Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Bulthuis krijgt herkansing: 'Het thema is nu afgesloten'

Laatste update:

Dave Bulthuis tekende afgelopen zomer na vier jaar bij FC Utrecht voor een driejarig contract bij 1.FC Nürnberg. Die club degradeerde uit de Bundesliga en Bulthuis hoopte nu met zijn nieuwe club mee te strijden om de bovenste plaatsen. Der Altmeister staat echter slechts dertiende op het tweede niveau en de situatie van Bulthuis zelf is nog ellendiger: hij is door zijn trainer verbannen naar het tweede elftal.

In gesprek met Voetbal International legt Bulthuis uit wat er is gebeurd. In de voorbereiding op het seizoen 2013/14 kreeg hij nog het nodige vertrouwen van coach Valérien Ismaël en in de eerste vijf speelronden deed de Nederlandse verdediger viermaal mee in de achterhoede. Tegen Fortuna Düsseldorf werd Bulthuis echter in de rust al gewisseld en dat vond hij bepaald niet terecht. Hij maakte vervolgens echter een fout.

Hij ventileerde zijn ongenoegen over het wisselbeleid tegen teamgenoten. “Ik bedoelde dat in het algemeen, had het niet eens zozeer over mijn eigen positie. Er waren gewoon té veel wisselingen, we speelden geen twee wedstrijden achter elkaar met dezelfde elf spelers. Daar gaf ik gewoon mijn mening over, maar ik had net de pech dat iemand dat weer doorgaf aan de trainer”, legt Bulthuis uit.

Trainer Ismaël kon het bepaald niet waarderen. “Ik moest vorige week op het matje komen bij de trainer en hij vertelde me dat ik met het tweede mee kon gaan trainen. Dat was een vrij kort gesprek, maar er zijn wel een paar harde woorden gevallen”, aldus de ex-verdediger van FC Utrecht. Inmiddels is 1.FC Nürnberg drie wedstrijden verder (twee nederlagen, eenmaal winst) en heeft Bulthuis geen minuut meer meegedaan in de competitie.

Zich terugknokken in het eerste elftal is nu het devies voor de stopper, maar de motivatie daarvoor vinden is lastig. Temeer daar de reserves actief zijn op het vierde niveau en Bulthuis met ‘gasten van achttien jaar’ staat te spelen. “Hoe nu verder? Ja, dat is de vraag, ik zie het wel. Mijn zaakwaarnemer vraagt na het weekend een gesprek aan bij de club, dan horen we wel wat er gaat gebeuren.”

Update 15 oktober 13.13 uur - Bulthuis krijgt herkansing: 'Het thema is nu afgesloten'
Dave Bulthuis is weer in genade aangenomen bij 1. FC Nürnberg. De back, die onlangs werd verbannen naar het tweede elftal, heeft zijn ruzie met coach Valérien Ismaël bijgelegd. "Dave is naar mij toegekomen en heeft zich voor zijn gedrag verontschuldigd. Voor mij is het thema nu afgesloten'', zei de oefenmeester. De Nederlandse verdediger werd teruggezet naar de beloften omdat hij openlijk kritiek had geuit op Ismaël.

Denk jij dat er Eredivisieclubs zijn die in de winterstop aan moeten kloppen bij Dave Bulthuis?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, Bulthuis had zelf naar de trainer moeten stappen en zijn ongenoegen moeten laten horen. Roddelen is niemand blij mee.

15 oktober 2014 om 14:39

dat is dus precies wat hij gedaan heeft en waardoor hij bij de beloften verder moest

Belachelijk dat als je eerst in bijna alle wedstrijden speelt, je bij de reserves komt omdat je kritiek hebt op de trainer. In elke kleedkamer wordt er gepraat over wat de trainer goed en fout doet. Dit hoef je niet altijd gelijk te bespreken met hem....die trainer had volwassen en wijs moeten zijn.....als volwassen vent de discussie aan ipv gelijk roepen: mee trainen met het tweede....slecht stukje managerschap van de beste meneer..

Uit het interview blijfkt overigens niet of de trainer aan bulthuis gevraagd heeft wat er waar is van het verhaal...

3 oktober 2014 om 18:22

In Nederland is het inderdaad heel normaal dat je dit soort gesprekken in de kleedkamer voert. In Duitsland werkt het net even anders.

Daarbij is de timing om je mond open te trekken wanneer je in de rust wordt gewisseld ook niet heel handig. In Duitsland vind men het wel nog normaal dat je eerst naar je eigen tekortkomingen kijkt voordat je kritiek levert op anderen.

Leuke voetballer die Bulthuis, maar ik denk dat hij voorlopig beter even zijn mond dicht kan houden en heel hard moet gaan werken.

3 oktober 2014 om 19:49

Hou toch op met je in Duitsland gaat het net even anders. Overal ter wereld word er in de kleedkamer over de coach geluld. Ga nou alsjeblieft niet doen alsof de Duitsers dit niet zouden doen, je kletst maar wat namelijk.

Het enige waar Bulthuis heel erg pech mee heeft is dat er een ontzettende matennaaier rondloopt daar bij Nurnberg die zijn teamgenoot keihard een oor loopt aan te naaien. Bulthuis heeft alle recht om boos te zijn, dat zijn gewoon ongeschreven regels die je niet breekt.

4 oktober 2014 om 11:42

Roddelen is voor mietjes. Een echte vent praat eerst onder vier ogen met de trainer in plaats van al roddelend en mopperend medestanders te zoeken om mee aan de stoelpoten van de man die hem durfde te passeren te zagen. Bulthuis heeft zich laf en berekenend gedragen en krijgt daarvoor zeer terecht het deksels op de neus. Erg knap dat er een speler is die gelijk korte metten maakt met deze roddelqueen die nota bene net anderhalve maand bij de club zit.

3 oktober 2014 om 18:43

Hij speelde in de voorbereiding maar begon de competitie op de bank. Heb nooit gesnapt wat nurnberg in bulthuis ziet, vond het hier een aardige verdediger met een goede instelling. Het nivo in de 2e bundesliga ligt hoog en een groot deel van de eredivisieclubs zou zeker geen kampioen worden in de 2e bundesliga.

Hij is wat anders gewend in de Nederlandse school en de eredivisie en krijgt nu te maken met een andere voetbalcultuur. Als zo'n club in sportieve nood zit word er al snel gewisseld. Zie oa Fulham. Teveel paniek, omdat ingecalculeerd werd om met een jaar terug te zijn op het hoogste niveau. Ik zou als Nederlandse club zeker aankloppen in de winterstop. Goede versterking voor oa Heerenveen, Zwolle, Go Ahead en zo kan ik nog wel even doorgaan

"hij ventileerde zijn ongenoegen over het wisselbeleid tegen teamgenoten. Trainer Ismaël kon het bepaald niet waarderen."

Wat een onzin van die trainer. Spelers praten toch vaker over zulke zaken en waarom zou hij dat niet mogen? Nog triester dat iemand dit lekt.

Dit kom je op elk niveau tegen. Genoeg spelers die dit ook deden bij Bayern toen Van Gaal er nog was.

4 oktober 2014 om 09:49

Klopt. Maar die spelers hadden Hoeness achter zich en dat betekende dan dat Van Gaal het kon aftrappen en de spelers konden blijven.

Je excuses aanbieden misschien? Niet bepaald een snuggere vent, die Bulthuis. Is ook aan zijn kop te zien.

3 oktober 2014 om 18:18

Okee dus jij denkt dat je aan iemands hoofd kan zien of die snugger is of niet? Goeie man goeie

3 oktober 2014 om 19:07

Ik zal het je duidelijk maken. Ik vind jou dom omdat je niet begrijpt wat ik zeg. En ik vind je username dom. Maar je username is niet de reden dat ik je dom noem. Snap je het nu?

Bulthuis is niet snugger omdat hij niet begrijpt dat dit een kwestie van respect is. Hij moet nu respect tonen aan zijn trainer. Hoe moet hij dat doen? Een aanwijzing: niet in de media.

4 oktober 2014 om 11:44

Helemaal met je eens. Bulthuis wil zijn gelijk halen in plaats van de situatie oplossen. Duidt op een autoriteitsprobleem.

15 oktober 2014 om 14:43

en jij weet niet waar je over praat en ventileer toch je mening mag hoor maar ik vind dat erg dom zeker gezien je verhaal vol onwaarheden zit

Mondige spelers, daar houden ze niet van in Duitsland, daar laten ze iedereen die ook maar de schijn heeft van een eigen wil of mening eerst 5 rondjes om het zwarte woud heen rennen, het liefst samen met de rest, om hem daarna nog eens rustig te vragen of hij aan de groep zijn mening wilt uitleggen, dat is goed voor de teamgeist. Ben bang dat dit voor Bulthuis einde oefening is, zeker de reden van verbanning zal ervoor zorgen dat de trainer hem niet snel terug neemt, dat doet ook af aan zijn autoriteit, ook zoiets waar ze dol op zijn in Duitsland.

3 oktober 2014 om 18:02

Ismael is een Fransman, dus je argumenten die vol staan van vooroordelen zijn sowieso niet van toepassing.

3 oktober 2014 om 18:21

Ismael heeft geprobeerd voor Duitsland te spelen, hij is zo Duits als de regio waar hij vandaan komt,

3 oktober 2014 om 18:44

En die regio hoort alweer bijna 70 jaar bij Frankrijk.

4 oktober 2014 om 00:17

Ja, maar zijn halve familie is hartstikke Duits, en zijn voetbalcultuur ook al de afgelopen tien jaar. Als je besluit voor het land te willen uitkomen lijkt me dat ook een sterke aanwijzing.

Tsja, de resultaten dwongen de trainer wel tot die wisselingen. Als ze beter hadden gepresteerd hoefde er ook niemand gewisseld te worden. Ik weet niet hoe hij het persoonlijk heeft gedaan in de wedstrijden die hij wel speelde. Afgelopen maandag echter speelde FCN in de eerste helft prima voetbal. De kwaliteit is dus zeker aanwezig.

Nou, dan kom je in de winterstop toch weer lekker terug naar Nederland? Zijn genoeg clubs die wel een bikkel achterin kunnen gebruiken zou je toch denken..

Gevalletje Kali, volgend seizoen ook terug in Utrecht?

15 oktober 2014 om 14:45

ik kan jou vertellen dat dat zeker niet gaat gebeuren waarom niet ga ik hier niet vertellen

15 oktober 2014 om 15:35

En dat is maar beter voor iedereen ook. Bulthuis had genoeg goede eigenschappen maar was alles behalve een onmisbare speler.

Hoe nu verder? Gewoon je stinkende best doen in het tweede elftal en elke training 100% geven.

Of je laat je zaakwaarnemer inderdaad kijken naar een leuk clubje in Zwitserland, onderste helft van België of Nederland. Maar dat is kiezen voor de makkelijkste weg.

Zou een prima speler wezen voor een club als PEC!

3 oktober 2014 om 18:16

Ik vond hem vorig jaar bij Utrecht heel matig spelen hoor.
En misschien is hij ok gewoon gewisseld omdat hij niet goed genoeg is.

In de voorbereiding op seizoen 2013/2014... dat klopt dus niet helemaal. Zuur voor die jongen.

Tja het is ook niet slim van 'das Bult' om zo te roddelen. Als je ongenoegen wilt uiten doe het dan naar de persoon op wie het slaat. Het is belangrijk on in ieder geval weer een basisplaats te veroveren en keihard werken om alsnog een goede prestatie neer te flikkeren met Nurnberg.

Zo he, daar wordt gelijk een mes in je rug gestoken. Lekkere teamgenoten heb je dan.
Natuurlijk ook gewoon stom van Bulthuis, hij is daar net nieuw en eigenlijk een nobody in de voetbalwereled en meteen kritiek leveren.

gewoon een hele matige en domme speler. blij dat ie weg is bij utrecht

Handigste was geweest om eerst te pijlen bij andere hoe zei er over dachten zonder je eigen mening direct te geven, indien er meer mensen klachten hebben naar de aanvoerder gaan en die stapt dan naar de trainer.

Ismael heeft 0 ervaring maar moet Nurnberg wel direct terug zien te loodsen naar de Bundesliga, word een lastig verhaal zeker als je alles verkoopt en er pure middelmaat voor terughaalt ook voor 2.bundesliga begrippen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren