Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twee Nederlanders op fameuze lijst van megatalenten van The Guardian

Laatste update:

Mohamed Ihattaren en Ryan Gravenberch behoren volgens The Guardian tot de twee grootste voetbaltalenten uit het geboortejaar 2002. De Engelse kwaliteitskrant stelt jaarlijks een lijst op met de zestig grootste voetbaltalenten tot achttien jaar en ruimt dit jaar ook een plek in voor Ihattaren en Gravenberch. Onder anderen Barcelona-tienersenstatie Ansu Fati en Stade Rennes-toptalent Eduardo Camavinga vergezellen de PSV'er en Ajacied op de lijst.

Ihattaren en Gravenberch zijn dit jaar de enige twee Nederlanders op de lijst van The Guardian, die beide talenten een grote toekomst voorspelt. De zeventienjarige Ihattaren beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij PSV en mag zich inmiddels zelfs al basisspeler noemen in het elftal van trainer Mark van Bommel. The Guardian trekt de vergelijking met spelers als Ibrahim Afellay, Ismaïl Aissati en Zakaria Labyad, net als Ihattaren geboren Utrechters met Marokkaanse roots. "Hij heeft heel veel weg van Afellay, die hij idoliseerde als jonge jongen. Een verschil tussen de twee is echter dat Ihattaren uitgesprokener is: toen hij zes was, vertelde hij iedereen al dat hij binnen tien jaar zijn debuut zou maken in het betaald voetbal", schrijft de scribent.

Over de eveneens zeventienjarige Gravenberch stelt The Guardian dat zijn talent nooit ter discussie heeft gestaan. "Zijn mentaliteit echter wel. Er zijn veel verhalen over hoe hij zijn aandacht niet bij het voetballen wist te houden. Zo zag hij ooit tijdens een wedstrijd zijn broer chips eten aan de zijlijn, waarna hij zijn moeder vroeg of hij haar ook wat kon brengen. Of die ene keer toen hij om een nieuw paar witte sokken vroeg, toen die van hem vuil waren geworden door de modder. Zijn familie en Ajax zijn hem echter altijd blijven pushen, om zo het beste uit hem te krijgen", klinkt het. Gravenberch maakte aan het begin van vorig seizoen zijn debuut voor Ajax in de wedstrijd tegen PSV. Sindsdien kwam hij nog maar tweemaal in actie in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Andere bekenden namen op de lijst van The Guardian zijn onder anderen Fati en Camavinga. Fati beleeft dit seizoen als linksbuiten zijn grote doorbraak bij Barcelona en staat na vijf wedstrijden in LaLiga al op twee doelpunten. Voor Camavinga geldt dat hij de motor is op het middenveld van Stade Rennes. Camavinga speelde dit seizoen 788 van de mogelijke 810 minuten in de Ligue 1 en maakte vooral indruk op de tweede speeldag, toen hij met Stade Rennes met 2-1 won van landskampioen Paris Saint-Germain.

Welke van onderstaande spelers dicht jij de grootste voetbaltoekomst toe?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk, maar dit zijn altijd van die volstrekt nutteloze onderzoekjes. Dragen alleen maar bij aan de hype of druk van buitenaf; de media. Er zijn onnoemelijk veel factoren die een top carrière als nog in de weg kunnen gaan staan op deze leeftijd. Ik kan me het debuut van Affelay samen met Aisatti nog herinneren in de CL bij het PSV van Guus Hiddink. En waar is Aisatti nu?

10 oktober 2019 om 19:07

Precies. Genoeg ''mega talenten'' die door factoren (mentaal, fysiek, privesituatie etc.) nooit zo groot worden als voorspeld, of uiteindelijk gewoon niet zo goed blijken te zijn als men dacht. Dan heb je ook weer spelers die nooit op deze lijstjes staan, maar door hard werken of simpelweg pas laat ontdekt worden zich ontwikkelen tot topspelers. Het blijft vooral hype en koffiedik kijken.

10 oktober 2019 om 19:07

Bij Denizlispor. De huidige nummer 13 van de Turkse süperlig.

10 oktober 2019 om 19:09

Ze hebben het over grote talenten. Dat zijn het toch ook? Dat ze het niet allemaal gaan maken maakt het niet nutteloos. Niks verkeerd aan om de grootste talenten uit een bepaald geboortejaar in kaart te brengen.

10 oktober 2019 om 20:24

Ja maar vaak op mentale aspect laten ze het afweten.

Ik vind het echt een raar verhaal over een zak chips en een vieze sok,kon je zo weinig informatie over hem vinden.....

10 oktober 2019 om 20:23

Tenenkrommend zelfs, de link leggen tussen een jonge gastje die om chips vraagt aan zijn moeder en mentaliteit! Ik neem aan dat gravenberch dit niet meer op deze leeftijd zal doen. Wat voor nut heeft het om deze info naar buiten te brengen? dan alleen maar om iemand neer te halen getver....

Adam Hlozek van Sparta Praag zou echt goed passen bij een PSV als vervanger van Malen...

10 oktober 2019 om 19:28

Nee Hlozek gaat nergens heen. Ligt nog vast tot 2022 en is nog lang niet uitgeleerd in Praag. De hoop is dat hij direct weer gaat verlengen zodra hij 18 jaar wordt, nu mag hij nog niet langer dan 3 jaar vast liggen. Ik denk dat hij uiteindelijk het tranferrecord van Rosicky gaat verbreken

10 oktober 2019 om 20:02

Jawel hoor Hlozek gaat zeker WEL ergens heen komende zomer: wordt enorm gepromoot door zijn zaakwaarnemer bij clubs in NL, Belgie en Duitsland en Sparta Praag kan het zcich helemaal niet permitteren om een bod van 10 miljoen te weigeren.tevens gaat het vaak bij Tsjechische talenten zo dat hoe langer ze in Tsjechie spelen, hoe minder de hype welke om hun heen hangt is en hoe minder ze zelf ook presteren.het " geluk" van Sparta is dat ze geen Europees spelen...en het geluk van Hlozek is dat hij in 1 vd slechte Sparta Praag ploegen speelt vd laatste 10jr.... Oh en het geluk van Sparta is dat Hlozek zo'n typisch incompotente Tsjechische zaakwaarnemer heeft met Paval Paska zonder een echt goed netwerk buiten Tsjechie dus wellicht lukt het hem helemaal niet om te ergens succesvol aan te bieden..

10 oktober 2019 om 20:11

Als Malen vertrekt dan zal Lammers toch wel in de spits gaan spelen lijkt me.

Ik vind het wel altijd leuk om die lijst te bekijken, vooral ook omdat ze elk jaar met een update komen voor de spelers die ze de jaren ervoor hebben uitgelicht. Zo kom je ineens weer namen tegen die je kent, maar totaal vergeten bent, maar ook allerlei verschillende paden die talenten nemen binnen het voetbal. Zo was er bijvoorbeeld een Afrikaans talent die het goed deed op een sterk jeugdtoernooi, een paar jaar later en het enige wat ze nu over hem weten is letterlijk niks. Ze zijn heel die jongen kwijt, geen idee waar hij is en of hij nog voetbalt ergens. Mastour stond op de lijst, maar gek genoeg Mbappe niet. En zo missen ze er nog wel meer natuurlijk.

Fati en Cammavinga, geboren in Guinea-Bissau en Angola respectievelijk. Ik bedoel dit absoluut niet verkeerd maar kijk er niet raar van op als deze jongens feitelijk 2 jaar ouder blijken..

10 oktober 2019 om 19:46

Tot er bewijs voor is gevonden zou ik serieus gewoon m’n smoel houden. Hoezo moet dit altijd aangekaart worden? Omdat Joseph Minala er oud uit ziet? Of omdat je er van uit gaat dat er in Afrika wordt gefraudeerd, maar in Europa geven we gewoon groeihormonen aan spelers om ze voordeel te geven of gebruikt men doping. Beetje onnodige opmerking, stel je voor je bent Afrikaans en gewoon je eigen leeftijd? Dan word elke keer aan je prestaties getwijfeld puur omdat je uit een Afrikaans land komt. Lukaku is b.v. een beest van een vent en altijd al groter geweest dan z’n leeftijdsgenoten en gewoon in België geboren. Dan kunnen deze twee heren ook gewoon hun eigen leeftijd zijn.

10 oktober 2019 om 19:53

Ik snap je punt, maar het is algemeen bekend dat dit een probleem is in Afrika. Speciaal voor jou ff opgezocht, in Angola wordt 14 procent van alle geboortes geregistreerd, in Guinea-Bissau ligt dit percentage op 18. Dat is schikbarend laag en gewoone een legitieme reden om je af te vragen of Fati en Cammavinga feitelijk niet een jaartje ouder zijn, of misschien zelfs wel meer dan dat. Bron: google op "birth registration is less than 50% in many African countries".

10 oktober 2019 om 23:17

Okay maar dat geldt voor heel Angola en de afgelegen gebieden. Jongens die worden gescout in deze landen komen vaak uit de grotere steden (bv Luanda, Bamako) waar dit wel wordt gedaan. Omdat ze in de dorpen niet helemaal de stad in gaan om hun kind te registreren is weer wat anders.

10 oktober 2019 om 23:34

Sparta_praag ik wil niet lullig doen maar heb je het gezicht van Fati gezien? Ik ken jongens van 14 die er ouder uit zien dan hem. En ik weet dat het wel eens voorkomt dat er spelers ouder blijken te zijn, maar om daar bij voorbaat vanuit te gaan vind ik een beetje sneu.

Over Camavinga gesproken, kan iemand mij vertellen waarom hij niet is opgeroepen voor het WK onder 18 dat komende december plaatsvindt? Ik zag dat hij ontbreekt bij de Franse selectie.

Hij heeft nog geen Frans paspoort, daar zijn ze mee bezig dus dat komt wel goed die gaat voor Frankrijk spelen straks super talent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren