Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Transfer’ naar Ajax laat zich voelen: ‘Hij is van de buitencategorie’

Laatste update:

John Bes heeft in De Telegraaf kort teruggeblikt op het vertrek van Hedwiges Maduro. De algemeen directeur van Almere City was in eerste instantie niet van plan om zijn assistent-trainer te laten gaan, maar ging toch overstag toen Ajax zich meldde. Onlangs onthulde Aad de Mos bij Goedemorgen Eredivisie al dat de Amsterdammers rond de 600.000 euro betaalden om Maduro los te weken.

"Ajax meldde zich toen wij nog middenin de play-offs zaten", vertelt Bes. "Dus het verzoek te praten, hebben we onder het motto ’niet onderhandelbaar’ direct afgewezen. Ik dacht dat Hedwiges zelf niet op een transfer zat te wachten, omdat we samen een plan hadden besproken. Na de play-offs bleek dat hij toch wel heel erg graag naar Ajax wenste te gaan en zijn we in gesprek gegaan. Uiteindelijk heeft Ajax respect naar Almere City en Hedwiges getoond."

Maduro had een doorlopend contract bij Almere City, waardoor Ajax met een afkoopsom over de brug moest komen. Die lag dus rond de zes ton. Maduro aan zijn contract houden was niet mogelijk voor Bes. "Vanwege hetgeen hij voor de club heeft gedaan. Hedwiges heeft altijd veel meer geleverd dan contractueel was afgesproken. Daarmee bouwde hij een gunfactor op, die hij nu kon gebruiken. Maduro wordt wel gemist, want als trainer en mens is hij van de buitencategorie."

Maduro was afgelopen seizoen assistent-trainer bij Almere, dat onder Alex Pastoor voor het eerst in de clubgeschiedenis wist te promoveren naar de Eredivisie. Toen bekend werd dat Maurice Steijn de nieuwe coach van Ajax zou worden, werd ook al snel de naam van de oud-Ajacied genoemd. Maduro heeft een verleden als speler bij de club en keerde graag terug bij zijn voormalig werkgever. Uiteindelijk werd hij twee dagen na de komst van Steijn gepresenteerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat hij zo gewaardeerd wordt. Hopen dat hij niet geslachtofferd wordt zoals Heitinga.

26 augustus 2023 om 08:05

Denk dat hij wel in zijn contract heeft staan dat hij bij ontslag van Steijn mag blijven zitten. Reiziger heeft ook onder verschillende coaches gewerkt. Maduro had een stappenplan voor ogen, dat zal hij in overleg met Ajax wel hebben vastgelegd

26 augustus 2023 om 08:09

Als assistent zal hij inderdaad mogen blikven zitten. Mocht de situatie zich voordoen dat hij dan als hoofdtrainer het stokje mag overnemen zal er net als bij Heitinga zich een nieuwe situatie voordoen.

Hij zal dan moeten presteren omdat zoals Mislintat ook aangaf je dan in een nieuwe situatie komt waarin je niet meer terug kan.

26 augustus 2023 om 10:42

Hoezo is Heitinga geslachtofferd??

Die man kreeg - ondanks zijn matig werk bij de jeugd en JAJ - gewoon volop kansen.

De bedoeling was dat we een duo interim opvolger kregen met Heitinga en Reiziger. Hij heeft de leiding overtuigd dat het beter was dat hij alleen leiding kan nemen.

Dacht - ondanks nogmaals zijn matige werk - er klaar voor te zijn en acteerde een zeer goede trainer te zijn.

Als er iemand in dit verhaal geslachtofferd is, dan op eerste plek Ajax die opgeschept zat met een acteur en tweede plek Reiziger, die het meer verdiende.

Ik ben serieus niemand tegen gekomen die begrijpt waarom Heitinga de kans kreeg boven Reiziger.

26 augustus 2023 om 23:24

Amen, ik heb nooit begrepen dat Heitinga überhaupt Jong Ajax mocht doen. Vond dat al een stap te hoog laat staan het eerste. Prima gast verder, maar niet elke speler is een goede trainer. Hij zou wellicht een goede assistent kunnen zijn, maar meer niet in de top.

Wat ik vooral mooi vind om te lezen is het stukje dat hij meer heeft geleverd dan contractueel afgesproken was. Daaraan kun je in ieder geval zien dat hij heel serieus met zijn carriere bezig is. Als oud Ajacied denk ik op papier de perfecte assistent momenteel voor Steijn.

Moest wel even gniffelen dat ze in Almere verrast waren dat Hedwiges wel oren naar Ajax zou hebben. Ik weet inmiddels (mede door medeVZ gebruikers die dat vaak benadrukken) dat niet iedereen naar Ajax wil maar een stap als van Almere naar Ajax lijkt me toch voor iedere speler of trainer een stap die je graag wil nemen.

26 augustus 2023 om 08:35

Los daarvan is Maduro toch ook gewoon een echte Ajacied? Beetje naïef om dan als Almere zijnde te denken dat Maduro deze kans zou laten lopen. En dan praten we inderdaad nog niet eens over het verschil qua niveau, prestige, ambitie en financiën. Zo heb ik me net zo verbaasd over de naïeve houding van AZ bij Kroes die graag naar zijn droomclub wilt.

26 augustus 2023 om 10:55

Haha, jij hebt uit reacties van mede Vz’ers opgemaakt dat niet iedereen de stap naar Ajax wil maken. Ja dat is inderdaad heel populair naar de eigen supporters toe om dat in interviews te zeggen, maar als Ajax dan komt, dan weten ze niet hoe snel ze moeten tekenen. Helaas is wijndal daar ook een voorbeeld van, was die maar bij zijn standpunt gebleven….

26 augustus 2023 om 11:44

Ja, je hoort vaak als er een suggestie gedaan wordt van een aankoop of onder Ivanusec artikelen waar mensen aangaven dat het wellicht wat voor Ajax zou zijn dat hij dan toch voor Feyenoord zou kiezen de kreet “niet iedereen wil naar Ajax”. Vaak/soms hebben die mensen dan gelijk. Mijn punt was vooral dat als Ajax (of PSV of Feyenoord) morgen op de stoep staat voor een willekeurige speler of persoon uit de staf van Almere dat ze allemaal ja zouden zeggen. Vond het vreemd dat ze dachten dat dit niet bij Maduro het geval zou zijn.

26 augustus 2023 om 14:52

Ik kan me goed voorstellen dat ze bij Almere City hem in het vooruitzicht hebben gesteld dat jij na Pastoor de hoofdtrainer zou worden. Bes geeft ook aan dat ze een plan met hem hadden gemaakt. In dat opzicht snap ik de "verrassing" wel, want die garantie zal hij bij Ajax niet gekregen hebben gok ik.

Ik zie Maduro echt wel als potentiële toptrainers. Hij is rustig, leuke maar niet overdreven carrière, tactisch ook wel goed en de gun factor.. kan wel eens heel leuk lopen met deze trainer. Met wat geluk …

26 augustus 2023 om 10:12

Onmogelijk om hem een potentiële toptrainer te noemen en al helemaal op basis van wat je noemt. Hij moet vooral blijven groeien en dan wanneer hij zelf trainer wordt dan zullen we dat beter kunnen beoordelen.

26 augustus 2023 om 10:45

Wel iemand die lekker rustig zijn carriere opbouwt.
Vind het geweldig dat hij bij Almere veel werk gedaan heeft. Het is heel makkelijk om naar een grote club te gaan, waar alles goed geregeld is, heel veel specialisten rondlopen.
Gewoon lekker naar een kleine club met veel onmogelijkheden. En daar het beste van maken.

Anders dan Sneijder die niet begrijpt waarom Ajax hem niet als TD heeft aangesteld of Heitinga die niet begrijpt waarom hij nu niet de coach is van het eerste.

Maduro zie ik ook wel een goede trainer in. Wij als PSV hadden hem bijna gekaapt. Schaars daarentegen zou ook weleens wat kunnen worden in de toekomst.

Hij was ook te vinden op de velden van de amateurteams in de stad. Hoefde hij niet maar hij is een voetbaldier zoals ze dat zeggen.
In de stad zelf was hij ook vaak te zien en vriendelijk en normaal tegen fans.

Ik heb in mensen als Maduro tig meer vertrouwen dan bijv een Sneijder. Mensen hebben het altijd maar over grote carrière en veel gepresteerd maar een Maduro leeft echt voor z’n vak. Je ziet dat dit het pad is wat hij wil bewandelen en dan zou bijv een Sneijder die van alles en nog wat wil als betweter er naast komen te zitten vertellen hoe het moet. Blij dat dat niet is doorgegaan. Je hoeft niet altijd de meest imposante voetbalcarrière te hebben gehad om een goede trainer te zijn. Maduro is een groot talent op trainersvak en ooit hoop ik dat hij succesvol gaat zijn als hoofdcoach van ajax 1

26 augustus 2023 om 10:47

Boven had ik ongeveer zelfde getypt dus veel mee eens.

Ik hou er echt van dat iemand rustig carriere opbouwt. Niet gelijk jeugd van topclub pakt waar alles super geregeld is.

Gewoon kleine club, meer moet/willen doen (staat in artikel dat hij veel meer deed) en vooral heel veel leren.

Dat hele gehype over die Maduro.
Daar word ik helemaal moe van. Schreuder was ook zo geweldig en we hebben gezien hoe die het er als hoofdtrainer vanaf heeft gebracht..😪

Trainerstalent heb je, dat kan je niet kopen. Sjonny en Alfred hebben dat talent niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren