Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Twee meter lang en helemaal niet kunnen koppen...’ Kieft ziet betere spits

Laatste update:

Wim Kieft is bepaald niet onder de indruk van de prestaties van Wout Weghorst bij het Nederlands elftal. De analist is in zijn column voor De Telegraaf kritisch op de spits van Manchester United, die zowel tegen Frankrijk (4-0 verlies) als tegen Gibraltar (3-0 winst) niet wist te scoren. "Weghorst is twee meter lang (1,97 meter om precies te zijn, red.), maar kan helemaal niet koppen", zegt Kieft.

"Luuk de Jong is gestopt als international, maar die zou beter renderen tegen een ploeg als Gibraltar omdat hij alleen al een betere kopper is dan Weghorst", aldus Kieft, die denkt dat De Jong voor een incidenteel geval nog wel beschikbaar zou zijn voor Ronald Koeman. "De Jong beheerst het gevoel voor de goede positie, eerste paal of tweede paal, weet hoe hij moet bewegen voor het doel en zijn timing is gewoon veel beter dan die van Weghorst. Ondanks zijn lengte mist Weghorst de kwaliteiten om goed met het hoofd te zijn in dit soort wedstrijden."

De statistieken geven Kieft gelijk. Weghorst maakte in zijn carrière in 445 officiële duels 177 clubdoelpunten, waarvan 'slechts' 36 met het hoofd. Bij Oranje voegde de spits in 21 interlands nog eens 5 doelpunten toe, waarvan 2 kopballen. Weghorst werd volgens Kieft tegen Gibraltar ook niet geholpen. "Er kwamen belabberde voorzetten, die waren of veel te hard of kwamen gewoon niet over de eerste verdediger van Gibraltar heen. Steven Berghuis bezit een geweldige traptechniek en kreeg de bal vanaf rechts met twee stapjes perfect voor zijn linkerbeen. Het vervolg leek echter nergens op en geen enkele keer vond hij fatsoenlijk het hoofd van Weghorst."

Koeman wilde per se met Weghorst beginnen tegen Gibraltar, omdat bezetting voor het doel cruciaal zou zijn in zulke wedstrijden. "In zo’n wedstrijd tegen een massaal verdedigende ploeg blijk je dus niet veel te hebben aan Weghorst", zegt Kieft. "In andere duels met meer ruimte voor de spits is hij gevaarlijker en door zijn werklust kan hij dan ook anderen beter laten spelen. Tegen Gibraltar was dat ook niet het geval."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach hij kan niet helemaal niet koppen. Maakte nog een mooie kopgoal tegen Argentinië. Maar inderdaad dat is niet persee 1 van zijn kwaliteiten. Misschien goed om hem eens te beoordelen op zijn kwaliteiten trouwens.

31 maart 2023 om 23:53

Wat een onzin. Nederland is een (sub)top land. Daar wordt er gekeken naar wat je niet kan ipv wat je wel kan. Je moet gewoon heel goed zijn om daar te kunnen spelen.

1 april 2023 om 00:01

Vind het eerder onzin wat jij zegt, hoeveel spelers zijn er op deze aarde die over alle kwaliteiten beschikken ? Het is belangrijk om te weten wat je niet kan maar nog belangrijker om te weten wat je wel kan.

1 april 2023 om 00:19

Weghorst neem je mee als pinchhitter en daar heeft hij wel alle kwaliteiten voor. Hij is lang, sterk, kan oorlog maken in de 16 en een doelpunt maken. Als eerste spits zou ik hem ook niet gebruiken. Maar als breekijzer is hij toch ideaal, dat heeft hij zelf bewezen.

Het feit dat Koeman begon met een pinchitter tegen Gibraltar zegt heel veel over het tactische (on)vermogen van Koeman. Tegen Gibraltar moet je gewoon lekker voetballen, dan vallen de goals vanzelf. Maar Ronald Koeman wil lekker vanaf minuut 1 pompen met mensen die niets kunnen in de kleine ruimte, met spelers die de voorhoede niet van fatsoenlijke aanvoer kunnen voorzien en met over the hill vedetten die er alleen nog maar in staan omdat Koeman niet naar revelaties of talenten kijkt, maar z'n vriendjes niet wil laten zitten. Ja, als er iemand door het ijs zakt tegen de vice wereldkampioen...Dan gooi je die lekker voor de bus.

1 april 2023 om 00:41

Niet lullen. Gibraltar stond parkeer de bus en dan ga je automatisch voorzetten geven. Dan moet je iemand hebben om die binnen te koppen.

1 april 2023 om 00:41

Nou, niet naar talenten kijkt? Volgens mij riep hij 5 spelers op deze ronde die hun debuut konden maken. Ook de vorige cyclus waren er voldoende debutanten. En dat Taylor voor de bus werd gegooid was inderdaad sneu, die jongen heeft niets te zoeken in Oranje (in deze vorm al helemaal niet).

1 april 2023 om 01:29

Ijsmuts,

Het valt op dat hij zijn vriendjes nooit afvalt. Hoe slecht zij ook spelen. Dat zij uit vorm zijn en nauwelijks spelen bij hun clubs, is dan minder van belang voor Koeman. Als we eerlijk zijn speelden Wijnaldum, Memphis, De Roon en in mindere mate Van Dijk zeer slechte wedstrijden.

En dan kiest Koeman ook voor een zelfmoord-variant in de vorm van 4-3-3 tegen een van de beste landen ter wereld. Tegen Frankrijk die we allemaal recent nog hebben gezien op het WK, zette hij debutant Taylor met Wijnaldum en De Roon op het middenveld. Dan spoor je toch niet als trainer. En dan vervolgens de debutant slachtofferen en zijn vriendjes laten staan. Dan ben je gewoon laf als trainer.

Verder heeft myvision gelijk dat je nooit met Weghorst moet starten tegen Gibraltar. Juist omdat zij de bus parkeren, heb je behendige, snelle spelers nodig. Had dan bijv. Malen in de spits gezet. Laat bijv. Gakpo, Malen en Simons voorin spelen . Nu ging Koeman Gibraltar helpen door hun 16-metergebied nog voller te maken. Met Weghorst die geen enkele bal kon vasthouden, geen dribbels kan maken en alle luchtduels verloor. Had Oranje een schot op doel dan liep Weghorst in de weg.

En dit tegen 10 semi-profs van Gibraltar. Koeman moet echt in de spiegel. Want dit soort fratsen haalde hij ook uit bij Barcelona.

1 april 2023 om 06:39

Je doet net alsof er veel andere opties waren. Wie had jij, met de beschikbare spelers op het middenveld gezet?

1 april 2023 om 08:09

@Marc: wat heeft jouw verhaal te maken met de 2 punten die ik uit de comment van myvision pik? Het niet kijken naar talenten en de wanprestatie van Taylor zelf?

1 april 2023 om 11:04

Ijsmuts,

Taylor is een van de debutanten en halverwege mijn betoog de reden waarom hij niet goed speelde. Plus wat andere zaken om ook het functioneren van Koeman te bespreken. Hij was tenslotte die oa Taylor, Wijnaldum, De Roon, Scherpen, selecteerde.

1 april 2023 om 00:56

Mee eens dat Koeman alleen zijn vriendjes selecteert. Blind en Wijnaldum die allebei passe zijn zitten gewoon weer bij de selectie terwijl er nul aanleiding is om ze te selecteren, want ze presteren al een tijdje niks meer

1 april 2023 om 07:54

@myvision

Ja dat was ook precies mijn gedachte.
Tuurlijk gaat gibraltar voor de goal liggen, dat is altijd zo, maar je moet toch gewoon met een voetballende spits spelen?
Het is niet dat ze de bus parkeren met nesta en maldini.
Vond het ook echt een rare keuze om met weghorst te beginnen.
Tegen Frankrijk had ik het beter gesnapt.

ben geen weghorst volger, dus heb niet al zijn wedstrijden bekeken.
maar bij het nederlands elftal ga je never nooit normale voorzetten krijgen als pipo's als depay, bergwijn, lang en noem ze maar op vanaf de zijkanten spelen.
en lange bal van achteruit om vervolgens te koppen of door te koppen is toch heel anders dan een voorzet erin koppen.
dat luuk de jong een betere kopper is geloof ik wel, maar daar heb je geen snars aan als je met kansloze wingers speelt die nooit een voorzet geven of uberhaupt een bruikbare bal voor de goal slingeren. is opzich niet erg als ze verder wel rendement halen met zelf scoren of op een andere manier kansen/assists creeeren

Lekker kansloos om te praten over spelers die al dan niet beter zouden renderen tegen Gibraltar die helemaal niet meer beschikbaar zijn voor Oranje. Bosman in z'n beste tijd zal ook vast beter hebben kunnen renderen, zo zijn er nog wel een paar. Maar Koeman kon Bosman ook niet opstellen.

Heeft Kieft ook gezegd welke van de beschikbare spelers hij dan opgesteld zou hebben?

1 april 2023 om 00:30

Het was natuurlijk logisch geweest met Depay in de punt, Simons daarachter en vleugelspelers op de flanken in plaats van verkapte middenvelders. Dat Koeman dat niet kon bedenken vind ik best wel zorgelijk.

1 april 2023 om 09:29

Dat is jouw invulling, maar als Kieft enkel over spelers praat die niet beschikbaar waren is dat natuurlijk een vrij nutteloze toevoeging van hem.

Over Koeman heb ik sowieso zo m'n bedenkingen. Ik sta er niet zo van te kijken dat hij nu al fouten maakt. Ik zou hem nooit terug hebben genomen als KNVB zijnde.

Het was echt bedroevend om hem te zien stuntelen tegen Gibraltar. Dat die bij United zit ligt ook enkel aan Ten Hag die spelers waarmee die gewerkt heeft overschat. Ik vind het knap wat die uit zijn carrière heeft gehaald, want zijn motoriek en balbehandeling is echt van amateurniveau.

Kan ie ook niet. Dost bijvoorbeeld ook niet. Lengte is geen garantie. Daarom hing ik ook alvast de vlag uit bij dat laatste bericht over Shaqueel van Persie; hij kan koppen. Dan ben je al op de helft. Luuk de Jong kan alleen maar koppen en dat levert je al een Europacup op.

De laatste die kon koppen en voetballen in Oranje was Van Nistelrooy. Van Dallinga weet ik het niet, maar Brobbey is ook geen kopper. Zirkzee niet. Boadu niet. Ik zoek zo'n speler die in de lucht kan blijven hangen voor 433. Dus dan moeten we het hopen van Shaqueel, Van Duiven, Vink (?) . De nieuwe generatie.

Sowieso betekent lang zijn niet dat je automatisch (goed) kan koppen.

Het is gewoon complete armoede om met Weghorst in de basis te spelen; oranje is ver weggezakt.

Oranje is inderdaad ver weggezakt en waar Koeman tijdens zijn eerste periode alles mee had, een nieuwe lichting die wekelijks op clubniveau uitblonk, staan die spelers er nu toch anders voor. Ook Van Dijk is niet in zijn allerbeste doen, eigenlijk niet meer sinds zijn blessure. Memphis is altijd grillig geweest maar speelde zijn beste spel in zijn Lyon periode.

En als de spelers niet in vorm zijn, dan heb je erg weinig aan Koeman als coach. Van Koeman weet je dat hij gaat teruggrijpen op zijn vertrouwelingen, Wijnaldum en Blind gaat ons niet verder brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren