Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitblinker Neres en Schmidt kunnen Ajax en wellicht PSV treffen, Chery juicht

Laatste update:

Het Benfica van trainer Roger Schmidt en aanvaller David Neres speelt dit seizoen in de groepsfase van de Champions League. Een 3-0 zege was genoeg voor de Portugezen, die kwalificatie voor het miljardenbal geen moment in gevaar lieten komen. Neres blonk uit aan de zijde van Benfica en zorgde er daarmee voor dat hij, net als voormalig PSV-trainer Schmidt, in de groepsfase wellicht tegen Ajax zou kunnen spelen. Dat moet de loting van donderdag gaan uitwijzen. Viktoria Plzen vierde ook een feestje.

Benfica deed vorige week in Polen, waar de heenwedstrijd tegen Dynamo Kyiv werd gespeeld, al uitstekende zaken. Het won toen met 0-2 en nam die ruime voorsprong mee naar de return, waarin in het eigen Estádio da Luz definitief plaatsing voor de groepsfase van de Champions League afgedwongen moest worden. Het leek erop dat de formatie van Schmidt de klus snel wilde klaren, want het nam meteen de regie in handen. Nadat Neres een omhaal nog gepareerd zag worden, kopte Nicolás Otamendi na een klein half uur wel raak: 1-0.

Nog voor rust profiteerde Rafa Silva van een misverstand in de Oekraïense defensie en met die 2-0 op zak was het al helemaal zeker dat Neres, Schmidt en Benfica de Champions League-tickets wel konden boeken. Het was alleen nog maar de vraag hoe groot de zege in Lissabon uit zou vallen. Neres bekroonde zijn topwedstrijd nog door oog in oog met Georgiy Bushchan rustig af te ronden en daarmee de 3-0 en zijn eerste officiële Benfica-goal aan te tekenen, maar meer leed bleef Dynamo bespaard.

Rode Ster Belgrado - Maccabi Haifa 2-2
De heenwedstrijd in Israël was in een 3-2 overwinning voor het Maccabi van Tjaronn Chery geëindigd en dus joeg Rode Ster, aangemoedigd door een uitverkocht en werkelijk kolkend Rajko Mitic Stadion in Belgrado, op de gelijkmakende treffer. Die kwam er al in de eerste helft via Aleksandar Pesic, die van dichtbij raak schoot nadat Sean Goldberg de bal niet goed wegwerkte. Nog voor rust zette Mirko Ivanic na een geweldige aanval door de as van het veld de 2-0 op de borden en leken de Serviërs op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar.

Dolev Haziza miste in de blessuretijd van de eerste helft nog een strafschop, maar zag tot zijn opluchting dat een afstandsschot van Daniel Sundgren een paar tellen later heel slecht verwerkt werd door de Servische keeper: 2-1. In de tweede helft bleef het vervolgens heel lang spannend, maar in de negentigste minuut sloeg Maccabi toe. Een eigen doelpunt van Milan Pavkov dompelde de Servische heksenketel in rouw en bracht de Israëliërs en Chery voor de derde keer in hun bestaan naar de poulefase van de Champions League.

Viktoria Plzen - FK Qarabag 2-1
Qarabag, dat vorige week met 0-0 gelijkspeelde, kwam in de 38e minuut op een 0-1 voorsprong: Filip Ozobic knalde de bal één keer uit de lucht achter doelman Jindrich Stanek. In de tweede helft boog Viktoria Plzen het duel echter om. Eerst zorgde Jan Kopic voor de gelijkmaker en een kwartier later zette Jan Kliment zelfs de 2-1 op het bord: een hoge voorzet werd teruggelegd op de Tsjechische aanvaller, die met een simpele voetbeweging de keeper van Qarabag verschalkte. Daar bleef het bij, waardoor Viktoria Plzen zich mag opmaken voor de groepsfase van de Champions League. Voor Qarabag rest de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benfica weer overtuigend met horta en aursnes er nog bij een heel erg uitgebalanceerde en sterke selectie. Ben er klaar voor heerlijk

24 augustus 2022 om 07:29

Leuk voor Aursnes! Mag hij zich gaan laten zien in de Champions League. Ik ga hem zeker volgen, want ik ben benieuwd of hij zijn niveau vast kan houden en misschien zelfs nog beter kan worden. Heerlijke speler en deze stap is meer dan verdiend!

Dit Benfica team ziet er goed uit. Kunnen wel eens hoge ogen gooien dit seizoen (deden ze natuurlijk vorig seizoen ook al met de kwartfinale)

23 augustus 2022 om 23:04

Zeker een prima team, ziet er sterk uit. Maar dit huidige Dynamo stelt ook niet veel voor.

24 augustus 2022 om 08:46

Dat ze de kwartfinale haalden is natuurlijk voornamelijk te danken omdat ze vorig jaar tegen ajax met zn allen driewartier op het veld lagen te janken. Verschrikkelijk voetbal spelen die Portugezen altijd, hoop dat ze er allemaal zo snel mogelijk uitvliegen.

24 augustus 2022 om 12:06

Wat mij betreft vooral te danken aan het feit dat Ajax zo matig voetbalde. Je wint geen wedstrijden door op het veld te janken, je moet toch echt zelf doelpunten maken.

24 augustus 2022 om 16:52

Als Fiorentina morgen een lucky 0-1 maakt en vervolgens alles uit de kast haalt om de wedstrijd dood te maken en tijd te rekken, spreek ik jou nog wel een keer. Uiteraard moet je zelf scoren, maar je kunt een keer een beetje pech hebben en dan tegen zo'n tegenstander... spelbederf is echt wel een ding, waarom denk je dat er zo'n enorme discussie is over het invoeren van zuivere speeltijd

Het is een gitzwarte dag voor Japie Krekel en zijn apostelen

23 augustus 2022 om 23:08

Hoezo zou het een gitzwarte dag zijn? Hij is weg uit Nederland dus buiten wat VZ berichten hoef ik Schmidt zelden meer te zien. Verder wel knap hoe Schmidt en Van Bommel het momenteel doen in het buitenland na hun mislukte avonturen bij PSV

23 augustus 2022 om 23:10

Ik denk dat menig PSV-supporters (waaronder ik), het avontuur van Schmidt bij PSV niet als “mislukt” bestempelen hoor.

23 augustus 2022 om 23:12

Ik ben geen fan van Schmidt, maar om zijn 2 seizoenen nu mislukt te noemen gaat wat ver. Psv heeft de 2e begroting en het verschil met ajax is gigantisch. Als je dan 2x 2e wordt is dat gewoon prima en zeker niet mislukt toch?

23 augustus 2022 om 23:14

Doet van Bommel het goed dan? PS: ook ik vind het hoofdstuk Schmidt bij PSV niet mislukt

23 augustus 2022 om 23:15

Europees wilde het nou ook niet echt vlotten. Je hebt dan de KNVB beker gewonnen wat in de tijd toen Feyenoord hem won altijd een troostprijs werd genoemd. Of je moet de JC schaal als een prijs zien maar imo is dat niet meer dan een veredeld oefenpotje. In het eerste jaar van Schmidt werd PSV weliswaar tweede maar met een achterstand van 16 punten op Ajax

23 augustus 2022 om 23:17

@Andres13 Van Bommel heeft nu 12 punten uit 4 wedstrijden bij Royal Antwerp dus de volle score. Dat lijkt me toch een prima prestatie tot dusver

23 augustus 2022 om 23:25

@ genieter. 2 jaar geen topper kunnen winnen in de competitie ,az en feyenoord mee gerekend . Europees heeft hij het ook niet geweldig gedaan . Als je ziet in wat voor hosanna stemming hij binnen kwam . Kun je ook niet zeggen dat het hoofdstuk schmidt is gelukt . Allemaal leuk een beker en cruijf schaal maar het is niet dat hij zijn stempel heeft gedrukt met goed voetbal . Daarvoor is hij wel aangesteld

23 augustus 2022 om 23:27

Nou ja, het voetbal was een heel verschil met wat van Nistelrooy nu laat zien. Vooral als PSV niet aan de bal is hebben ze geen idee wat ze moeten doen. Dat was onder Schmidt wel anders.

23 augustus 2022 om 23:28

@tribune-klant Helemaal vergeten inderdaad. PSV heeft onder Schmidt volgens mij nooit een topper die om de knikkers ging gewonnen

23 augustus 2022 om 23:29

@TVL11 Van Nistelrooij moet ook aardig wat nieuwe spelers inpassen. Dat kost even tijd

23 augustus 2022 om 23:31

Europees niet geweldig maar de potjes waar we favoriet waren zijn wel gewoon gewonnen. 1e seizoen uitgeschakeld door Benfica in de play offs. 2e seizoen uitgeschakeld door Leicester in de kwartfinale.

23 augustus 2022 om 23:32

@Tribune-klant, PSV won vorig jaar met 0-3 bij AZ. Je zult je definitie van het woord topper nog even moeten bijschaven zodat de conclusie in je straatje past

23 augustus 2022 om 23:34

@LosBlancos1999 Tegen een Benfica wat bijna een hele wedstrijd met een man minder moest spelen uitgeschakeld inderdaad

23 augustus 2022 om 23:40

Niet geweldig maar ook niet mislukt. PSV had vorig seizoen een prachtig aantal punten in de Eredivisie behaald. Als Van Nistelrooij 2de wordt dit seizoen en de beker wint is het seizoen gewoon een 6.5/7 voor PSV. Ajax heeft zoveel meer mogelijkheden tegenwoordig. Dan is het logisch dat PSV tweede wordt.

23 augustus 2022 om 23:52

@japie Giganten als Mechelen, Zulte Waregem, Leuven en Eupen verslaan is inderdaad een geweldige prestatie met een Antwerp wat megasalarissen betaald. Toptrainer die van Bommel. Ik voorspel nu al een ontslag in december als hij alle grote tegenstanders heeft gehad. Dit wordt een Frank de Boer 2.0 alleen dan nog zonder prijzen

24 augustus 2022 om 00:03

Het verschil is dat RvN wel op een beter moment instapt. Toen Schmidt aan het roer kwam waren de verwachtingen niet hoog maar desondanks is hij 2e geworden en Europees voor het eerst in jaren overwinterd. Daarnaast hebben veel jongens, ook afgeschreven spelers, een bloei doorgemaakt. RvN heeft de gunfactor en is ook goed begonnen, maar hij teert wel op wat Schmidt heeft achtergelaten.

24 augustus 2022 om 00:26

Eens Schmidt heeft wel een gespreid bedje achter gelaten, zo slecht heeft hij het echt niet gedaan.

24 augustus 2022 om 00:28

@Andres13 Dat geldt toch ook voor Benfica tegen een Dynamo Kiev en in de Portugeze league. En dan is het opeens wel knap

24 augustus 2022 om 00:58

Een wedstrijd tegen AZ valt bij Ajax PSV of Feyenoord nooit onder de definitie "topper".

24 augustus 2022 om 06:59

Andres je vraagt of hij het goed doet, de feiten laten zien dat hij het wel goed doet. Dat dit later nog kan veranderen klopt, maar dat doet niets voor wat je nu stelt natuurlijk.

24 augustus 2022 om 07:35

@losblancos1999 Met iets realistischer en resultaat gericht voetbal, was er in beide gevallen meer te halen geweest. Dus imo niet geslaagd

24 augustus 2022 om 08:50

Hoe kan je het niet mislukt noemen?
1 keer Johan Cruijff schaal, 1 keer beker(geen hoofdprijs), 3 keer Europees uitgeschakeld in 1 seizoen, grootste talent kwijtgeraakt.

Wanneer is het dan wel mislukt?

Je kan nu komen met "tweede grootste begroting van Nederland etc.. Maar psv wil zichzelf graag een topclub noemen, dan moet je ook geen genoegen nemen met tweede worden.

23 augustus 2022 om 23:58

Schmidt doet het tot nu toe heel goed bij Benfica maar bij PSV was het toch matig? Hij won weinig belangrijke wedstrijden, rouleerde zich een ongeluk vanwege een sterkere 2e seizoenshelft maar verspeelde ondertussen in Februari het kampioenschap ruimschoots.

Ik vind dat Van Nistelrooij zich beter presenteert en ik verwacht ook niet dat hij absurd gaat wisselen. Volgens mij ligt Ruud beter in de groep. Schmidt had bovendien de beschikking over een Malen, Zahavi, Ihattaren (toen nog veelbelovend) en Gotze bijvoorbeeld. Ik heb niet het idee dat hij iets heeft neergezet ofzo.

24 augustus 2022 om 00:08

Ben je Mauro, Guti, Boscagli, Doan en een handjevol talenten vergeten die zich onder Schmidt hebben ontwikkeld? Daarnaast heeft hij ook wedstrijden in de vCL bijvoorbeeld met mooi voetbal resultaat gehaald. Het zag er misschien niet altijd even mooi uit en de wissels waren soms ook onbegrijpelijk, maar Psv speelde wel met een idee onder Schmidt. Dat mis ik momenteel bij RvN. Ze winnen van Monaco, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Ook tegen Ajax door een treffer van Til die uit het niets viel. Uiteindelijk gaat het om winnen dus dat doet Psv momenteel, maar het spel is allesbehalve tactisch.

24 augustus 2022 om 00:12

Er zijn inderdaad geen spelers doorgebroken onder Schmidt, of opgebloeid… zucht

Zou leuk zijn om neres te treffen. Gun hem het beste en hoop op een goede ontvangst voor hem in de arena

23 augustus 2022 om 23:13

Doe maar niet nog een keer Benfica please. De wedstrijden waarop je uit bent op zoete wraak lopen het zuurste af.

Verder gun ik onze Braziliaanse vriend alles.

24 augustus 2022 om 00:31

In de groepsfase moet dat toch prima zijn. Komen we ze in de knock out iig niet direct tegen

24 augustus 2022 om 01:56

Vreselijke wedstrijden altijd tegen Portugese clubs! Niet om aan te zien ook, en het ligt Nederldse clubs niet. Ook al hebben we ook weleens gewonnen.

Benfica voetbalt stukken beter dan vorig jaar, maar goed voetbal wordt zelden beloond. Benieuwd hoe ver ze dit jaar gaan komen. Staat wel een heerlijk elftal, deze ploeg uit pot 3 wil niemand loten. Neres is ook weer ouderwets op dreef, prachtig om te zien.

Benfica draait tot nu toe wel echt als een geoliede machine, heeft Schmidt goed voor elkaar. En natuurlijk heeft Benfica nog niet echt tegenstanders van formaat gehad, maar ze spelen wel echt heel goed.

Ook mooi om te zien dat Neres het plezier terug heeft gevonden in het voetballen en volledig lijkt op te leven. Sluit niet uit dat hij 2 à 3-jaar bij Benfica zal spelen en dan nog een transfer zal maken naar een mooie club want met zijn 25-jaar liggen daar zeker nog mogelijkheden. Waarschijnlijk geen absolute topclub, maar dan bijvoorbeeld een team als Arsenal en zelfs teams als Inter Milan, AC Milan en Juventus sluit ik dan niet uit bij hem want die halen ook best wel vaak spelers van eind 20 of zelfs in de 30.

Neres zit voor nu in ieder geval uitstekend op zijn plek bij Benfica. Speelt nu in een land waar het vaak lekker weer is en waar hij gewoon dezelfde taal als in Brazilië kan spreken, terwijl hij ook genoeg landgenoten om zich heen heeft bij Benfica. Bij Ajax was het gewoon klaar met Neres. Klaar in de zin van dat Neres toe was aan een nieuwe omgeving, want ik denk niet dat hij bij Ajax weer zou opleven zoals hij nu bij Benfica doet en zijn avontuur bij Shakthar Donetsk is door de oorlog natuurlijk helaas nooit wat geworden.

Hoop echt dat Neres dit vast blijft houden, want ben altijd een gigantisch fan van hem geweest bij Ajax. Baalde er altijd van als hij niet speelde, want was zeker in de periode dat hij goed speelde bij Ajax altijd wel iemand die voor gevaar zorgde en gewoon een goed rendement had op het gebied van goals en assists.

24 augustus 2022 om 00:13

Neres in vorm vind ik beter dan Antony. Neres heeft snelheid, dreiging binnen om en buiten om en is daarnaast ook onvoorspelbaar aan de bal. Hij was alleen niet constant in zijn laatste periode bij Ajax. Bij Benfica speelt hij echter weer als voorheen en dan merk je dat hij een meerwaarde is voor het elftal.

45 minuten verwijderd van de groesfase en dan door persoonlijke fouten alles weggegeven. Natuurlijk is het erg knap om het zo ver te schoppen en gaan alsnog de groesfase van de EL in, maar doet toch wel pijn om zo eruit te liggen terwijl je met een been over de streep was.

23 augustus 2022 om 23:12

Ongelofelijk zwakke 2de helft van Crvena Zvezda... 2 klote goals tegen en einde verhaal... maar ook Stankovic word niet gespaard.. domme wissel, Kanga eruit, beste van het veld. Middenveld was meteen weg. Tactisch was het 2de helft dramatisch helaas

23 augustus 2022 om 23:48

Eerlijk is eerlijk, maar over beide wedstrijden gezien was Maccabi Haifa echt wel de terechte winnaar, toch? En dat zeg ik als Maccabi Tel Aviv supporter

24 augustus 2022 om 01:46

Hij had het over Qarabag man haha

Zou mooi zijn om Schmidt eens met een team als Benfica tegen Ajax te zien spelen

Ik verwacht dat ie meer kans maakt op winst dan in zn Psv tijd
Als ie maar niet raar gaat wisselen😅

23 augustus 2022 om 23:13

Jammer dat Schmidt niet 1 of 2 prijzen tegen ajax gepakt heeft inderdaad.

24 augustus 2022 om 13:26

Maar als het om de hoofdprijs ging……vul zelf maar in.

23 augustus 2022 om 23:31

Ohh ik ben echt niet bang voor dit Benfica. Laat maar komen hoor. De spelers die wij nu hebben, zijn overall beter dan vorig seizoen.

24 augustus 2022 om 00:18

Zo goed vond ik Ajax niet in de tweede seizoenshelft. Met wat geluk was Psv kampioen geworden. Uiteraard hebben ze nu Bergwijn erbij, maar ik vraag me af in hoeverre hij Ajax beter laat voetballen. Hij lijkt me toch meer een individualist die het van momenten moet hebben. Daarnaast vind ik Rensch niet beter dan Mazraoui en ook Brobbey moet het nu een heel seizoen laten zien.

Weer een oud-speler van Ajax die goed presteert in Europa. Antony weer ietsje meer waard geworden.

Yalla Maccabi Haifa! Heel leuk om weer een Israëlisch team erbij te hebben

23 augustus 2022 om 23:44

Tja, Youngblood16, naast Israel draaien er nog wel een hoop landen mee buiten de continentale grenzen (zoals Armenië, Georgië, Azerbajian, Kazachstan, technisch gezien eigenlijk ook Turkije), naar mijn idee vreemde gang van zaken maar Israel vind ik van die landen nog het meest voor de hand liggend. Worden immers door alle buurlanden met de nek aangekeken, hebben een cultuur en een manier van leven die dichter bij het Europese staat en doen bijvoorbeeld ook sinds jaar en dag al mee aan het Eurosong festival (een ander grootschalig Europees evenement).

24 augustus 2022 om 00:13

Al die landen die je noemt behoren gewoon tot Europa. Europa’s grens eindigt aan de ene kant weliswaar bij de Bosporus(Istanbul), maar het loopt volledig rondom de noordzijde van Zwarte Zee en omvat ook nog West-Rusland, de kaukasus en het noordelijke gedeelte van Turkije daar in het Oosten. Israël hoort inderdaad niet bij Europa.

24 augustus 2022 om 07:44

Fenerbahçe ligt in Azië. Net zo goed als Azerbeidzjan,Kazachstan en Armenië. Ze zijn lid van de Europese voetbalbond dus gerechtvaardigd om in Europese clubs en landen toernooien actief te zijn.

23 augustus 2022 om 23:49

Als Maccabi Tel Aviv supporter ben ik er ook blij mee.
Goed voor de coëfficiëntie en uberhaupt het voetbal daar.

Leuke uitslagen als je toevallig voor de betreffende clubs bent, en bovenal tevreden dat Qarabag zich niet heeft weten te plaatsen. Altijd onbegrijpelijk dat landen zo ver buiten de grenzen van het Europese continent mee draaien. In het geval van Maccabi ligt het naar mijn idee een beetje anders, ik vind het reuze leuk dat zij erbij zijn maar qua niveau wel echt een laagvlieger. Zat deze club niet afgelopen jaar met Feyenoord in de groepsfase van CoL?

24 augustus 2022 om 00:17

Kazachstan ligt (deels) gewoon in het continent Europa. Alle landen die bij de uefa zitten horen gewoon bij het continent Europa(behalve Israël). Dat loopt veel oostelijker dan je nog denkt. Het eindigt weliswaar in Turkije, maar het loopt volledig om de zwarte zee heen en omvat nog de volledige kaukasus, het westen van Rusland en zelfs nog het noorden van Turkije in het oostelijke stuk.

24 augustus 2022 om 01:26

Heb zelf altijd geleerd dat de grens van Europa ligt bij de Bosporus in Turkije en in het oosten met de Kaukasus en verdere landsgrenzen van Rusland zelf. Eigenlijk in die zin ook niet gek dat ze nog tot Europa toebehoren. Ik lees nu ook even vlot door de wikipedia en die leert me dat de landen genoemd inderdaad allemaal ten delen in Europa liggen (Het gedeelte ten noorden van de de Koera in zowel Georgië als Azerbeidzjan en inderdaad in Kazachstan ten westen van de Oeral). Dank voor het verfrissen van mijn blik op de situatie!

24 augustus 2022 om 00:53

Jazeker. Heel knap dat ze het hebben gehaald, ook een beetje geluk gehad met de loting. Vooral de 0-4 overwinning in Athene tegen Olympiakos was geweldig. Met Haziza Chery en Abu Fani hebben ze een paar leuke spelers. Maarja, het is logisch als ze 0 punten pakken. Van dit soort clubs heb je er elk jaar 2-4 van. Vind ik juist leuk, toch de allure van het europees voetbal dat iedereen een kans maakt.

Mooi potje weer van Neres hoor

Mooi potje weer van Neres hoor

Prachtig dat Qarabaq er niet bij is. Allemaal meten met 2 maten. Rusland wordt geboycot, maar politieke monsters als Israël en Azerbeidzjan word natuurlijk niks over gezegd.

24 augustus 2022 om 09:19

Politieke monsters. Nee, Israel heeft gelukkig te maken met het meest liefdevolle volk uit de Gazastrook, die het -oh zo goed- voor hebben met hun buren. Schei toch uit man.
Over Azerbeidzjan heb ik veel te weinig kennis.

Benfica reageerde buitengewoon enthousiast tijdens en na de wedstrijd tegen dit arme en verzwakte Dynamo Kièv , alsof er een revanche sfeer heerste op het veld en de tribune's.
Natuurlijk is het geweldig , die deelname aan de groepsfase champions league , maar iets ingetogener juichen en vieren , was volgens mij wat meer op z'n plaats geweest.
Dit Dynamo kan momenteel amper meekomen met bijvoorbeeld subtop Nederlandse eredivisie , en de reden hiervan lijkt mij bekend.

Nou doe maar niet weer Ajax hoor. 2 keer tegenkomen in de CL in een paar jaar tijd is genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren