Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twee van de vijf Nederlanders komen tot scoren in stadsderby van Brugge

Laatste update:

Club Brugge heeft de stadsderby tegen Cercle Brugge donderdagavond in winst omgezet. De koploper van de Belgische Pro League kwam op achterstand door een goal van Anthony Musaba, maar keerde de wedstrijd om via treffers van Brandon Mechele en Noa Lang: 1-2. Daardoor heeft Club een voorsprong van twaalf punten op nummer twee KRC Genk, terwijl Cercle zeventiende blijft staan. Met Stefan Denswil, Ruud Vormer, Lang, Bas Dost (allen Club) en Musaba (Cercle) stonden er vijf Nederlanders aan de aftrap in het Jan Breydelstadion.

De stadsderby van Brugge was de eerste wedstrijd in de Pro League met vijf Nederlanders in de basisploegen sinds het duel tussen Zulte Waregem en Club Brugge in augustus 2018. Het was dan ook niet geheel toevallig dat het eerste doelpunt van Nederlandse makelij was. Na 27 minuten counterde Cercle met succes en fungeerde AS Monaco-huurling Musaba, ex-speler van NEC, als eindstation. Na een voorzet van Dino Hotic legde Iké Ugbo de bal met het hoofd ietwat gelukkig klaar voor Musaba, die van dichtbij afrondde: 1-0.

Het was een verdiende voorsprong, want Cercle was duidelijk de meest dreigende ploeg in de openingsfase. Het team van trainer Paul Clement creëerde in de eerste twintig minuten al enkele serieuze mogelijkheden en wist door een goede organisatie achterin het gevaar van Club te beperken. Pas na het doelpunt kreeg Club voet aan de grond. Een inzet van Vormer na een combinatie met Lang werd nog geblokt, maar acht minuten voor de rust maakte verdediger Mechele er 1-1 van uit een kopbal na een goede passeeractie en dito voorzet van Odilon Kossounou vanaf de rechterflank.

Na een klein uur greep Club de leiding. Na voorbereidend werk van Hans Vanaken stormde Dost alleen af op keeper Thomas Didillon. In plaats van zijn vijfde doelpunt te maken voor zijn nieuwe club, stelde hij de meegelopen Lang in staat om de trekker over te halen: 1-2. Het was voor Lang zijn vijfde doelpunt in de laatste zes wedstrijden in de Pro League. Cercle legde zich niet zomaar neer bij de nederlaag, maar echt grote kansen op de gelijkmaker kwamen er niet meer. Het bleef bij een schot van Musaba, dat werd gekeerd door Simon Mignolet. De 1-3 van David Okereke, na 62 minuten ingevallen voor Lang, werd wegens buitenspel afgekeurd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brugge lijkt zonder problemen op het kampioenschap af te streven. Leuk dat ook de Nederlanders hierbij een rol hebben.

28 januari 2021 om 21:57

Bas Dost een belangrijke rol en Noa Lang een absolute hoofdrol. Op dit moment onmogelijk dat deze jongen niet geselecteerd zou worden voor Oranje en bijvoorbeeld een Stengs (of Promes of Babel) wel. Absolute topspeler.

Dat Clement Lang er eigenlijk gewoon meteen na de 1-2 eruit haalt (als hij nog een gele kaart had gekregen dan was hij geschorst tegen Standard) toont toch wel aan hoe belangrijk hij zichzelf gemaakt heeft de laatste tijd.

Noa lang strikes again! Begint langzamerhand een fenomeen daar te worden in België. De clubleiding van Ajax zal zich nog wel een paar keer achter de oren krabben. Zowel beter dan Promes als Neres als Labyad.

28 januari 2021 om 20:42

Beter dan Promes en Labyad, ja. Beter dan Neres, absoluut niet. Het is jammer dat David zoveel geblesseerd is, maar als hij zijn vorm te pakken heeft, is het misschien wel de beste aanvaller van Ajax.

28 januari 2021 om 23:18

Als ja, schopte ook vorig seizoen geen deuk in een pakkoe boter. Laatste constantere periode was in t succesjaar, wat richting 2 jaar geleden gaat. Heeft daarna echt 5 aardige wedstrijden gespeeld. Was tegen real en Bayern uit vooral erg goed maar tegen willem 2 en fortuna en Az als een natte krant.

28 januari 2021 om 20:46

Beetje last van je geheugen denk ik. De statistieken die Lang nu haalt, had Neres 3 jaar geleden al. Die was toen ook nog wat jonger zelfs.

28 januari 2021 om 20:46

Hij doet het goed daar en ik zie hem zeker liever dan Promes op het moment. Maar beter dan Neres? Daar mag hij nog wel war meer voor presteren. Leuk dat Lang het zo goed doet bij onze zuiderburen!

28 januari 2021 om 20:47

Waarschijnlijk heb je Promes gemist in Moskou had veel betere cijfers dan Lang op een hoger niveau

28 januari 2021 om 20:54

Niet dat ik de mening van JanPenningaa deel, maar je vergelijking loopt wel nogal mank. In 14/15 was Promes ouder dan Lang en had 18 contributies in 28 partijen, Lang heeft er nu 13 in 15 wedstrijden (gaat alleen over de competitie bij beiden).

28 januari 2021 om 21:13

Lang zit nog maar sinds oktober bij Club he. Laatste dag van de verlengde transferperiode toen. Sindsdien is hij vaak vroeg gewisseld omdat hij moeite had met de opeenvolging van wedstrijden - op zich logisch als je nooit speelde bij Ajax en plots heel veel bij Club. Maar ik wil dus aangeven dat hij lang niet elke wedstrijd 90' maakte. Ik denk dat als je zijn goals en assists bekijkt in verhouding met het aantal minuten dat hij een redelijk fenomenaal gemiddelde heeft en het zou me sterk lijken dat Promes (zo veel) beter deed, da's haast onmogelijk. Het straffe is dan nog dat hij nooit strafschoppen of hoekschoppen/stilstaande fases neemt want je ziet bij die assistkoningen en topschutters wel vaak dat de helft van hun goals of assists via strafschop of hoekschop komen.

28 januari 2021 om 21:15

ja en hoe lang is dat inmiddels terug dat Promes daar speelde? die prestaties zijn in de actualiteit helemaal niet meer relevant. het gaat erom wat je nu presteert en niet wat je 5 jaar geleden presteerde

28 januari 2021 om 20:59

Lang heeft nu Overmars zo vaak achter zijn laten krabben dat Marc daar nu een ontsteking heeft. Maar laten we nu ook even heel eerlijk zijn. Dit had niemand verwacht. De meesten vonden het een belachelijk idee om deze jongen te laten gaan, maar dit vorm, dit rendement heeft niemand zien aankomen toch?

28 januari 2021 om 21:09

Dit is dus echt niet waar. Bij Botman was een ruime meerderheid blij dat hij voor zoveel geld verkocht werd. Bij Lang was de ruime meerderheid juist negatief over de verkoop, omdat men zijn talent zag. Hij had zich ook al heel sterk geprofiteerd in de voorbereiding. Dit is echt geen verrassing.

28 januari 2021 om 22:07

@bereta Haha “niemand had dit verwacht”. Iedereen met een beetje verstand van voetbal zag dit natuurlijk aankomen. Lang was (veruit) de beste speler van Ajax in de voorbereiding. Beter dan Promes, veel beter dan Tadic, veel beter dan Neres (kwam terug van een blessure maar speelde echt belabberd), Labyad mocht zijn veters niet strikken, Ekkelenkamp (tsja), ja zelfs beter dan Anthonie. En wat doe je dan als trainer? Je beste speler uit de voorbereiding, de man in de grootse vorm, je grootste talent, gun je geen minuut speeltijd... Volg je dat nog? Dat heeft volgens mij niks te maken met niet zien aankomen want volgens mij zag elke echte fan van Ajax dat deze jongen een super talent was en een speler die het elftal aanzienlijk sterker maakte.

28 januari 2021 om 21:59

Beter dan Neres? Wat een onzin!

29 januari 2021 om 06:05

Je kan niet zeggen hoe Lang het had gedaan als hij nog bij Ajax had gespeeld. Bij club doet hij het goed , hij past bij het type voetbal dat ze spelen. Dat wil nog niet zeggen dat hij dit ook zou laten bij Ajax . Het heeft voor Lang goed uitgepakt zijn overgang.

Noa lang strikes again! Begint langzamerhand een fenomeen daar te worden in België. De clubleiding van Ajax zal zich nog wel een paar keer achter de oren krabben. Zowel beter dan Promes als Neres als Labyad.

Die Musaba doet het ook wel lekker daar. Inmiddels al 6 goals en 3 assists, niet slechtt.

28 januari 2021 om 21:10

Musaba kan inderdaad ook lekker ballen. Ik wist niet dat het een Nederlander was. Komt uit de jeugd van Nec?

Blijft raar als je langs het stadion rijdt en je ziet wat stewards en politie maar geen supporters. Die derby wil je toch absoluut zien als Bruggeling.

Ik miste ook wat jeugdspelers in die wedstrijd. Thibo Somers mocht pas in minuut 83 invallen. Vanhoutte, De Ketelaere en Mechele startten. Veel Nederlanders. Lang voetbalt zich op deze manier in plek in Oranje.

Wat een slechte match. Goed, het lijkt me menselijk dat de scherpte ontbreekt voor een matchke tegen Cercle tussen 2 toppers in. Maar als fan krijg je het er niet warm van. Lang gaat dan ook nog met last naar de kant, dus hopelijk is hij niet geblesseerd. Heeft zich op korte tijd com-pleet onmisbaar gemaakt. Het gebrek aan wisselmogelijkheden is in dat opzicht ook echt schrijnend. Je kan spelers als Mata, Lang en CdK nooit eens rust geven. Vooral voorin heb je weinig opties. Je hebt daar alleen nog Okereke (komt zwaar tekort) en Badji (moet nog veel leren) op de bank. Wie laat er in 2 transferperiodes dan ook 6 aanvallers gaan (Dennis, Diatta, Krmencik, Tau, Openda en Schrijvers) om er 2 te halen. Koop voor de deadline nog maar snel 2 aanvallers en een linksback. Vooral rechts vooraan moet er echt wel iets bij. Diatta zijn acties en ook verdedigend werk worden zwaar gemist. Mata heeft het veel moeilijker zonder hem omdat je vaak tegen een overtal komt te staan. Niet toevallig starten de laatste 3 tegengoals op die kant. En offensief loopt het gewoon niet met Vanaken, Lang en CdK. Te veel van hetzelfde. Vanaken heeft lopende mensen nodig en hier wil iedereen de bal. Ik blijf er van overtuigd dat er nog eens een kwartfinale Europa League mogelijk was, maar dan moest je je net gericht versterken. Integendeel, wij laten Diatta voor een appel en een ei gaan.

28 januari 2021 om 21:17

Helaas zijn spelers met diepgang zonder bal/lopende spelers redelijk schaars geworden. Hoe dan ook, erg mooi om te zien dat Lang zo goed zijn draai vind bij jullie. Het is jullie én Lang heel erg gegund.

28 januari 2021 om 23:30

Ik vind het toch ook te bizar voor woorden als je de waarde hoort van die gehuurde spelers van cercle. 10 miljoen, 15 miljoen, 17 miljoen halleluja. Verdiende overwinning maar niet echt een supermatch ofzo

29 januari 2021 om 00:05

Die hun centrale duo heeft meer dan 20 miljoen gekost inderdaad, en dan staan ze er nog steeds zo slecht voor...

29 januari 2021 om 08:29

Tja ik denk toch dat een uitleenbeurt aan cercle niet goed kan zijn voor je motivatie haha. Teken je bij Monaco (misschien met volle moed om daar te gaan spelen) en vlieg je een maand later naar met alle respect cercle.

29 januari 2021 om 13:55

15 en 17? Wie zijn dat? Moet ik gemist hebben. Wel vrij bizar inderdaad dat cercletje de duurste speler in de jpl heeft. Qua spelers materiaal zouden die gewoon ergens rond plek 9 moeten eindigen, bizar dat ze tegen degradatie moeten strijden. Tegen Club ook gewoon 2x vrij goed, in tegenstelling tot veel andere ploegen zoals Moeskroen en ook hoger geklasseerde teams.

29 januari 2021 om 14:46

Die pavlovic was er 12 blijkbaar (heb me vergist) , en die aanvallende middenvelder 10.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren