Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Brazilië zet kampioenenmaker van 2011 en 2015 voor de selectie

Laatste update:

Dunga is niet langer de bondscoach van Brazilië. De CBF maakt bekend dat de 52-jarige oud-middenvelder ondanks een tot de zomer van 2018 doorlopend contract op straat is gezet. De evaluatie over het functioneren van Dunga duurde naar verluidt nog geen tien minuten.

/

Naast Dunga moet ook technisch coördinator Gilmar Rinaldi vertrekken. “De CBF bedankt de technische staf voor hun toewijding en inzet tijdens hun werkzame periode alhier”, valt er in het communiqué te lezen. Verwacht wordt dat de 55-jarige Tite, momenteel nog de coach van Corinthians, snel wordt gepresenteerd als de nieuwe keuzeheer. Voormalig Arsenal-middenvelder Edu wordt waarschijnlijk de vervanger van Rinaldi.

Het is weinig verrassend dat de Braziliaanse bond bij Tite is uitgekomen, want in november meldde de krant Lance! al dat de bond zou wachten op een misstap van Dunga om Tite vervolgens aan te kunnen stellen als de nieuwe oefenmeester. Brazilië werd in de nacht van zondag op maandag na een 0-1 nederlaag tegen Peru uitgeschakeld in de Copa América.

Update 15 juni 23.30 uur - Brazilië zet kampioenenmaker van 2011 en 2015 voor de selectie
Adenor Leonardo Bacchi, beter bekend als Tite, is de nieuwe bondscoach van Brazilië. De 55-jarige Braziliaan is de opvolger van Dunga, die na de vroege uitschakeling op de Copa América werd ontslagen. Tite, ex-coach van diverse Braziliaanse clubs, leidde Corinthians in 2011 en 2015 naar de landstitel.

Zou Tite een geschikte bondscoach voor Brazilië zijn, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht. Hij bakt er nog minder van dan wilmots

14 juni 2016 om 20:33

En danny blind

14 juni 2016 om 20:47

Mooi he....in elk land hanteert men het beleid van niet presteren is opzouten....behalve bij de Knvb.
We moeten het er nog maar even mee doen....ik zit inmiddels al ver over die irtitatie-grens heen dat het me eigenlijk niet meer interesseert.

14 juni 2016 om 20:51

Is inderdaad opvallend. En nog weten we nog niet de beweegredenen. straks missen we ook het WK..

14 juni 2016 om 21:01

Maar sinds Dicky er bij is gaat het al een stukje beter ;-)

14 juni 2016 om 22:16

Als we van al die zogenaamde G-elftallen winnen dan hadden we wel op dit EK gestaan en staan we ook op het volgende WK. Dan verliezen we enkel van Frankrijk, de rest van de groep is niet sterker dan Polen en Oostenrijk.

14 juni 2016 om 22:50

Niet zo huilen jongens. Wees liever blij voor die brazilianen met Tite als coach

14 juni 2016 om 23:03

Ach die g elftallen zijn wel op het Ek en wij niet. Wat zijn wij dan? Een z elftal?
Het is gewoon terecht dat Dunga ontslagen zou worden na die blunder maar dat had de KNVB ook moeten doen na de blunder bij Oranje.

15 juni 2016 om 00:50

Hoe spreek je Tite eigenlijk uit?

15 juni 2016 om 02:22

@Milano
Hahahaha nu je het zegt, dat vraag ik me ook af?!

15 juni 2016 om 03:28

Denk dat we eerst een WK moeten missen en moeten wachten tot Henk Veerman debuteert , voordat dat gaat gebeuren.

15 juni 2016 om 07:39

@ milano @ mr20 tchiteh (tsjiteh) voel je em?

16 juni 2016 om 07:28

Ik zou Tite wel als bondscoach voor Oranje willen hebben. Gaan we eindelijk weer eens sexy voetballen. ......

Hopelijk wordt het selectiebeleid beter!

14 juni 2016 om 22:33

Ik snapthe überhaupt al niet waarom hij alweer werd aangesteld na zn slechte WK. Echt een waardeloze coach net zoals bijvoorbeeld Wilmots en McLaren

14 juni 2016 om 22:33

Snapte

14 juni 2016 om 23:36

Man dit is echt fantastisch nieuws!!! Thiago terug in de selectie en selecteren op basis van performance. Brazilie kan wel wat 'ginga' gebruiken..

Diepere probleem ligt hem voor mij dat er geen up and coming coaches meer zijn uit Brazilie die bijvoorbeeld in Europa aan de slag gaan (en succesvol zijn).

Hopelijk gaat Brazilie in elk geval een speelstijl kiezen die de spelers past en daar vol op inzetten. Ben benieuwd of dit ook invloed heeft oo de olympische ploeg

Eindelijk, laat spelers als Thiago Silva, Marcelo etc. links liggen. Was te verwachten dit.

14 juni 2016 om 20:38

Selectiebeleid was inderdaad niet best, maar vergeet niet dat Brazilie ruim 60 miljoen inwoners meer heeft dan Rusland. Hebben dus wel een gigantisch netwerk aan spelers waar ze uit moeten kiezen.

14 juni 2016 om 20:43

Kan best, maar je laat je beste spelers toch nooit thuis?

14 juni 2016 om 20:44

Klopt Sirius, maar de aanvoerder van PSG en een belangrijke schakel van CL winnaar Real Madrid horen er natuurlijk altijd bij.

14 juni 2016 om 20:52

Dat absoluut, maar valt me eigenlijk al jaren op dat Brazilie spelers selecteert die men in Europa vaak niet of nauwelijks kent. Ik heb dat altijd al vreemd gevonden. Brazilianen in Europa worden regelmatig gepasseerd voor spelers in de Braziliaanse competitie zonder dat daar een aanleiding voor is.

Misschien wordt het eens tijd voor een ervaren coach met aanzien, desnoods een Europeaan. Brazilie presteert al een aantal jaren ondermaats terwijl ze misschien wel 5 absolute topteams kunnen opstellen. Dat zal misschien ook wel deel van het probleem zijn, maar een goede coach kan daar mee omgaan.

''.. de bond zou wachten op een misstap''
Nou die hebben ze zeker gekregen

"nou Dunga kom maar binnen (...) wat wil je drinken? Thee? Haal even een thee voor onze "bondscoach" (...) Ging niet zo lekker he? (...) je weet dat Tite al klaar staat, wachtend totdat je het verkloot. Nou, dit is het moment. Je krijgt nog 7 minuten om je bureau schoon te vegen (...) nou Dunga het gaat je goed, laters! Oh ja, vergeet Rinaldi niet."

Losje gebasseerd op insinuaties van mezelf

On: ja dit kon je wel zien aankomen. Tite is wel echt een succesvolle coach in Brazilie, dus wel zullen moeten afwachten wat dit voortbrengt. Veel jonge talenten kloppen op de deur. Eerste stop: OS RIO

Gelukkig! Ben blij dat hij, net als in z'n eerste periode, weer ontslagen is. Dat Brazilië hem na het WK van 2014 weer aanstelde, begreep ik sowieso al niet. Die Tite ken ik eerlijk gezegd niet, maar ik hoop wel dat hij een betere coach van Dunga is en ook betere selecties samenstelt.

Als iedereen fit is, moet deze selectie in mijn ogen gewoon worden samengesteld"

Keepers: Diego Alves ( Valencia ), Júlio César ( Benfica ) en Alisson ( AS Roma ).

Verdedigers: Daniel Alves ( FC Barcelona ), Fabinho ( AS Monaco ), Thiago Silva ( Paris Saint Germain ), Marquinhos ( Paris Saint Germain ), David Luiz ( Paris Saint Germain ), Miranda ( Inter Milan ), Marcelo ( Real Madrid ) en Alex Sandro ( Juventus ).

Middenvelders: Luiz Gustavo ( VFL Wolfsburg ), Fernandinho ( Manchester City ), Casemiro ( Real Madrid ), Lucas Lima ( Santos ), Willian ( Chelsea ) en Philippe Coutinho ( Liverpool ).

Aanvallers: Lucas Moura ( Paris Saint Germain ), Hulk ( Zenit Sint Petersburg ), Roberto Firmino ( Liverpool ), Gabriel Barbosa ( Santos ), Neymar ( FC Barcelona ) en Douglas Costa ( Bayern München ).

En ja, ik weet dat Brazilië vanwege de Olympische spelen en de Copa América niet hun sterkste selecties heeft samengesteld, maar over het algemeen stelde Dunga in mijn ogen sowieso al rare selecties samen.

14 juni 2016 om 21:23

Ik dacht dat cesar gestopt was als international??

14 juni 2016 om 21:24

En waarom geen jonas??

14 juni 2016 om 21:48

Je zou beter marquinhos, David luiz of Sandro vervangen voor Felipe luis. Daarnaast zou ik Jonas meenemen I.p,v die speler van Santos.

15 juni 2016 om 08:04

Zou zelf gaan voor de keepers; Diego Alves (Valencia), Alisson (AS Roma) & Neto (Juventus). Verdedigers; Thiago Silva (PSG), David Luiz (PSG), Filipe Luis (Atl. Madrid), Marcelo (Real Madrid), Dani Alves (FC Barcelona), Miranda (Internazionale), Jardel (SL Benfica) & Naldo (VfL Wolfsburg). Middenvelders; Casemiro (Real Madrid), Talisca (SL Benfica), Allan (Napoli), Coutinho (Liverpool), Ramires (China, ex-Chelsea) & Alex Teixeira (Shaktar Donetsk). Aanvallers; Neymar (FC Barcelona), Jonas (SL Benfica), Willian (Chelsea), Hulk (Zenit St. Petersburg), Douglas Costa (FC Bayern Munchen) & Taison (Shaktar Donetsk).

16 juni 2016 om 11:11

Teixeira speelt ook in china en niet bij shakthae

Dit was gewoon te verwachten..brazilië heeft net als Argentinië goed materiaal, maar de coaches zijn zo slecht je kunt er bijna om huilen als fan.

14 juni 2016 om 21:24

Misschien moeten ze ook doorselecteren van de bond en mogen ze de grote (oudere) namen niet oproepen. Hangt van het beleid af.

Mocht even duren. Die man had allang ontslagen moeten worden. Met een fatsoenlijke trainer wordt Brazilie weer één van de sterkste landen ter wereld en zullen ze normaal gesproken ook weer prijzen gaan winnen.

Er lopen nog veel teveel zwakke trainers rond bij (te) goede landen.

Eindelijk die gast eruit. Hoe is het mogelijk dat hij niet marcelo of thiago silva oproept. Alves mag ook wel op doel staan.

De slechtste trainer van het moment. En dat is lastig want het zijn er een heleboel

Tijd voor iemand met kennis van Europa, die Tite daar zie ik het ook niet mee goedkomen.

Hadden ze al moeten doen toen hij zn selectie bekend maakte

Mooi dat Dunga weg is, deze man was echt waardeloos als trainer met z'n slechte beleid en tactieken. Schandalig hoe Brazilie is afgezakt en als Neymar even niet meedoet staat er niemand als speler waar je nog op kan rekenen.

Ken Tite alleen van Corinthians en haalde daar in 't verleden wel wat successen maar dat is ook wel van even geleden. Ben benieuwd wat het onder hem wordt maar alles is beter dan doorgaan met Dunga

Een enorme verbetering ten opzichte van Dunga! De problemen bij de Braziliaanse voetbalbond zijn verre van verleden tijd en zullen zich in de toekomst ongetwijfeld opnieuw voordoen. In mijn optiek hebben ze nu gekozen voor de beste Braziliaanse oefenmeester, al zullen ze nog grote stappen moeten maken voor ze weer het nationale elftal van weleer worden. Moet eerlijk zeggen dat ik zijn elftallen hooguit twee of drie keer heb zien spelen en verder mijn mening enkel moet baseren op statistieken (zoals de rest hier), dus het blijft nog even afwachten hoe deze keuze uit zal pakken.

Overigens wel interessant; Tite tekende eerder nog een petitie om de huidige top van de Braziliaanse bond af te zetten. Nu zal hij voor hen gaan werken, dat lijkt me geen gezonde werkrelatie.

Was te verwachten dat hij ontslagen zou worden...

En terecht!
Met een team als Brazilië moet je ook beter voetbal laten zien.
Dunga Had zoiezo Firmino op moeten roepen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren