Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitverkoop bij Bayern: naast Mané mag veelvoudig Duits international vertrekken

Laatste update:

Bayern München wil komende zomer afscheid nemen van een aantal gerenommeerde namen. Nadat BILD donderdagochtend al bekendmaakte dat der Rekordmeister en Sadio Mané al na een seizoen uit elkaar gaan, meldt Kicker dat Thomas Tuchel ook van plan is om Serge Gnabry de deur te wijzen. Bayern wil ruimte maken in het transfer- en salarisbudget, aangezien de Duitse koploper van plan is een grote naam voor de spitspositie aan te trekken.

De mogelijk snelle uittocht van Mané komt niet als een verrassing. De 31-jarige Senegalees kent tot dusver een ongelukkig dienstverband in München. Mané, die in Liverpool nog zeer succesvol was, kampte begin dit seizoen met een kuitbeenkwetsuur waardoor hij het WK moest missen. Vorige maand gaf de buitenspeler Bayern-teamgenoot Leroy Sané een klap, wat hem op een recordboete van 350.000 euro en een disciplinaire schorsing kwam te staan. In 35 wedstrijden voor Bayern was Mané tot nog toe goed voor twaalf doelpunten en vijf assists.

Waar Mané vastligt tot medio 2025, beschikt Gnabry over een contract tot juni 2026. Tuchel is volgens Kicker erg ontevreden over de 27-jarige buitenspeler, die door zijn contractverlenging afgelopen zomer een ‘royaal’ salaris ontvangt. Gnabry kon in januari nog rekenen op hevige kritiek, toen hij besloot een bezoekje te brengen aan de Fashion Week in Parijs. De 41-voudig international van Duitsland is enkel bereid te vertrekken bij Bayern indien zijn nieuwe werkgever hem hetzelfde salaris toedient.

Gnabry staat sinds 2017 onder contract bij Bayern, dat hem voor acht miljoen euro overnam van Werder Bremen. Volgens Transfermarkt is de rechtspoot inmiddels 55 miljoen euro waard. De marktwaarde van Mané is nog altijd 45 miljoen euro volgens de Duitse website. Gnabry was dit seizoen in 43 officiële wedstrijden goed voor dertien doelpunten en elf assists. Naar verluidt houdt onder meer Real Madrid zijn situatie goed in de gaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benieuwd waar Gnarby heen gaat. Toch wel voor elke subtop een aanwinst

4 mei 2023 om 16:42

MAg van mij wel naar Rome komen. We kunnen hem goed gebruiken.

4 mei 2023 om 16:46

Maak daar maar elk team ter wereld van. Als het niet voor de basis is dan is het voor de bank.

4 mei 2023 om 16:52

Maurootje

Real houdt de situatie in de gaten (staat ook in de tekst). Staat al tijdje op lijstje.

Zou ook wel Mane in de gaten houden als hij spotgoedkoop weg mag. Zou een goede back-up zijn van Vini en soms Benzema. Perez houdt niet van oude spelers, maar zie zo een speler graag komen. Komt denk ik ook beter uit de verf in Spanje.

Of iets voor PSG mocht toch Neymar weg gaan.

4 mei 2023 om 19:35

Mane is geen speler die je op je bank wil hebben, dat gaat gezeik opleveren.

4 mei 2023 om 17:07

Spelers die meer met hun haar en mode bezig zijn laten het altijd op de belangrijke momenten in het seizoen afweten. Talent genoeg. Nu nog de juiste focus en prioriteiten gedurende het seizoen.

4 mei 2023 om 17:20

Hoe verklaar je David Beckham en Ronaldo dan?

4 mei 2023 om 17:57

'meer', niet 'ook'. Beckham heeft imo overigens niet het maximale uit zijn talent gehaald. Wel uit zijn carriere overigens.

4 mei 2023 om 19:26

Beckham was één van de beste ter wereld op zijn positie en heeft bij grote clubs gezeten en prijzen gepakt. Wat moest hij nog meer doen dan?

4 mei 2023 om 17:34

Kan makkelijk bij een topclub meehoor.
Was in de tijd bij Munchen dat Lewandowski er nog speelde ook vaak zat basisspeler en ook erg doeltreffend. Laatste 2 seizoenen wat minder maar komt ook omdat Nagelsman minder gecharmeerd van hem is en blijkbaar Tuchel het ook niet ziet zitten of hem niet kan plaatsen in de opstelling en manier van spelen die Tuchel voor ogen heeft.
Lekker naar Arsenal komen kan die Saka aflossen zodat die ook eens zijn rust momenten krijgt. Maarja Arsenal zal wel weer slapen komende zomer en dan 1 September erachter komen dat ze alleen Pepe en Marquinos als backup hebben.

Kan snel gaan met Gnabry. Vorig jaar had Real volgens mij nog interesse in hem en toen verlengde hij zijn contract met Bayern diezelfde zomer. En nu mag hij alweer de deur uit. Ben benieuwd wat hij gaat doen.

Over Mané tja daar had ik wel wat hogere verwachtingen van gehad na zo'n uitstekend jaar bij Liverpool. Is zowel als spits en als linksbuiten gewoon belabberd dit seizoen. Mist veel kansen en staat ook zo vaak buitenspel zeg. Denk dat een terugkeer naar de PL het beste is voor hem. Daar komt hij toch het beste tot zijn recht.

4 mei 2023 om 16:49

Gnabry zou toch uitstekend op rechts kunnen bij ons Mo? Hij zit nu in een vormdip, maar als hij zijn niveau weer aantikt is dat volgens mij de beste rechtsbuiten die we kunnen halen. En hij kan ook op meerdere posities spelen. Goeie speler voor een plek waar wij versterking kunnen gebruiken.

4 mei 2023 om 17:10

Is dit een vormdip of is dit zijn niveau? Gnabry heeft, naast die geweldige periode tijdens de lockdown, toch nooit echt 2 jaar geknald? Ik vind zijn vorm erg doen denken aan Pulisic..

4 mei 2023 om 17:29

Zijn cijfers zijn wel een stuk consistenter. Scoort al ruim 5 jaar meer dan 10 competitie goals. Maar buiten zijn snelheid en diepgang en effectiviteit vind ik het geen geweldenaar.

4 mei 2023 om 17:35

Voor een zachtprijsje zou ik hem best wel willen hebben aan die rechterkant. 55 miljoen vind ik een beetje teveel voor hem. Rond de 30-35 miljoen zou ik het een goeie deal vinden. Maar ja denk niet dat Bayern hem verkoopt voor die prijs. Zeker omdat hij best een lang contract heeft nog.

4 mei 2023 om 17:54

Lees even wat je beschrijft voordat je besluit met geen geweldenaar Kaiser, 😀

4 mei 2023 om 18:00

Vorig jaar was ik het daar mee eens, nu niet. Asensio is beter en consistenter dan ie de voorbije 3 seizoenen geweest is en lijkt te worden verlengd en ook Rodry heeft aanzienlijk stappen gemaakt. Nu zou ik enkel een dure rechtsbuiten halen als ie een echte topper is op die positie, wat Gnabry imo niet is. Wellicht voor de breedte een optie maar dan zal de club eerst Hazard willen zien vertrekken gok ik en dat gaat niet gebeuren deze zomer.

4 mei 2023 om 18:21

Ik vind het geen topspeler. Soort Werner 2.0

4 mei 2023 om 18:42

Ja, niet om te zeiken van mijn kant hoor, maar je zegt dat hij behoorlijk vaak scoort, hij heeft snelheid, diepgang en is effectief. Dat is toch best behoorlijk wat. De vergelijking met Werner vind ik hem tekort doen, bij Werner heb ik meer het idee dat hij elk moment door het ijs kan zakken en dat ook regelmatig doet en bij Gnabry heb ik toch altijd het gevoel dat hij iets gaat doen en dan doet hij het ook, zoals zijn goal afgelopen weekend uit die geweldige pass van Kimmich tegen Bochum.

Ik voeg daarbij dat hij op meerdere plekken kan spelen, een goede pass in huis heeft, goed kan combineren en een assist kan geven. Dan zie ik wel een topspeler daarin, maar in elk geval op de markt voor wat er te halen valt de beste rechtsbuiten die beschikbaar is. Wel eens met Modricmagic dat 55 miljoen te veel is.

@real8, vorig jaar was hij echt goed, dit jaar lijkt hij dus uit vorm, maar daarom zou een verandering van omgeving wellicht wonderen kunnen doen. Overigens heb ik bij Asensio hetzelfde ongemakkelijke gevoel als bij Werner, dat ze het elk moment helemaal kunnen laten afweten. En als het waar is dat Bellingham gehaald wordt voor die 100-150 miljoen, dan zal de kans op een dure rechtsbuiten klein zijn. En wie komt er beschikbaar? Ik kan er niemand zo 1-2-3 bedenken.

Zou beide mannen welkom heten bij United als valse spits/afwisselend met Rashford, al helemaal als ze voor een goede prijs te koop zijn.

4 mei 2023 om 16:56

gnarby zou nog kunnen voor Antony maar dan al Antony banken, In de spits vind ik hem echt niks dat zagen we tegen city ook weer. Mané zou lekker naar Roma moeten gaan dan heb je een aanval van Mané Abraham en Dybala met Pellegrini erachter is toch wel een prima aanval en wellicht dan Mourinho dan weer eens 4-3-3 durft te spelen.

Wauw dat zag ik niet aankomen dat Bayern zo snel met Thomas Tuchel mee zou gaan en Serge Gnabry zou willen verkopen, ze lijken wel gek.
Liverpool sla je kans zou ik zeggen met Gnarby. Dan los je gelijk een aanvallend probleem goed op.

4 mei 2023 om 16:54

Naast spits wil Tuchel natuurlijk ook iets van 34 verdedigende middenvelders en 40 verdedigers.
Die gaat Bayern volgend seizoen veranderen in een zwaar verdedigend team
541 ofzo

4 mei 2023 om 16:57

dit is puur vanwege Chelsea want bij PSG heeft hij nog steeds het beste gepresteerd tot nu toe. Ook liet hij ze aanvallend goed voetbal spelen als hij er nog zou hebben gezeten had PSG dit jaar niet van Bayern verloren.

Gnabry naar Arsenal zou een mooie stap zijn. Flink wat beter dan Trossard en kan overal voorin uit de voeten. Bovendien een kind van de club.

Mané moet naar een club waar hij ruimte krijgt en zijn kracht en snelheid goed kan gebruiken. Liverpool was een perfecte match en helaas voor Mané zijn de meeste topclubs nu op linksbuiten voorzien. Misschien PSG als vervanger van Neymar?

4 mei 2023 om 17:23

Trossard is toch een prima speler voor wissel arsenal? Wie ga je uit de basis halen als je gnabry haalt. Martinelli?

4 mei 2023 om 17:36

Nee dan zou ik Saka rust momenten geven. Martinelli heeft al een backup in de naam van Trossard

Nou Arsenal, sla je slag. Hij wou nog graag terug naar Arsenal om in de PL te spelen. Multifunctionele speler die overal uit de voeten kan voorin.

4 mei 2023 om 17:30

Geen verbetering voor Saka of Martinelli.

4 mei 2023 om 17:48

Dat snap ik zelf ook nog wel…

Je hebt meer dan 11 spelers nodig. Je ziet dat Saka het gewoon een beetje kwijt is nu doordat hij zoveel speelt. Je hebt een brede selectie nodig en dan is Gnarby een ideale speler omdat hij overal kan spelen voorin.

4 mei 2023 om 17:53

Je hebt Trossard ook nog. Een extra spits lijkt me logischer. Of je houdt Balogun gewoon.

4 mei 2023 om 19:05

Met Trossard heb je ook niks achter Saka, aangezien hij concurrent voor Martinelli is. Op rechts is er niets, dus Gnabry zou top zijn.

4 mei 2023 om 23:53

Gnabry in vorm is beter dan zowel Saka als Martinelli.
Mits in vorm een van de betere rechtsbuitens van de wereld momenteel.
Zou hem houden als ik Bayern was, miss dat Tuchel hem aan de praat krijgt.
En als ze toch besluiten te verkopen, dan niet minder dan 65mln.
Bayern verkoopt altijd veel te goedkoop.

4 mei 2023 om 17:37

Als Gnabry als rotatiespeler wil spelen, want zowel Saka als Martinelli zijn toch beter, zou ik het geen slechte optie vinden. Maar ja Bayern wil wel een aardig bedrag voor hem hebben. Zeker omdat hij vorig jaar nog zijn contract heeft verlengd.

4 mei 2023 om 17:50

Ja die speel je er ook niet uit. Maar je hebt meer dan 11 spelers nodig. Gnarby kan overal voorin spelen waardoor het een zeer nuttige optie is.

Aan de andere kant wil Bayern van hem af. Dan raak je je goede onderhandelingspositie al deels kwijt. Dan moet je al water bij de wijn doen.

Zou Gnabry wel bij een Villarreal willen zien. Hij zou de grote man daar zijn!

Gnabry naar city en mane naar ac Milan zou mooi zijn... Of uit rancune, gnabry naar Dortmund en mane naar city.

Gnabry kent een minder seizoen en eigenlijk twee seizoenen maar dat heeft ook te maken met dat Bayern simpelweg een stuk minder is geworden. Hij heeft aangetoont wanneer de ploeg in topvorm is daar makkelijk mee te kunnen. Ik vraag me af in hoeverre het verstandig is om afscheid te nemen van een betrouwbare pion die ook nog Duits is en je op de lange termijn je beleid af te stemmen op een druiloor die al bij meerdere clubs vroegtijdig vertrokken is en het Bayern van Nagelsmann eerder dieper het moeras in heeft laten zakken dan ze eruit getrokken heeft.

gnabry is een prima speler voor veel clubs.
snap niet helemaal waarom ze hem zouden laten gaan bij bayern, tenzij tuchel zonder buitenspelers wil gaan spelen.

mane ben ik minder fan van, is zeker een goede speler. maar voor bayern is het gewoon een missmatch om een bepaalde reden. denk ook dat hij een beetje misbruikt wordt qua positie, en het feit dat er geen goede spits rondloopt momenteel bij bayern

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren