Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije blijft Frankrijk voor dankzij winnende goal in absolute slotfase

Laatste update:

Frankrijk heeft vrijdagavond geen fout gemaakt tijdens zijn bezoek aan IJsland. De regerend wereldkampioen beleefde een moeizame avond in Reykjavik, maar neemt dankzij een rake strafschop van Olivier Giroud toch de drie punten mee naar huis. De Fransen blijven daardoor gelijk opgaan met Turkije, dat tegen Albanië lange tijd tegen puntverlies aan leek te lopen. Een goal van Cenk Tosun in de laatste minuut bracht echter uitkomst voor de Turken, die nu met evenveel punten als les Bleus aan de leiding gaan in Groep H van de EK-kwalificatie. IJsland ziet de twee leiders met een achterstand van zes punten langzaamaan uit zicht verdwijnen.

IJsland - Frankrijk 0-1
Frankrijk won in maart in het Stade de France nog met 4-0 van IJsland, maar de wereldkampioen had op vreemde bodem moeite om op gang te komen. De thuisploeg hanteerde zijn kenmerkende verdedigende stijl en de manschappen van bondscoach Didier Deschamps slaagden er voor rust nauwelijks in om een bres te slaan in de hechte defensie van de Scandinaviërs. De eerste goede kans voor de Fransen kwam vlak voor rust op naam van Antoine Griezmann, die zijn poging echter gestuit zag worden door Hannes Halldorsson. De aanvaller was vlak daarna ook betrokken bij een goede mogelijkheid voor Kingsley Coman, maar zag de buitenspeler de bal uiteindelijk in het zijnet schieten.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, totdat Ari Skulason Frankrijk met nog een klein halfuur te gaan de helpende hand toestak. Zijn overtreding op Griezmann in het strafschopgebied leverde namelijk een penalty op en Giroud faalde niet oog in oog met Haldorsson. De doelman moest even later opnieuw aan de bak bij een inzet van Griezmann en hij kon opgelucht ademhalen toen Blaise Matuidi in de slotfase nog op de paal schoot. De laatste goede mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van invaller Wissam Ben Yedder, die echter eveneens op Haldorsson stuitte.

Turkije - Albanië 1-0
Hoewel Turkije het merendeel van het balbezit had in de eerste helft, slaagde de thuisploeg er niet in om dit voordeel om te zetten in kansen voor het doel van Thomas Strakosha. De enige echte mogelijkheid in het, met vijf gele kaarten wat verhitte, eerste bedrijf was vlak voor rust eigenlijk voor de Albanezen toen Rey Manaj een vrije trap mocht nemen Mert Günok er net in slaagde om de bal uit zijn doel te houden. In de tweede helft kregen de Turken eveneens kansen via Ozan Tufan en Hakan Çalhanoglu, maar zij slaagden er niet in om het net te laten bollen. Via Manaj werden de Albanezen in het laatste kwartier zelfs nog een keer gevaarlijk, voordat het toch misging. Een lange bal van de Turken leidde tot chaos achterin, waarna Tosun de bal in een leeg doel kon koppen.

Denk jij dat Turkije de groep gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een must win wedstrijd met een last minute goal. Ik heb in een lange tijd niet zoveel geschreeuwd. Een grote blunder van een zeer stugge Albanië zorgt voor de 3 punten. We waren eigenlijk niet zo goed vandaag, maar de drie punten zijn gelukkig binnen. Merih Demiral was nogmaals zeer goed. Het is een genot om zo een verdediger te zien spelen voor Turkije. Nog 3 wedstrijden te gaan! Hakan en Burak moeten zich echt herpakken, want vandaag waren ze de slechtsten op het veld.

11 oktober 2019 om 22:57

Ff een vraagje wbt Merih Demiral. Waar komt die jongen vandaan? Ik zag hem vorig seizoen ineens bij Sassuolo (waar hij ontzettend sterk speelde, vandaar dat ie opviel) en nu natuurlijk bij Juve, maar daarvoor? Hij is ook geen tiener meer maar ik heb het idee dat ie net pas mee doet met het Turkse elftal, klopt dat?

11 oktober 2019 om 23:01

Fener in de jeugd en sporting daarna jaartje bij daarna sassulo

11 oktober 2019 om 23:06

Is destijds naar Sporting gegaan toen die in de jeugd speelde bij Fenerbahce. Werd daarna uitgeleend aan Alanyaspor waar hij een heel sterk halfjaar heeft gespeeld en is vervolgens opgepikt door Sassuolo. Daar heeft die zich ook in een mum van tijd aangepast en is die na een halfjaar opgepikt door Juve. Het is echt een no nonsense verdediger die me doet denken aan Vidic. Daar houden ze natuurlijk wel van in Italie. Turkije zit goed qua cv’s.

11 oktober 2019 om 23:09

Hij speelde een paar jaar geleden nog bij Fener in de jeugd, maar zij boden hem een slecht contract aan, waarna hij naar Sporting Portugal vertrok. Bij Sporting kreeg hij niet veel speeltijd en werd hij verhuurd aan Alanyaspor, die na een halfjaar de koopoptie lichtten en hem meteen met winst doorverkochten aan Sassuolo. Hij is dus pas vorig seizoen echt doorgebroken en is nu basisspeler bij dit Turkije als 21-jarige.

11 oktober 2019 om 23:10

@findikworld en @fenerunited hebben het perfect verwoord. Na een ijzersterke halve jaar bij alanyaspor is hij naar Italië gegaan waar hij een goede indruk achterliet. Daarna is die pas echt in beeld gekomen bij het nationale elftal.

11 oktober 2019 om 23:18

Duidelijk boys! Thanx allemaal!

12 oktober 2019 om 00:59

Winst of gelijkspel zou niet veel uitmaken, want je moet in beide gevallen thuis niet verliezen van Ijsland. Tenzij we een puntje pakken tegen Frankrijk, maar ik schat die kans klein in. Wel moet Senol er serieus over nadenken om Emre Mor of desnoods Emre Kilinc op te roepen want we hebben totaal geen snelheid op de flanken zolang Cengiz en Abdus er niet zijn.

12 oktober 2019 om 01:46

Ik ben het zeker met je eens dat we flankspelers missen. We missen echt snelheid. Dat is samen met de LA positie onze zwakste posities momenteel. Cengiz is echt een groot gemis voor ons. Jammer dat abdulkadir een langdurige blessure heeft. Cengiz gaat waarschijnlijk fit zijn voor de laatste 2 wedstrijden.

Turkije mist de aanvallende impuls van Under. Sterke verdediging, goede middenvelders, degelijke spitsen maar geen creativiteit vanuit de flanken. Diepgang en explosieve van Under zou echt zoveel toevoegen.PS: Demiral is echt een monster.

Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik tevreden ben met het resultaat. De drie punten gepakt. Speel voortaan altijd met Caglar en Demiral alstublieft. Dat zijn nu echt twee beesten. Laten we ook niet vergeten dat dit onze 6de clean sheet is in 7 wedstrijden. Gewoon puik werk. Ten tweede stel ik mij echt vragen bij Senol Gunes. Wat leert hij deze jongens op training? Alles ging zo traag vandaag. Zowel het middenveld als onze aanval was gewoon uit balans. We hadden niets van creativiteit of snelheid op het veld. Daarnaast moet Tosun ondanks zijn doelpunt gewoon banken. Speel met 1 spits en twee flankspelers alstublieft. Jongens zoals Abdulkadir, Yusuf en Irfan zouden veel meer moeten spelen. Ten slotte is Calhanoglu niet goed genoeg meer voor Turkije.

11 oktober 2019 om 23:14

hij leert ze winnen, en titels behalen met besiktas, halve finale wk halen en plaatsen voor het ek met tr. als dat je niet bevalt dan kun je terug naar de tijden dat je niet eens plaatsing haalde of middenmoter was met besiktas.

11 oktober 2019 om 23:29

Iemand is op zijn tenen getrapt. Als jij na een lucky goal thuis tegen Albaniã« in een wedstrijd waar we evengoed konden verliezen helemaal tevreden bent, tja... Iedereen met ietwat voetbalverstand weet dat we met dit spelersmateriaal veel beter moeten spelen tegen een ploeg als Albaniã«. Daarnaast hoef je Senol Gunes' prestaties niet op te sommen. Persoonlijk vind ik hem de tweede beste Turkse trainer ooit. Heb nog steeds vertrouwen in hem, maar het moet beter en dat weet hij ook.

Netjes van Turkije! Die Fransen winnen ook altijd met minimaal verschil. Eén ding wat me vreselijk tegenstaat en ik zie het nu bij Frankrijk weer gebeuren, de wissels! Waarom maar 2 wissels? Geef dan iemand de gelegenheid om een extra interland aan z'n totaal toe te voegen. Ze vliegen uit alle windstreken naar je toe, geef die caps gewoon en wissel 3 keer.

11 oktober 2019 om 23:20

Snap het ook niet, hadden ze nog kunnen gebruiken om ff tijd te rekken. Verbaasde me dat Deschamps die mogelijkheid niet pakte

11 oktober 2019 om 23:26

Tijdrekken is één ding, maar gewoon ff als respect naar die jongens toe. Nu heeft er eentje niet in mogen vallen terwijl de mogelijkheid er gewoon was.

12 oktober 2019 om 00:05

Goed punt van je wat betreft de wissels.. niet echt een goede manier om je team tevreden te houden. Meestal winnen ze trouwens wel dik hoor (muv het afgelopen wk dan missxhien)

Een typischer wedstrijd zou je je niet kunnen voorstellen. Turkije dat weer moeite heeft met een ploeg die zich ingraaft, veel emotie/passie en een goal in de laatste minuut na een gruwelijke fout aan de kant van Albanie. Men zou 6 pagina’s kunnen schrijven over wat er fout is gegaan maar we moeten gewoon genieten dat we eerste staan in deze poule en een reuze stap hebben gezet richting het ek.

Senol Gunes wat ben jij een naar mannetje. Je vraagt iedereen om in rood wit te komen en dan kom je zelf met een bordo blauw stropdas wtf??? Ik zoek hier echt iets achter schandalig! Rot op en neem Cenk met je mee wat een drama. Onze Albaneze broeders hebben meer verdiend.

11 oktober 2019 om 23:13

Wij Turken kunnen echt boos worden voor zo iets kleins. Maakt toch helemaal niets uit. Grow up. En daarmee bedoel ik zowel Senol Gunes als de mensen die om zo iets doms opgefokt geraken.

11 oktober 2019 om 23:16

Je bent boos over een stropdas? Ik zou begrip hebben als je kritisch was over het spel of dergelijke, maar je praat over een kledingstuk....

Ik wacht met smacht af tot we die toiletborstel aan IJsland cadeau kunnen doen

Gefeliciteerd Neder-Turken met de overwinning! Ik hoop van harte dat jullie het EK halen. Toch een leuker voetballand dan IJsland. IJsland speelt altijd afbraakvoetbal en Turkije is toch wel een mooi voetballand. Hopelijk komen we Turkije tegen op het EK!😇

12 oktober 2019 om 00:23

Turkije tegen Nederland in de finale teken ik voor😜

12 oktober 2019 om 00:46

Haha ik verwacht toch gewoon weer de grote voetballanden als favorieten aankomend EK. Maar goed Turkije heeft in 2002 en 2008 al laten zien dat ze soms kunnen verrassen. Ik verwacht het niet, maar zal zeker tekenen voor die finale!

12 oktober 2019 om 01:25

Ja is ook meer hoop dan verwachting haha. But you never know zelfs Griekenland heeft dat toernooi gewonnen. Eens in de zoveel tijd heb je wel zo’n verrassing er tussen zitten. Hoewel ik het natuurlijk bijna onmogelijk acht om die twee in de finale te zien hoop ik wel dat ze beiden gewoon meedoen en ver komen.

Demiral en de Ligt bij Juve!!!! Kan niet wachten tot ze samen mogen spelen!! Wat een duo zeg, blijf het maar zeggen.

6 spelers spelen in Turkije dit is inclusief de invallers en 7 spelen in het buitenland.

Ipv de oude tactiek om zoveel mogelijk gurbetci spelers op te roepen, roepen we de meeste spelers die bij een buitenlandse club zyn.

Turkije heeft ook een gruwelijke centrale duo met Soyuncu en Demiral. Twee talenten van absolute top niveau.Er is dit seizoen geen verdediger die beter presteert in de PL dan Caglar Soyuncu, die door LCFC fans hoger wordt ingeschat dan Maguire. Demiral spreekt zich voor, wat een beestachtige verdediger.Met Omur en Under erbij op de flanken gaat Turkije hoge ogen gooien op het EK. Er staat nu echt een sterke ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren