Update: FC Utrecht haakt als eerste af voor Zweeds jeugdinternational

Woensdag, 20 juli 2011 om 18:43Bart Kruyt • Laatste update: 18:46

Mervan Celik komt mogelijk naar de Nederlandse Eredivisie. De middenvelder van het Zweedse GAIS is goed op dreef in de Allsvenskan en wil zijn contract, dat tot het einde van dit kalenderjaar doorloopt, niet verlengen. Volgens Fotbollsexpressen hebben Ajax, FC Utrecht en SC Heerenveen belangstelling getoond voor de Zweeds jeugdinternational.

De Nederlandse clubs hebben echter concurrentie van Galatasaray, dat al een stuk concreter is. Hasan Cetinkaya, de zaakwaarnemer van Celik, bekeek onlangs een wedstrijd van zijn cliënt met de belangrijkste scout van de Turkse topclub. “Galatasaray is erg geïnteresseerd in Celik, maar zij is zeker niet de enige club die hem wil hebben”, zei Cetinkaya.

Ajax, Utrecht en Heerenveen zouden ook interesse hebben en vanuit Italië zou er belangstelling zijn van Sampdoria. De 21-jarige Celik heeft echter een voorkeur voor Galatasaray: “Op een dag wil ik daar graag spelen. Ik volg Galatasaray al sinds ik een kleine jongen ben en het is absoluut mijn droomclub. Momenteel heb ik geen favoriete speler, maar ik keek graag naar Mario Jardel.”

Update 20 juli, 18:43 uur - FC Utrecht haakt als eerste af voor Zweeds jeugdinternational
Ajax, FC Utrecht en sc Heerenveen zouden gedrieën interesse hebben in Mervan Celik, maar FC Utrecht heeft zichzelf afgemeld. "We vinden dat we met Tommy Oar een betere speler hebben voor de linkerkant", zegt technisch directeur Foeke Booy tegen Voetbal International. Zijn club is dus niet in de markt voor Celik, die onder contract staat bij het Zweedse GAIS. Ajax en sc Heerenveen hebben zich nog niet publiekelijk uitgesproken over hun vermeende belangstelling voor de middenvelder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door FCU1970)

niet naar ajax, we hebben echt te veel mensen voor het middenveld.
kijken wat hij kan bij een utrecht of heerenveen dan maar

18 juli 2011 om 13:13

Juist te weinig na deze generatie van Ajax!

want nu hebben we de Jong, Janssen, Eriksen, Rits, Sneijder, Lodeiro, Serero, Enho.
En over 3 jaar hebben we waarschijnlijk dit alleen Rits, Sneijder, Serero en deze speler zou een aanvulling kunnen zijn voor over 2 of 3 jaar

Hij kan ook nog in de aanvalslinie

18 juli 2011 om 13:19

over 2 a 3 jaar hebben we hopelijk : Klaassen, Bouy en misschien Burnet. toch wel talentvolle middenvelders imo

18 juli 2011 om 13:23

Burnet? Die is linksback en speelt bij FC Groningen.

18 juli 2011 om 14:37

je denkt dat er de komende 2 jaar geen nieuwe middenvelders gaan doorbreken in jong ajax of de a1??

geloof me middenvelders meer dan zat!

18 juli 2011 om 13:19

Bovendien is hij 21 jaar, dan moet je als talent al bepaalde stappen gezet hebben en ben je eigelijk geen talent meer. Als hij 18 of 19 was oke, maar deze jongen is gewoon te oud.

20 juli 2011 om 18:52

Haha hou op joh, sinds wanneer is 21 te oud, dat slaat nergens op. Je kunt echt nog wel doorgroeien tot een hele goede speler hoor, na je 21ste

Boerrigter is ook al 24, en hij speelde eerst nog bij Rkc. Veel mensen zijn positief over hem

20 juli 2011 om 22:12

Een echt goed talent moet zeker al bepaalde stappen hebben gezet in zijn in ontwikkelingen op zijn 21e. Ik vind dit dan ook gewoon middelmatige speler en niet bepaald een goed talent. Dit is mijn inziens een speler waar je er nog 100 van rond heb lopen.

Boerrichter is ook een speler die nooit verder zal komen dat Ajax of middenmoot Engeland. Ook dat is dus ook geen talent meer....

18 juli 2011 om 15:25

Heb je helemaal gelijk in. Het middenveld van Ajax is al overbezet. Volgens mij hebben we nu 9 middenvelders voor slechts 3 posities dus het middenveld is al driedubbel bezet. Dan zou ik eerder een nog een extra verdediger erbij halen. Ik vind sowieso dat de selectie zo goed is. Meneer van den Boog heeft juist zo goed opgeruimd. Dus hoezo zou je nu weer naar een grote (dure) selectie gaan? Prima zo, niks meer aan doen. Alleen El Hamdaoui nog weg. En Cvitanich en Lodeiro bij een goed bod ook weg. Als dat gebeurd kan je altijd nog een extra aanvaller erbij halen.

Mocht deze niet naar Ajax komen dan komt misschien Amoah in beeld bij ajax, op de telegraaf pagina staat dat namelijk, Ajax heeft hoe dan ook een aanvaller nodig anders hebben ze aanvallend te weinig power

18 juli 2011 om 12:20

ja, dat bericht stond 2 uur geleden ook al op voetbalzone Amoah is echter een spits en deze speler een middenvelder. Een tweede spits móet er komen (als Castillion het niet wordt) en een middenvelder is verre van noodzakelijk, het is eerder een zwaar overbodige luxe.
Ik ben het met je eens dat Ajax aanvallend te weinig power heeft, maar met Ebecilio en Ozbiliz hebben ze toch 2 leuke back-ups. Lijkt me een beetje teveel van het goede deze middenvelder, maar voor Utrecht toch een versterking.

18 juli 2011 om 13:16

@ajaxaddict

Deze speler kan ook op de buitenposities staan, want ik heb een filmpje van hem gezien en toen gaf hij behoorlijk veel assists

18 juli 2011 om 12:21

Hey gummibeer.

In de tekst staat dat het een middenvelder is. En ook nog dat hij graag naar Galatasaray wilt en dat die club een stuk concreter is. Weer een beetje misleidende titel van VZ, maar dat went ondertussen ook wel..

18 juli 2011 om 12:22

Ten eerste is dat nieuwtje van Amoah alweer 5 uur oud en dus niet nodig om te vermelden, ten tweede gaat dit bericht over een Zweedse middenvelder!

18 juli 2011 om 12:23

Lees jij de telegraaf ?

On: Het lijkt me logisch dat deze Zweedse Turk voor Galatasaray zal kiezen, aangezien het zijn favoriete club is en ze in zijn heimatland spelen. Ik zie hem trouwens nog voor de Turkse nationale ploeg spelen. Als hij naar Gala gaat tenminste..

18 juli 2011 om 12:25

Dat zou ik heel tegenstrijdig vinden, mocht Amoah komen. Hij is al ouder en ben persoonlijk niet heel gecharmeerd van hem, zeker niet voor het niveau van Ajax nastreeft. Maar dat is afwachten..

Eigenlijk lijkt deze jongen zijn keuze al gemaakt te hebben. Galatasaray is zijn 'droomclub' en die was er als eerste bij. Lijkt mij vrij logisch dat hij dan voor hen kiest in plaats van Utrecht of Heerenveen, met alle respect..

18 juli 2011 om 12:29

maar je hebt oudere spelers nodig om jonge spelers te ondersteunen daarom kreeg ooijer nog contract verlenging

18 juli 2011 om 12:48

Dat begrijp ik, een goede mix van jong en oud is altijd goed. Maar denk je dat Amoah de geschikte man is om de jonge spelers van Ajax onder zijn hoede te nemen? Ooijer vind ik een heel ander verhaal..

nog een middenvelder naar Ajax? lijkt me heel erg onwaarschijnlijk en al helemaal omdat de Boer al twijfelt over Rits. Lijkt me ook waarschijnlijker dat hij voor Galatasaray kiest, die zijn immers al concreet en hij wil er zelf ook heen. Zal wel een leuke speler zijn voor Heerenveen en Utrecht, maar ik denk dat Utrecht hem het hardst nodig heeft na het vertrek van Strootman.

Het valt e op dat Ajax sinds een jaar of twee echt actief aan het scouten is in Scandinavische landen. Opzicht niet zo gek want met Petterson, Lerby, Ibra en Litmannen etc hebben ze toppers binnen gehaald.

Twente zat ook al op de tribune voor deze speler.
Wat ik van youtube beelden heb gezien een snelle speler die constant 20 scharen en 10 truukjes doet om dan een passje breed of terug te geven. Zoekt eerst altijd de moeilijke weg. Een echte speeltuinvoetballer dus. Of die wat toevoegt in de Nederlandse competitie vraag ik me nog af

Utrecht is wel in de maak voor zweedse spelers hé?

Ajax heeft al zo veel middenvelders.. Zelfde geld voor Heerenveen
Van mij mag hij naar Heracles komen hij is welkom.

Ik zie niet in waarom Heerenveen nog een middenvelder nodig heeft, beter halen ze een verdediger?
Utrecht daarentegen kan nog wel ene middenvelder gebruiken nu.

Zou wel een welkome versterking zijn voor Utrecht. Utrecht heeft nog wel een middenvelder nodig en ze hebben al wat Zweedse (jeugd)internationals rondhuppelen nu. Kan hij prima mee samen spelen en samen de stad Utrecht ontdekken. Ik hoop dan ook dat Utrecht hem kan halen, maar met belangstelling van Ajax en Sampdoria wordt het wel lastiger, maar wie weet.

dit is geen middenvelder hoor maar een vleugel aanvaller die tweebenig is en snel een doelpunt maakt.. en de geruchten bij utrecht over hem zijn er al langer

in 15 wedstrijden 8 doelpunten dit seizoen op de vleugel positie

Logisch dat hij een voorkeur heeft voor Galatasaray vanwege de afkomst van zijn familie. Dan geef ik Utrecht en Heerenveen weinig kans.

Ja vooral utrecht heeft natuurlijk zo'n speler nodig op het middenveld aangezien bijna het hele middenveld weggevallen is. Ik heb trouwens ook vernomen uit zeer betrouwbare bron dat Utrecht geinterreseerd is in Yuri Rose. Ik zou dit wel een goede vinden voor Utrecht past er wel kwa karakater en strijdlust

18 juli 2011 om 12:37

het is een vleugel aanvaller en geen middenvelder en rose lijkt me onwaarschijnlijk... we halen jonge spelers geen rose van het niveau almere city

18 juli 2011 om 12:54

als je gewoon zijn naam googled of iets zul je meteen zien dat het een aanvaller is en wat je daarna zegt ga ik niet eens op reageren want dat slaat nergens op.... meneertjemetkennis kuck kuch

18 juli 2011 om 12:54

Ik zie totaal geen toegevoegde waarde in Rose, ten opzichte van Demouge en de Kogel..als we dan een nieuwe spits erbij halen, laat het dan een echte goalgetter zijn..maar niet zo'n 13 in een dozijn-spits zoals Rose.

Een vleugelaanvaller met een actie kunnen we zeer zeker wel gebruiken.

18 juli 2011 om 12:56

jonguh die gast zit gewoon onnodig dingen te zeggen om te provoceren utrecht zou nooit rose nemen....

18 juli 2011 om 13:04

Ik ga ervan uit dat voetbalzone betrouwbare informatie geeft en ga dus niet nog eens googlen met zijn naam. Verder is het wel te zien dat jij voor Utrecht bent. Waar denk jij dat utrecht gaat eindigen dan dit seizoen na alle verkopen??

21 juli 2011 om 09:51

Rose, ga weg man! Ben je zijn zaakwaarnemer ofzo? Je probeert hem al een paar dagen hem te koppelen aan Utrecht. Wij zijn niet geïnteresseerd in dat niveau spelers. Wij willen graag vooruit en kwaliteit in het team. Daar past een Rose niet in.

Ga over een andere club proberen negatief te doen! Utrecht gaat gewoon om plaatsen 8 tot 5 meedraaien.

Manmetkennis, pfff, van zakkies plakken zeker. Hou op man met je onzin hier!

Utrecht vindt deze jongen niet goed genoeg, is 2 weken terug al duidelijk gemaakt door Booy.

Ik dacht al..ajax heeft interesse, dus het zal wel een middenvelder zijn....ik ken hem niet, maar dit is wat we in nederland moeten gaan doen..naast eigen jeugd gewoon tijdig shoppen bij omringende landen...eventueel naast scandinavie en belgie gewoon zelf in estland, letland poten etc.

Die jongen is van turkse komaf en wil dolgraag naar gallatasaray.
Dan houd het op want daar kun je niet van winnen qua financien en hij wil graag daarheen.

Ajax heeft al genoeg middenvelders. SC Heerenveen en FC Utrecht kunnen nog wel wat gebruiken. Al wordt het wel lastg om een concreter Galatasaray, wat zijn voorkeur heeft, te verslaan. Ik dnek dus dat de Turken er mee heen gaan.

filmpje van hem gezien, het is niet echt een middenvelder, meer een vleugelspeler!
naja tenminste in dat filmpje van ruim 5 minuten zie ik hem alleen maar aan de buitenkant spelen voorin (overigens ziet hij er ook niet echt uit als een zweed )
wel jammer dat vz hem als middenvelder bestempeld wat zorgt voor eentonige berichten van ajax kant terwijl dat helemaal niet relevant is aangezien het gewoon een vleugelspeler is...
maar goed, ook vleugelspelers hebben we genoeg dus ajax moet deze speler maar even overslaan :P

18 juli 2011 om 12:55

idd een vleugelaanvaller , eindelijk iemand die het ook zegt

Ajax heeft geen middenvelder meer nodig,doodzonde als je al ziet wat je op de bank of bij Jong Ajax hebt rondlopen. Laat hem maar naar Utrecht gaan.. Die hebben nu wel wat nieuwe middenvelders nodig na het vertrek van Strootman en Silberbauer.

18 juli 2011 om 12:57

het is geen type silberbauer of strootman maar een vleugelspeler!

18 juli 2011 om 13:17

Wat het ook is Utrecht zal hem toch denk ik niet krijgen. Heerenveen en Ajax zijn natuurlijk veel aantrekkelijker voor deze jongen. Heerenveen omdat het bekend staat om het goed omgaan met talenten en Ajax vanwege de grootheid van de club natuurlijk

18 juli 2011 om 13:37

Nou dan kan hij het verlies van Mertens mooi opvangen. Daar kunnen ze wel een middenvelder/vleugelspeler gebruiken.
Jij volgt de Zweedse competitie op de voet? In de tekst staat middenvelder, maar wat het ook is.. Ajax heeft hem niet nodig. Gun alle andere clubs veel succes.

bij twente denkt men ook wel eens aan een zweedse jeugdinternational

Waarom staat er in de tekst dat hij middevelder is, hij is toch echt een vleugelspeler zoals vele hier aangaven? En op filmpjes zie je toch duidelijk van de vleugel komen!

Dan zal dit de zoveelste Scandinaviër zijn die naar Nederland komt, als ze echt zo goed zijn als ik hoor is er een mooie toekomst voor bepaalde Scandinavische landen en met namen Zweden en Denemarken.

Als het een middenvelder is snap ik het beleid van Ajax echt niet meer.
Ze hebben nu als 5 goeie middenvelders & er komen nog grote jeugdtalenten aan.
Laat ze nou aar voor een 2de spits gaan zoeken.
Dan heb je tenminste iemand die evt. een geblesseerde Sigthorsson kan opvangen

Net als Harry Forrester, is Celik een aanvaller.. In plaats van een middenvelder en Celik geeft zelf de voorkeur aan Galatasaray, dus Nederland zal het wel niet worden.

Geruchten gaan de rondte dat Ajax en met name Frank de Boer, Matthew Amoah in de gaten houdt, als tweede spits achter Kolbeinn Sigthórsson.

Ik zie Amoah al meer dan 10 jaar in de Eredivisie en ik zou het een mooie ( laatste ) stap vinden voor hem, om naar Ajax te gaan want hij is zeer ervaren én gedreven. Dat zie je niet vaak meer bij de oudere spelers.
Dan kan Mounir el Hamdaoui met een gerust hart vertrekken, maar waarheen is nog steeds de vraag.

Ik ben voor een komst van Matthew Amoah.

celik is een linker vleugel aanvaller .
dus kandidaat bij fcu om mertens op te volgen waar ik voorstander van ben.
goede speler met een goede dribbel en actie smaakmaker van zweedse alvaskan.
en zou hoe fcu zich tegen mechelen vertoonde een toegevoegde waarde zijn.

Nee, Amoah is absoluut te licht voor Ajax-niveau letterlijk en figuurlijk... Junker is de enige juiste 2de spits binnen NL, die ik me voor ajax kan bedenken....

oud nieuws. Dit stond een hele tijd geleden allemaal al op fc utrecht forum

volgens Transfermarkt.de is Celik een linker middenvelder. ik zie hem wel graag bij Sc Heerenveen komen mits hij goed genoeg is. met Roorda, Svec, Elm, Djuricic, Kums en kainz hebben we niet belachelijk veel middenvelders meer over na het vertrek van Grindheim en Haglund. altijd prettig om een mannetje extra te hebben, maar de prioriteit is de verdediging, daar moeten minstens 2 of 3 versterkingen bij.

Dit is de Zweedse versie van Julian Jenner, 26 scharen en vervolgens geen rendement...

Wat moet Utrecht nou opeens met al die zweden ?? Zijn niet het niveau Strootman < Mertens , Silberbauer . Ik voorzie het rechter rijtje . Ze moeten gewoon Douwe Egberts kopen , voor de punten ...

Onzin bericht. Heerenveen heeft voldoende middenvelders en legt prioriteit bij een linker verdediger en centrale verdediger, meerdere malen aangegeven. Heerenveen wordt echter altijd genoemd bij Zweedse spelers.

Technish goede speler, alleen beetje showpik sterk aan de bal goede buitenspeler kan een aanwinst voor de nederlandse cometitie worden maar denk dat hij meer in het systeem past van Galatasaray. maar je weet het maar nooit in het voetbal voor een nederlandse club zou ik zeggen ajax goede voorzetten en sterk aan de bal ook goede opvolger voor mertens trouwens. voor hereveen is hij niks beetje te egoistish. hereveen moet achter iemand aan die gevoel heeft voor de goal en de kansen benut hij is niet zo van heel veel doelpunten maken maar meer van assisten geven.

ik hoop dat nederlandse clubs niet voor ons verpesten door een bod op te brengen want dan moet Galatasaray de bod verhogen en nog is hogere salaris aanbieden om hem aan te trekken en ik denk niet dat herenveen of fc utrecht nog is de bod van Galatasaray verdubbelen

aangezien Galatasaray toch zijn droomclub is kan die lekker voor lage bedragje een overstap maken

Het zou voor FC Utrecht dan ook al de 4e aankoop zijn die tevens uit Zweden komt. Goed dat ze besluiten dat ze een betere in het eigen team hebben. Je moet niet kopen om het hebben, maar om je selectie te versterken.

De update is rijkelijk laat, want fc Utrecht heeft Celik al meer dan een week geleden afgetest.

Goed gezien van booy eerst je eigen spelers(oar) en daarna kijken of je er echt wel een aanvaller erbij moet hebben zou het geld lekker nog in kas houden tot de winterstop kan je altijd nog gaan shoppen bij de clubs die dan hard geld nodig hebben want dat is zeker veel clubs kunnen dit jaar niet veel meer uitgeven of tegenvallers(financieel) incasseren Utrecht heeft een goed gevulde geldkas en ook nog een mooie selectie voor dit seizoen.

Als er toch nog een speler bij moet komen, dan maar een rechtsachter, en bij voorkeur een nederlander, we hebben inmiddels genoeg zweden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8251
2.PSV7549
3.Ajax6948
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger342
D. TadićAanvaller3411
D. KlaassenMiddenvelder338
K. TaylorMiddenvelder328
B. BrobbeyAanvaller3213
S. BergwijnAanvaller3212
E. ÁlvarezMiddenvelder313
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 6 juni
Calvin Stengs wordt opnieuw in verband gebracht met een overgang naar Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren