Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tymoshchuk vertrekt bij Bayern, twee andere routiniers in wachtkamer

Laatste update:

Het heeft er alle schijn van dat Anatoliy Tymoshchuk terugkeert naar Zenit Sint-Petersburg. De 34-jarige middenvelder van Bayern München wordt al enige tijd in verband gebracht met zijn ex-werkgever en inmiddels is duidelijk geworden dat hij vertrekt bij Bayern. Dat laat directeur Karl-Heinz Rummenigge weten via de officiële kanalen van de club.

/

Tymo heeft aangekondigd te vertrekken. Naar welke club, dat zal hij zelf bekendmaken na de bekerfinale”, aldus Rummenigge over de Oekraïner, die tussen 2007 en 2009 ook voor de Russische club speelde. Zaterdag speelt Bayern de finale van de DFB Pokal tegen VfB Stuttgart en na die wedstrijd zal ook meer duidelijk worden over de toekomst van Claudio Pizarro en Daniel Van Buyten.

“Met hen gaan we na de bekerfinale om tafel”, verzekert Rummenigge. Sterspeler Franck Ribéry kan rekenen op contractverlenging. De Fransman gaf zelf al aan graag te blijven. “Niets staat contractverlenging in de weg. We weten dat we hij een topspeler is en ik heb altijd gezegd dat de deur voor hem open staat", besluit de sportbestuurder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was al te verwachten. Op deze leeftijd ook niet meer van waarde voor Bayern.
Opvolgers hebben ze al genoeg , met Gustavo.

28 mei 2013 om 19:35

En Emre Can schijnt ook een hele goede te zijn.

28 mei 2013 om 19:52

Luiz Gustavo, Emre Can, Javi Martinez en eventueel Toni Kroos en Schweinsteiger die op die positie kunnen spelen (voor de verdediging) Dus keuze zat!

Goed nieuws dat Ribery zijn contract gaat verlengen. Toch een van de belangrijkste schakels in dit team. Werkt altijd hard, aanvallend gevaarlijk, verdedigt goed mee, een echte teamspeler.

Benieuwd naar het nieuws omtrent Pizarro en van Buyten.

Auf wiedersehen Tymoshchuk! Het ga je goed!

Ja dat zagen wel wel aankomen. Allledrie zijn aardig op leeftijd. Ik hoop alleen dat Bayern nog een centrale verdediger gaat halen. Ze hebben nu alleen nog Dante, Badstuber en Boateng. Voor Tymoschuk hebben ze geen vervanger nodig. Ze hebben al Can en Gustavo.

28 mei 2013 om 19:41

@ Sergiovarane,

Inderdaad, alle drie zijn ze aardig op leeftijd en ik ga er eigenlijk ook wel vanuit dat Daniel Van Buyten en Claudio Pizarro ook gewoon zullen vertrekken, net als Anatoliy Tymoshchuk.

Als opvolger van Tymoshcuk kan Bayern München Emre Can door laten stromen en als opvolger van Van Buyten heeft Bayern München de 22-jarige Jan Kirchhoff al transfervrij van FSV Mainz 05 overgenomen.

Een opvolger voor Claudio Pizarro is, denk ik, niet echt nodig met Mario Gómez en Mario Mandžukić heeft Bayern München al twee uitstekende spitsen en ze hebben verder eventueel Thomas Müller ook nog die daar kan spelen.

Als Gómez vertrekt bij Bayern, dan sluit ik niet uit dat Bayern wel een nieuwe spits zal halen.

Maturiteit is belangrijk in een spelersgroep. Ervaren jongens die niet in de basiself staan die niet aan zichzelf denken maar aan de hele ploeg. Dat had Bayern dit seizoen met Starke, Van Buyten, Tymoshchuk en Pizarro. Ze wonnen de CL en de competitie met 25 punten voorsprong op een sterk Borussia Dortmund. Dat is erg knap. Zou het wel slim zijn om hun alle drie weg te doen? Las ook dat Dortmund Pizarro wou als supersub..

28 mei 2013 om 19:46

Volgens mij zei Van Buyten na de Cl-finale dat het eigenlijk enkel van hem zelf af hing. Als hij 100% overtuigd is om te blijven, zouden er geen problemen zijn voor een jaartje extra. Ik zou dat een verstandige keuze vinden. Fysiek kan hij het misschien niet meer aan om week in week uit basis te staan, maar hij is de ideale back-up als er iets mis gaat met Boateng/dante. Bovendien is Badstuber weer 10 maanden out.

Als ik die Boateng trouwens zag spelen in de Cl-finale... Ok, fysiek een beest. Maar positioneel echt een drama, en qua uitvoetballen ook niet super. Volgens mij kan Bayern beter krijgen

Tymo zou een goede aanwinst zijn. Heeft al ervaring in Rusland opgebouwd en is zeer geliefd in Sint-petersburg. Hij zou een goede opvolger zijn voor Shirokov. Ik verwacht dat Shiro zijn laatste jaar bij Zenit heeft gespeeld omdat hij geen lieverdje van de fans is en hij laat dat vaak duidelijk merken. Toch vind ik het jammer dat Tymo amper een bijdrage heeft kunnen leveren, want ik had wel het gevoel dat hij het in zich had.

28 mei 2013 om 19:49

Anatoliy Tymoshchuk heeft wel een prachtige CV op zijn naam, ook al heeft hij weinig minuten bij Bayern gemaakt. De EL met Zenit en CL met Bayern, mooier kan het niet als prof voetballer zijnde.

28 mei 2013 om 19:50

Tymoschuk heeft altijd grootheden als van Bommel en Schweinsteiger voor zich gehad, geen wonder dat ie niet heel veel heeft bijgedragen. Een goede roleplayer, maar ik denk dat elke coach die andere 2 boven hem zouden verkiezen. En nu hebben ze met Martinez weer een speler die aantoonbaar beter is. De absolute top is gewoon net iets te hoog voor hem. Zeker een meerwaarde voor clubs als Zenith en Shaktar, dat niveau. AL begint ie natuurlijk wel aardig aan de leeftijd te raken. Is als speler en persoon volgens mij erg geliefd in Rusland en Oekraïne, zal dus ergens nog wel een mooi vet contract kunnen tekenen en dat verdient hij ook.

28 mei 2013 om 19:55

Ik vond Tymoschuk als voetballende middenvelder een stuk beter als van Bommel destijds, maar van Bommel deed altijd het stofzuigwerk wat Javi Martinez nu doet. Daarom vind ik het ook jammer dat hij nooit echt zijn stempel heeft kunnen drukken. En het feit dat hij een aankoop was van Klinsmann en niet van van Gaal heeft hem ook niet echt geholpen.

28 mei 2013 om 19:58

Hmm ik zelf vind van Bommel echt een goede voetballer, ook op voetballend opbouwend gebied. Dat werd echter de jaren na psv/barcelona snel minder, voornamelijk omdat ie andere rollen toebedeeld kreeg. Tymoschuk is wellicht voetballend niet veel minder, maar gemiddeld genomen was van Bommel duidelijk de betere van de twee in mijn ogen.

Jammer dat dit soort jongens in het Oosten gegarandeerd zijn van een vette cheque. Het zou leuk zijn voor de Nederlandse competitie als zulke spelers nog een jaar of 2, à la Poulsen, bij een PSV Ajax ofzoiets gaan spelen. Zijn zeker toegevoegde waarden.

28 mei 2013 om 20:28

Komt ook vooral omdat de meesten gewoon gelukkig zijn in hun eigen land. De drang om naar de Europese top te gaan is veel minder. Hun zijn ook op de hoogte van hoe groot de clubs waren in de oude Sovjet Unie tijden en vinden het al geweldig als ze dat shirt mogen dragen. De meeste Nederlandse spelers willen na één goed jaar alweer weg.

Pizzaro is toch nuttig om op de bank te hebben ?

Hoop dat Van Buyten nog een nieuw contract krijgt, Badstuber is nog lang geblesseerd en een extra centrale verdediger kan niet kwaad. Van Buyten is nog altijd een goede verdediger en ligt ook nog goed in de groep. Ideaal om erbij te hebben.

Bij Pizarro moeten ze gewoon afwachten en kijken wat er gaat gebeuren, vertrekt Gomez/robben dan is het beter om Pizarro erbij te houden.

Contract verlenging van Ribery is ook mooi, maar dan moet het salaris wel hetzelfde blijven. Geen reden om hem nu meer te gaan betalen. Na de steun die Bayern hem heeft gegeven lijkt het mij niet meer dan normaal dan dat hij dat accepteert.

28 mei 2013 om 19:52

Stel dat Lewandowski naar Bayern gaat, wat gaat Mandzukic dan doen? Is geen spits die op de bank hoort, net als Gomez overigens. Pizarro is mijns inziens niet meer nodig wanneer zowel Mandzukic als Lewandowski in de selectie zitten. Dan kunnen ze bij Bayern beter opteren voor een jongere spits waar wellicht nog toekomst in zit.

28 mei 2013 om 20:27

Waarschijnlijk zal Mario Gomez weggaan naar een andere club en Petersen hebben ze volgens mij aan Bremen verkocht,dus dan is het gewoon logisch als Lewandowski komt en hij zal meteen de eerste spits zijn met daarachter Mandzukic of Pizzaro als die blijft.

28 mei 2013 om 21:25

Bayern wilt 2 topspitsen.
-toen Gomez er vorig seizoen niet in slaagde te scoren, hadden ze geen goede back-up op de bank
-wat als je enige topspits een zware blessure oploopt, dan zit je zonder, en dat kan natuurlijk niet.

Langs de andere kant wil geen enkele topspits graag de helft van het seizoen op de bank zitten. Moeilijk dus.

29 mei 2013 om 12:46

Het gaat er niet alleen om wat Bayern wil, de spelers moeten dit ook maar net willen. Natuurlijk heb je je aan een contract te houden, maar een wereldspits die ontevreden op de bank zit heb je minder aan dan een mindere god die wel gemotiveerd blijft.

Ik vind Tymoschuk een bijzonder bewonderenswaardige speler die keihard werkt en toch zo ver is gekomen met zijn beperkte talent. Viel mij, geloof ik, voor het eerst op tijdens het jeugd EK waar Nederland won, in de tijd met Huntelaar. Een prima speler en een prima carriere. Was in dat Oekraïense team één van de meest opvallende spelers samen met Artem Milevski. Jammer genoeg hebben we Milevski nooit in West-europa kunnen bewonderen, was altijd een veelbelovende speler.

28 mei 2013 om 19:52

Met Milevskiy gaat het overigens heel slecht. Hij heeft dit seizoen alleen maar in het tweede gespeeld en hij mag ook vertrekken bij Dinamo Kiev. Talent heeft hij wel, maar hij heeft ook een kort lontje.

28 mei 2013 om 19:55

Zonde om te horen, vond het altijd een mooie sierlijke speler. Ook heeft ie behoorlijk wat fysiek. Deed me stiekem altijd een klein beetje aan Zlatan denken. Ik volg Kiev niet echt en heb ook nooit geweten dat hij zo'n kort lontje had, de wedstrijden die ik van hem gezien heb (interlands en Europees) leek hij me juist zo'n koele rustige jongen.

Nog even een vraag aan jou off topic: Hoe doet Yarmolenko het? Zit het er voor hem nog in om de stap naar het westen te maken? Ook hij was altijd veelbelovend.

28 mei 2013 om 20:27

Ik volg Oekraïne niet zo heel veel, maar ik ben wel op de hoogte van het actuele nieuws. Volgens mij doet Yarmolenko het nog altijd goed daar, maar ik denk dat die zich ook gelukkig voelt in Kiev. De Oosterse jongens forceren niet zo heel snel een vertrek. Ze vinden het al prachtig dat ze voor een sterke club in hun land mogen uitkomen. Dat is een eigenschap die je bij de Nederlandse spelers mist.

29 mei 2013 om 05:20

Het scheelt natuurlijk ook dat die "oosterse jongens" een dik contract kunnen krijgen bij hun club, dan is het een stuk makkelijker om aan je club trouw te blijven.

29 mei 2013 om 12:48

@ koni

Enerzijds is dat een kwaliteit van de Oekraïeners, anderszijds is het ook iets wat ze als land zwak maakt. Nederlandse spelers vertrekken naar sterkere competities en niet zelden naar grote clubs. Dit zorgt voor meer weerstand en snellere groei voor de spelers. Dit is één van de redenen dat het Nederlands elftal al decennia lang in de top 10 van de wereld terug te vinden is. Natuurlijk was het leuk geweest als Sneijder en van Persie hun hele leven in Nederland speelden, alleen waren ze dan een klasse minder geweest waarschijnlijk.

29 mei 2013 om 12:53

@de10,

Dat valt best wel mee hoor. Akinfeev schijnt een nieuw contract gekregen te hebben waarin hij 'maar' 2,5 miljoen per jaar verdient. Bij een Europese topclub zou hij veel meer krijgen.

Was nooit van waarde voor Bayern maar toch altijd handig om achter de hand te hebben. Heeft het nooit verpest en heeft altijd alles gegeven voor de club.
Hij kan nu nog even lekker zijn zakken extra vullen en daarna een boegbeeld worden in Oekraine

Tymo was een goede backup. Maar Emre Can is hem ook al voorbijgestreefd. Pff wat een elftal heeft Bayern toch. Middenvelders zat daar.

Van Buyten is ook vrij belangrijk in de spelersgroep van Bayern, hij is naar het schijnt grote maatjes met Ribéry. Ik gok dat ze hem nog wel een jaartje houden en hem alleen laten invallen als er geen andere opties zijn. Hangt misschien ook wel van Guardiola af.

Tymoshchuk bedankt voor het werk dat je geleverd hebt en veel succes bij je nieuwe club! Leuk om te weten dat Tymoshchuk zijn idool Lother Matthäus is.

Het zou mij niet verbazen als Van Buyten en Pizarro na dit seizoen weg moeten. Dit Bayern heeft nu juist behoefte aan een nieuwe CV en eventueel een extra spits. Als Gomez vertrekt!

Ik ben blij dat Ribery uiteindelijk heeft gekozen voor een langer verblijf en nu nog officieel!

We zullen zien wat er gaat gebeuren komende zomer.

Het was toch eigenlijk al zo goed als bekend dat Tymo weg zou gaan na dit seizoen..? In elk geval, bedankt voor al het harde werk en je inzet voor Bayern.
Waarschijnlijk houdt het hierna ook op voor Pizza en van Buyten, wat ik trouwens wel erg jammer vind want het zijn allebei toppers. Een goede spits, en vooral van Buyten was echt een verdedigend beest.
En Ribs mag wat mij betreft zijn carrière afmaken in Bayern. Wat een held.

Ik herinner mij nog dat Feyenoord lang geleden in hem geïnteresseerd was als opvolger van Bosvelt. Dat was geen miskoop geweest zeg. Helaas niet haalbaar gebleken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren