Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Duels in Ligue 1 voorlopig nog zonder uitsupporters

Laatste update:

FC Groningen zal volgende week donderdag tijdens het Europa League-treffen met Olympique Marseille niet gesteund worden door de eigen aanhang. De Franse club heeft in samenspraak met lokale autoriteiten besloten geen uitfans in het Stade Vélodrome toe te laten. De gebeurtenissen in Parijs vormen de directe aanleiding tot dat besluit.

/

Marseille twijfelde al over het toelaten van de Nederlandse fans, maar door de aanslagen in de Franse hoofdstad is er geen onderhandelingsruimte meer. “Voor de supporters die de wedstrijd in Marseille graag hadden willen bijwonen, is het buitengewoon vervelend dat zij een wedstrijd van FC Groningen moeten missen”, meldt de club in een officieel statement.

FC Groningen legt zich neer bij de beslissing van de Franse overheid. Dat houdt in dat fans van de club dit seizoen waarschijnlijk nog maar één gelegenheid hebben om het elftal van Erwin van de Looi in Europees verband aan het werk te zien. De nummer laatst van Groep F treedt in de laatste speelronde in eigen huis aan tegen het Portugese Sporting Braga.

Update 26 november 14.33 uur - Duels in Ligue 1 voorlopig nog zonder uitsupporters
De maatregelen omtrent uitfans in de Ligue 1 worden breder getrokken. Het Franse ministerie van Buitenlandse zaken heeft donderdag bevolen dat fans tot midden december niet welkom zijn bij uitwedstrijden van hun club. In Frankrijk is nog steeds de noodtoestand van kracht, die werd afgekondigd na de aanslagen in Parijs op 13 november.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mogen de oranje fans volgend jaar dan ook niet mee als we tegen Frankrijk moeten.

16 november 2015 om 15:11

Die mochten al niet mee!

16 november 2015 om 15:13

Dat wist ik niet

16 november 2015 om 17:06

Omdat? Ze oefenen in maart tegen Frankrijk hoor...
Of wilde je gewoon even eenopen deur intrappen omdat "we" ons niet hebben gekwalificeerd?

Overdreven is dit imo.... gewoon goeie controle houden en je niet bang laten maken!

16 november 2015 om 18:37

Goeie controle.. net zoals die 2 gekken die bij Frankrijk Duitsland wilden zijn? Die rennen weg en laten zich ter plekke ontploffen..

26 november 2015 om 16:48

Ja laats staan als ze in het stadion waren geweest. Dat had pas een ramp kunnen zijn.

Geldt dit alleen voor FC Groningen supporters of voor alle bezoekende clubs van Europese wedstrijden in Frankrijk?

16 november 2015 om 15:31

Is afgesproken tussen marseille en groningen, van andere wedstrijden die in frankrijk worden gespeeld zal tussen clubs hetzelfde besproken worden maar daar kan de uitkomst dus nog anders uitvallen

16 november 2015 om 15:52

Thnx, lees nu ergens anders dat het komt omdat ze door de huidige situatie niet genoeg politie voorhanden hebben om de veiligheid van de FCG supporters te kunnen garanderen. Irritant dat VZ niet gewoon het hele bericht copypaste...

16 november 2015 om 17:37

Is helemaal niks afgesproken! Wordt gewoon opgelegd vanuit Marseille!
Ze wouden kaarten beperken tot 500 ipv de 3000 die vanuit UEFA verplicht is. Waar Groningen al volop tegen heeft geageerd, en wat ook belachelijk is. Aan gezien dat komt door die gestoorde fans uit Marseille.
En nu hebben ze dus dankbaar gebruik gemaakt van de hele situatie in Parijs. Wat je ze op zich niet kwalijk kunt nemen hoor, want ze hebben al genoeg aan hun hoofd daar.
En ook vanwege het hoge aantal noord Afrikanen in Marseille zou het ook niet raar zijn als daar binnenkort een aanslag komt of iets dergelijks...

17 november 2015 om 01:55

Ze hebben geen zin om hooligans te begeleiden. Deze politie agenten kunnen ze wel beter gebruiken.

ik snap dat ze het niet willen maar vind het toch een beetje apart

16 november 2015 om 19:42

Die Fransen kunnen hun politie op het moment wel beter gebruiken dan voor een voetbalwedstrijdje...

Vind dit ook te ver gaan! En vind het toch een vorm van toegeven aan het terrorisme!
Gewoon ongelofelijk goed controleren, bij wijs van spreke iedereen fouilleren! !!

Kom op Groningen, stunten daar in Marseille! !!

16 november 2015 om 15:14

Zou niet mee vallen ze liggen al uit Europa.

Dit vind ik toch wel vreemd, dit is misbruik van de situatie, in groningen ging het natuurlijk fout met de supporters en ze wilden ze al weren, door de aanslagen gaan ze nu zeggen dat de veiligheid in gevaar komt. 1 voordeel voor de Groningen supporters, je mist niks aan Marseille, lelijke stad

16 november 2015 om 15:27

Tuurlijk niet.

De komende maanden is in heel Frankrijk een noodtoestand van kracht.

Dan is het besluit om geen supporters toe te laten uit een stad waar het in de eerste wedstrijd behoorlijk mis ging geen misbruik maken, maar gewoon heel verstandig.

16 november 2015 om 16:04

In Lyon en Monaco gaan de wedstrijden wel gewoon door dus die reden gaat niet op. De Franse politie was daarnaast al twee maanden bezig om de wedstrijd voor Groningen supporters te verbieden. Hoe moet het als Marseille door gaat? Willen ze elke keer supporters van de uitploeg gaan weigeren? Laat ze er maar mooi uitvliegen.

Jammer voor de fans, mooi tripje op zich. En natuurlijk financieel wel een strop, wordt daar iets mee gedaan?
Alleen scheelt het nu wel dat ze die 5-0 oorwassing niet live mee hoeven maken.

16 november 2015 om 15:43

Voor het voetbal kwamen we toch al niet. Liggen er toch al uit. Wel erg kwalijk dat een mooi tripje ons zo door de neus wordt geboord.

Kan het me goed voorstellen. Ze kunnen de politie nu wel beter gebruiken dan hun in te zetten bij een voetbalwedstrijd

Ach ze wouden er zowieso al een verplichte combi van maken en maar 500 kaarten geven, veranderd weinig door dit besluit.

Hoop dat Groningen wel wat gaat regelen met Drenthe Tours! Wil die 150 euro graag terug natuurlijk

Wouden ze sowiezo liever al niet, want Marseille is al een heel criminele stad. En ja dit geeft dan de doorslag

En Gent mag wel gewoon naar Lyon en Anderlecht naar Monaco... Dit speelt al veel langer. De politie in Marseille wilde voor de aanslagen in Parijs al geen Groningen supporters toelaten voor deze wedstrijd maar dat accepteerden de Uefa en Groningen niet. Uiteindelijk was er sprake van dat wij maar 500 kaarten zouden krijgen en verplicht met de combi moesten. Nu gebruiken ze die aanslagen om alsnog hun zin door te drammen. Smerig spelletje van de politie in Marseille.

Ik hoop dat Slovan Liberec door gaat. Ik gun het ze in Marseille namelijk niet. Al twee maanden lang doen ze er daar alles aan om ervoor te zorgen dat wij Groningers niet naar Frankrijk mogen reizen. Geld van mijn hotel en mijn vlucht kan ik ook naar fluiten. Als ze niet eens de moeite willen doen om iets te organiseren kunnen ze maar beter uit Europa. Bespaart andere clubs en supporters namelijk veel gedoe.

16 november 2015 om 16:33

Ik zou dat geld niet zomaar opgeven, gezien de reden zou je dat gewoon terug moeten krijgenm

16 november 2015 om 18:27

Hetzelfde bij mij, het ergste van alles vind ik nog dat de mooiste pot voor ons de neus door wordt geboord.. wie weet komen wij over 15 jaar pas weer in de groepsfase en dan hebben we of de leeftijd/mogelijkheid niet meer om te kunnen gaan.

16 november 2015 om 18:37

Haha inderdaad, nare stad en een nare club. Eerst die rellen in Groningen, dan de schoenen van de spelers van Braga die opeens 'verdwenen' en nu dit. Ik hoop ook van harte op Slovan Liberec.

Mooie k*tzooi. Alle respect en ik gun het niemand wat er is gebeurd, maar dit wordt nu gebruikt om de wedstrijd niet toegankelijk maken. We waren al niet welkom voor de pleuris uitbrak in Parijs. Ontzettend jammer en ik ben een behoorlijk bedrag kwijt wat ik al had uitgegeven aan het vliegticket met in de veronderstelling dat er 3500 kaarten zouden zijn.

Dit heeft helemaal niks met de aanslagen te maken. Ze hebben nu een reden gevonden denken ze. De UEFA moet Marseille gewoon uit de groepsfase gooien. Als ze de zaakjes daar niet goed kunnen regelen en dat noord Afrikaanse supporters tuig niet de baas kunnen zijn heb je er niks te zoeken. En de FC supporters die al geboekt hebben moeten natuurlijk ook schadeloos worden gesteld door Marseille. Braga 1 en Slovan 2. De rest doet er niet meer toe.

26 november 2015 om 14:37

Nu je harde woorden even terugnemen zou netjes zijn....

26 november 2015 om 14:54

Dit besluit van het Franse ministerie van Buitenlandse zaken doet natuurlijk niets af aan de intenties van Marseille, waar de Groningen-supporters terecht boos over zijn. Vanaf het moment van de ongeregeldheden in Groningen was al duidelijk dat Marseille de uitfans liever kwijt dan rijk was. Dit zag je alleen al aan het aantal kaarten dat verkocht werd, 500 ipv de gebruikelijke 3000. Dan heb ik het nog niet eens over de verplichte auto- of vliegtuigcombi (hoe verzin je het)..

Dit besluit komt Marseille dus helemaal niet slecht uit. Die hebben nu dus, hoe je het ook went of keert, hun zin gekregen zonder daarmee problemen te krijgen met de Uefa. Ongeacht of dit besluit nou wel of niet terecht is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren