Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twijfels over Nederlander: ‘Hij zal niet net als Courtois de top halen’

Laatste update:

Marco Bizot trok twee jaar geleden van FC Groningen naar Racing Genk en de doelman groeide in België in de afgelopen seizoenen uit tot de eerste keus onder de lat. De Nederlander maakt dan ook een prima indruk in Genk, al blunderde hij in het verleden ook enkele malen opzichtig. Oud-keeper Stijn Stijnen denkt dan er weinig groei meer in Bizot zit.

/

“Uiteraard speelt het niet in zijn voordeel dat één van zijn voorgangers, Thibaut Courtois, een doelman van wereldklasse was. Dat creëert een bepaald verwachtingspatroon bij de fans en de pers. Hem met Courtois vergelijken is dan ook niet eerlijk”, vertelt de voormalig doelman van Club Brugge en het Belgische nationale elftal aan Het Laatste Nieuws. “Bizot zal in tegenstelling tot Thibaut nooit doorgroeien naar een grote Europese competitie.”

Voor Genk is Bizot volgens Stijnen echter een prima optie: “De club beschikt met hem over een doelman met wie ze enkele jaren verder kunnen. Hij is een prima lijnkeeper, sterk in de één-tegen-éénsituaties en is mentaal ijzersterk.”

Denk jij dat Marco Bizot goed genoeg is om naar een grote Europese competitie te gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima doelman, de vergelijking met courtois gaat wat mank maar dat is ook geen schande lijkt me..

Heb in de Belgische media ook al wat zien passeren over Butelle en Roef, werd aan Stijnen gevraagd om alle keepers van de play-off 1 kandidaten te belichten of wat?

Hij is wel erg positief zeg, Bizot is een hele zwakke doelman en als Genk écht voor de titel wil gaan dan heb je gewoon een puntenpakker nodig in doel en geen vliegenvanger. Toch maar uitkijken in de winter zou ik zeggen want dit jaar is echt het moment om een gooi naar de titel te doen. Bailey en Ndidi zullen immers vertrekken volgende zomer en ook Pozuelo kan een niveau hoger aan, al weet ik niet of er veel interesse is voor hem.

8 november 2016 om 15:17

Het niveau van de keepers bij de topclubs in de pro league is enorm gedaald de laatste paar jaren. Of ze zijn matig of te jong. intrinsiek Ãâ©ã£â©n van de betere keepers zit mss bij Standard voornamelijk op de bank (hubert).
Butelle, Roef, Rinne, Bizot - daar heb ik als verdediger geen 100 vertrouwen in.

8 november 2016 om 15:41

Jij praat enkel de media maar wat na in je posts. Bizot is echt wel een goede doelman voor een club als Genk. Ik vind hem zeker de beste doelman van de G5 clubs. Roef, Gillet, Butelle en Rinne zijn allemaal slechter. Laat je eens niet leiden door af en toe een blunder en de krantenartikels.

De vergelijking met Courtois slaat natuurlijk wel nergens op. En ik zie er ook geen doelman in voor 1 van de grote competities.

8 november 2016 om 15:53

Maar aan de andere kant. Genk heeft wel iemand als Bailey voor wie ze straks 20 miljoen gaan vangen. Kwaliteitsspelers kunnen ze dus wel waarborgen. Ajax, PSV en Feyenoord hebben allemaal tweede keepers die zelfs beter zijn dan Bizot. Dan vind ik dat een club als Genk toch op zn minst een keeper van dat niveau moet kunnen aantrekken. Een Pasveer bijvoorbeeld zou geweldig zijn voor Genk.

8 november 2016 om 16:46

Bizot was ook geweldig bij subtopper Groningen volgens Groningenfans en Nederlanders toen ze hem kochten. Lijkt me in het beste geval terug een verhaal Bizot dus. En ik vind Onana en Vermeer helemaal niet beter dan Bizot.

Gezien de kwaliteit die bij het Nederlands elftal rondloopt, is Bizot zelfs een uitstekende derde keeper daar.

8 november 2016 om 17:08

Hahaha jij bent echt grappig, of gewoon aan het provoceren dat kan ook. Nu is het inderdaad slecht gesteld qua keepers in Nederland, maar Bizot als kanshebber voor oranje slaat helemaal nergens op. Cillessen, Vermeer,Zoet, Krul, Vorm, Stekelenburg etc. zijn geen wereldkeepers maar Bizot mag nog niet in hun schaduw staan

8 november 2016 om 17:36

Vind jij Krul, Vermeer en Cillessen beter dan Bizot? Dan zegt dat meer over jou dan over Bizot.

Stekelenburg kan eventueel beter zijn, maar dat is nog afwachten. Wisselt voorlopig goeie en slechte matchen af bij Everton. Eens kijken over een volledig seizoen hoe hij gespeeld heeft.

En Vorm speelt al 2,5 jaar nauwelijks nog wedstrijden.

8 november 2016 om 18:58

Oh kom op zeg. Krul was een uitstekende keeper bij Newcastle. Vermeer is nog steeds eerste keeper van Feyenoord en is in vorm gewoon een geweldige keeper. En Cillessen zat begin dit seizoen in een mindere fase, maar die man heeft uitstekend gekeept bij Ajax en Oranje en is nu tweede keeper van Barcelona. Bizot was inderdaad een goede subtopkeeper bij Groningen, maar Groningen is nou ook zeker niet je van het. Dus als je werkelijk denkt dat Bizot van het niveau Cillessen, Krul, Vermeer is dan kun je beter stoppen met voetbal te kijken. En dat het Nederlands elftal nu zon matige selectie heeft, komt mede ook door blessures en een mindere generatie. Maar als je de keuze hebt uit de eerste keepers van Everton, PSV, Feyenoord straks en straks ook Ajax en de tweede keepers van Spurs en Barcelona, dan is de keeper van Genk niet nodig nee.

8 november 2016 om 19:09

Krul was goed in zijn eerste seizoen bij Newcastle. Daarna was hij echt wel erg slecht bij Newcastle. Maar goed, jij kijkt duidelijk voetbal en ik niet. Groeten

8 november 2016 om 19:38

Wat een onzin, de media napraten, ik? lol... Geen zin in een dergelijke discussie.

Ik reageer op basis van wat ik zie en Bizot is gewoon een hele onzekere, zwakke keeper. Dat hij momenteel beter is dan een twijfelende Rinne, Butelle en Roef kan misschien (zelfs dat betwijfel ik) maar als Butelle en Roef hun topvorm terugvinden zijn ze 3 klasses beter.

Het is momenteel wel zeer triestig gesteld met de doelmannen van de G5, da's waar. Momenteel is Proto misschien wel de beste in Belgiã«.

9 november 2016 om 01:01

Als je Bizot onzeker noemt, kijk je zeker geen voetbal. Het is juist een keeper die enorm veel vertrouwen uitstraalt. Als je echt een keeper wil noemen die constant elke match (ook in vorm) onzekerheid uitstraalt, noem dan Butelle of Bossut. Die zijn kampioen in niet weten waar te lopen, niet weten waar en wanneer te springen en telkens naast de bal lopen of eronderdoor springen.

Bizot maakt om de 5 wedstrijden gewoon een blunder uit het niets, en het lijkt altijd op zijn concentratie die niet top was op het moment zelf. Voor de rest grijpt hij altijd prima in en heeft hij uitstekende reddingen in huis. Ook na een blunder merk je er niets meer van dat hij geblunderd heeft.

Mentaal enorm sterk en heel zeker een erg zekere keeper met veel zelfvertrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren