Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tuchtcommissie schorst Németh voor vijf wedstrijden

Laatste update:

De KNVB straft Krisztián Németh flink voor zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen AZ. De aanvaller van Roda JC Kerkrade meende recht te hebben op een strafschop, maar kreeg die niet en ging vervolgens door het lint. Németh vloog scheidsrechter Serdar Gözübüyük aan en die besloot om de Hongaar van het veld te sturen.

/

De Nederlandse bond heeft de spits een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden gestuurd 'vanwege het aanlopen tegen de arbiter en het gebruik van grove taal ten opzichte van de arbiter'. Németh gaat akkoord en mist daardoor de wedstrijden tegen FC Utrecht, PEC Zwolle, Feyenoord, NAC Breda en ADO Den Haag.

Vooral de twee laatstgenoemde duels zijn erg belangrijk voor Roda, dat zestiende staat in de Eredivisie en op het moment drie punten minder heeft dan NAC en twee punten meer dan ADO. Németh maakte dit seizoen in negentien competitiewedstrijden acht doelpunten voor de Limburgers. Op de clubwebsite van Roda JC reageert Németh op de uitsluiting voor meerdere wedstrijden.

"Nadat ik in het zestienmetergebied gevloerd werd en daarvoor niet de penalty kreeg die naar mijn mening gegeven had moeten worden, heb ik mij in mijn emotie laten gaan en scheidsrechter Gözübüyük onheus bejegend door met mijn borst tegen hem aan te lopen. Ik ben hier fout in geweest en bied daarvoor mijn excuses aan", zegt de aanvaller woensdag schuldbewust.

"Dit past helemaal niet bij mij als speler en bovendien besef ik dat ik hiermee niet alleen mezelf, maar ook de ploeg dupeer. Ik zal de straf accepteren die de KNVB mij heeft opgelegd", laat Németh weten. Roda JC laat bij monde van technisch manager Leon Vlemmings weten dat de zaak hiermee is afgedaan voor de club.

Bekijk de beelden van de actie van Krisztián Németh

Een schorsing van vijf wedstrijden voor Krisztián Németh is terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht, helemaal door t dolle. Slecht voorbeeld voor de kijkers én gevaarlijk voor de scheids in z'n privéleven

22 januari 2014 om 13:44

Serdar Gözübüyük mogen ze ook eens straffen, want die bakt er helemaal niks van. Laat hem maar een straftaak krijgen om bij de scheidsrechters corps te lopen en dan proberen weer terug te komen.

22 januari 2014 om 13:46

Dit is een dramatische scheidsrechter die helemaal niks te zoeken heeft op Eredivisie/knvb Beker niveau!

22 januari 2014 om 14:18

Schaam je dat je dit durft te zeggen..

22 januari 2014 om 15:04

Ik vind hem samen met Kuipers de beste van de ere divisie.
Die sukkel moet zich beheersen en de scheids niet aanvallen.
Dank zei Nemeth had Roda geen kans meer.
Niet op de arbitrage afschuiven

22 januari 2014 om 15:15

Maakt niet uit. Hij heeft de leiding op het veld en je blijft met je klauwen van de scheids af hoe erg je het er ook mee oneens bent

22 januari 2014 om 15:22

Alleen slechte arbiters komen op deze manier in de problemen. Natuurlijk is eigenrichting niet goed, maar deze man maakt het samen met Higler telkens wel een aanfluiting van.

22 januari 2014 om 18:44

inderdaad,, serdar is iemand die erg graag zelf in de spotlights staat, en zelden zijn fouten toegeeft.. Hem een straf geven is inderdaad een goede optie

22 januari 2014 om 13:46

Het viel wel mee, ik vind 5 wedstrijden een beetje overdreven omdat ze hier weer een voorbeeld van willen maken, 2 of 3 wedstrijden had rechtvaardiger geweest vind ik.

22 januari 2014 om 13:56

Overdreven? In het amateurvoetbal word je voor dit vergrijp voor minstens één jaar uitgesloten van wedstrijden. Deze straf valt dus enorm mild uit. Persoonlijk vind ik 5 wedstrijden wel genoeg, maar volgens de strafmaat die er normaal gesproken op staat, is dit een schijntje.

22 januari 2014 om 14:05

Ik heb zojuist de beelden voor het eerst gezien. Ik vind het ook reuze meevallen, zeker na alle berichtgeving hierover. Het zou klasse zijn geweest van Gozubuyuk om dit gewoon met geel af te doen en er geen groot punt van te maken. Nemeth gaat vooral door het lint ná de rode kaart, wat overigens niet goed te praten is.

22 januari 2014 om 14:11

Heb zelf eens rood gehad de kaart afgepakt en de scheids omgeduwd ( vergeef me ik was baldadig , 15 en opgefokt vrees ik ) 27 wedstrijden schorsing dus dan valt 5 wel mee

22 januari 2014 om 14:14

Het valt helemaal niet mee, in een voetbalwereld waarin met regelmaat vechtpartijen ontstaan in de amateurtak (veel randstad en multiculti oorzaken maar dat terzijde) heeft de grote broer het voorbeeld te geven, de professionele tak dus. Als je fysiek wordt tegen een scheidsrechter moet dat hard aangepakt worden en in mijn ogen het liefst nog erger dan 5 wedstrijden, ik vind het maar een schijntje. Je hebt je gemak te houden, je blijft met je poten van elkaar af. Easy as that, geen uitzonderingen. Mensen die dergelijke fysieke handelingen nodig hebben moeten lekker een cursusje gaan volgen.

22 januari 2014 om 14:25

@pparzyszek
Hij gaat al voor dat hij de rooie kaart krijgt door het dolle. Hij had waarschijnlijk een gele kaart gekregen in eerste instantie alleen omdat nemeth hem aanvliegt krijgt hij direct rood.

22 januari 2014 om 18:46

inderdaad viel het reuze mee... iedereen maakt het erger dan het was.. 2 wedstrijden was hier meer op zijn plaats geweest.

22 januari 2014 om 18:55

Nemeth en Roda gaan toch akkoord? Dan zijn ze er blij mee of in elk geval niet ontevreden, anders gaan ze wel in beroep.

22 januari 2014 om 13:55

Zal wel veel over me heen krijgen, maar ik vind het ook zwaar overtrokken. Het is inderdaad rood, want zo je gedragen mag niet, maar naar mijn mening is dit niet meer dan 2/3 wedstrijden waard. Sommige ellebogen krijgen ook 5 wedstrijden en dat vind ik veel smeriger en fysiek gevaarlijker dan deze lichte bodycheck.

22 januari 2014 om 14:01

// Zal wel veel over me heen krijgen \\

Waarom denk je dat? Zo wereldschokkend is je reactie niet.

22 januari 2014 om 14:16

Omdat iedereen na die afspraken van vorig jaar, nogal overtrokken reageert als er iets gebeurd t.o.v. de scheidsrechter.

22 januari 2014 om 15:16

Ja, maar deze was richting de scheidsrechter

22 januari 2014 om 16:19

@goodoldfredje. Ja en een lichte bodycheck richting een scheidsrechter is even zwaar als bewust hoofdletsel aanbrengen bij een speler? Voor mij loopt dat totaal mank.

23 januari 2014 om 00:16

Je gaat nu discussieren over de hoogte van de straf. Het gaat er echter puur om het gegeven dat je niet aan de scheidsrechter komt, ongeacht het letsel.

22 januari 2014 om 14:56

Ik vind het echt absurd dat Nemeth voor een onschuldig duwtje tegen de scheidsrechter 5 wedstrijden schorsing krijgt. Als ze hiervoor zo'n zware straf neerzetten, geef dan voortaan ook gewoon spelers die een elleboog geven 5 wedstrijden schorsing want dat is helemaal bedoeld om je tegenstander te blesseren. Nemeth zat gister fout, maar het is niet zo dat hij de scheids onderste boven liep. Al met al ben ik van mening dat de scheidsrechters een veel te grote invloed hebben op de wedstrijd, want ipv een penalty voor Roda, krijgt Roda nu een rode kaart. Van het weekend ook, maakt er iemand overduidelijk hands, de scheids staat er met zijn neus bovenop en nog geeft hij geen penalty. Dit heet alles te maken met de complete willekeur van de scheidsrechter. Hands = Hands of het nu aangeschoten is of niet, dan moet je als speler maar niet zo dom je hand uitsteken. Daarom wordt het tijd dat we in de eredivisie eens met videobeelden gaan werken en dat er bij discutabele momenten zoals wel of geen penalty en wel of geen buitenspel bij een doelpunt gewoon ff snel op de monitor kijken, dit zorgt ervoor dat het spel alleen maar eerlijker wordt.

22 januari 2014 om 15:06

Wat ik begreep heeft hij er ook nog een aantal scheldwoorden bij geroepen die absoluut niet door de beugel kunnen. Dat rechtvaardigt de straf van vijf wedstrijden naar mijn idee wel. Videobeelden zou geweldig zijn, maar dat duurt denk ik nog wel een jaar of 15.

Valt me eigenlijk nog mee. Vanuit het oogpunt dat voetballers een voorbeeldfunctie hebben en het feit dat er vorig jaar af is gesproken dat er tegen dit soort ongein zwaarder opgetreden zou worden valt dit eigenlijk gewoon vies tegen.

Ik heb het zelf niet gezien maar van wat ik lees geeft hij de scheids een duw en loopt hij te schelden, 10 wedstrijden had ook niet misstaan..

Edit: Zie nu de beelden, geef 'm maar 15 wedstrijden ook.. Wat een achterlijke randdebiel zeg..

22 januari 2014 om 15:00

Ga toch fietsen met je 15 wedstrijden. Het was een onschuldig duwtje waarvoor 5 wedstrijden al veel te veel is. Als je vind dat hier 15 wedstrijden voor moeten worden gegeven, dan mogen ze voor idiote tackles en ellebogen ook wel 10 wedstrijden geven, want spelers die dat doen zoals Hateboer hebben gewoon de intentie om spelers te blesseren en dat heeft niets meer met het spel te maken. Bij Nemeth gister was het gewoon pure emotie. Daarnaast was het ook gewoon een pingel.

22 januari 2014 om 18:51

Roda en Nemeth gaan zelf akkoord met 5 wedstrijden, dus vinden het kennelijk niet veel te veel.

Eens en ook 5 wedstrijden voor slecht fluitende Serdar Gözübüyük. Wat een toneel maakt Serdar er altijd van, vind het echt walgelijk om te zien.

22 januari 2014 om 13:50

Helaas schorsen/degraderen ze een scheidsrechter niet zo snel. Zeker niet als hij zich aan de voorgeschreven regeltjes houdt.
Al vind ik dat in de regels ook moet worden vastgesteld dat de scheids in sommige situaties mag afwijken van de regels omdat de wedstrijd een andere aanpak vereist.

Een soort jurisprudentie voor scheidsrechters. Zij zijn namelijk, net als rechters, de eindverantwoordelijke voor een oordeel en bepalen de straf.

Al vind ik dat hij gister bij de overduidelijke schwalbe wel degelijk goed zat. Misselijkmakend ventje die Németh.
Af en toe een leuke goal en/of actie maar over het algemeen een 'over the hill' kereltje met blijkbaar veel opgekropte agressie.

22 januari 2014 om 23:12

Volgens mij overruled jouw (negatieve) mening over Nemeth je beeldvorming want zo overduidelijk was het toch echt niet hoor

ik dacht in eerste instantie ook aan een penalty, maar bij het terugzien van de beelden blijkt dat er niet veel aan de hand was. als die jongen zich nou gewoon had ingehouden had ie er nog met geel vanaf gekomen. Nu dupeert hij z'n hele team.

Terecht rood als je zo tegen een scheidsrechter aanloopt en helemaal agressief doet. Je ziet dat de scheids eerst voor geel gaat en dan een andere kaart pakt.

Telt het wegwerpgebaar ook nog mee?

Terecht. Eerst een schwalbe maken en dan zo reageren, dan vraag je erom.

Terecht, dit is gewoon stom, iets anders kan ik er niet van maken.

Terechte rode kaart, maar 5 wedstrijden is wel heel veel. Geef hem 2/3 wedstrijden lijkt me genoeg. Ondanks dat je het niet met de scheidsrechter eens bent, moet je hem wel respecteren en verdienen ze een extra stukje bescherming.

Meer dan terecht. De discussie over wel of geen strafschop kan je voeren want dat is ook gewoon discutabel. Je had hem kunnen geven, alhoewel ik hem wel heel makkelijk vond vallen, maar je mag nooit aan een scheidsrechter komen.

Zeer zeker terecht.
Maar wanneer wordt die vervelende scheidsrechter eens aangepakt?

De man schreeuwt altijd het hardst om respect, maar het lijkt me dat deze man dat echt een moet gaan verdienen. Waardeloze beslissingen altijd. Nemeth verdiende gisteren ook duidelijk een strafschop. Maar dan nog heb je niet zo door het lint te gaan tegen een scheidsrechter.

22 januari 2014 om 14:00

Hoezo zitten we allemaal zo te zeuren op de scheidsrechter? Ik vind dat hij gisteren gewoon goed heeft gefloten. Ik vond dat hij veel te snel naar de grond ging, alleen maar omdat Gouweleeuw een arm op zijn arm legt. Hij trekt hem niet omlaag, maar meer om bij te houden. Dit gebeurt vrijwel in ieder duel en aan de zijkanten (als vleugelspeler) krijg je hier ook geen vrije trap voor, laat staan een penalty zoals gisteravond.

Hij maakt overduidelijk een schwalbe en ook Fox Sport had er drie herhalingen voor nodig. Ik denk dat de scheidsrechter het ook voornamelijk baseert op het uitgestoken been van Reijnen, waardoor ik begrijp dat hij het als schwalbe ziet. Terechte gele kaart, maar wat Nemeth daarna doet is natuurlijk volkomen onzin. Honderd procent terecht rood en vijf wedstrijden is puur om een statement te maken. Nooit aan een scheidsrechter zitten, dat leer je al in de C'tjes als je een redelijke trainer hebt.

22 januari 2014 om 14:39

" Hij trekt hem niet omlaag, maar meer om bij te houden " zijn je eigen woorden . dus eigenlijk is dat een rode kaart voor die az speler anders is die doorgebroken . reaktie van nemeth kan niet , moet eigenlijk geschorst worden voor de rest van het seizoen . maar ook die scheids , die spoort ook niet helemaal . is niet de eerste keer .

22 januari 2014 om 14:53

Nee hoor, iedere verdediger maakt contact met een aanvaller. Dat is in dit geval niet anders, dus veel te licht voor een penalty. Als we dit soort duels gaan bestraffen, fluit een scheidsrechter de hele wedstrijd dood. Want dan kan niks meer.

Ik had ook meer wedstrijden verwacht. Las gister ook de vergelijking met het amateurvoetbal. Als je dit bij FC Bal op 't dak 5 doet dan krijg je een jaar schorsing aan je broek. Waar zit het verschil hem dan in? Dit soort gedrag is walgelijk en absoluut een verkeerd voorbeeld voor iedereen. De Knvb had wat mij betreft wel meer een statement mogen maken met minimaal acht wedstrijden, helaas; een gemiste kans.

Dit zal waarschijnlijk ook de overgang van Lars Veldwijk (excelsior) naar Roda JC versnellen.....

Dom, dom, dom! Zeer matige schwalbe en zééééééé'r terechte rode kaart! 5 wedstrijden gepaste schorsing.

Serdar Gözübüyük speelt zoals gewoonlijk weer meer toneel dan noodzakelijk is...
Begrijp me niet verkeerd, wat Nemeth doet is ronduit dom, maar deze scheidsrechter houdt er nogal van zelf in de schijnwerpers te staan, zie de actie tegen Maaskant met zijn bandje...

22 januari 2014 om 14:01

Nog zo één. Hoezo speelde hij toneel? Omdat hij een stap naar achteren zet? Wat wil je als zo'n wilde stier tegen je aan komt rennen. Gözübüyük is ook geen muur waar je tegen aanloopt, die geeft wel mee. Dus hij zat in deze beslissing gewoon goed. Klaar.

22 januari 2014 om 15:04

ja en als hij geen stap naar achteren zet schreeuwt iedereen dat die maar een stap naar achteren had moeten zetten

terechte straf

een zin voor; Knvb Mafia

Zwaar terecht, komt hij goed weg, maar die Gozobuyuk, samen met Nijhuis, van Boekel en Braamhaar de meest waardeloze scheidsrechters van de Eredivisie en het is knap dat hij binnen die kort tijd zich nu al in dat lijstje heeft gewerkt.

Rotvent. :r :W

22 januari 2014 om 15:30

Niet voor het één of het ander, maar het is niet omdat je iets beter kan dan iemand anders dat je het ook effectief moet doen.. misschien heb je wel andere doelen. Ik kan misschien beter poetsen dan jouw poetsvrouw, toch denk ik dat ik liever blijf studeren in plaats van jouw huis te komen kuisen.

22 januari 2014 om 16:57

Wat een onzin, omdat ik dat werk niet doe mag ik geen kritiek hebben? Als je van 2 meter afstand het nog niet ziet faal je gewoon..

3 wedstrijden meer dan genoeg..
Is Nemeth ervan overtuigd dat het een pingel is en gn schwalbe, begrijp ik de emotie wel. Moet het natuurlijk anders kanaliseren.
Nb
Bij het onderwerp over Seedorf staan enkel poditieve berichtjes. Geen wonder omdat veel mensen, als ik, niet mogen reageren ('u mag pas reageren vanaf nivo 3'...lekker die vrijheid! Mijn oordeel over Seedorf is dus verboden (:' 2 april 1997, oetlul!'

Ben je mooi klaar mee zo aan het begin van de tweede seizoenshelft. Roda zal alle zeilen bij moeten zetten om niet in de problemen te gaan komen.

Hele domme actie bij de amateurs is je seizoen gelijk ten einde.... stel eens een voorbeeld Knvb en kom met meer dan 5 wedstrijden

Ik had op meer gerekend maar goed uiteindelijk gebeurde er ook weer geen wereldschokkende dingen.

Belachelijk deze schorsing en helemaal niet nodig geweest. Die scheidsrechter had gewoon een strafschop moeten geven er was wel degelijk lichamelijk contact. De boosheid van die Roda speler kan ik heel goed begrijpen en bewijst in mijn ogen ook dat het geen schwalbe was. Die scheidsrechter is 1 groot drama met zijn respectkaart. Schorsen die man en het liefst zo lang mogelijk.

22 januari 2014 om 14:09

@teake
Jij kijkt waarschijnlijk gekleurd en je opmerking slaat nergens op.
Er word alleen heel licht een hand om zijn arm gelegd,
Buiten de 16 gebeuren er zoveel momenten van contact die 10 keer erger zijn waar ook niet voor gefloten word.
Was een zuivere schwalbe waar hij Geel voor had moeten hebben.
Maar hier mag je nog over discussiëren.
Het feit dat hij Rood kreeg was puur voor de belaging van de scheidsrechter.
Je moet je schamen om je reactie

22 januari 2014 om 23:09

@ steward
de opmerking van teake slaat wel degelijk ergens op. Vorige week heeft Finnbogason nog een penalty gekregen omdat hij in de baan van Dijkhuizen gaat lopen, die niet eens anders kan dan hem raken (tenzij hij zichzelf onzichtbaar kan maken). Nemeth wordt ook gewoon uit balans gebracht / gehinderd / geraakt en dus een penalty.

Het is ook een feit dat hij geen rood had gekregen als de scheids gewoon een penalty had gegeven. Dus je opmerking slaat nergens op. Je moet je schamen om je reactie.

Goeie beslissing. Duidelijk geen penalty, duidelijk wel te grof richting de scheids. Die Nemeth moet zich maar eens leren beheersen.

22 januari 2014 om 23:10

Zo duidelijk was het niet. Komt ietwat provocerend over. Als er zoveel discussie over is, kun je het woord "duidelijk" echt niet inzetten.

23 januari 2014 om 15:43

Mijn bedoeling is totaal niet om te provoceren, misschien heb ik het niet genoeg beargumenteerd. Nemeth valt om bijna niks, hij wordt hooguit heel licht vastgehouden, maar veel te licht voor een penalty. Daarnaast creëert hij zelf nog een vallende beweging erbij. Duidelijk geen penalty dus.

Daarnaast hoor je je een scheidsrechter niet eens aan te raken, laat staan als een idioot gaan schreeuwen en de man een forse duw te geven. Duidelijk te grof dus. Voor mij is deze hele discussie dus niet aan de orde.

Ik vind het echt ongelofelijk dat er mensen kritiek hebben op de scheidsrechter, misschien gaat ie in de fout misschien niet maar een speler hoort ten alle tijden van de scheidsrechter en andere spelers af te blijven, daarvoor staat rood, als ik dit op amateur nivo zou doen, kun je de rest van jet jaar thuis blijven, die nemeth kan wat mij betreft langer op de tribune zitten, vind het ook ongelelijk dat Roda het af doet met een gesprekje, ongeloofwaardig ben je dan als club, dus een vrijbrief voor de jeugd van Roda om dit ook te doen want er staat toch geen straf op als je maar sorry zegt, belachelijk

Ik snap hier de reacties tegen de scheids niet.
Punt 1 het was duidelijk geen penalty, Scheids kijkt naar het been van reijnen en ziet dat die niet in de buurt komt van Nemeth. Dat lichte duwtje vond ik ook niet de moeite waard om te fluiten voor een pingel.
De reactie van Nemeth daarna kan niet en hij krijgt terecht rood!

Dus het is niet de schuld van de scheids gefrustreerde Roda Supporters

Ik begrijp de ophef niet. In het hele veld mogen we elkaar aanraken en noemen we voetbal een contact sport.
Zodra we in de 16 gaan is elke vinger aanraking een discussie voor een strafschop.
Scheidsrechters moeten voor een Schwalbe gelijk geel trekken, zodat we van dat gedrag af gaan.
Heel zielig hoe het publiek op de scheidsrechter reageerde.
Het woord K is een beladen woord, buitengewoon onbeschoft om hier zo over te zingen.
Van mij mag Roda een flinke boete krijgen die ze kunnen verhalen op het publiek.

22 januari 2014 om 18:53

dit was meer dan een aanraking, nemeth werd gewoon aan de arm getrokken.. 100% strafschop en volgens de regels zou dan gouweleeuw met rood van het veld moeten wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Spreekkoren zijn er overal en daar wordt niks aan gedaan helaas.. Dat het publiek op serdar reageert is volkomen terecht daar hij roda dupeert door niet te fluiten voor die strafschop

22 januari 2014 om 19:01

Nou je kijkt wel heel gekleurd.
Was absoluut geen strafschop zoals gisteren na de wedstrijd door Jan van Halst ook gezegd werd.
Zuivere schwalbe

22 januari 2014 om 19:15

ik kijk gekleurd?? verklaar je nader.. Ik ben van beide ploegen geen supporter. Heb de beelden diverse malen gezien en je ziet duidelijk hoe gouweleeuw dingen doet die niet door de beugel kunnen

Alleen die Gudelj met zen jodenneus staat er weer te vragen om een kaart meteen.
Afschuwelijk.

22 januari 2014 om 14:39

Ik kan me nog de wedstrijd az-Roda herinneren en stond er ene meneer kali te pas en te onpas te vragen om rode kaarten, dus beetje schijnheilig om nu gudelj daar voor af te straffen, je krijgt wat je toekomt

22 januari 2014 om 14:42

Plus het feit toen gudelj de overtreding beging tegen kali az-Roda ging meneer kali als een stervende zwaan, 16 keer doorrollend, net alsof ie doodging aanstellen,

Ik vind de straf ook best fors maar ik heb zelf op amateur niveau wellis waar gespeeld maar als je daar zo iets doet is het gewoon 3 tot 6 maanden hij loopt tegen de scheids aan en daar moet je van afblijven . maar 3 wedstrijden had van mij ook gemogen hoor.

Wat mij wel vaak stoort is ik zie af en toe overtredingen waarvan ik denk hoe is het mogelijk dat je er maar geel voor krijgt dit was een uiting van emotie en daar mag een scheidsrechter ook best wel rekening mee houden , neemt niet weg dat je altijd van de scheids moet afblijven .

Ik ben het er mee eens, want dit was oerstom. Nu moeten ze alleen eens een eenduidig beleid gaan trekken, want na vorig jaar stond het betaald voetbal een aantal weken in het teken van respect.
Dat zijn de meeste weer vergeten en worden continu gebaren en opmerkingen gemaakt naar de leiding. Als ze hier eens consequent een aantal wedstrijden steeds geel voor trekken, dan is dat zo afgelopen. Dan blijven de eerste wedstrijden denk ik wel niet veel spelers staan, aangezien ieder team in de eredivisie wel 2,3 van zulke type spelers op het veld hebben staan. Die continu zeuren, om kaarten vragen en theatraal neergaan.

Dit was natuurlijk te verwachten, maar met zulke flapdrollen als scheidsrechters vind ik het niet gek dat je wel eens boos wordt. Mensen overdrijven ook over de actie van Nemeth. Tuurlijk kan het niet, maar het is niet zo dat hij hem op zijn bek heeft getimmerd.

Ben wel benieuwd wie nu de spitspositie moet gaan invullen bij Roda.

22 januari 2014 om 14:33

Iemand een klap op zijn bek geven is maar één stap verwijderd van een agressieve bodycheck. Had hij hem een klap op zijn bek gegeven dan hadden we deze Hongaar voor een hele lange tijd niet meer terug gezien op de Nederlandse velden. 5 wedstrijden missen lijkt mij dan ook terecht.

Die Gözübüyük stelt zich vaak aan, ook toen met z´n respectbandje.
Ik vind 5 wedstrijden overdreven, 3 hadden er genoeg geweest.

Wat wordt er toch vreselijk negatief naar de scheidsrechter gekeken. Na 10x de herhaling gezien te hebben is er nog steeds geen duidelijkheid of het wel of geen strafschop is. De een zegt dit, de ander zegt dat. Hoe kun je in godsnaam in een split second altijd de juiste beslissing nemen? Dat is gewoon onmenselijk en hij neemt deze beslissing. Daar is hij scheidsrechter voor. In dit geval heeft hij volgens mij prima gefloten want zelfs een dag later is er heel veel verdeeldheid over wel of geen strafschop. De reactie van Nemeth kan je formuleren als emotie, maar er is een heel groot verschil in emotie en iemand fysiek aanvallen. Daarom meer dan terechte straf.

En om terug te komen op alle heisa van de scheidsrechter. Mensen maken fouten, heeft hij nu een fout gemaakt, dat valt te betwijfelen maar hij is een mens en willen we voor de 100 duidelijkheid krijgen, moeten er camera's komen zodat je kan terugkijken. Voor nu kun je alleen maar respect tonen voor de beslissing van de scheidsrechter, hoe lullig het soms kan zijn!

22 januari 2014 om 16:58

Als je ziet wat we in Heerenveen tegen krijg 'omdat er contact was' en dan dit niet geven? Hij staat verdomme op zijn voet...

22 januari 2014 om 22:54

En hier ben ik het nu dus gruwelijk mee Eens. De ene aanraking is een penalty en de andere is er geen.

Bij deze actie geeft zo goed als iedereen aan: ik moest het 3 keer terugkijken, maar het was echt geen penalty. Dit betekent dus dat deze "scheidsrechter" het ook Niet in één keer heeft kunnen constateren. Totale willekeur.

Het helpt ook allemaal niet: spandoeken met Knvb maffia, spreekkoren, kaarten die gewoonweg geseponeerd worden. Wij Nederlanders pikken maar alles en zodra iemand er eens echt genoeg van heeft, speelt de meerderheid weer het braafste jongetje van de klas. Deze vent, met zijn ongepaste arrogantie en onvermogen om zich ook maar enigszins in te leven, Verdient gewoon een klap voor zijn kop. En zo bezien is Nemeth nog aardig voor hem gebleven.

Dan zit 1/3 van het resterende seizoen er op voor hem.
Kan natuurlijk nooit dat je na wat voor beslissing ook de scheids wilt knuffelen.

Terecht, je blijft gewoon met je fikken van de scheidsrechter af.
Hij was nogal afgressief en liep echt bewust tegen de scheidsrechter op.

Of de beslissing van de scheidsrechter voor het incident wel of niet terecht was doet gewoon niet ter zake. Alsof je de scheidsrechter fysiek (of verbaal) aan mag vallen als hij een fout maakt..

Ik ben blij dat de Knvb zich zo opstelt. Ik geloof dat Douglas een vergelijkbare straf kreeg toen hij Bossen aanviel.

terechte straf. de Knvb kan ook niet anders, ze moeten hun personeel in bescherming nemen. hij toont wel ballen door een speler van het thuis spelende team weg te sturen! ik vindt deze scheidsrechter af en toe wel wat te veel maniertjes hebben maar hij durft altijd beslissingen te nemen waar andere dat niet doen. Hij staat achter het geen dat hij beoordeelt en daar mag ook wel eens iets van gezegd worden. Ik wil hier het theaterstukje met Maaskant wel even buiten laten want dat leek wel ingestudeerd voor een commercial.

Voetballers moeten hun voeten laten spreken in het veld. Bij alle andere sporten staat de scheidsrechter boven alles en iedereen. Maar bij voetbal denken we dat het een wisselwerking is tussen speler en arbiter. Het gaat je niet in de koude kleren zitten als er 90 minuten lang 22 veldspelers + publiek je uittesten. Als voetballers zich eens richten op hun eigen prestaties, dan kan de scheids zich 100% richten op de regels. Dat zou het spel alleen maar ten goede komen.

Dat is wel heel veel. Meer dan een elleboog ofzo.

Geweldig Knvb dit is het signaal wat je naar de amateurs en jeugd geeft.
Kon aan een scheidsrechter en je krjjgt maar 5 wedstrijden. On nee in het amateurvoetbal en bij de jeugd schorsen jullie voor zoiets wel zwaarder. Wanneer realiseren jullie je nu eens dat de heren profvoetballers het voorbeeld geven aan de amateur tak. Dus als ze dit voorbeeld geven veel zwaarder straffen. 5 wedstrijden is belachelijk weinig.

22 januari 2014 om 22:59

Dus je moet je als speler maar laten naaien? In het voetbal lopen er van die haantjes rond (en dan heb ik het over de scheidsrechters) die menen dat ze zich alles kunnen permitteren omdat ze zich "aan de regeltjes houden". Dat mensen hun hele leven in de sport gooien (qua geld, emotie en tijdsbesteding) vergeten we even voor de goede orde. Sommige beslissingen zijn onacceptabel. En als je er meerdere maakt in hele korte tijd, dan moet je op de blaren zitten. Net als iedereen in het dagelijkse leven. Scheidsrechters lijken echter met Elke fout weg te komen. Ongeacht de gevolgen. Zo werkt het echter niet.

En terecht, Nemeth misdroeg zich echt vreselijk en moet zich dood schamen. Goede en duidelijke zet van de Knvb

Ik vind dat ons bestuur eens door moet krijgen dat Németh niet de man is. Gedraagt zich echt super slecht en dit als dieptepunt.. Maar die Gözbuyuk mag van mijn part ook aangepakt worden wegens zijn bizar slechte optreden gisteravond. Németh mag van mij weg.. Monteyne liet ook zien te matig te zijn.. Luijckx speelde drama.. Biemans speelde ook niet top maar is toch een goede verdediger voor ons. Maar goed we hebben PSV & Vitesse eruit geknalt dus over de beker hoor je mij niet klagen
Forza Koempels, Forza Rjc!!

Straf is zwaar onder de maat vergeleken met het amateurvoetbal. Bij de amateurs had Nemeth nu een jaar aan de kant gestaan.

Dus alle straffen gelijk trekken! De profs hebben een voorbeeldfunctie!

Volledig terecht. Penalty wel of niet zeer discutabel, maar hiermee naai je buiten het team, iedereen die Roda support.

Straf is absoluut terecht, maar heb altijd het idee dat bij die Gozubuyuk de spelers altijd wat opgefokter zijn ofzo. Lijkt de wedstrijd nooit helemaal in de hand te hebben en wellicht komt dat ook door de lachwekkende 'respect' affaire.

Ik als groot Roda Jc fan vindt het een terechte straf. hij wil Nemeth een gele kaart geven voor in zijn oogpunt een swalbe.
In het heetst van de strijd kan ik voorstellen dat een speler zo reageert.wat natuurlijk niet mag.
Maar ik denk nu dat Roda zich weer vol op de competitie mag concentreren.want ze krijgen het nog zwaar genoeg.de concurentie is zich aan het versterken.wordt dit nu ook niet eens tijd bij Roda.
Ander is Jon aan het eind van het seizoen alweer weg!!!!

5 wedstrijden!? Dat is wel overdreven, tuurlijk moet je met je poten van de scheids afblijven maar het viel allemaal wel mee. Puur uit emotie. Verder is die Gözübüyük een belachelijk slechte scheids. Vraag me af hoe vaak hij wel niet geduwd zou worden in Engeland als hij zo triest blijft fluiten.

Wat een viezerik die scheids...

Over de rode kaart en schorsing kan ik duidelijk zijn: terecht... geen enkel woord aan toe te voegen en ook de reden lijkt me ontzettend duidelijk

Maar deze scheidsrechter moeten ze ook eens schorsen! mijn neefje van 14 is minder incompetent dan dit pisventje bahbah... drama! waarom is deze man scheidsrechter geworden?! Hij had beter naar de toneelschool kunnen gaan!

Bijna elke wedstrijd eist deze idioot een hoofdrol op, omdat ie zichzelf graag terug ziet op tv? of omdat ie een minderwaardigheidscomplex heeft?
Ach wie zal het weten...

Afgelopen weekend kregen we in Heerenveen van van Boekel nog te horen "er is contact, dus een strafschop", nu zegt mijnheer Gozubuyuk "dit contact is te licht voor een strafschop".
Sorry hoor, hier wordt je knettergek van. Als iemand me nu even uit kan leggen wat nu daadwerkelijk de regels zijn, dan weet ik de volgende keer tenminste of m'n buurman terecht aan het zingen is..

Wat Nemeth vervolgens doet is overigens compleet belachelijk en hij verdiende de rode prent en een stevige schorsing dan ook.

22 januari 2014 om 20:30

Het is inderdaad te lachwekkend voor woorden. De scheidsrechters zijn zo inconsistent als de pest. En als het tegen Roda is, dan is het terecht, en als het voor Roda zou moeten zijn, dan is het te licht. Frustraties ten top!

Vindt het veels te zwaar gestraft. 2 a 3 wedstrijden was beter op zijn plek geeest was tenslotte een 100% penalty en in de emotie ervan gebeurt dit. Is ook oerdom van Nemeth natuurlijk maat begrijp de reactie wel een beetje

Scheidsrechterlijke dwaling of emoties mogen nooit het excuus zijn dat je zo tegen een scheidsrechter aanloopt. Je geeft zelf aan iedereen het slechte voorbeeld. 5 wedstrijden is een redelijke eis.

22 januari 2014 om 23:03

Als je iemand onrecht aandoet, heeft dat consequenties. die moet je ook accepteren als je ernaast zit. Anders moet je maar alerter zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren