Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije ontsnapt aan blamage tegen nummer 136 van wereldranglijst

Laatste update:

Turkije heeft het knappe resultaat tegen het Nederlands elftal (1-1) drie dagen later nauwelijks een passend vervolg kunnen geven. De Maansterren ploeterden tegen Luxemburg, de nummer 136 van de FIFA-wereldranglijst, maar wonnen door een laat doelpunt toch nog met 1-2.

/

Met onder anderen Arda Turan, Hakan Calhanoglu en Feyenoorder Colin Kazim-Richards in de basis kenden de Turken een uitstekende start in het Josy Barthel Stadion. Mevlüt Erdinç liftte de bal na vier minuten over de doelman in het doel en zette zijn land daarmee op 0-1. Luxemburg kwam naarmate de helft vorderde beter in de wedstrijd en maakte na een half uur plots gelijk: Mario Mutsch knalde de bal van een meter of achttien in de verre hoek van doelman Mert Günok. Het groothertogdom maakte daarmee zijn eerste doelpunt sinds oktober 2014.

Luxemburg zag in de tweede helft nog een inzet van de lijn gehaald worden door Turkije en de bezoekers van Fatih Terim waren via Umut Bulut dicht bij de 1-2, maar hij faalde in de afwerking na een vrije trap van Calhanoglu. Kazim kon overigens geen potten breken en werd in de rust al naar de kant gehaald ten faveure van Volkan Sen. Turkije leek zich neer te moeten leggen bij een teleurstellend gelijkspel, maar drie minuten voor tijd kroonde Calhanoglu zich met een heerlijk afstandsschot tot de matchwinnaar.


Denk jij dat Turkije zich voor het EK gaat kwalificeren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veel spelers van zaterdag speelden niet mee (zogenaamd gebleseerd), dus zo'n uitslag was wel te verwachten.

31 maart 2015 om 22:18

nee, want uiteindelijk is het nog steeds Luxemburg waar je tegen speelt.
Zoek eens op waar de 11 basis spelers van Luxemburg spelen.

31 maart 2015 om 22:24

Bij die club die Utrecht destijds uitschakelde in de Europa league ?

31 maart 2015 om 22:40

Deadsr, niet gelijk zo negatief wij hebben ook niet kunnen winnen van turkije toon een beetje respect voor ze.

31 maart 2015 om 22:44

Wat heeft dat met respect voor Turkije te maken? Hij geeft aan dat Luxemburg een erg slecht team heeft die je op moet rollen, is toch zo?

31 maart 2015 om 22:46

ja maar daarmee bedoelt hij ook dat turkije slecht is en dat ze met moeite van luxemburg winnen. Is gewoon nergens voor nodig want turkije is een erg goede voetballand.

31 maart 2015 om 22:56

Of hij vind turkije juist zodanig goed dat hij van ze verwachtte dat ze Luxemburg makkelijk zouden oprollen

31 maart 2015 om 23:17

Onzin, leg mijn geen woorden in de mond. Ik zeg niet dat Turkije slecht is, ik zeg dat dit slecht is. Als Turkije als land slecht was dan was dit inderdaad te verwachten. Maar Turkije moet zelfs met een tweede keus en wedstrijd als deze met gemak winnen. Die tweede keus zijn nog steeds als profs. Dit Luxemburg is gewoon alles amateur en semiprofs. Dat Utrecht van en ploeg uit Luxemburg verloor was beschamend en dit is echt niet beter.

1 april 2015 om 00:09

Luxemburg moet zeker opgerold worden. Maar die spelers maken continu overtredingen en de scheidsrechter trekt bijna geen kaarten. Ook een knollenveld. Het kan soms lastig zijn om tegen zulke amateurs te voetballen. Met de kwalificaties voor euro 2008 won nederland thuis én uit 2x nipt met 1-0 van dit land. Gewonnen is gewonnen het gaat straks om de punten. Belachelijk dat Turkije tegen zon land wil oefenen!

We begonnen goed maar het veranderde al snel in een matige wedstrijd.. Overwinning is desondanks wel verdiend

Turkije is geen team. Dat kan je zien aan alles. Vroeger speelden Turken echt met lef en strijd.
Nu zie je meer de Fener - Gala- Besiktas spelers die spelen in 1 team.

Ze zullen het EK wel gaan halen. En ik weet niet waarom. Maar ik voel het.

31 maart 2015 om 22:29

Ze hebben alleen van Kazachstan gewonnen. Ik zie niet in hoe ze 3e gaan worden, de eerste 2 plaatsen zijn helemaal al ver weg. Nee, dit Turkije zie ik juist niet naar het EK gaan.

31 maart 2015 om 22:38

De wedstrijd tegen Spanje geeft Nederlanders weer hoop zo te zien. Nederland speelde bijna gelijk tegen Kazachstan, speelt gelijk in eigen huis tegen Turkije en verloor ook van Tsjechie. Je doet net alsof Nederland nog een topland land is, terwijl jullie maar 2 punten boven Turkije staan. Ä°k zie Tsjechie nog dalen, spelen onder andere gelijk tegen Letland in eigen huis. Ä°jsland zie ik 1e eindigen. Nederland nipt 2e en de 3e plek gaat tussen Turkije en Tsjechie. Nog genoeg wedstrijden om dit recht te zetten.

31 maart 2015 om 22:59

Want als Nederland zou verliezen dan zouden ze zich gelijk niet meer plaatsen voor het Ek... Dit was een vriendschappelijk potje, uitslag zegt niets.

Turkije komt in mijn ogen te kort om Nederland achter zich te laten en staat te veel achter om Tsjechië en Ijsland achter zich te laten. Ze moeten iets van 7 punten goedmaken dacht ik in 4/5 wedstrijden. Dat zie ik ze niet snel doen, temeer omdat Turkije nog niet echt overtuigend wedstrijden weet te winnen.

31 maart 2015 om 22:31

Als je de drie punten pakt tegen Nederland, heb je nog enigszins kans op de 3e plaats. Maar nu echt niet meer. Of Turkije moet alles winnen en de nummer 1/2 alles verliezen. Turkije zal waarschijnlijk nog punten morsen tegen een Letland of Kazachstan.

31 maart 2015 om 22:40

Moaah. Tsjechie zie ik nog veel punten morsen. Ä°jsland daarentegen niet, die gaan gewoon 1e eindigen. Tsjechie speelt in eigen huis gelijk tegen Letland, Turkije moet gewoon alles winnen vanaf nu. Ook van Nederland in eigen huis moet je winnen met 40000 man achter je in Anadolu.

31 maart 2015 om 22:48

Ik weet niet wat het is met Turkije, maar juist door die steun maken ze fouten. Hoevaak hebben we vol vertrouwen achter de buis gezeten bij een beslissende thuiswedstrijd. Uiteindelijk teleurstelling. Een 0-2 o.i.d. Ik hoop dat je gelijk hebt en dat Tsjechië het goed verkloot en dat Turkije een gare reeks zet hehe . Ik ben liever pessimistisch dan optimistisch. Ik houd namelijk niet van teleurstelling, wel van verassingen!

1 april 2015 om 08:21

Ik voel dat jij geen verstand hebt. Turkije speelt altijd met strijd en lef maar tactisch en positionieel zijn ze erg slecht. Waardoor ze niet een ingegraven team kunnen kapotspelen op de helft van de tegenstander. Turkije gaat het ek en wk niet halen daarvoor hebben ze echt te weinig kwaliteit. Erg pijnlijk

Snel achter ons laten deze wedstrijd. Dramaaaatisch veld. Calhanoglu speelde sterk, voortaan moet Terim echt Egemen oproepen. Onze beste verdediger. Je laat Ozan cv terwijl hij bij Bursa rechtsbuiten staat? Volkan sen ook nooit meer in de basis aub. Een aanval Arda-Calhanoglu-Tore en daarvoor Burak is fantastisch.

31 maart 2015 om 22:19

100% mee eens

31 maart 2015 om 22:38

Ozan speelt niet als rechtsbuiten, maar op het middenveld bij Bursaspor. Heeft een paar keer als rechtsback gespeeld uit noodzaak.

Voor de rest ben ik het helemaal met je eens.

31 maart 2015 om 22:44

Hmm dat kan inderdaad kloppen, volgens mij speelde hij wel op de flank toen Volkan was geschorst. Voor de rest is het alsnog debiel om hem in de verdediging op te stellen als je een beer als Egemen hebt, die een dijk van een seizoen speelt.

1 april 2015 om 00:57

Je gaat toch niet op Egemen bouwen naar het EK toe die man is 33

Onverdiend, Luxemburg was beter.
En dan een counter en scoort Turkije, typisch weer

Luxemburg wordt een zuivere overwinning ontnomen, maar goed, helaas

31 maart 2015 om 22:31

Je haat voor Turkije laat je Luxemburg supporten en uberhaupt door die haat kijk je de wedstrijd. Ä°k zag laatst een ceremonie van Armeense soldaten op youtube en hun wandaden met de vlaggen van Turkssprekende landen; Azerbeidjzan en Turkije. De hele Armeense maatschappij is gebasseerd op deze haat en iedereen wordt ermee gevoed terwijl in het land armoede heerst. Triest.

31 maart 2015 om 22:39

Waarom gunnen jullie hem zijn moment of fame? Laat die gozer lekker barsten, is duidelijk aanwezig om te provoceren en jullie trappen er in.

31 maart 2015 om 22:46

@bozkurt
Ik denk dat je als inwoner van een land dat een massagenocide ontkent niet kan zeggen dat een ander land gebasseerd is op haat.
Als neutrale Nederlander hoor ik veel meer negatieve dingen over Turkije dan over Armenië...

31 maart 2015 om 22:56

yamiown,

Met wat voor slap gelul kom jij dan ?

Omdat Turkije de armeense genocide ontkent, wil het niet zeggen dat Turkije gebasseerd is op haat , of wel ?

Jij stelt je inderdaad als een "neutrale" nederlander op, met je niets zeggende onzin reactie.

Ik ben Grieks, en qua volk en land zijn Grieken pro Armenië .

Ik geloof dat zowel in Turkije als in Armenië niet wordt geleerd om elkaar te haten, en als je zowel bij een Turk als bij een Armeniër over de vloer komt, zie je geen verschil. Beide ontzettend warme mensen, gastvrij etc.

Reacties/erkenningen/ontkenningen van buitenaf gaat de vooruitgang van de Armeense kwestie nooit helpen. Turkije en Armenië moeten het zelf oplossen.

1 april 2015 om 08:34

Dat politiek en sport elkaar tegenkomen zie ik ook terug bij vz en dat komt vaak door nationalistische pubers met en te hoog testorongehalte met een illusie dat hun land geweldig is en ze denken dat haten op andere landen gezond is. Stop daarmee. Luxemburg had moeten winnen. Turkije mag blij zijn dat ze wonnen. Canhoglu had basis moeten staan.

31 maart 2015 om 22:39

Aah wat zielig die doelpunt in de 87e min is bij jou ergens heel diep in het verkeerde gat geschoten lijkt het.

31 maart 2015 om 23:18

Mag ik vragen over welk doelpunt je hebt?

31 maart 2015 om 22:41

We maken er wel een hele politieke forum van..

Als Armo078 zo de wedstrijd gezien heeft, dan is dat zijn mening. Je hoeft er niet mee eens te zijn, zeker niet. Laten we politiek achter wegen laten, en niet haten.

Armeniërs en Turken lijken ontzettend veel op elkaar ( Grieken horen daar ook tussen ).

Laten we over voetbal hebben.

On topic :

Had een grotere overwinning van Turkije verwacht, heb mijn toto iig goed. 2.5 goals of hoger dus dat scheelt.

Iemand enig idee waarom Calhanoglu niet in de basis stond tegen Nederland ??? Hij wordt 100 % een grote speler. Speelt bij Bayer echt goed, geweldige speler om na te kijken. Creativiteit , snelheid , de actie, kortom een speler die veel kwaliteiten heeft. ( uiteraard wel beter moet, maar dat komt ) Garantie dat hij een top voetballer wordt

Veel succes verder, en de 3e plek zit er nog zeker in voor Turkije ! ( eventueel 2e )

31 maart 2015 om 22:44

Waarom moet je nou haten dan ? Nog traantjes van albanie onze broerders hebben jullie gewoon weggespeeld amateurtjes

luxemburg op plaats 136 ;p. had verwacht dat ze veel lager zouden staan. verder erg mager van turkije dat ze hier maar 1-2 winnen en nog eens met de nodige moeite. ben benieuwd hoe de turken in de EK-kwalificatie gaan spelen tegen o.a. NL nog.

31 maart 2015 om 23:20

Ze staan zo hoog omdat ze in Europa liggen. Ze verliezen dus van ploegen die vrij hoog in de ranking staan. Dat is een van de nadelen van de Fifa ranking, je speelt bijna al je wedstrijden tegen ploegen uit een regio wat het ranking beïnvloed.

Ik weet nou niet waarom ik moet lachen. Dat we nipt met 2-1 winnen van Luxemburg. Dat het stadion sprekend op die van Balikesir leek, ook de toestand van het veld. Of dat er hier 13 jarige ukkies het stoer vinden om bepaalde bevolkingsgroepen als broeders aan te wijzen. Fijne avond.

Nou iedereen had verwacht dat Nederland Turkije zou aftroefelen. Dat is niet gebeurd. En vandaag wint NL opeens van Spanje en speelt Turkije een matige wedstrijd. Alles gebeurt in het hedendaagse voetbal.Turkije gaat goed spelen in de ek-kwalificatie en gaan derde eindigen

31 maart 2015 om 23:31

Dan zullen jullie dit van Ijsland of Tsjechie moeten afsnoepen.

Zo een ploeg als Luxemburg moet je met minimaal 3-0, 4-0 oprollen! Klaar!

En van afgelopen zaterdag de 1-1 tegen Nederland! Turkije was toen ook niet goed, Nederland was gewoon heel slecht!

yamiown,

Met wat voor slap gelul kom jij dan ?

Omdat Turkije de armeense genocide ontkent, wil het niet zeggen dat Turkije gebasseerd is op haat , of wel ?

Jij stelt je inderdaad als een "neutrale" nederlander op, met je niets zeggende onzin reactie.

Ik ben Grieks, en qua volk en land zijn Grieken pro Armenië .

Ik geloof dat zowel in Turkije als in Armenië niet wordt geleerd om elkaar te haten, en als je zowel bij een Turk als bij een Armeniër over de vloer komt, zie je geen verschil. Beide ontzettend warme mensen, gastvrij etc.

Reacties/erkenningen/ontkenningen van buitenaf gaat de vooruitgang van de Armeense kwestie nooit helpen. Turkije en Armenië moeten het zelf oplossen.

1 april 2015 om 19:58

Een Griek die zich op VZ heeft genoemd naar een Turkse politieke partij die ik niet serieus kan nemen. Moet ik nog iets toevoegen?

Turkije matig gespeeld, maar het kan beter. Bouw een team om de vedetten Calhanoglu, Tore en Arda heen en zie maar eens hoe het zal lopen. Terim is tactisch gezien zeer zwak zoals gewoonlijk, ben het van 'm gewend.

2 april 2015 om 08:21

Ik als griek wil zo graag dat er een leider komt als die van jullie. Jullie turken moeten trots zijn op Erdogan.

2 april 2015 om 16:03

Misschien dat hij mijn reactie kopieert ?

2 april 2015 om 16:05

Ise ellinas ???

Nee hé.

Jij en je mede-Turken mogen best trots zijn op die man, maar Griekenland is tevreden met zijn huidige machthebbers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren