partijdigheid. Bij beide wedstrijden was het Europese land het land van zijn voorkeur.
Bij Marokko tegen Portugal heeft hij zelfs het shirt van Pepe in de rust al gevraagd. Daarnaast was hij in de rust gezellig met de Portugese spelers. En ook bij Engeland-Colombia leek hij inderdaad een duidelijke voorkeur te hebben.

De penalty was onterecht, Kane maakt de eerste overtreding. Na dat moment ging het fout met het gedrag van de Colombianen, daarvoor was er niets aan de hand. Schwalbe van Engeland en de overtreding van Young hadden bestraft moeten worden. Beide teams waren matig, maar aangezien Engeland een goal cadeau heeft gekregen, kan je stellen dat Colombia benadeeld is. Don’t worry, voor Engeland is het uitstel van executie. Ik zie ze de finale zomaar niet halen, laat staan winnen.

Maradona is gewoon zichzelf. Neemt geen blad voor z'n mond en weet zich niet te gedragen als een heer. FIFA wist dat allemaal en maakt van deze man een ambassadeur. Tja, de wereldbond heeft zich weer eens in hun vingers gesneden, maar ja aan het einde van de rit zijn ze geen haar beter dan de Argentijnse legende. Misschien nog wel erger met hun corruptie. Maradona is gewoon zoals hij is. Bot, niet slim en vooral niet tactisch.

Zolang hij aangeeft dat de spelers niet verantwoordelijk zijn voor de uitschakeling, heb ik hem graag; dat ivm met Sanchez die precies een doodswens heeft nadat hij een 2de penalty heeft veroorzaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren