Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Uiteindelijk koos Guardiola voor Busquets in plaats van mij te halen’

Laatste update:

Xabi Alonso speelde in zijn loopbaan voor grootmachten als Liverpool, Real Madrid en Bayern München, maar het had weinig gescheeld of hij was niet van Anfield naar de Koninklijke gegaan, maar naar aartsrivaal Barcelona. Josep Guardiola was in die tijd bijzonder gecharmeerd van de middenvelder en dacht erover na om hem naar het Camp Nou te halen.

“Dat gebeurde niet lang voordat ik naar Real vertrok. Liverpool vertelde dat ze me wilden verkopen, trainer Rafael Benítez wilde dat ook, en Pep toonde gelijk interesse”, blikt hij terug tegenover El Pais. “Hij wilde mij aantrekken omdat hij, zoals hij aan Rafa vertelde, in mij het type speler zag dat in zijn systeem paste.”

Uiteindelijk kwam het echter niet van een transfer naar Barça: “Maar Guardiola twijfelde omdat Sergio Busquets net aan het doorbreken was en hij had alles in zich om een geweldige speler te worden. Pep koos voor hem en uiteindelijk had hij gelijk.”

Denk jij dat Xabi Alonso van toegevoegde waarde was geweest voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je moest toch wel een steekje los hebben gehad als je toentertijd als liverpool zijnde xabi alsonso van de hand wilde doen. Maargoed gedane zaken nemen geen keer.

17 april 2017 om 18:34

Ze hadden volgens mij financiele problemen want ook macherano, torres, Riese etc werden van de hand gedaan.

Pff dat middenveld met macherano, alonso en gerrard. Wat een power techniek en karakter. The miracle of Istanbul werd powered by dit trio

17 april 2017 om 18:44

Vind het altijd een beetje gelul. Natuurlijk, die wedstrijd was prachtig, historisch en je komt er superlatieven voor tekort. Verder heeft dat middenveld nooit wat gewonnen.

17 april 2017 om 19:31

Best knap van Mascherano dat hij daar een aandeel in had helemaal vanuit Argentinie.

17 april 2017 om 19:32

Mascherano speelde helemaal nog niet bij Liverpool tijdens 'the miracle of Istanbul'...

17 april 2017 om 22:53

Was dat niet powered door de scheids die volledig onterecht de 4-0 afkeurde?

Heeft prima gedaan in Madrid juiste keuze xabi

Yaya Toure werd ook 'slachtoffer' van de doorbraak van Busquets.

Fantastische keuze geweest van Pep om voor Busquets te gaan.

17 april 2017 om 18:24

Het is erg knap om dat destijds te zien. Ik denk dat Busquets nog steeds bij veel bekend staat als een jankerd en weinig toegevoegde waarde. Maar deze man is enorm belangrijk in het succes van Barcelona en vooral de 'legacy' van Xavi. Geweldig besluit van Pep.

Duidelijk de juiste keuze van Pep. Dat vertrouwen in jonge spelers is toch iets waar weinig mensen hem in evenaren. Zeker op het allerhoogste niveau zoals bij Barca, waar je eigenlijk iedere wedstrijd moet winnen en geen moment kunt verzwakken.

Ook zo mooi van Alonso dat hij dat zonder blikken of blozen kan toegeven dat Busquets beter is dan hemzelf en de coach uiteindelijk de juiste keuze maakte door niet voor hem te kiezen. Wat ben ik toch een ontzettende fan van de persoon en de speler Alonso. Ik hoop dat ie volgend jaar terugkeert bij Real als een jeugdtrainer of misschien als staflid. Tenminste als dat iets is waar hij interesse in heeft. Hij heeft altijd getoond een erg slimme en tactische speler te zijn en met die karrenvracht aan ervaring en dat charisma kan hij (jonge) spelers zeker een hoop bijbrengen.

Maar misschien gaat hij in zo'n functie liever terug naar Sociedad, wat we zeker kunnen begrijpen.

Daarnet stukje van de wedstrijd tegen Leverkusen bekeken en toen Xabi mocht invallen dacht ik eraan dat het zijn laatste seizoen was. En dat hij eigenlijk nooit dezelfde lof heeft gekregen als Xavi en Iniesta. Alonso is ook een geniale speler en had deel kunnen uitmaken van dat gouden middenveld maar dat ging dus niet door. Heeft zich wel in drie verschillende competities bewezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren