Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transferbeleid Mourinho geroemd: ‘Het is een prestatie van formaat’

Laatste update:

Chelsea investeerde afgelopen zomer bijna 140 miljoen euro in de selectie en liet spelers als André Schürrle, Demba Ba en David Luiz gaan. Jamie Carragher vindt dat het transferbeleid van the Blues goed heeft uitgepakt en dat manager José Mourinho daar een pluim voor verdient. Dat zei de oud-verdediger bij Super Sunday.

/

“De mensen die José Mourinho niet mogen, zeggen altijd dat hij enorme bedragen uitgeeft, maar in het verleden zijn er ook managers geweest die veel hebben geïnvesteerd, maar faalden bij een grote club. Clubs als Manchester United, Manchester City, Arsenal en Liverpool hebben de laatste twee jaar ook meer uitgegeven dan Chelsea. We mogen niet onderschatten wat voor geweldig werk Mourinho heeft verricht.”

“Het is gewoon en prestatie van formaat, het toont maar weer eens aan wat voor toptrainer hij is”, aldus Carragher. Thierry Henry sloot zich bij zijn collega aan: “Door de Financial Fair Play moest Chelsea op zijn centen letten, maar soms gaat het er niet om wat je met het geld doet, maar wie je precies koopt. Mourinho heeft afscheid genomen van spelers die niet ‘zijn’ spelers waren en heeft spelers gehaald die het elftal echt miste: big money or not.”

Nemanja Matic was voor mij bijvoorbeeld net zo belangrijk als Cesc Fàbregas. Mourinho heeft er echt een eigen Chelsea van gemaakt. Het heeft hem twee jaar gekost, maar hij heeft nu wel de dubbel gewonnen”, doelt nog op de Capital One Cup, die Chelsea in maart in de wacht sleepte na een 2-0 overwinning op Tottenham Hotspur op Wembley. De Londenaren sluiten het seizoen af met wedstrijden tegen Liverpool, West Bromwich Albion en Sunderland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 mei 2015 om 00:06

Luiz verkopen voor 50 miljoen en Fabregas aantrekken voor ik dacht 25 lijkt me geen gekke deal.

4 mei 2015 om 00:09

Dat is een slimme zet, Wenger wou Fabregas niet en ging dus naar Chelsea. Niet echt beleid aangezien Fabregas sowieso naar London wilden gaan.

4 mei 2015 om 02:18

de bus tactiek? Niet zo overdrijven, Chelsea (69 doelpunten) heeft op Manchester City na (71 doelpunten) de meeste goals gemaakt van de Premier League. Meer dan bijvoorbeeld Arsenal die toch al jaren bekend staan om hun leuke, verzorgde en aanvallende spel.

Ik weet niet of je Chelsea voor de winterstop herinnert maar toen speelde Chelsea echt enorm aanvallend met meestal EN Fabregas EN Hazard EN Willian EN Oscar EN Costa. Dus met 5 aanvallend ingestelde spelers. Na de winterstop begon Mourinho wat te kampen met flinke schorsingen waaronder Costa en wat blessure's en deed nog mee om vier prijzen. Dus opzicht best slim om dan gewoon wat behoudender te gaan spelen. Omdat compact en verdedigend spelen simpel minder energie kost dan aanvallend voetbal.

Daarbij speelt Chelsea in de competitie waar je gewoon elke wedstrijd 100% moet geven. De Premier League verkeerd niet in de luxepositie van Barca, Real, Bayern, PSG of Juventus die zo boven de rest uitsteken dat ze in de competitie ook makkelijk op 70% hun wedstrijden winnen.

Ook het aankoopbeleid van Chelsea vind ik niet zo slecht hoor. Diego Costa op dat moment en ook nog steeds een van de beste spitsen van wereld voor 40 miljoen kopen is een koopje. Fabregas voor 33 miljoen en Zouma voor 15 miljoen idem dito. Remy koste maar 10 miljoen en is een prima breedteversterking. Filipe Luis heeft naar mijn mening zijn 20 miljoen niet waar gemaakt maar was vorig jaar gewoon een van de beste linksbacks van de wereld, dus ook niet heel raar dat ze hem haalde. Daarbijl: Lukaku en Luiz voor 88 miljoen verkopen en voor datzelfde bedrag Costa, Fabregas en Zouma kopen, niks mis mee hoor.

4 mei 2015 om 08:22

Zouma was al eerder gekocht. Verder kun je best zeggen dat hij het goed gedaan heeft. Hij is landskampioen geworden. Echter heeft hij Chelsea ook het lachertje van Europa gemaakt, met z'n prestaties in de CL. Psg liet hun zien hoe je moet voetballen en dat zelfs eenmaal met 10 man. Mourinho heeft in mijn ogen juist niet alles gehaald wat in deze selectie zat.

Goed dat hij de landstitel heeft gehaald, maar zo goed heeft ie het nu ook weer niet gedaan.

4 mei 2015 om 00:08

Je kan toch moeilijk zeggen dat Courtois, Matic, Fabregas en Diego Costa weinig hebben toevoegt aan de selectie van Chelsea?

4 mei 2015 om 00:09

Als het zo makkelijk is waatom doet niet iedereen het dan?

4 mei 2015 om 00:13

nochtans zijn ze bij de nieuwe clubs van lukaku/erverton, de bruyne/wolfsburg, schurrle/wolfsburg , salah/fiorentina, luiz/psg , demba ba/besiktas , mata/united, bertrand,/southampton, bamford/middlesborough..... heel blij met hun nieuwe spelers en spelen die spelers een belangrijke rol in hun team !

denk dat je eerder je momentje .... mourinho 'bashing' wou tonen ..... het was jouw beurt zeker ?
There Will Always BE Haters , Join THE Club .....

4 mei 2015 om 00:20

Klinkt als beter beleid dan jouw geliefde Zenith

4 mei 2015 om 00:26

He aandachtstrekker... Hij laat Mata en Luiz gaan die niet in zijn visie passen, hij koopt Matic en Willian die van onschatbare waarde zijn voor dit Chelsea.. Maar goed vorig seizoen derde geworden, dat was niet goed genoeg. Dus wat doet Mourinho: Hij bekijkt waar zijn zwakke plekken zitten in dit elftal en versterkt die posities (namelijk een topspits en een creatieve klasbak die de 3 achter de spits kan voeden). Mourinho's aankopen hebben hem kampioen gemaakt om twee redenen:
- Hij wist precies wie hij moest hebben
- Hij heeft ze meteen gehaald en niet op de laatste dag of in de laatste week van de transferperiode..
Mourinho heeft zijn werk het beste gedaan van alle Europese topmanagers.. Dus als je de volgende keer weer de behoefte voelt om iets doms te roepen, houd dan even je adem 3 tellen in ofzo en ga een komkommer schillen ofzo..

Mourinho is een slimme trainer, hij weet dat de Chelsea fans graag prijzen willen ook al is dat met parking bus. De verkoop van Luiz is echt een meesterzet gebleken.

4 mei 2015 om 00:22

Inderdaad. Die meesterzet bleek bepalend te zijn voor hun koers in de CL.

4 mei 2015 om 00:36

dat maakt van luiz nog geen betere speler , want dat bleek bepalend te zijn voor de koers van PSG in de CL tegen barca , 2x door de beentjes ......

4 mei 2015 om 00:47

Dat is irrelevant, want dat had geen directe invloed op Chelsea. Dat David Luiz bepalend is geweest voor het uitschakelen van Chelsea logischerwijs wel.

Dat devalueert dus de stelling dat de verkoop van hem een meesterzet is gebleken.

4 mei 2015 om 00:58

En anders was Luiz behouden wel een domme zet gebleken. Het is en blijft gewoon een meesterzet al is het jammer dat hij net tegen ons moest scoren. Het is een winnaar maar verdedigen is enkel op sommige dagen voor hem weggelegd.

4 mei 2015 om 01:17

Het is irrelevant hoe goed hij kan voetballen dan wel verdedigen. De betreffende stelling is dat zijn verkoop een meesterzet is gebleken. Met nadruk op 'gebleken' dus.

Op zich heeft Chelsea er een knappe transfer van gemaakt, maar uiteindelijk heeft David Luiz hen wel uit de CL geknikkerd. Dat devalueert de stelling. Als je een speler verkoopt voor relatief veel geld, maar vervolgens zorgt die speler ervoor dat je uit een toernooi ligt, dan vind ik dat je niet kunt spreken van 'meesterzet gebleken'.

4 mei 2015 om 02:25

'Gebleken' kan je op meerdere manier opvatten. Dat Luiz een zeer matige verdediger is, draagt daar zeker aan bij. Immers staat het duo Cahill-Terry als een huis en doet Matic het als controleur geweldig. Daar waar Luiz regelmatig foutjes heeft wat je veel punten kost. Dat hij dan toevallig een keer goed tegen een bal aanloopt tegen Chelsea, is pure pech. Dat doet niks af aan het feit dat het een meesterzet is geweest Luiz voor 50 miljoen te verkopen. Hij bewijst wekelijks dat hij er weinig van kan, voor topniveau ongeschikt als verdediger. Hij kan leuk voetballen en prikt dus wel eens een doelpunt mee, maar zijn eerste en belangrijkste taak is zijn directe tegenstander uitschakelen. Iets wat hij regelmatig laat afweten. Het is dus een meesterzet als je zo'n beperkte speler die zwaar drukt op je begroting en een kostbare plek in je (CL) selectie inneemt voor 50 miljoen kan verkopen. Zowel economisch als sportief. Dat hij dan uitgerekend tegen Chelsea scoort is pech, dat risico loop je altijd als je een speler verkoopt. Dat bepaald uiteindelijk niet of een verkoop geslaagd is of niet. Zowel economisch als sportief is Chelsea er op vooruit gegaan, dan kan je spreken van een meesterzet.

4 mei 2015 om 08:42

Die luiz snapt er niks van.

Ik snap niet waarom José zo wordt geprezen. Met dat bedrag dat hij te besteden heeft kan elke simpele ziel een team van dat formaat laten draaien.

En zo fantastisch heeft hij niet gehandelt, cuadrado halen salah verhuren die nu de sterren van de hemel speelt bij Fiorentina. En David luiz is gewoon een gelukje dat er een idiote oliesheijk rond loopt met een plaat voor ze kop, die dagelijks z'n billen afveegt met briefjes van 500 euro. Om maar een voorbeeld te noemen.

4 mei 2015 om 00:24

Vandaar dat geen andere club dat is gelukt met 55 miljoen pond. Het is gewoonweg een wereldprestatie hoe hij de ploeg heeft neergezet. Dat van Gaal met meer dan het dubbele bedrag bijna 20 punten achterstaat zegt wel voldoende.

4 mei 2015 om 00:41

Dat is ook wel kort door de bocht.

Van Gaal coacht voor het eerst een team in de PL, daar dit Mourinho's tweede seizoen is bij een club die hij al eerder gecoacht heeft. Mourinho kent dus de PL cultuur met alles erop en eraan en heeft daarbij een seizoen langer de tijd gehad om aan zijn team te bouwen.

Het is een volledig oneerlijke vergelijking.

4 mei 2015 om 00:55

In 1 seizoen heeft van Gaal anders al meer gespendeerd dan Mourinho in 2 seizoenen wanneer je de inkomsten er vanaf trekt. Verder was van Gaal maar een voorbeeld, een Pellegrini of Wenger staan bijna net zover achter.

4 mei 2015 om 01:10

Van Gaal is een coach die een team opbouwt naar zijn filosofie. Wat er stond toen hij werd aangesteld was ver verwijderd van wat hij wilt zien. Dat kun je er nog zoveel geld tegenaan gooien, maar dat zal niet op miraculeuze wijze ervoor zorgen dat het team voetbalt zoals hij dat wilt.

Nee, dat heeft tijd nodig en zeker als je meerekent dat zijn filosofie nogal botst met de voetbalcultuur in Engeland. Naargelang het seizoen opbouwde is United beter gaan voetballen en volgend seizoen mag je dus al wat meer verwachten.

4 mei 2015 om 07:47

Heb je mijn reactie überhaupt gelezen?

4 mei 2015 om 09:51

Mourinho werd nochtans wel kampioen in zijn eerste seizoen bij Chelsea.

4 mei 2015 om 10:30

Ik heb je reactie gelezen, ja. Van Gaal was maar een voorbeeld, maar het ging mij om dit voorbeeld en dat het geen juiste is.

4 mei 2015 om 12:59

Van Gaal als voorbeeld noemen is wat misplaatst. Ik vraag me namelijk af hoeveel invloed Van Gaal op die aankopen heeft gehad. Ik denk dat Die Maria en Falcao vooral gehaald zijn om de fans tevreden te stellen en niet omdat ze in het filosofische plaatje van Van Gaal pasten

4 mei 2015 om 00:25

@bossquets
Dat is wel heel makkelijk gezegd.
Elke premier leaque club heeft een enorm transfer budget elk jaar weer. Dus wat dat betreft heeft hij enorme concurrentie van andere coaches die zelfs meer of iets minder te besteden hebben.
Hij maakt ze wel kampioen. En dat Salah bij Fiorentina erg goed speelt wil nog niet zeggen dat hij dat ook zou doen bij Chelsea dit seizoen. Mourinho heeft er zijn eigen team van gemaakt en zijn in mijn ogen de terechte kampioen. Al is het niet mijn soort voetbal 'te verdedigend'. Ik vind het wel knap dat José het opnieuw klaarspeelt, want je moet niet vergeten hij heeft al veel prijzen gewonnen dit is niet zijn eerste.

4 mei 2015 om 00:37

die simpele ziel van arsenal probeert dat al 10 jaar zonder een titel ......

4 mei 2015 om 10:03

Nee niet elke simpele ziel kan met die bedragen omgaan!! Kijkend naar Mourinho heeft iemand als een v Gaal zwaar gefaald.. Al Zn aankopen hebben op verschillende posities gespeeld, waardoor niemand zekerheid voelde op Zn aangewezen positie en invulling ervan..

Ik mag Mourinho niet maar tactisch voetbalen en het mentaal voorbereiden van spelers zijn Zn kwaliteiten

je kan ook veel slechte dingen over hem zeggen maar iedereen moet erkennen dat mourinho zijn aan en verkoopbeleid hem geen windeieren heeft gelegd. luiz voor meer verkocht dan je cesc en matic gehaald hebt is geweldig.

de afgelopen jaren waren er altijd nog 2 zwakke plekken in zijn elftal namelijk de spelverdeler op het middenveld en de absolute topspin. en in tegenstelling tot zijn collega managers haalt hij 2 van de beste spelers ter wereld voor die posities. geweldig gedaan.

4 mei 2015 om 01:04

Mourinho gaat echter niet over de bedragen die bij de verkopen komen. Hij gaat alleen over de namen.

Mourinho's transfers zijn de beste van wereld gebleken, wist ook Ozil en Khedira voor een prikje te halen.

Geweldig hoe makkelijk iedereen het hier vind. Geen enkele club kon aan Chelsea tippen sinds de aankopen van Mourinho. Cesc, Costa en Matic zijn meesterzetten gebleken!

4 mei 2015 om 01:38

Costa en Fabregas, van die twee waren de kwaliteiten wel duidelijk. Matic terughalen was wel een meesterzet.

4 mei 2015 om 07:27

Is niet alleen de kwaliteit, maar ook hoe ze binnen het elftal passen.

Als resultaat alles is waar je naar kijkt dan kun je niet ontkennen dat hij goed werk heeft verricht, hij is immers kampioen geworden.
Kijk je echter iets kritischer en dus ook naar onder andere het vertoonde spel, dan kun je niet anders dan concluderen dat hij amper iets uit zijn spelers haalt.

Iedereen heeft het hierboven over hoe geweldig het was dat ze die 'overschatte' Luiz hebben weggedaan. Welke ploeg ging er echter door in de belangrijkste competitie van allemaal? Precies, Psg.

Mourinho is een tactisch onbenul en ik zal hem nooit roemen voor het geld dat hij kan uitgeven, of dat nou meer of minder is dan andere clubs.
Ik heb mijn groot rijbewijs niet, maar een bus parkeren is echt zo moeilijk niet. Het is zelfs om te janken als je zulke prachtige spelers hebt als Chelsea.
Lang leve het resultaatvoetbal :S

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren