Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkse bond deelt enorme straffen uit: zes duels schorsing voor Donk

Laatste update:

De Turkse voetbalbond heeft keihard ingegrepen na de vechtpartij tussen spelers van Galatasaray en Fenerbahçe van vorige week vrijdag. Betrokken personen hebben een lange schorsing gekregen of zijn beboet. Fatih Terim, de trainer van Galatasaray, moet liefst zeven wedstrijden toezien vanaf de tribunes vanwege ontoelaatbaar gedrag richting de arbitrage.

Daarmee is Terim niet eens de zwaarst bestrafte persoon, want zijn assistent Hasan Sas heeft een schorsing van acht wedstrijden gekregen voor het aanvallen van een speler. Ook spelers Ryan Donk (zes duels), Badou Ndiaye (vijf), Garry Mendes Rodrigues (drie) staan voorlopig aan de kant. Mariano krijgt een boete van omgerekend achthonderd euro voor het betreden van het veld, toen dat niet mocht.

Fenerbahçe heeft minder straffen gekregen, maar het betreft wel twee zware schorsingen. Roberto Soldado staat de komende acht wedstrijden buitenspel en Jailson mist zes wedstrijden. Laatstgenoemde was het middelpunt van de vechtpartij en werd voor zijn aandeel actief gezocht door de spelers van Galatasaray. Jailson was een van de spelers die een rode kaart kreeg; hetzelfde gold voor Soldado en Ndiaye. De vechtpartij vond diep in de blessuretijd plaats van het duel dat uiteindelijk in 2-2 eindigde.

De wedstrijd tegen Galatasaray was de vuurdoop voor Erwin Koeman, die achterbleef als hoofdtrainer na het vertrek van Phillip Cocu. Door de verdienstelijke remise mag hij voorlopig aanblijven als trainer. Donderdagavond neemt hij het met Fenerbahçe op tegen Anderlecht in de Europa League. In de competitie snakt Fenerbahçe naar punten, maar Soldado en Jailson kunnen de nummer vijftien van de Süper Lig voorlopig dus niet van dienst zijn.

Heeft de Turkse voetbalbond goed gehandeld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha mooi. Beetje ouderwets matten.
Slaat natuurlijk nergens op dit. Terechte schorsingen naar mijn mening. Zit toch steekje los bij hun allemaal

Soldado acht wedstrijden terwijl Belhanda weg komt met een gele kaart😂 Hasan Sas moest voor de rest van het seizoen geschorst worden. Ik snap echt niet waar TFF met zijn hoofd zit tijdens het uitdelen van deze straffen.

8 november 2018 om 18:08

Ik weet niet hoe het zit in Turkije, maar als je hier bent gestraft met geel kan je niet geschorst worden.

Ze zijn er nog goed mee weggekomen. Fatih Terim had tussen 6 en 14 wedstrijden kunnen krijgen volgens de regels.

ik ben niet verbaasd:trainer van besiktas zei hoerenzoon tegen de scheids 1 wedstrijd,, onze oude speler hasan sas schopte tegen een deur 2 wedstrijden(niet recent) , en terim 7??!

donderstraal een end op!!!

8 november 2018 om 17:46

Zei Senol Gunes dat tijdens een officiele persconferentie of direct na de wedstrijd tegen de camera's van BeinSports? Nee toch? Senol Gunes werd niet geschorst omdat hij dat zei, anders zou die een veel hogere straf krijgen (zie Caner).

Beide clubs gaan in beroep en alle schorsingen gaan waarschijnlijk omlaag, maar buiten dat zijn dit gewoon terechte straffen. Niemand hoeft te doen alsof de bond en scheidsrechters tegen hun zijn, alle clubs moeten daar eens mee ophouden.

Dit gaat een groot aandeel hebben in het kampioenschap van Galatasaray dit jaar. Door deze straffen worden de spelers, supporters en het bestuur weer 1. Terim heeft natuurlijk teveel wedstrijden gekregen, maar dat maakt niet uit. In 2013 had hij ook 9 wedstrijden gekregen en dat zorgde ook voor een hechtere hand. De jonkies als Celil Yuksel, Atalay Babacan en Abdussamed Karnucu zullen waarschijnlijk kansen gaan krijgen. Umit Davala zal in de kleedkamer zorgen voor het Terim effect (motiveren en spelers wakker schudden) en Levent Sahin zal het tactische gedeelte beheersen.

Slecht gehandeld. Waarom? Omdat de hulptrainer Hasan Sas van Galatasaray maar 1 wedstrijd meer heeft gekregen dan de trainer terwijl hij een speler heeft geslagen!! Die moet je minimaal een seizoen schorsen man hij zit in de technische staf dan kun je toch geen speler slaan! Je bent een voorbeeld voor de kinderen EN de ploeg!

Belhanda die er met een gele kaart vanaf komt, terwijl Quaresma vorig seizoen rood kreeg en 5 wedstrijden schorsing voor dezelfde beweging. Dat was trouwens ook dezelfde scheidsrechter.

Jailson hoort een langere straf te krijgen. Soldado die al sinds hij bij Fener aansloot heeft laten zien wat voor een vieze voetballer hij is.

Alsof Mariano de enige speler was die als wisselspeler het veld op ron dat hij de enige is met een boete.

Allemaal niet logisch en dit laat weer zien hoe corrupt de Turkse voetbalbond is!

Zolang deze Voetbalbond en de scheidsrechterscommisie aan de macht blijft, zal het Turkse voetbal zowel Nationaal als de competitie zelf niet verder ontwikkelen!

Soldado krijgt 6 wedstrijden, Belhanda die hem een knietje geeft krijgt 0. Heeft Soldado zichzelf geslagen dat hij 6 wedstrijden krijgt?

Terim mag ook wel stoppen met huilen. Gisteren ging hij zeuren dat Tff op hun wedstrijddag vermeldde dat ze straf zouden krijgen, Fener krijgt vandaag de straffen te horen, 1 uur voor hun wedstrijd.

Gaat hij daar ook om zeuren of zegt hij dan niks omdat het om Fener gaat?

8 november 2018 om 18:09

Erwin moet maar lekker zeuren dat ik dit nog moet bedenken voor je zeg, waarom zou Fatih Terim gaan zeuren bij de TFF om Fener? Straffen zijn gewoon meer dan terecht, verbaasd me dat Belhanda geen schorsing van 1 jaar heeft gekregen, die heeft vaker rood gepakt zou wel verdient zijn als hij een forse schorsing zou krijgen.

Oke oke .. alle drama even achterwege...(en wellicht het kampioenschap met zoveel schorsingen van basis krachten)

Daarmee breken we de ban en is het dus DE beste tijd om de jeugd door te laten schemeren vanwege deze situaties.
Was waarschijnlijk ook geen andere keuze na zoveel schorsingen

Gewoon alle wedstrijden aan schorsingen omzetten in punten aftrek...
Moet je eens zien hoe snel het dan klaar is met dat gedrag.

Nu hebben ze 6 weken vrijaf , maar volgens de wet wel betaald

9 november 2018 om 00:13

Ja toch, en dan de hele competitie naar de klote hebben en Europees ook flink omlaag gaan, dat zou de TFF nooit doen.

9 november 2018 om 11:20

Dus weegt eigen belang boven sportief belang.
Maar ik vind dat bij zulke situatie de Uefa moet ingrijpen door deze sancties te hanteren.

Dan krijg je inderdaad niet een TFF die eerst naar hun eigen belangen gaat kijken.

Haha 800 euro boete, dat is voor zelfs niet veel.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren