Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘UEFA wil Engelse bond fors belonen voor ontmantelen van Super League’

Laatste update:

De UEFA is van plan om de Engelse voetbalbond (FA) te belonen voor zijn rol in de ontmanteling van de Super League. De Europese voetbalbond wil het Londense Wembley extra wedstrijden op het aanstaande EK toewijzen, zo verzekert The Telegraph. Stadions van de twaalf clubs die onderdeel waren van de Super League krijgen in ieder geval zeker géén EK-wedstrijden.

De verwachting is dat Dublin vrijdag zijn EK-duels zal kwijtraken. Er worden tijdens het EK ook geen wedstrijden afgewerkt in stadion San Mamés in Bilbao, zo besloot de UEFA woensdag al. De stad Bilbao kan door de strenge restricties in Baskenland rond het coronavirus niet garanderen dat er publiek aanwezig kan zijn, waardoor de UEFA zich genoodzaakt voelde om de wedstrijden af te pakken. Datzelfde lot wacht het Avivastadion in Dublin, terwijl de Allianz Arena in München eveneens onder vuur ligt. The Telegraph verwacht dat het Duitse stadion zijn wedstrijden vooralsnog zal behouden, maar dat Dublin vrijdag wordt afgeserveerd.

Volgens The Telegraph is de bedoeling dat een aantal, maar niet alle verplaatste wedstrijden naar het Wembley zullen gaan. Het nationale stadion van Engeland heeft op dit moment al de meeste duels op de planning staan: er worden drie groepsduels, een achtste finale, twee halve finales en de finale gespeeld op Londense bodem. De Engelse krant noemt ook het Sint-Petersburg Stadion in Rusland als optie voor extra wedstrijden. Het Russische onderkomen heeft momenteel drie groepswedstrijden en een kwartfinale.

De Engelse voetbalbond zou met extra wedstrijden beloond worden voor zijn werk in het torpederen van de Super League. Mark Bullingham, algemeen directeur van de FA, zou een voortrekkersrol hebben gespeeld bij de ontmanteling van de besloten elitecompetitie. "Hoge functionarissen in het Europese voetbal bevestigden ook dat er enorme goodwill voor Engeland is", zo tekent The Telegraph op.

Negen van de twaalf originele speelsteden hebben inmiddels garanties af kunnen geven aan de UEFA voor het toelaten van publiek tijdens het EK. Wembley heeft toegezegd dat 25 procent van het stadion gevuld mag worden bij in ieder geval de drie groepswedstrijden en de achtste finale. Dat komt neer op ongeveer 22.500 fans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh, je zou bijna denken dat de Super League slechts een vehikel was voor een betere onderhandelingspositie voor de absolute top tijdens hervormingen van competities...

22 april 2021 om 14:50

Haha mooi hè. De uefa laat gelijk weer zien zelf qua organisatie ook 1 pot nat te zijn met de super league. In plaats van de clubs te straffen , krijgen ze voordelen, complimentjes bij terugkomst en hun bonden dus inclusief. Was overigens verder gigantisch tegen super league hoor, maar de Uefa mag ook wel eens een omslag krijgen.

22 april 2021 om 15:07

"stadions van de twaalf clubs die onderdeel waren van de Super League krijgen in ieder geval zeker géén EK-wedstrijden".

Gaat dus om de ándere Engelse clubs. Neemt niet weg dat dit raar is. De competities die helemaal hebben geweigerd mee te doen (duitsland, Frankrijk werden iig concreet benaderd) of clubs hebben die ervoor in aanmerking zouden komen (nederland en Portugal) zouden dan meer lof verdienen imo.

Dat gezegd hebbende: ik heb liever geen EK wedstrijden in Nederland, dus als ze ons willen belonen heb ik ook liever dat ze een andere manier zoeken.

22 april 2021 om 15:17

Dat het idee van SL half werk was is wel duidelijk. Maar hopelijk heeft dit toch meer in gang gezet dan enkel de 12 clubs onder de loep te nemen. Als je kijkt naar de communicatie vanuit de Uefa, samen met deze 'beloningen' dan moet je toch ook je ogen open trekken dat die Uefa helemaal rot is en een soort dictatuur. Ineens moet de FFP niet meer zo nauw gevolgd worden voor o.a City die enkele maanden geleden nog uitgesloten moesten worden. Iedereen die gehoorzaamd krijgt een zak geld en mag een bank vooruit. Wat een walgelijke organisatie. En dan het fabeltje verkopen dat ze zich verzetten tegen de SL 'voor de fans'.

23 april 2021 om 09:11

Uefa/fifa is natuurlijk fouter dan fout. Ook grappig dat city fans tijdens de cl anthem altijd fluiten en anti uefa zijn tot deze kans bah bah wat een smerig zooitje die Engelse clubs

22 april 2021 om 15:18

Ohh trek hier niet te zwaar aan hoor mannen. Zie de trend wat er nu gebeurt; steden raken EK wedstrijden kwijt omdat ze niet kunnen garanderen dat er publiek kan komen kijken (wtf). Ra ra wie loopt er momenteel ruim voor qua vaccinatiestratiegie? Het VK. Als ze dan al zo nodig wedstrijden van steden moeten afpakken dan is het sowieso het makkelijkst om van te voren zo veel mogelijk naar Wembley te verplaatsen, aangezien ze daar al in de pubs zitten en dat het veiligste paard is om op te wedden qua inkomsten. En als tweede vlieg in 1 klap kunnen ze de FA nu dan de loftrompet in het achterste duwen voor het Super League gebeuren zodat die zich ook weer blij en beloond voelen. Kost de Uefa geen cent en levert met publiek op Wembley nog meer op ook. Niet zomaar intrappen hoor, we worden aan de lopende band in de zeik genomen door die organisatie.

22 april 2021 om 17:52

Wilde in eerste instantie mijn reactie verwijderen omdat dit overduidelijk gaat om een beloning richting de Engelse voetbalbond, maar mijn punt blijft valide als het gaat om de Engelse clubs die zich hebben teruggetrokken uit de Super League. Of beter gezegd: alle clubs die zich hebben teruggetrokken. Wat hebben we gezien na de implosie van de Super League? Hogere prijzengelden in de Champions League, meer inspraak in discussies over het hervormen van de Champions League, etc. Had zelf vanaf het eerste moment al twijfels over de intentie van de clubs die zich aansloten bij de Super League, er waren namelijk een aantal vreemde zaken aan de statements van de betrokken clubs. Lees voor de grap maar eens een aantal van mijn reacties terug waarin ik die zaken benoem.

22 april 2021 om 19:53

Mij hoor je ook niet uitsluiten dat dergelijke doelen vanaf het begins af aan al op de planning stonden. Althans, voor sommigen dan. Florentino Perez loopt nu een deuk in zijn imago op waarvan ik moeilijk kan inzien dat een man als hij dat van te voren zo gepland heeft. Maar dat er nu de emotie wat bezonken is hier en daar wel een luchtje valt op te pikken ben ik met je eens.

Mag Nederland dan ook beloond worden voor het jarenlange hielenlikken richting de Uefa? Wat een onzin om een bond die van alle kanten voordelen heeft nog meer te belonen omdat ze doen wat de publieke opinie van ze verwacht.

22 april 2021 om 15:16

Zoiets als iets stelen en terug komen voor de beloning.

Wat een onzin, de hele wereld was tegen maar Engeland moet worden beloond. Vind het niet erg dat die wedstrijden daar worden gespeeld maar het is gewoon weer een vorm van excuus.

Oké en worden bonden van Duitsland en Frankrijk die in eerste instantie al niet mee deden dan ook beloond? Vind het maar gek dat je tegenwoordig hier al voor beloond wordt

22 april 2021 om 15:11

Het waren de clubs die er niet aan mee wilden doen. De bonden is niks gevraagd. Schijnbaar heeft de Engelse FA een belangrijke rol gespeeld in het terugtrekken van de Engelse clubs waar de uefa ze nu voor wil belonen. Geloof dat Boris Johnson zich er ook mee is gaan bemoeien. Vind het wel erg gek inderdaad, zal misschien okk met de corona maatregelen te maken hebben. Die zijn in Engeland inmiddels ook al een stuk soepeler.

22 april 2021 om 15:17

Ja er wordt allemaal gedaan of die Duitse en Franse clubs zo sterk zijn. In Frankrijk is alleen PSG gevraagd, wat als Lyon en Monaco bij wijze van ook waren gevraagd en die hadden ja gezegd, denk je dat PSG dan had geweigerd? Als Bayern ja had gezegd, denk je dat Dortmund en Leipzig dan hadden geweigerd? Ik denk dat de situatie dan totaal anders was. Stel Liverpool, Chelsea en United zeggen al mee te doen (ik noem ze maar random op) dan zou het toch gewoon erg dom zijn om als City, Arsenal en Spurs te weigeren en dan de toekomst van je eigen club op het spel te zetten? Ik ben fel tegenstander van de Super League en Arsenal had in mijn ogen ook nooit mee moeten doen.. maar vanuit zakelijk perspectief is het gewoon moeilijk nee zeggen als iedereen om je heen wel meedoet aangezien dat je grootste concurrenten zijn. In Duitsland en Frankrijk is die situatie niet ontstaan. Zelfs Ajax wachtte eerst af en pas na alle ophef kwamen ze met een statement. Als Feyenoord en PSV wel hadden mee gedaan, had Ajax dan ook zo makkelijk kunnen weigeren? Het zou op z’n minst de situatie veranderen..

22 april 2021 om 15:27

Als als als. Feit is dat PSG en de Duitse clubs geweigerd hebben. Alle andere scenario's zijn niet aan de orde.

22 april 2021 om 16:01

Ik probeer alleen maar in perspectief te plaatsen hoe zoiets gaat. Het is vanaf de buitenwacht allemaal makkelijk praten maar die mensen zijn letterlijk verantwoordelijk voor de toekomst van een enorme organisatie. Als jouw grootste concurrenten massaal geld binnenharken dan kan je simpelweg niet achterblijven. En nogmaals ik sta er totaal niet achter en het was natuurlijk veel sterker geweest als clubs dit gewoon hadden geweigerd..

Wat een onzin. Er gingen ook voor die ESL al serieuze geluiden dat onder andere Engeland wat extra EK-wedstrijden zou krijgen wanneer er speelsteden zouden uitvallen. Dat is gewoon omdat Engeland een goede optie is voor het organiseren van dit soort wedstrijden. Laten we er ook niet meer van maken dan het is.

22 april 2021 om 15:54

Ik geloof je hierin, maar als je zo'n bericht leest dan is het enige wat je denkt dat de Uefa geen haar beter is dan de oprichters van die Super League...

Gelukkig doen ze er alles aan om van het imago af te komen dat alles om geld draait.

Begint toch wel sneu te worden. Speelsteden cancelen omdat er geen publiek aanwezig kan zijn, maar eigenlijk de FA belonen. De UEFA is toch geen haar beter! Ik ben niet op de hoogte van de contracten met de steden/stadions. Wat zijn de afspraken?

"We wilden een groep mensen vermoorden en hadden daarvoor al alles huis", aldus de daders.
'De politie' goed jongens dat jullie dat niet gedaan hebben,....hier een beloning.
Dat is toch de wereld op z'n kop, ik zeg aanpakken die clubs die de deal al zo goed als rond hadden.

22 april 2021 om 15:09

Die super league is niets kwaardaardigs hoor. Vind het juist kwalijker dat er wordt gedreigd met sancties, zo versterk je de macht weer bij één partij, namelijk de Uefa. En wordt er een signaal afgegeven dat een andere league buiten de Uefa not done is. Ik ben in principe tegen de Super League, maar ook tegen de Uefa. Clubs moeten zelf vrij zijn van het maken van concepten, daar moeten ze niet voor worden gestraft.

22 april 2021 om 15:30

Klopt niet helemaal natuurlijk, meer zoiets als, 6 kinderen in huis wilde mensen vermoorden en hadden alles in huis, de ouders verhinderen dat en die worden beloond.

Wat is dit nou voor een onzin.. dat je hiervoor beloond wordt.

22 april 2021 om 16:02

Is geen beloning, in Engeland mag er weer publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden. Dankzij hun vaccinatie beleid.

22 april 2021 om 22:03

Met de Uefa is alles mogelijk bro.

Normaal gedrag gaan belonen. Wat een onzin. Ga maar eens gewoon de betrokkenen aanpakken.

22 april 2021 om 15:14

Die clubs zijn geen boeven, ze komen met het idee om zich af te scheiden met een eigen league. Dat ze dan worden uitgesloten door de Uefa is begrijpelijk, maar om ze te straffen of andere specifieke teams te belonen dan geef je een verkeerd signaal af..

22 april 2021 om 15:26

Ja we leven eigenlijk in China. Ideeën en dialoog starten mag niet meer, allemaal naar de strafkamp. Hypocrieten en nagenoeg blinden. Speel het spelletje mee van de uefa want zij houden zoveel van voetbal en de fans. Lol

22 april 2021 om 23:33

Nou ja, in dit tempo duurt dat ook geen 10 a 20 jaar meer. Verder laat je in veel artikelen wel zien dat je er volledig gekleurd in staat. Alsof het bestuur van Real Madrid van voetbal en z'n fans houdt. Die denken enkel aan zichzelf en geld. Schijnbaar dringt dat bij jou nog niet door...

Als al de massa hysteria en gehuil over is zullen mensen inzien dat de Super League helemaal geen slecht idee was. Voetbal is dood aan het gaan en UEFA is een van de schuldige. Ze ontvangen 3,3 miljard per jaar aan de CL. Dat is meer dan de PL verdient. De mensen kijken CL voor de clubs in de Super League dus ze verdienen veel meer van dat geld te krijgen. Al die mega televisie contracten zijn tot stand gekomen door de Super League clubs, ze hebben het volste recht op meer geld!

22 april 2021 om 15:24

Je moet wel die mensen gaan vergoeden die de balletjes opendoen bij de lotingen he.

22 april 2021 om 15:25

Alsof deze eigenaren het voetbal willen redden. Een Super League (op een eerlijke manier dan) is wellicht nog het minst slechte plan maar of het er allemaal beter van word, dat denk ik niet.

Onzin, Wembley krijgt het ticket omdat de UK het meest veilige land is wat betreft vaccinatie en Corona

Onzin en sensatie. Ik denk dat dit niks met belonen te maken heeft. Is gewoon een mooi kranten kopje voor op je tabloid

Wordt Nederland dan ook beloond? Ik noem maar iets he, maar misschien zo regelen dat Nederland de poulefase niet hoeft te spelen? Lijkt mij wel een faire oplossing hoor!

To h ongelofelijk? Dit ruikt naar corruptie. Als er iets is waar de FA geen gebrek aan heeft is het geld.. beloon liever de kleinere bonden die door corona ontzettend zwaar getroffen zijn de FA teeert op tv-gelden..

22 april 2021 om 15:10

Vind ik ook, zo maak je de rijke clubs nog weer rijker. Kun je beter een Super League beginnen toch?

nou knvb, grijp je kans! zet een europees-achtige league op, met az, ajax, feyenoord, psv en een aantal andere eurpese subtoppers. kom dar volgende week toch van terug en cashen maar. net als de engelse bond....

Dus... Deze gasten steken hun eigen huis in de fik, blussen vervolgens het brandje, omdat ze de gevolgen onjuist hadden ingeschat, en kunnen vervolgens vanuit de Uefa gewoon een beloning verwachten, omdat zij hun eigen brand wisten te blussen? WTF

belonen hierin is triest. Straffen ook eigenlijk. had ze gewoon hun gang laten gaan en dan bij terugkomst flink beboeten of laagste divisie laten beginnen.

Zijn ze echt beloond? De meest logische plek om naar toe te verhuizen is Engeland. Qua vaccinaties en versoepelingen zijn ze het verst van iedereen en alle faciliteiten zijn er. En Wembley is grootste stadion van Engeland en een na grootste van Europa.

Ik vind de Engelse clubs behoorlijk hypocriet. In 1991 hebben de toenmalige top 5 clubs in engeland een vergadering gehouden om de Footbal league te verlaten en een eigen competitie te starten, de Premier League. Een jaar later geloof ik verlieten alle clubs de toenmalige Footbal League en gingen in de nieuwe Premier league spelen. Doel was meer geld te verdienen.

Soort hetzelfde als met de super league nu. Het plan was een succes en de inkomsten stegen sterk. Hierdoor konden de Engelse clubs extreem veel salarissen betalen en gingen talloze spelers naar de engelse competitie toen. Gevolg was dat de hele salaris structuur in Europa kapot ging. Andere clubs uit andere landen moesten wel meegaan om niet achter te blijfen.

Dus de Engelse clubs moeten niet zo zeuren over dat het geld voetbal kapot maakt, ze hebben er zelf aan toe bijgedragen. Toen kwamen de rijke buitenlanders die Engelse clubs kochten zoals chelsea en manchester city, en de fans vonden dat prachtig.

Ook de spelers moeten eens normaal doen. Zij eisen steeds meer en meer geld, dus zij moeten zich helemaal stil houden over dat geld voetbal kapot maakt. Kijk vervolgens eens hoe duur ene kaartje voor een wedstrijd is, en je zult zien dat de "poor" deze prijzen allang niet meer kunnen betalen.

Ben geen voorstander van de Super league, maar alle mensen die deze clubs aanvallen en over geld beginnen, moeten eerst maar hun huiswerk doen, en vooral de spelers zelf. 500 miljoen euro vor Messi voor 4 jaar voetballen.

Zucht, belonen voor wat, dat hun clubs het meest onfair en de grootste hebzucht hadden.

Als er iets moet gebeuren is het wel de macht van de grote, toplanden verkleinen. Die denken echt dat ze alles kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren