Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘United wachtte lang zodat privé-jet Van Gaal naar Portugal kon vliegen’

Laatste update:

Manchester United ontsloeg maandag Louis van Gaal, een bericht dat al dagen in de lucht hing. Het slechtnieuwsgesprek vond in de ochtend en de middag plaats en de Britse media schreven ’s morgens dat er rond 13.00 uur (14.00 uur Nederlandse tijd) bevestiging zou komen. Dat gebeurde echter pas halverwege de avond en de Manchester Evening News claimt te weten hoe dat komt.

/

Het lokale dagblad stelt dat Manchester United graag wilde dat Van Gaal het land al uit was bij bekendmaking van het nieuws. Om de zaken te bespoedigen regelde de club dat er een privé-vliegtuig klaarstond op Manchester Airport, om Van Gaal mee te nemen naar zijn vakantiehuis in Portugal. Zodra het ontslag officieel afgewikkeld was en alle handtekeningen waren gezet reed men de coach naar het vliegveld en vloog hij weg met een privé-piloot.

De komende dagen of weken kan Van Gaal gebruiken om bij te komen in de Algarve. In de uren naar het officiële communiqué van de club werd bekend dat de Nederlandse trainer ontzettend schrok van het definitieve nieuws van Ed Woodward en consorten. Van Gaal vond het jammer dat er niet eens één officiële waarschuwing was gegeven vanuit de clubleiding, dat het echt beter moest en dat hij anders op straat zou komen te staan.

/

Het extra wrange is bovendien dat Van Gaal gaandeweg het seizoen 2015/16 aanbood te vertrekken. In december verloor United drie competitieduels op een rij: Bournemouth, Norwich City en Stoke City waren allemaal te sterk. Van Gaal zou toen hebben aangegeven dat hij zijn taak terug wilde geven aan het bestuur, indien men van mening was dat hij niet de aangewezen persoon was om de zaak op de rit te krijgen. De leiding weigerde echter en hield vast aan zijn coach.

Door het ontslag en het regelen van een privé-vliegtuig is het vertrek van de trainer nu echter toch flink in de papieren gelopen. Van Gaal kreeg een ontslagpremie mee ter waarde van één jaarsalaris een 6,5 miljoen euro en de club nam dus ook de kosten van zijn aftocht naar Portugal op zich. De verwachting is dat United woensdag of donderdag naar buiten treedt met de bekendmaking van de opvolger van Van Gaal: José Mourinho.

Had Manchester United het ontslag van Louis van Gaal in december moeten aanvaarden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slecht hoor van het bestuur. Ze hadden hem beter kunnen ontslaan toen hij het aanbood. Ook apart dat hij vanuit het bestuur nooit een waarschuwing heeft gekregen of heeft gehoord wat ze beter willen zien. Woodward en consorten hebben wel gefaald hierbij.

24 mei 2016 om 16:10

Woodward heeft wel in meer zaken gefaald. Kijk het aankoopbeleid van de laatste 5/6 jaar eens.

24 mei 2016 om 16:23

Woodward is pas sinds 3 jaar td .. En voor de 72e keer, de td kiest niet de spelers uit. Die haalt gewoon wat hem gevraagd wordt.

En ik zie ook niet in hoe hij gefaald heeft met lvg zijn ontslag. Dat hij het niet leuk vindt is heel jammer voor hem, maa niet echt Woodwards probleem toch? In december stonden ze er nog redelijk voor, dus kreeg hij het voordeel van de twijfel (en nog een half jaar extra dik salaris). Nu zijn ze 5e geworden en vliegt hij eruit. Zoals het bij voetbalclubs werkt.

24 mei 2016 om 16:27

Woodward heeft Gill pas vervangen in de zomer van 2013..

24 mei 2016 om 16:34

3 jaar pas? ok mijn fout ik dacht dat hij er al 5/6 jaar zat.

Voor de 73 keer. Bij United bepaald Woodward het aankoopbeleid. Inderdaad bij velen Engelse clubs heeft de trainer de grote lepel in de pap bij United is het Woodward die verantwoordelijk is voor het transferbeleid. Al heeft van Gaal er ook een stem in, Woodward is verantwoordelijk.

Ik vind ook niet dat Woodward gefaald heeft door van Gaal te ontslaan. Ik vind alleen de manier waarop alles is gegaan niet echt bij een topclub als Man Utd passen. Ik heb verder niks met van Gaal maar zo'n man laat je niet de ochtendtrainer doen en dat hij dan ten overstaan van de hele selectie op het matje bij Woodward moet komen.

Snap heel goed dat de credit op was, United hoort hoger te eindigen. Aan de andere kant, kijk eens realistisch naar het materiaal. Chelsea, City en Arsenal zijn beter. Daarna komen Tottenham, United en Liverpool. Dit United hoort gewoon 4e, 5e of 6e te eindigen.

24 mei 2016 om 16:44

Woodward is verantwoordelijk voor het aankopen van de spelers, maar zeker niet voor het bepalen welke spelers er komen. Zou wat zijn. Die man weet niks of weinig van voetbal. Dat heeft hij zelf wel eens gezegd zelfs.

24 mei 2016 om 16:45

En ook lvg heeft aangegeven dat hij bepaalt wie er komt en gaat.

24 mei 2016 om 16:52

Je gelooft toch niet werkelijk dat Woodwaard heeft beslist dat Depay, Blind of Schweini nodig waren?

Woodward heeft die deals gesloten, klopt, maar op vraag van van Gaal en daar gaat het om.

24 mei 2016 om 17:29

Woodward heeft keihard gefaald. Hij was hele zomers aan het rondspeuren naar de absolute topspelers, strooide uitspraken als 'wij kunnen alles betalen' in het rond waarmee alle vraagprijzen omhoog schoten, en kwam aan het einde van de periodes met Fellaini ipv Ronaldo. Met Blind ipv Hummels of Otamendi. Maakte ruzie met bevriende club Real madrid over de Gea. Liet Pedro schieten op een verschil van 5 miljoen, om vervolgens weer veel te veel te betalen voor Schweinsteiger, Depay en Martial (geweldige speler, maar dat bedrag..)

Werd voor schut gezet door Sergio Ramos.

Van gaal deed spelers weg die niet goed genoeg waren, omdat United alleen het beste nastreefde. Vervolgens kreeg hij er niks voor terug en had hij helemaal niks.

En van Gaal en Moyes dan afrekenen omdat ze geen kampioen worden.

Net als Milan; de kwaliteit van de selectie is het probleem, niet alleen de trainers..

24 mei 2016 om 18:14

Je lijkt niet het type dat luistert, maar toch even proberen ..

Ja slecht zeg dat hij de beste speler ter wereld niet ff oppikte bij de grootste club ter wereld ..

Otamendi (topper?) en Pedro (topper), (en ook Vidal) hebben allen aangegeven dat ze dachten naar United te gaan, maar United zag er vervolgens vanaf. Ik betwijfel of Woodward dat besloot. Hummels mocht waarschijnlijk gewoon niet weg van Bvb, en wilde sws naar Bayern.

Schweinsteiger heeft €9m gekost. Dat is niet veel voor een speler als hij, zelfs niet op zn 30e.

Lvg wilde Depay en stond erop dat ze hem gelijk kochten omdat hij anders naar Bayern of PSG zou gaan. Heeft lvg zelf ook gezegd.

Real is geen bevriende club en hij heeft de Gea weten te houden zonder hem tegen de club te keren, wat dit seizoen nog enigszins gered heeft. Heel knap werk. Hopen dat hij dit jaar weer voor mekaar krijgt.

Ramos heeft pas nog aangegeven dat hij heel serieus heeft overwogen om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij United. Dat kan een spelletje geweest zijn, maar dan nog zie ik niet hoe dat Woodward zn schuld is.

Maw. Je klets maar wat! Je denkt zeker dat je gewoon even bij de grootste clubs ter wereld binnen kan stappen en hun beste spelers oppikken? Tegenwoordig zit er zoveel geld bij die grote clubs dat de toppers eigenlijk nooit meer weggaan, tenzij ze zelf met alle geweld weg willen.

Zijn grootste fout in de afgelopen 3 jaar is wat mij betreft vorig jaar het vertrouwen in lvg houden ipv ancelotti vastleggen toen hij beschikbaar was.

24 mei 2016 om 20:13

@dante Oh geloof mij, dat hoeft hij echt niet te zeggen. Dat kun je zo ook wel zien. Directeur is iemand die totaal geen verstand van voetbal heeft en de eigenaren weten niet eens wat voetbal betekent. Met deze lui aan het roer is mijn club gedoemd de afgrond in te storten.

24 mei 2016 om 20:44

ok nou schiet mij maar lek hoor. van gaal slaat 350m stuk, bereikt praktisch niets, maar mensen blijven gewoon stug woodward de schuld geven. het lijkt wel religie hier

Ik vind het grappig dat men veel vindt wat hij meekrijgt. Tuurlijk is het voor ons veel, maar laten we eerlijk zijn Mourinho krijgt over 2 jaar wanneer hij onvermijdelijk ontslagen zal worden nog veeeeel meer mee.

24 mei 2016 om 16:22

Hij krijgt gewoon mee waar hij normaal gesproken recht op zou hebben, ik vind dat wel logisch. Ik begrijp spelers ook wel die een 5 jarig contract tekenen teken een flink salaris en dan dus niet willen inleveren bij een andere club. De club is met het volle verstand een contract aangegaan.

24 mei 2016 om 16:26

mourinho krijgt maar een 2 jarig contract dus zal over 2 jaar niet veel mee krijgen

Weggegooit succes van Manchester United. Louis had het drie jaren plan heel mooi kunnen maken, maarja, tegenwoordig moet alles in 1 keer gebeuren

24 mei 2016 om 16:20

Welke garantie was er dat er volgend jaar iets moois zou kunnen gebeuren? Binnen 2 jaar bijna 350 miljoen uitgegeven. Let wel 350 miljoen, daarmee moet je toch wel een selectie kunnen krijgen die mee doet om de prijzen.

En dit jaar was niks beter dan vorig jaar, dus zie ook niet waarom dit volgend jaar anders zou zijn geweest onder van Gaal.

24 mei 2016 om 16:32

Capis

United heeft over de jaren heen weinig geïnvesteerd, en dat moesten ze nu in 1x goedmaken. 350 miljoen is in het hedendaags voetbal een schijntje, hoeveel hebben de andere clubs de afgelopen 4 jaar wel niet geïnvesteerd? Iedereen die zegt dat hij 350 miljoen heeft geïnvesteerd kijken totaal niet naar het grote plaatje...

24 mei 2016 om 16:58

@Capis. Vorig jaar stond er uberhaupt een heel ander team. Vorig jaar was een soort 'oud' team, en nu hebben ze dit jaar weer een heel nieuw team. Dan lijkt het me logisch dat dat slechte jaren waren. Overigens deden dit seizoen heel veel clubs het slecht en Louis doet het dan nog aardig knap door te spelen met een zeer jong team zonder heel veel ervaring. Ze kwamen nu 5e te staan, terwijl City, die zeer goede ervaren spelers heeft, 4e kwam te staan. Kom op zeg, dan mag je van mij betreft eerder City bekritiseren. Maar iedereen houdt er volgensmij gwn van om Louis van Gaal weg te fluiten.

24 mei 2016 om 19:36

Capis,
Dat is meer dan de begroting van de clubs in de eredivisie.
En dit jaar was niks beter dan vorig jaar wat je weergeef, klopt.
Wat ik wel vreemd vind dat van Gaal in December 2015,
al aangaf dat hij zijn taak terug wilde geven aan het bestuur.
Maar al met al dat is mijn mening.
Ik heb genoten van / Van Gaal in zijn loopbaan als trainer hij was,
voor mij een top trainer.

24 mei 2016 om 20:21

Het feit dat Van Gaal nog een keer 250 miljoen mocht gaan uitgeven en dus een aantal gerichte aankopen mocht gaan doen, iets wat Mourinho nu gaat doen. Verschil is dat Mourinho bij 0 wil beginnen terwijl Van Gaal de basis al heeft gelegd. En niet overdrijven, United is in de afgelopen twee jaar niet meer dan 200 miljoen kwijtgeraakt op het kopen en verkopen van spelers en dat verlies heb je met 1 landstitel al lang en breed gecompenseerd. Mocht het je ontgaan zijn, de landskampioen van Engeland krijgt meer dan 300 miljoen aan inkomsten... Investeren met ondernemingsrisico heet zoiets.

24 mei 2016 om 16:28

Ach iedereen zat een paar maanden terug te zeiken dat ie het niet goed deed nu vind iedereen het ineens jammer. Van Gaal is nooit de juiste man geweest voor united. In engeland kopen zoveel ploegen Vooral de topclubs dus dat gezeik met eigen jeugd moet echt stoppen. United heeft een leuke tijd gehad met eigen jeugd scholles giggs nevile beckham maar verder kochten ze altijd. United moet gewoon prijzen pakken dat zijn ze verplicht aan hun fans in engeland en de rest van de wereld. Mourinhio eist prestaties en winst en het maakt niet uit hoe. Nu komen de spelers die onder van Gaal niet wilde werken wel.

24 mei 2016 om 16:53

@voetbalgod79. Ik ben het niet met je eens dat Louis van Gaal niet past bij United, Engeland. Prima coach. Maar ik wed dat als Louis nog een jaar of 2 was gebleven er een heel mooi team had gestaan, al kende het tijdens de periode wel tegen slagen. Tegen slagen heb je altijd wel, maar in de 'populaire' wereld worden deze tegen slagen altijd vol op bekritiseert. Dat is natuurlijk ook logisch als volgens vele het niet volgens plan gaat. Maarja, het lastige is is dat je altijd te maken hebt met de publieke opinie en die kan in dit geval uiteindelijk de keuze zijn geweest om Louis te ontslaan. Als je iedereen al hoorde #LVGOUT. Mensen willen tegenwoordig gewoon gelijk goede resultaten zien en kijken niet meer zo naar de realiteit.

Hij heeft bij de samenstelling van zijn selectie gewoon gefaald. Met de honderden miljoenen die hij kon besteden heeft hij louter spelers binnen gehaald die niet op het allerhoogste niveau mee kunnen. Als je met die investeringen niet eens de poule fase van de champions league overleeft laat staan niet bij de 1ste 4 van de premier league eindigt word je gewoon terecht ontslagen.

24 mei 2016 om 17:30

Ja, zijn tijd bij Manchester United is allesbehalve geslaagd. En het is achteraf praten, maar dit was vooraf ook misschien een beetje te verwachten. Van Gaal is een weergaloze coach, maar Manchester United was niet de club waar hij paste. Ik denk dat hij vooral potentie dacht te zien in die spelers die anderen niet zagen en hij ze aantrok met het idee dat ze onder hem zouden groeien. Daar heeft hij namelijk wel altijd een handje in gehad: spelers beter maken. Echter ging het dan in het verleden doorgaans om jonge spelers en is het bij Van Gaal gedurende zijn gehele internationale carrière eigenlijk een terugkerend verhaal geweest dat hij niet goed met vedettes om kan gaan. Zo erg als het in het verleden bijvoorbeeld escaleerde met een Rivaldo, Ribery (die wel prima onder hem speelde trouwens) of Luca Toni is het nu niet geweest, maar eens te meer was duidelijk dat op De Gea na vooral spelers die doorstroomden vanuit de jeugd het beste tot hun recht kwamen onder Van Gaal. Depay is natuurlijk ook jong, maar ziet zichzelf als een vedette. Van Gaal is gewoon niet de coach die je bij zo'n grote club zoveel geld kunt geven om te investeren in grote aankopen, want juist die grote aankopen renderen over het algemeen onder zijn bewind niet. Jongens als Fosu-Mensah en Rashford kunnen daarentegen hopelijk over een jaar of 10 wel weer aan de mooie lijst met absolute topspelers die Van Gaal liet debuteren, dan wel die hun definitieve doorbraak onder hem beleefden worden toegevoegd. Een lijst die al bestaat uit het complete 'gouden' Ajax van de jaren '90, Puyol, Xavi, Iniesta, Valdes, Dembélé, Badstuber, Alaba, Müller en dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een aantal. En dan heb ik het nog niet eens over de fantastische prestatie die hij 2 jaar geleden in Brazilië leverde met een relatief zwakke Oranje selectie, waar hij echt het onderste uit de kan wist te halen en waar misschien ook nog een klein aantal spelers nog stappen zullen maken de komende jaren. Ik zou het enorm zonde vinden als hij hier zijn carrière mee afsluit. Wat dat betreft hoop ik dat Ajax hem binnenhaalt, al is het maar als een soort tussenpaus. Met het beleid dat gericht is op inpassen van jeugd en de jonge selectie is Van Gaal de ideale coach op dit moment. Niemand die zo goed met jonge spelers kan werken en ze daadwerkelijk beter kan maken dan hij. Daarna lekker doorschuiven naar een functie in de directie of bij de jeugdopleiding. Dat heeft ie verdiend en wat mensen ook van hem vinden: het is een absolute vakman.

Jammer van zijn tijd bij united, die ik eigenlijk wel had zien slagen als hij meer tijd kreeg.
Maar laten we niet vergeten wat voor geweldige trainer louis is, zeker in de top 5 beste nederlandse trainers allertijden.
Zijn tijd bij ajax als bij barcalona was wonderbaarlijk, eerst de championsleague en de verloren finale met ajax, en 2 jaar later de dubbel in spanje met barcalona.
Ook vergeten we vaak wat louis voor het nederlands elftal heeft gedaan, door spelers als cocu, zenden bogarde reiziger en kluivert mee te nemen naar barcalona waar ze zich weer konden verder ontwikkelen.
Zijn 2de tijd bij barcalona en het niet diskwalificeren van nl elftal in 2002 zijn wel grote fouten van hem, maar door vervolgens kampioen te worden met AZ, een goede tijd bij bayern munchen en de halve finale op een wk vind ik louis een trainer waar we trots op kunnen zijn.
Hopelijk hebben hij en truus het naar hun zin in portugal .

misschien moet van gaal een stapje terug doen en maar is een middenmoter in de Spaanse segunda division coachen?

24 mei 2016 om 17:23

Kans dat ze dan kampioen worden is dan wel met 1000% vergroot! Helaas kunnen ze zijn salaris niet ophoesten..

Voor het huidige bestuur van de verenigde Manchestenaren zou ik het
ontzettend leuk vinden dat ook Mourinho de boel niet aan de praat krijgt.
Dat is hem de laatste keer bij Chelsea ook niet gelukt, en dat had niemand
verwacht - ook ik niet.....

De wijze waarop dit ontslag in elkaar is gezet , is a sociaal , Man U had namelijk aan Mourinho al 4 mln betaalt dit als bonus zodat hij niet bij een andere club aan de slag zou gaan .

LvG is als een jojo behandeld sinds december , want toen wilde hijzelf namelijk opstappen maar dat wilde ze niet bij Man U .

Nu hoop ik echt dat ze met die Portugese Clown degraderen , ik had altijd veel sympathie voor Man U , maar dat is nu totaal niet meer .
Man U heeft toch ook wel gezien dat die Clown de boel bij Chelsea naar de klote heeft geholpen met goed spelersmateriaal , en denkt men bij Man U dat met die Clown en vele aankopen alles wel goed zal komen .
Die Clown wil ook alleen maar kopen en kan er ook geen eenheid van maken plus aantrekkelijk voetbal meespelen .
Die Clown is het grootste misbaksel in het trainersgilde .
Ik hoop dat LVG nog 1 keer ergens de mogelijkheid kan pakken met een club om te tonen dat hij wel degelijk een goede trainer is , zodat hij naar Man U en de Engelse afbraak pers een lange neus kan trekken .
Want LvG gaat nu helemaal niet stoppen als trainer , want dit ontslag zorgt er juist voor dat hij getergd is om alles en iedereen te laten zien dat hij het wel kan . Laat hem aan de slag gaan met die jonge knapen bij Ajax en 2 tot 3 ervaren spelers , dat heeft hij in al eens laten zien in 1995 en we hebben gezien hoe dat heeft uitgepakt .
Alleen hij kan dit soort kunstjes flikken met jonge gasten , dat heeft hij ook geflikt met het NL elftal in 2014 , toen niemand een euro op Nlelftal durfde te zetten .
Voor mij is LvG een fenomeen als trainer

24 mei 2016 om 18:14

Milano02 verdient een groene rand!

24 mei 2016 om 20:11

Top gezegd

Mooi man, ik hoop dat Mourinho ze de afgrond in helpt... hopsaaaaa!!!

Ik vond Manchester altijd wel een mooie club maar wat een schijtluizen zijn dat daar in het bestuur. Waarom word er niet met Louis van Gaal aan tafel gezeten en geven ze hem geen waarschuwing eerder dit seizoen. En als hij zelf aanbiedt om te vertrekken geven ze niet thuis en mag die blijven zitten en ontslaan ze hem na een bekerwinst?

Van mij mag Manchester verder zakken helemaal als er een coach als Mourinho komt. Wat een beleid.

Volgend seizoen kan voor mij alleen maar goed gaan. Of Mourinho krijgt het met een paar gerichte aankopen weer op de rit en dan mag je hopen dat hij het zoals gebruikelijk een keer niet als een puinhoop achterlaat, en anders faalt Mourinho hopeloos en kunnen Woodward en zijn rattenvriendjes oprotten via de voordeur. Hoe dan ook is er goede hoop dat mijn club over een jaartje of 2 weer helemaal schoon is van alle vieze, geldgraaiende nietsnutten die totaal niet weten wat ze aan het doen zijn, zodat United daarna kan beginnen aan het herstellen van haar imago die tegen die tijd waarschijnlijk allang niet meer zal bestaan.

Met het falen van van Gaal en Hiddink (heeft mijn inziens ook niet veel van gebakken bij Chelsea), is de teloorgang van het Nederlandse voetbal wel een beetje compleet. Hij was immers de laatste internationaal succesvolle Nederlandse coach. Koeman heeft als coach nog niets gewonnen.
Na de instorting van het club voetbal en het nationale ploeg is het nu ook definitief afgelopen met het befaamde Hollandse school.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren