Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Feyenoorder zwelt aan: ‘Ik heb het nog niet gezien...’

Laatste update:

Feyenoord-spits Ayase Ueda wist donderdagavond niet te overtuigen in het thuisduel met AS Roma (1-1). De 25-jarige Japanner stond in de basis, daar Santiago Gimenez niet fit genoeg was om te starten. Ueda werd na ruim een uur vervangen door de Mexicaan en kan rekenen op behoorlijk wat kritiek door zijn spel tegen de Romeinen.

Al in de rust van het duel in De Kuip had analist Wim Kieft zijn woordje klaar op Veronica. “Ik heb veel vertrouwen in Jan Boskamp, dus ik geef hem het voordeel van de twijfel. Maar die spits. Ik heb het nog niet gezien...” Boskamp uitte zich als fervent liefhebber van het Belgische voetbal eerder lovend over Ueda, die door Feyenoord werd overgenomen van Cercle Brugge.

In de AD Voetbal podcast wees journalist Sjoerd Mossou de spits aan als dissonant in een gehavend Feyenoord. “De spelers die het moesten doen, hielden zich uitstekend. De meesten in ieder geval. Ueda viel tegen, maar de overige tien presteerden naar behoren.”

Ook in de buitenlandse media komt Ueda ter sprake. SportMediaset beoordeelt de aanvalsleider met een 4,5. “De Japanse spits zette een ongrijpbare prestatie neer. Heel weinig.” Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam is mild met een 6.

Ueda kwam afgelopen zomer voor ruim 8 miljoen euro over van Cercle, waar hij het net behoorlijk vaak wist te vinden. In Rotterdam-Zuid wist de rechtspoot tot dusver pas eenmaal te scoren in 595 speelminuten.

Bij Japan is Ueda echter op schot. Tijdens de Azië Cup was hij afgelopen maand goed voor liefst vier doelpunten. De teller voor Ueda staat momenteel op 24 interlands, waarin hij 11 keer wist te scoren.

Het lijkt erop dat Ueda de komende tijd weer genoegen zal moeten nemen met een plek op de bank. Gimenez is op de weg terug nadat hij het duel tegen Sparta Rotterdam (2-0 winst) vorige week moest missen. Zondag wacht voor Feyenoord om 16:45 uur een thuisduel met RKC Waalwijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja die jongen mocht eerst alleen opdraven op het moment dat we met 6 man voorin stonden en nu op het moment dat we amper voorzetten geven. Santi liet de laatste weken ook zien dat het zonder aanvoer gewoon lastig is.Ueda gisteren geen enkele bal gekregen met het gezicht naar de goal. Terwijl dat juist zijn kracht was in België en bij Japan.Laat hem maar eens spelen met Ivanusec op links en Paixao op rechts.Ik zou hem zeker nog niet afschrijven

16 februari 2024 om 10:02

Ik zou hem zeker nog niet afschrijven maar vergeleken met de andere back up spitsen Pepi en Akpom valt hij zwaar tegen. Ik denk dat hij vooral moeite heeft met het langzaam opbouwen van Feyenoord. Japan speelt heel snel en direct naar de goal.

16 februari 2024 om 10:06

Naja Akpom is als basisspeler nou ook niet echt een succes gebleken. Sommige spitsen gedijen nog eenmaal beter op opportunisme, als er echt iets geforceerd moet worden zijn ze goud waard.

16 februari 2024 om 10:35

Akpom is aan de bal met z'n voeten zo matig, dat ik er echt van overtuigd was dat het niets met hem ging worden. Echter viel die me gister voor de zoveelste keer erg mee. Hij kan wel redelijk schieten en staat op goede plek + kan ook koppen. Toch niet zo slecht als ik dacht.

16 februari 2024 om 11:42

Vision: Akpom als basisspeler in de spits tegen Vitesse deed het anders meer dan prima hoor, hele aanval ging dynamischer spelen door zijn looplijnen en gaf zelfs meerdere goede kaatsen waardoor de buitenspelers en Hlynsson 1 op 1 met de keeper kwamen te staan. Het probleem is alleen dat hij vooral op 10 moet spelen tegenwoordig en dat kan je niet opvangen vanuit het middenveld. Het is zo ongeveer het enige luxeprobleem dat we hebben momenteel in de selectie. Dat zowel Brobbey als Akpom prima spitsen zijn en eerstgenoemde het zo goed doet dat je Akpom zeker niet in plaats van Brobbey gaat laten starten.

16 februari 2024 om 12:08

@psv-er, dat andere backup spitsen het beter doen maakt weinig uit....mijn uitleg blijft van toepassing.
Pepi heeft de eerste seizoenshelft regelmatig in kunnen vallen bij een riante voorsprong, dat is bij Ueda niet het geval. Vaak werd hij ingebracht om wat te forceren maar het spel van Feyenoord leek op dat moment nergens op dus liep hij lekker vast in de trechter

16 februari 2024 om 12:40

Fr010frdam: maar Akpom dan? Want die kwam telkens in exact dezelfde fase in het veld als dat je hierboven over Ueda schetst en die was wel beslissend voor Ajax. In een team dat nog veel slechter draait dan Feyenoord notabene. Ik had persoonlijk veel meer verwacht van Ueda, vind het heel erg tegenvallen tot dusver. 10 miljoen voor een spits is voor Feyenoord een gigantisch bedrag, dan mag je wel wat kritischer zijn lijkt mij.

16 februari 2024 om 12:52

Pepi heeft ook doelpunten gemaakt wanneer we een beslissing nodig hadden. Akpom heeft Ajax al veel punten opgeleverd. Ueda moet meer doelpunten kunnen maken want tot nu toe valt het gewoon tegen. Dat kan met het systeem van Slot te maken hebben daarom zei ik ook dat ik hem zeker nog niet afschrijf.

16 februari 2024 om 12:37

Ik moet toch zeggen dat de 30 minuten dat Gimenez heeft gespeeld meer heeft laten zien dat Ueda in het eerste uur..

Ik geloof er ook wel in dat het goedkomt met Ueda, maar hem op dit moment verdedigen kan op basis van wat hij laat zien niet.

Hij viel inderdaad tegen, maar wedstrijden tegen Roma zijn ook gewoon ontzettend lastig voor een spits. Bij zijn vorige club, bij het nationale elftal van Japan en ook in mindere mate tegen bijvoorbeeld Atletico uit in de Champions League zie je echt wel dat hij wat kan.

Als je hem 10 wedstrijden laat staan (wat dit seizoen niet gaat gebeuren, maar bij een zomers vertrek van Gimenez waarschijnlijk wel) dan kunnen we pas echt een oordeel vellen.

Hij past vooral (nog) totaal niet in ons spel. Hij zal best wat kunnen, maar niemand weet wat ie wil.

Tja heeft die gister wel goede aanvoer gekregen? Niet bepaald lijkt mij. Dat is sws het geval de laatste 5 wedstrijden.

16 februari 2024 om 11:02

Paixao had bij die eerste kans die bal breed moeten leggen dan had Ueda hem zo op het hok kunnen schieten. Ik vind zijn sprongkracht en timing erg bijzonder, was niet bij de goal maar lange uittrappen van Wellenreuther verlengde Ueda prima met ze hoofd door deze eigenschappen.

16 februari 2024 om 11:07

Daarnaast had ie een prima kaats waar Stengs zo had kunnen binnenschieten...ware het niet dat Stengs stond te dromen

16 februari 2024 om 11:16

Idd, Ueda wordt gewoon overgeslagen op belangrijke momenten en heeft tot op heden nog geen fatsoenlijke aanvoer gekregen. Dan is de kritiek vrij makkelijk vind ik.

16 februari 2024 om 11:32

Ueda heeft paar x de bal gevraagd maar niet gekregen helaas.. ook dat schot van Wieffer in de 1e helft had Ueda een prima loopactie maar Wieffer besloot zelf te schieten.. die jongen word niet in stelling gebracht wat dus wel bij Japan het geval is en dan scoort hij. Vind de kritiek inderdaad makkelijk klein tikkeltje terecht maar met wel een grote keerzijde.

Wat vooral tegenviel was het druk zetten. Hij sjokte maar een beetje tussen middenveld en spitspositie, zonder druk te zetten op de bal. Kwam apathisch over

In Nederland bakt deze spits er helemaal niets van. Hoe kan dat toch als je bij Japan en in de Belgische competitie wel op schot bent? Feyenoord zal hiernaar moeten kijken want anders is er 8 miljoen door het afvoerputje gegaan.

Overigens vond ik Hartman ook slecht gisteravond!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren