Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA is plotseling bereid om te luisteren naar nieuwe Super League-plannen

Laatste update:

De kans dat er een Super League gaat komen, is weer wat groter geworden. Bernd Reichart gaat als baas van A22 Sports Management, het bedrijf achter de Super League, binnenkort in gesprek met de UEFA. Aan het initiële plan van de Super League kwam vorig jaar razendsnel een einde nadat de deelnemende club een storm aan kritiek over zich heen kregen. Reichart gaat nu een nieuw format met de Europese voetbalbond bespreken.

Reichart werd twee weken geleden aangesteld als eindverantwoordelijke van A22 Sports Management. De 48-jarige Duitser kondigde daarbij aan dat het tijd is om de dialoog aan te gaan en stelde dat het Europese voetbal met 'existentiële problemen' kampt. Reichart heeft in de media al de nodige ervaring opgedaan, daar hij tot vorig jaar de directeur was van RTL Deutschland. Daarnaast heeft hij ook ervaring als sportmarketeer en opende hij in Spanje het sportrechtenbureau Sportfive. Tijdens zijn tijd in het Zuid-Europese land was Reichart tevens werkzaam bij televisiezender Antena 3.

Dat de UEFA openstaat voor gesprekken over een nieuwe opzet van de Super League is gezien de uitspraken van UEFA-president Aleksander Ceferin opmerkelijk te noemen. De Sloveen was begin maart nog boos over over de potentiële nieuwe plannen, daar de Russische inval in Oekraïne toen nog geen tien dagen oud was. "Eerst lanceerden ze hun onzin midden in een pandemie, terwijl we nu meemaken dat het plan midden in een oorlog wordt gepresenteerd. Moet ik nog meer over deze mensen zeggen? Ze leven duidelijk in een parallelle wereld."

Toch lijkt de UEFA nu, acht maanden later, alsnog open te staan voor een gesprek met A22 Sports Management. Reichart bevestigt in de podcast van Real Madrid-middenvelder Toni Kroos en diens broer Felix, Einfach mal Luppen, dat de UEFA de uitnodiging om rond de tafel te gaan heeft geaccepteerd. "Volgende week zullen we in Nyon zijn voor gesprekken." Real Madrid, Barcelona en Juventus zijn de enige clubs van de initiële twaalf die nog altijd openstaan voor de Super League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hypocrieten bij de Uefa. Als ze zelf maar het grote geld binnen kunnen harken dan valt er opeens wel over te praten.

2 november 2022 om 17:53

Geweldig nieuws ja dat de rijken nog rijker worden!

2 november 2022 om 18:13

Dat geld kan ook weer doorstromen naar de kleinere clubs. Ben zelf geen voorstander, maar snap wel dat er mensen zijn die dit willen.

2 november 2022 om 18:36

Allemaal leuk en aardig, maar die superleague moet je er dan naast doen en die clubs in de superleague dienen niet meer mee te doen in de nationale competities. Een superleague is leuk, als je deze maar voor iedereen bereikbaar maakt.

2 november 2022 om 18:39

Van iedere 1 miljoen gaat er dan 1 euro naar de kleinere clubs...?

2 november 2022 om 19:03

Ernaast doen? De programma's zijn al overvol. Een vervanger/nieuwe opzet ipv CL is helemaal niet zo'n gek idee. Wel als je dat alleen toegankelijk maakt voor de topclubs. Maar ik denk dat het juist ook voordelen kan hebben als je een competitie hebt zonder de UEFA, die niks anders doet dan geld pakken.

2 november 2022 om 21:48

"Het geld kan ook weer doorstromen". Ik geloof er niet in. Een soort trickle down economics dat al is aangetoond niet te werken. Geld dat door grote clubs wordt verdiend zal grotendeels naar spelerssalarissen en zaakwaarnemers gaan. Het zal de verschillen alleen maar groter maken.

2 november 2022 om 17:54

Helemaal met je eens Joy4ever. Clubs als Juve zijn de eigen competitie en Champions League duidelijk ontgroeid

2 november 2022 om 18:02

Altijd spannend zo'n competitie tussen Juventus, Barcelona en Real Madrid. Kan niet wachten. Juventus kan zich nog net in de top 4 voetballen in Italië en is de competitie echt ontgroeid. In de CL gaat het ook goed.

Einde van voetbal als sport voor en van het volk

2 november 2022 om 17:55

Gelukkig bestaat amateur voetbal, lekker bij een lokale club kijken naar puur voetbal

2 november 2022 om 18:01

Ja mooi man, tackels op de enkels en gasten die geen 3 keer kunnen overspelen. Amateur voetbal is geen vervanger voor het spelletje waar de meeste mensen voor naar het stadion gaan.

2 november 2022 om 18:27

Op hoog amateur niveau gebeuren echt niet heel vaak de dingen die jij zegt. Is gewoon leuk om te kijken, en nog leuker om te spelen.

2 november 2022 om 18:54

Dat was al voorbij toen clubs als chelsea, city etc. Werden gemaakt door de eerste beste halve boef met een paar miljard netto waarde. Sindsdien hebben andere clubs zodanig met oneerlijke hybride club-projecten moeten concurreren dat ze vanzelf minder ethisch wat betreft inkomsten en boekhouden werden.

3 november 2022 om 09:49

Dit is weer zo’n standaardzin dat tegenwoordig gepapagaaid wordt wanneer het in het voetbal niet meer gaat zoals het vroeger was.

Voetbal is nog steeds van het volk en blijft een zeer toegankelijk sport. Met clubs zoals een Manchester City is het voetbal van nu alleen nog maar beter geworden ten opzichte van vroeger. Veel oud voetballers zijn jaloers dat ze nu niet spelen vanwege de hoge salarissen en de kwaliteit op het veld en de wedstrijden zijn beter dan voorheen.

Zuiver financieel is het voor alle grote clubs buiten de olieclubs financieel het interessantst natuurlijk. Uiteindelijk moet je hopen dat het een systeem wordt waarin het geld van de SL ook doorstroomt naar de nationale competitie (wat één van de huidige plannen zou zijn). Want als je naar de NBA kijkt dan is het wel duidelijk dat er nog enorm veel geld voor het rapen valt in het voetbal. En uiteindelijk wordt er toch bijna altijd voor het grote geld gezwicht.

2 november 2022 om 18:21

Uiteindelijk moeten we hopen dat dit nooit van de grond komt. Dit is geen opzet voor eerlijkheid maar een vooropgesteld plan om bepaalde clubs het eeuwige ‘grote’ leven te geven. Het is altijd al onderdeel van het voetbal geweest, fases over jaren of (enkele) decennia van dominantie in de top van het voetbal, om vervolgens (tijdelijk) plaats te maken voor een andere. Dit gedrocht van een plan tackelt deze hele ontwikkeling. Niet vergeten dat voetbal ook voor inkomsten voor een land genereert. Dit wordt daarmee ook hard onder handen genomen. Er is ook geen alternatief in het plan mogelijk, daar de clubs in de SL financieel geen stappen maar hele sprongen maken, en daarbij een voorsprong op de rest maken waarbij het heel snel een vicieuze cirkel wordt. Doorstromen naar nationale competitie wat jij zegt is ook geen plan. Een premier league en een Liga krijgen al belachelijk veel tv geld. En ze gaan het echt niet delen met niet deelnemende landen. Ook niet onbelangrijk; er gaat al belachelijk veel geld rond in het voetbal, misschien eens wat verstandiger daarmee omgaan ipv bizarre activiteiten te ondersteunen. Daarnaast moeten mensen eens ophouden noord Amerika met Europa te vergelijken. De hele mindset is totaal anders tussen de twee continenten. Om over verschillende gewoontes en taal etc verdeeld over het continent maar te zwijgen.

2 november 2022 om 18:28

Ik zou het zelf ook graag anders zien hoor, maar uiteindelijk is geld altijd de belangrijkste factor in een commerciële tak.

Verder is het voetbal tegenwoordig ook al morsdood voor elke club die niet in de PL speelt, een hoge middenmoter is in een andere top 5-competitie of een absoluut topteam is in een andere top 10/12 competitie. Voor die clubs kan een Super League ook het einde betekenen. Maar voor 95% van de clubs zal er amper iets veranderen.

Ach de champions leauge is net zo’n gedrocht en dat zijn we ook allemaal blijven kijken.

2 november 2022 om 18:32

Waarom gedrocht?

2 november 2022 om 19:02

Zolang de nummer vier van Engeland automatisch mee mag doen en kampioenen van vele andere competities niet is het moeilijk serieus te nemen als Europees toernooi. Leuk voor het geld, maar een parodie op sport.

2 november 2022 om 21:15

Omdat de hele opzet begin jaren 90 al is bedacht om meer wedstrijden en dus meer geld te krijgen en risico’s te verkleinen voor de grotere clubs dmv een poulesysteem en geplaatste clubs.

Met een directe knock out en alle teams in een pot en dan je dan iedereen kon loten. Zo was het eerder, zo kon de spaanse kampioen de italiaanse kampioen in de eerste uitschakelen waardoor er meteen meer kans voor verrassingen waren, dat een x steua won en rode ster

2 november 2022 om 22:35

Nou ja, stueau was jaren lang een europese reus met topspelers.
Destijds waren er ook veel meer regels betreft eigen jeugd, aantal buitenlanders bij een club. Hierdoor was er veel minder transferverkeer en bleven spelers (uit de omgeving) bij de club tot ze echt top waren. Prachtige tijden, waar overal in Europa een succesvolle generatie kon opstaan en een periode heersen zonder meteen weg gekocht te worden.

3 november 2022 om 08:59

Het is toch ook veel leuker als er grote teams meedoen. Vind het altijd zo'n onzin over dat kleine teams ook leuk zijn, ga jij vrijwillig naar Victoria Pilzen tegen Macabi Hafla kijken? Dat dacht ik al.

3 november 2022 om 09:05

Wat Kaka zegt mee eens, maar ook wel eens met Salerno en Toss want met de regelens van vroeger konden clubs als Rode Ster en Steaua langer hun topspelers vasthouden ipv dat de nietszeggende Tottenhams van de wereld ze al jong overkopen. Maar dan blijf je alsnog met een zwakke thuiscompetitie zitten. Topspelers bij een steaaua willen ook naar het buitenland om in een sterkere competitie te spelen ipv continue tegen de nummer 12 van roemenie ballen.

Uiteindelijk gaat het er toch nooit van komen. Fans willen dit niet en kotsen de Super League uit, dat bleek wel de vorige keer toen het nieuws over de Super League naar buiten kwam. De clubs schrokken van de tegenstand en de rellen waarna ze zich direct terugtrokken. En inmiddels zijn alle consequenties nu ook goed vastgelegd. In Engeland kunnen clubs niet zomaar in de Super League stappen, want dan worden ze gelijk uit de Premier League gegooid. Daarnaast gaat de FIFA dan spelers verbieden om voor hun nationale elftal uit te komen.

2 november 2022 om 18:09

In Spanje en Italië viel de tegenstand heel goed mee hoor. Uiteindelijk is het een te grote hoop geld die klaar is om gepakt te worden. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het er nooit gaat komen. Dan heb ik het wel over het concept, niet de huidige uitvoering van dat concept. Die lijkt me ook verbrand.

2 november 2022 om 19:23

Ik zou ook niet protesteren als fan van Juventus, Barca of weet ik veel welke club nee. Miljoenen misschien wel miljarden schuld, je beste spelers zijn de afgelopen jaren vertrokken en zitten al een tijdje in een verval. Zelfde goldt voor Arsenal en Tottenham die hadden ook al tijden vrij weinig klaargespeeld op misschien een paar uitzonderingen na.

Dan zou ik ook gegarandeerde miljoenen willen eisen ja. Lekker makkelijk is dat

2 november 2022 om 20:12

Spurs nog steeds niks hoor xD

Deze Superleague gaat er uiteindelijk gewoon komen. In het Europese basketbal bestaat het ook. De Euroleague is een competitie waarbij de meeste teams zich voor langere tijd hebben ingekocht en een paar plekken zijn dan beschikbaar voor ploegen die zich plaatsen. Het is ontzettend populair, de clubs die deelnemen worden rijker deze competitie is ook als voorbeeld gebruikt voor de Superleague in het voetbal. Florentino Perez heeft dat zelf bevestigd. Real Madrid is bijvoorbeeld ook onderdeel van de Euroleague in het Europese basketbal.

Vraag me al tijdje af wat de 'existentiële problemen' zijn die een superleague noodzakelijk maken. CL is populairder dan ooit. Kleine landen zijn nu ook blij met conference league. De topploegen winnen soms ruim, maar hebben soms ook moeite met de kleinere ploegen.de lokale competities zijn ook extra spannend want iedereen wilt op een CL plek eindigen. Er kan veel nog verbeterd worden maar het is niet zo dat systeem op instorten staat.

2 november 2022 om 18:25

Omdat de Spaanse en Italiaanse clubs niet meekunnen met het financiële geweld uit Engeland en PSG

Pfffff nog ff en we spelen straks in de uefa cup 6.

Zou het ook kunnen dat de UEFA aan tafel gaat om nog een laatste keer, nu face-to-face haar afkeer tegen een Super League kenbaar te maken? En hopelijk daarbij dan ook alle consequenties van het deelnemen aan een Super League kenbaar te maken.

2 november 2022 om 20:36

Lijkt mij niet uitgesloten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren