Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Barcelona krijgt geen toestemming om Vermaelen te vervangen

Laatste update:
/

Thomas Vermaelen mist mogelijk de rest van het seizoen bij Barcelona. De verdediger gaat volgende week dinsdag onder het mes in Finland in verband met aanhoudende klachten aan de hamstrings en zal ongeveer vijf maanden uit de roulatie zijn, zo meldde de Spaanse topclub donderdag. Door fysieke ongemakken heeft Vermaelen, die afgelopen zomer van Arsenal overkwam, niet één officiële minuut voor Barcelona gespeeld.

Barcelona mag in principe in de komende transferperiodes (januari 2015 en de zomer van 2015) geen nieuwe spelers aantrekken, in afwachting van het hoger beroep tegen het door de FIFA opgelegde transferverbod. Langdurig blessureleed zou echter een uitzondering op de regel zijn, zo schrijft Sport vrijdag. In dat geval kan Barcelona een voetballer aantrekken, ook al zou het niet een transactie binnen de transferperiode betreffen.

Er zijn volgens de meest verkochte sportkrant van Catalonië wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zo moet het een voetballer zijn die momenteel in de Spaanse competitie actief is of een voetballer die bij geen enkele club (waar dan ook ter wereld) onder contract staat. Indien daadwerkelijk een vervanger voor Vermaelen wordt aangetrokken, dan mag de 29-jarige Belg tot de opening van de transfermarkt van januari 2016 niet worden ingeschreven (en ingezet), indien het transferbod niet vervalt.

De langdurige afwezigheid van Vermaelen is een hard gelag voor Andoni Zubizarreta. De technisch directeur werd in de zomer al bekritiseerd voor het uitgeven van maximaal 18,5 miljoen euro (10 miljoen euro vast, 8,5 miljoen euro variabel) voor een 29-jarige voetballer, die gedurende zijn vijf seizoenen bij Arsenal liefst 24 blessures opliep. Voor de twee jaar oudere Jérémy Mathieu werd liefst twintig miljoen euro uitgetrokken, al presteert de Fransman voorlopig naar behoren.

Update 9 december 18.30 uur - Barcelona krijgt geen toestemming om Vermaelen te vervangen
Barcelona krijgt geen toestemming van de FIFA om in januari een vervanger voor Thomas Vermaelen te halen. De krant Sport meldde dat de club uit Catalonië alleen bij langdurig blessureleed van een voetballer de markt op mag, ondanks dat het met een transferverbod kampt, maar de wereldvoetbalbond heeft dat dinsdagavond dus ontkend. Men laat weten dat Barcelona onder geen enkele voorwaarde een nieuwe speler mag aantrekken, zolang het transferembargo nog geldt.

Barcelona had Thomas Vermaelen nooit moeten halen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus met andere woorden: Barcelona kan als nog nieuwe spelers toevoegen aan hun selectie. Ok, goede straf.

28 november 2014 om 01:14

Je hebt het artikel wel gelezen? Het is echt wel een straf. En weet je ook waarom ze worden gestraft?

28 november 2014 om 02:00

Probeer je nou meestertje te spelen of wat wil je? Ze worden gestraft voor het binnenhalen van hele jonge spelers. Als je dan de straf krijgt dat je geen spelers mag kopen (kortom je selectie niet mag versterken) dan is het toch raar dat ze bij wijze van spreken Laporte kunnen halen voor 45 miljoen omdat hun speler van 15 miljoen geblesseerd is. Dan ben je toch juist je selectie aan het versterken? En als Vermaelen er meer dan een jaar uit zou zijn dan boeit het ook niets dat ze hem niet mogen inschrijven. Een voorbeeldje: Als ik gezopen achter het stuur zit en zeven mensen omver kegel en vervolgens een rijverbod van drie jaar krijg. Vervolgens valt mijn buurman van de ladder en ik ben de enige in de buurt. Dan ben ik gewoon strafbaar als ik hem met de auto naar het ziekenhuis breng. Dan zegt het OM niet van, ja, kijk, uhm, je mag eigenlijk niet rijden, maar als je nou niet harder gaat dan 25km/h en zorgt dat je de auto netjes parkeert, dan mag je nu toch rijden. Nee, een straf is een straf. Eigen schuld dikke bult. Als je uitzonderingen gaat verzinnen op een straf, dan valt het nut van de straf een beetje weg volgens mij.

28 november 2014 om 02:09

als het te lang duurt tot medische hulp aanwezig is en jij met die actie het leven van je buurman red zal je niet vervolgd worden wegens de omstandigheden.

Hetzelfde als dat je boetes kan laten seponeren als ivm een noodsituatie door rood moet rijden of harder moet rijden dan de max toegestane snelheid.

Sterker nog er zijn zat mensen in ons land die in het verkeer over de schreef gegaan zijn, maar bv ivm hun baan toch hun rijbewijs mogen houden.

dus voordat jij de wet gaat gebruiken in je voorbeeldje lijkt het me verstandig dat je je dan ook eerst ff inleest zodat je reactie hout snijdt...

28 november 2014 om 07:02

Grappig dat je juist met dat voorbeeld komt Martijnr12:
Gisteren stond nog een artikel in de krant over een man waarvan de ontneming van zijn rijbevoegdheid (tijdelijk) is opgeschort omdat hij zijn ernstig zieke vrouw van en naar medische hulp moet kunnen rijden...

Daarnaast heb je in Nederland zorgplicht, iemand laten sterven (stel dat de persoon in jouw voorbeeld zijn nek gebroken heeft) terwijl je had kunnen helpen is strafbaar, dus het OM komt juist achter je aan als je hem níet met 25 km/u naar het ziekenhuis brengt... (als je op welke vreemde reden niet een ambulance had kunnen laten komen...)

28 november 2014 om 11:21

Wat een kromme, kromme vergelijking.
Jouw punt bewijst juist het tegendeel; er zijn altijd uitzonderingen op regels.

28 november 2014 om 11:30

@martijnr12
Het gaat me helemaal niet om meestertje te spelen. Het gaat me erom dat mensen hun mening gelijk weer klaar hebben, zonder te beschikken over de juiste informatie. Met de vraag of hij wist waarom, kon hij het misschien opzoeken. Net zoals jij zou moeten doen, want spelers te jong een contract aanbieden, doet elke profclub.

Het voorbeeld wat je noemt is uitgebreid, maar complete nonsens. Dat kan je zelf toch ook wel nagaan als je het nog een keer doorleest. En ze kunnen niet gewoon spelers binnenhalen. Daar zijn heel wat voorwaarden aan verbonden, zoals de tekst aangeeft. En daarbij gaat het er toch niet om wat de waarde van de speler is, van diegene die ze gaan halen. Het is voor Barca toch ook geen voordeel dat je genoodzaakt bent een speler van €45 miljoen te halen. Denk niet dat ze daarop zitten te wachten. Ze hebben niet voor niets 'kleine' bedragen uitgegeven aan verdedigers.

Misschien een keer een 'meestertje' opzoeken?

28 november 2014 om 13:25

Mensen snappen er hier weinig van! Het gaat op over een speler die geen impact heeft gehad in het team, en jullie maken er van dat iemand een persoon mag vervoeren op leven of dood.. beetje kromme redenatie..

Barca zou dus nu een speler mogen kopen voor 15 en niet meer want dat hebben ze ook niet uitgegeven.

28 november 2014 om 01:57

Dat zijn regels van de Spaanse bond. Diego Lopez werd ook buiten een transfer periode aangetrokken door Real Madrid.

Rare poll ,ze weten van te voren toch niet dat ie het hele seizoen geblesseerd is

28 november 2014 om 01:56

Wel dat hij geblesseerd was, en ook zeer blessuregevoelig is. Dat hij het hele seizoen zal missen is ook niet nieuw, want hij miste het gehele seizoen van 2010/11.

28 november 2014 om 10:53

Als die Zubizaretta zijn medische staf enkele maanden terug niet had overruled, was Vermaelen misschien al fit.

" Er zijn volgens de meest verkochte sportkrant van Catalonië wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zo moet het een voetballer zijn die momenteel in de Spaanse competitie actief is of een voetballer die bij geen enkele club (waar dan ook ter wereld) onder contract staat. "

Mocht het al waar zijn, zo lek als een mandje. Dan laat je gewoon een speler zijn contract afkopen en betaal je hem terug door middel van een hoger salaris aan te bieden.

28 november 2014 om 06:57

Dit is in Engeland ook hoor,... .

Dit is raar..
Hmm oke gek hoor wanneer is dit een keer voorgekomen en gebeurt ?..

9 december 2014 om 18:43

Heb ik ook vaak.

Als dit waar is, dan natuurlijk blind gaan voor Laporte

28 november 2014 om 01:56

Want die zal mogen vertrekken zonder dat er een vervanger kan worden gehaald omdat het moment ook buiten de transferperiode mag zijn. Keep on dreaming jongen!

28 november 2014 om 02:11

de januari window is best dichtbij als je het mij vraagt...

30 november 2014 om 15:17

Dat klopt, maar waarom zou Bilbao nog een maand zonder vervanger spelen? Dan zullen zij Barcelona laten wachten en hebben ze alsnog een probleem. Niemand gaat spelers afstaan zonder vervanger te kunnen halen.

Lachwekkend en tegelijk ook triest dat zo'n speler bij barca speelt. Hoe komen ze tot zo'n besluit om een speler die blessuregevoelig is te halen en nog eens miljoenen voor te betalen? Ik snap dit niet, maar goed sws niet mijn club👏

Zo heeft elke regel wel zijn mazen in het net en dat Barcelona daarvan dan gebruik maakt, dat kan je hen niet kwalijk nemen, het tegendeel zou verbazen.

Als je nou ook nog eens leest dat Vermaelen al 24 (!!) blessures heeft gehad bij Arsenal, dan kan je er toch helemaal niet bij dat er een club bereid is om daarvoor dan 15 mio euro te betalen.

Ik hoop echt dat dit de blunder teveel is voor Zubizaretta ; ophoepelen en vervangen door iemand die wel bekwaam is.

Nieuwe constructie: Halverwege het seizoen Espanyol koopt een speler uit Engeland voor 20 miljoen. Ontbind zijn contract. Dag later tekent hij bij Barcelona en Barcelona maakt na het transferverbod 21 miljoen over naar Espanyol voor een onbekende (jeugd)speler.

Probleem opgelost als je het zo wilt spelen.

10 december 2014 om 09:44

Je mag volgens mij niet twee maal in eenzelfde transferperiode van club wisselen (alleen huur mag)

Idee; verhuur Vermaelen tot einde 2016 aan Ajax en koop een speler, heeft ajax de ervaring en kwaliteit die we achterin nodig hebben, Barca een speler die fits wordt en lagere kosten en Vermaelen kan rustig naar zijn oude niveau werken.

Hahahah, Barça denkt "omdat wij FC Barcelona zijn, mogen wij alles."... Denk het niet, maat.

9 december 2014 om 18:41

Waarschijnlijk, omdat het "fc Barcelona" is, wordt het transferverbod opgeheven in hoger beroep. Het zou mij in ieder geval niks verbazen.

10 december 2014 om 08:32

Mij ook niet. Zo triest is de regeling van de voetbal tegenwoordig.

Logisch. Vermaelen lijkt dit seizoen nog inzetbaar te zijn, dan is de regel dus niet van toepassing. Had ook niet anders verwacht. Eigenlijk ook maar goed ook dat er niemand mag worden gehaald, dan kan het bestuur niet nog meer geld uitgeven aan spelers die het elftal niet beter maken.

9 december 2014 om 18:39

@ Guaporta

Niet helemaal, die regel bestaat helemaal niet wordt er door de fifa gezegd, dus of vermaelen nog in actie kan komen dit seizoen is niet relevant, er mag onder geen voorwaarde worden gekocht.

9 december 2014 om 23:23

Die regel bestaat wel. Als een speler voor minstens (ik dacht) 5 maanden niet beschikbaar is door een blessure mag je buiten de transferperiode een vervanger aantrekken. Fifa zegt alleen dat het transferverbod ook geldt voor transfers buiten de transferperiodes.

Mooi zo, scheelt weer een afschuwelijke transfer.

9 december 2014 om 18:51

Er wordt gezegd in de Spaanse media dat Abidal zijn contract gaat verscheuren bij Olympiakos en dat hij zal aansluiten bij FCB. Weet jij hier meer over? Zou ik geweldig vinden om Abi terug te zien op de Spaanse velden

9 december 2014 om 19:31

Ze mogen niemand binnen halen. Ook, geen transfervrije.

9 december 2014 om 20:26

Abidal zal niet meer voor ons voetballen. Hij krijgt dan een andere rol.

Hij is echt een goeie speler. Jammer dat hij gevoelig is. Niks voor niks was hij captain bij Arsefaal. Hij zou echt goeie speler zijn in uefalona als hij kan speler.






PSrsenal en Barca fans. Ik deed grapje geen haat. Ik ben alleen voor Gala.

Jammer,maar er lopen ook talentvolle Cv's rond in de jeugd dus dat moet geen probleem worden

Dit wist Barcelona toch al of vergis ik me nou.

En maar goed ook dat de bond ze geen dispensatie geeft,het is toch niet zo dat Barca het hele seizoen met 10 man moet spelen nou Vermaelen geblesseerd is?de selectie bestaat uit 30 man en dan heb je ook nog la Masia waar je eventueel iemand kan overhevelen.

Je hebt een transfer verbod. Zou een beetje raar zijn dat ze dan nog een speler mogen halen omdat er een speler geblesseerd is.

Nou gelukkig mag het niet anders was dat transferverbod ook een aanfluiting. Barca moet het maar met jeugd oplossen zo krijg je bij clubs ook meer focus op de eigen jeugdopleiding lijkt me geen verkeerde ontwikkeling. Moeten ze vaker doen transferverboden uit delen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren