Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente dankt Sambo en behaalt met afzwaaiende Brama Europees voetbal

Laatste update:

FC Twente, niet Sparta Rotterdam, gaat Europa in. Na het 1-1 gelijkspel op Het Kasteel volstond een treffer van Joshua Brenet voor het volle pond in de return: 1-0. Bij de treffer was een negatieve hoofdrol voor Sparta-back Shurandy Sambo weggelegd. Sambo probeerde Brenets inzet nog te keren, maar werkte deze in eigen doel, waar deze anders mogelijk naast was geëindigd. Twente stroomt in de tweede voorronde van de Conference League in.

De Enschedeërs maakten donderdag op de valreep een achterstand goed en kenden daarom een prima uitgangspositie voor de return. Daarin was een basisplek voor de afzwaaiende Wout Brama weggelegd, die de geschorste Michal Sadílek verving. Sparta trad aan met precies dezelfde elf namen als in de heenwedstrijd. Twente-middenvelder Sem Steijn begon, net als in de eerste clash met zijn vader Maurice, op de bank.

De gastheren gingen het sterkst van start in De Grolsch Veste. Al na twee minuten moest Nick Olij ingrijpen op een listige inzet van Michel Vlap. De Sparta-goalie kende sowieso een drukke eerste helft, met pogingen van Gijs Smal, Manfred Ugalde en opnieuw Vlap. Allen maakte Olij onschadelijk, al ging het vijf minuten voor de thee nog bijna mis.

Olij verwerkte een afstandsschot van Smal op beroerde wijze, maar kon nog voorkomen dat Vlap de rebound binnen werkte. Zo mocht Sparta zich het meest gelukkig prijzen met de 0-0 ruststand. Twente vond niet lang na de onderbreking toch een gaatje. Na een stroperig lopende aanval kwam Brenet tot een schot, die daarbij geholpen werd door Sambo. De huurling van PSV verlengde de bal zodanig dat deze achter Olij belandde: 1-0.

Sparta werd plots wakker en zette de gastheren ineens met de rug tegen muur. Die kwamen heel goed weg toen Arno Verschueren twintig minuten voor tijd de lat trof. Ondanks een spervuur aan Spartaanse kansen hield Lars Unnerstall de nul, waardoor Twente komend seizoen in Europa uitkomt. Brama hield het in zijn laatste duel als prof 77 minuten vol: toen werd de Achterhoeker afgelost door Mathias Kjølø. Daarbij liepen de emoties hoog op. Trainer Ron Jans stond voor het laatst langs de lijn namens Twente.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Terechte winnaar uiteindelijk. Maar wat was het moeizaam!

11 juni 2023 om 16:48

Tuurlijk! Twente is ook gewoon 5e geworden.. Gunde het ze daarom ook wel. Denk ook dat Twente iets meer middelen heeft om volgend jaar Europees wat neer te zetten. Wel benieuwd wat voor team er nog staat. Gaan Brenet, Smal, Misidjan en Cerny allemaal met Zerrouki naar de uitgang?

11 juni 2023 om 17:37

Het wordt een leegloop bij hun. Naast deze spelers gaan Jans en de TD weg. Ben benieuwd wie er allemaal gaan komen en hoe Twente er volgend seizoen voorstaat. Voor de concurrentie is het in ieder geval mooi nieuws haha!

11 juni 2023 om 18:27

Haha. Ondertussen deelt Utrecht salarissen uit waar Twente niet aan kan tippen. En AZ ook trouwens. Het zou me verbazen als Twente volgend seizoen weer in de top 5 eindigt, maar laat me graag positief verrassen.

11 juni 2023 om 18:51

Dat komt simpelweg omdat er bij Utrecht en AZ ook meer geld binnenkomt. Kijk bijv. naar het bedrag aan televisiegeld wat de clubs krijgen. Twente ontvangt aankomend seizoen 4,1 miljoen en Utrecht zit op 6,6 en AZ op 7,4.

11 juni 2023 om 19:00

Verschil is alleen dat ik Twente de laatste tijd logischere keuzes vind maken en dat er bij Utrecht vaak zwakke trainers aan het roer staan.

11 juni 2023 om 19:08

Heb je zeker gelijk in. Bij ons zijn niet alleen de trainers zwak, maar ook het bestuur. Daarom boeken we ook geen vooruitgang.

11 juni 2023 om 21:34

Dit is misschien wel het grootste onzin wat ik dit jaar heb gelezen.

De begroting afgelopen en komend jaar is iets van 25-30 miljoen. (ter vertaling een begroting is wat je verwacht wat er binnenkomt en uitgaat.)

Dat een Utrecht 1,5 m meer krijght aan TV gelden betekend niet dat ze meer geld binnen krijg over het algemeen.

Sponsoren, tickets, merchandise en alle andere inkomsten doet Utrecht het blijkbaar niet beter want in de begroting zitten ze een stukje lager.

Dat Twente door de schulden en ook keuzes een iets lagere (maar toch vergelijkbare) salarishuis heeft als Utrecht maar niet dezelfde salarissen willen betalen voor dezelfde spelers is een ander verhaal. En dat die spelers het ook waard zijn al helemaal. Dat zal de tijd zich moeten aanwijzen.

Maar zeggen dat er meer geld binnenkomt bij Utrecht is 100 % een leugen en complete bullshit. Zeg dat maar tegen een RKC of NEC waar je de spelers koopt.

12 juni 2023 om 17:57

@utr. Er komt bij Utrecht alleen meer geld binnen dan bij Twente door van Seumeren.
De omzet van Utrecht was vorig jaar 24 miljoen en die van Twente 27, en dat gat wordt door de TV rechten alleen maar groter (doordat het jaar van de degradatie en het jaar in de KKD van Twente steeds minder zwaar gaan wegen in de verdeel sleutel).
Het verschil is dat Utrecht veel meer uit geeft aan operationele kosten dan er binnen komt (8 miljoen vorig jaar) terwijl bij Twente de inkomsten en operationele kosten ongeveer hetzelfde zijn.
AZ zit nog iets boven FC twente, die hadden een omzet van 33 miljoen, dat verschil kwam deels door de TV gelden die jij noemt (wat dus langzaam weg gaat ebben) en deels door Europees voetbal. Wanneer FC Twente ook Europees speelt is het qua omzet de 4e club van Nederland.

11 juni 2023 om 17:56

Klopt Twente heeft moeite met spel van Sparta. Verdedigend staat het erg goed en bij standaard situatie zijn ze gevaarlijk. Brenet is aan vallend goed maar laat verdedigend steken vallen. Andere kant Twnnte speelt thuis beresterk, alleen Feijenoord was er tegen opgewassen. Dus verdienste van Sparta

11 juni 2023 om 18:00

Heerenveen, Sparta en ik dacht Go Ahead hebben ook gelijk gespeeld in Enschede, dus Feyenoord was niet de enige

Wat een heerlijke pot voetbal was dit, beide teams hebben gevochten als leeuwen. Gefeliciteerd FC Twente! En iedere Spartaan mag trots zijn op dit seizoen.

Tsja, lijkt me niet zoveel op af te dingen. Gefeliciteerd, Twentesupporters.

Gelukkig Twente door. Die kunnen nu doorbouwen aan een nieuw elftal dat Europees waardig is. Wat betreft Sparta, die hebben een werkelijk legendarisch seizoen achter de rug, maar zullen toch volgend seizoen tegen degradatie weer moeten gaan strijden.

11 juni 2023 om 16:39

Volgend jaar tegen degredatie? Op wat baseer je dat nu.

11 juni 2023 om 16:41

Omdat Sparta normaliter gewoon een club is die bij de onderste regionen meedoet. Dit seizoen was natuurlijk een uitschieter van jewelste.

11 juni 2023 om 16:44

Ik snap enigszins wat je zegt, maar bij Twente gaan een hoop mensen weg. De trainer en TD vertrekken en een aantal sterkhouders ook. Bij Sparta zal ook wel wat gebeuren, maar volgens mij blijft Steijn en dat zal al een hoop schelen voor Sparta.

11 juni 2023 om 16:55

11, 8, 14, 6. Laatste jaren spelen ze helemaal niet ‘standaard’ tegen degradatie… vorig jaar een minder jaar wil niet zeggen dat het standaard is.

11 juni 2023 om 16:57

Kotika roept graag wat, maar de moeite nemen om op te zoeken of hij niet gewoon ontzettende onzin lult gaat te ver.

11 juni 2023 om 17:09

Precies. Heel Twente loopt leeg, nog niet heel lang geleden vochten zij zelf tegen degradatie. Gelul in de ruimte dus.

Ik heb bijna 112 moeten bellen. Wat was dit hart slopend zeg. Maar wij gaan lekker Europa in!!!!

11 juni 2023 om 16:58

Gefeliciteerd man … het is jullie gegund. Twente had gewoon een leuk voetballende ploeg en daarmee 5e geworden..overal ter wereld was je dan geplaatst, hier moet je dan regen enkele gelukszoekers spelen.

Nu een goed team bijeen brengen en je dan plaatsen voor de groepsfase,

11 juni 2023 om 17:08

Dankjewel. Komt goed. Nu is het werk aan de winkel voor streuer en bruggink.

11 juni 2023 om 17:23

Stel je niet zo aan zeg. Prachtige wedstrijden die ergens om gaan, dat soort wedstrijden kom je ook in Europa tegen. Tegen deze 'gelukszoekers' moet je dan ook gewoon kunnen winnen, als je daar echt wat wil bereiken.

11 juni 2023 om 18:17

@henk: nou moe. Ik vind dat we moeten stoppen met die nacompetitie. De nummer 5 van de competitie heeft in mijn ogen gewoon die ticket verdient. Dat er dan clubs meeheen gaan omdat ze net in een flow zitten en 8e worden is natuurlijk gewoon competitie vervalsing en slecht voor ons uefa coëfficiënt.

We kunnen zeker met opgeheven hoofd deze competitie afsluiten. Heel jammer, er zat namelijk veel meer in!! Gefeliciteerd voor de supporters van Twente, heel veel succes in Europa. Uiteraard zal ik in Europa gewoon voor jullie juichen!

11 juni 2023 om 16:42

Er had volgens mij zeker meer in gezeten voor Sparta wanneer ze ook voor het doelpunt lieten zien wat ze erna konden. Het werd gelukkig uiteindelijk alsnog een wedstrijd, waar we via de lat en Unnerstall goed wegkwamen.
Dank voor de felicitaties. Zo streden we samen om de KKD, en nu om Europees.

Ik gunde het Sparta heel erg omdat het natuurlijk een droomseizoen is geweest qua resultaten voor hen, maar qua voetbal en kansen op punten in Europa volgend jaar ben ik dan weer blij dat Twente zich heeft gekwalificeerd. Vergeet niet dat Twente vorig jaar in de voorrondes verloor van de uiteindelijke finalist; dat is gewoon pech geweest. Zie ze zeker de laatste acht of zestien halen.

11 juni 2023 om 20:42

Zoals je al zegt, blijft de loting. Ronde 1 gaat waarschijnlijk goedkomen maar daarna heb je weer de kans om een goede tegenstander te treffen. Kww

11 juni 2023 om 21:11

Dat is ook een zuur bij effect van de afgelopen dramajaren. Doordat er lang niet meer Europees is gespeeld zijn de punten van Twente verdampt en de kans groter is dat je (als ongeplaatste club) een club als Fiorentina loot. Hopen dat het meevalt en we weer wat punten kunnen sprokkelen.

Hoe raakt die gast hem in godsnaam bij de "assist". Verder denk ik voor NL voetbal wel goed aangezien ik denk dat Twente meer kans maakt om veel punten te pakken in de conference league

Terecht winnaar maar Sparta heeft fantastisch gestreden! Uiteindelijk een terechte winnaar op basis van de play-offs én de competitie.

De minst slechte ploeg heeft gewonnen vandaag. Over twee wedstrijden had er geen een ploeg recht op Europees voetbal. Ben benieuwd wat er overblijft van Twente nu er een paar vertrekken. Speciaal naar Cerny en Smal gekeken maar niet echt van onder de indruk,ook zerrouki viel over twee wedstrijden tegen.

11 juni 2023 om 18:37

Tdit soort wedstrijden staan onder een bepaalde spanning. Tevens speelt Sparta gewoon anti voetbal met hun lange ballen. Dan is het moeilijk om je te onderscheiden.

Gefeliciteerd leuk voor de twentenaren dit, er staat ze wel een hele drukke zomer te wachten met al die spelers die vertrekken

Een echt voetbalgevecht vandaag met Twente als uiteindelijke winnaar. Aan het einde van de wedstrijd dat er van beide kanten echt alles gegeven is. Cerny na zijn eindsprint was daarvoor tekenend.

Twente Europa in en nu hopen op een mooie tegenstander die ze wel weten te verslaan. En daarnaast hopen dat er op tijd versterkingen worden binnengehaald voor de vertrekkende basisspelers.

Beide ploegen verdiende het wel, qua teamspel en discipline is Sparta echt waanzinnig dit seizoen maar Twente heeft toch net wat extra kwaliteit. Leukere pot om te kijken dan gisteravond.

Ben benieuwd of Sparta Saito kan overnemen, duidelijk een speler die wel wat extra's kan. Die sprint van Cerny in de laatste minuten was ook geweldig na 90 minuten in de hitte.

Nou absoluut de terechte winnaar.
Hopelijk doen beide ploegen het weer zo goed doen volgend seizoen.

Zeer terecht dat Twente door is. Voetbal is matig maar niets storender dan de stijl die Sparta tentoon heeft gespreid.

We zien vaker wanneer het ergens om draait dat het meer afwachtend wordt en dat de spanning toeneemt.

Het voetbal dat Twente de laatste weken heeft laten zien was prachtig bij vlagen, daar doen deze twee wedstrijden tegen Sparta geen afbreuk aan.

Tot slot heeft Sparta een prachtig seizoen meegemaakt en dan ook zeker chapeau voor deze ploeg wat dat betreft. Europees gezien was het van de 4 mogelijke ploegen toch Twente dat door moest gaan omwille van de potentie.

11 juni 2023 om 16:57

De stijl van Sparta zal je ook vaker tegenkomen in Europa, is dan juist goed dat de spelers dit vaker ervaren. Voor de kwaliteit van de competitie is het alleen maar beter dat teams op elke mogelijk manier willen winnen ipv lekker ouderwets opbouwen en 5-0 afgaan.

11 juni 2023 om 17:15

Daarom stoor ik mij ook vaker aan Twente en het achterover leunen of tegenhouden nadat ze eerst mooi, vezorgd spel laten zien en op voorsprong komen. Hoe dan ook wel blij met de uitkomst van de play-offs. Hoop dat we er voor komend seizoen op kunnen voortborduren ondanks een mogelijke leegloop.

Leuk voor Twente hoor daar kan je moeilijk wat tegen in brengen maar gezien de leegloop die daar voorspelt wordt is het maar zeer de vraag wat de waarde van dit Europese ticket is. Zal heel wat voor nodig zijn om Twente überhaupt in de groepsronde van de Conference League te krijgen.

11 juni 2023 om 16:47

Dat zal vooral liggen aan de loting. Die zat afgelopen jaar niet zo mee

Ik ben sowieso geen voorstander van deze play offs. Gelukkig is de ploeg die na 34 wedstrijden op de 5e plaats stond ook gewoon als winnaar geëindigd. Twente gefeliciteerd

Echt ontzettend irritant hoe ESPN telkens over de afscheidsspeeches heenpraat. Wacht gewoon een kwartiertje joh

Wat een jaar voor Sparta en wat jammer van vandaag. Ik durf bijna niet te denken aan wat er gebeurt was als mijnands gebleven was. Voor volgend jaar heeft Sparta de zaken nu al aardig op orde: keeper heeft langer contract Kitelano ook Verschuren zal blijven en Koki … ik heb al zin in komend seizoen heb mijn seizoenkaart al verlengt!

Dankt Sambo dekt de lading volgens mij niet.. t is uiterst ongelukkig terwijl die voor de rest by far de beste was bij Sparta..

Mooie pot om te zien ! Beide kanten hard gewerkt onder pittige omstandigheden, Twente in deze wel mijn inziens de terechte winnaar

Niks tegen Twente, Maar Sparta Rotterdam - Juventus was wel vet geweest haha!

12 juni 2023 om 00:00

@juventuspuglia,

denk dat Juve liever tegen Twente had gespeelt, die hebben in de glorie jaren 70 een aantal keren van twente verloren zowel thuis als uit

12 juni 2023 om 10:47

Wauw dat wist ik niet eens joh haha! Twente - Juventus zou ik ook heel vet vinden. Maar Sparta is natuurlijk een kleinere club en echt om de hoek van mij. Vandaar dat ik dat iets leuker had gevonden. Maar echt grappig, nooit geweten dat Juventus tegen Twente gespeeld heeft. Meerdere malen zelfs

Dik verdiende overwinning, we gaan weer Europa in !

Dik verdient dit, jammer dat we het niet eerder beslissen.
Kunnen de spartanen onder ons me uitleggen waarom je niet gewoon begint zoals het laatste half uur maar eerst anti voetbal 2.0 speelt totdat je achter staat?
Ik snap daar niks van want je bent gewoon in staat om voetballend tot scoren te komen volgens mij.

Sorry voetbalzone, maar brama is geboren in Almelo en een echte tukker, achterhoek is iets heel anders dan Twente

Sparta heeft 2 wedstrijden lang geprobeerd twente op de kast te jagen door telkens te liggen en te duiken Manschot ging hier extreem in mee vorige week maar makkelie vandaag ging mooi door waar Manschot gebleven was. Ontzettend wisselvalig waar die voor een shirtje trekken geel aan twente geeft krijgt een spartaan geen geel na meerdere harde overtredingen op Ramiz.

Dit zag je ook terug in spelers van sparta die elkaar telkens een highfive of een schouder klopje gaven als er weer gefloten werd voor een "overtreding" ook Saito ging weer vrolijk door met duiken alsof hij kamikaze piloot was voor het Japanse leger.
Tijd rekken vanaf de eerste minuut door Olij, waarvan overigens geen enkele uittrap bij een spartaan terecht kwam, heeft wel een aantal uitstekende reddingen gehad.

Ondanks de arbitrage, want daar mag je het eigenlijk niet op gooien, heeft Twente alsnog terecht gewonnen, als Steijn kwam om te voetballen zoals sparta in 1 keer wel deed toen ze achter stonden had het een veel leukere/spannendere pot kunne zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren